Goedkope woningbouw voor veranderende Surinamer

9

PARAMARIBO, 14 apr – De gesubsidieerde bouw van goedkopen woningen ondergaat een metamorfose. Volgens president Desiré Bouterse zullen dit soort woningen meer worden afgestemd op de ambities van burgers. De traditionele ‘volkswoning’ heeft zijn langste tijd gehad.

Dat zal al direct te merken zijn bij het eerstvolgende bouwprogramma van de overheid. “De oplossing van de woningnood ligt niet alleen in de bouw van goedkope woningen. We hebben in het verleden gezien dat zulke woningen binnen afzienbare tijd niet meer voldoen”, zegt Bouterse. Bovendien ontstaat er vaker dan niet gettovorming. Mensen worden als het ware maar op een hoop gegooid omdat ze toevallig in woningnood zitten.

Groeiwoningen met de optie van zelfstandige aanpassingen krijgen nu voorrang. “We gaan voor een middenklassestandaard”, aldus Bouterse. Het nieuwe bouwprogramma moet niet later dan augustus van start gaan. Een werkgroep Herstructurering Huisvestingssector moet toezien op succesvolle uitvoering. Het opzetten van een hypotheekbank en woningbouwcorporaties moet de metamorfose compleet maken.

9 REACTIES

 1. Bouterse moet ophouden met sprookjes vertellen.Hij is Nog niet met de één begonnen of hij komt met de andere.Praten daar is deze demagoog heel goed in, stelletje criminelen zijn ze.


  Maak melding

 2. Desi Bouterse,
  We moeten groot denken,
  Wanneer wij als natie niet in staat zijn groot te denken zullen we klein blijven, dit zei Bouterse kort na de werkgroep herstructurering Huisvestingssector en het managementteam, en wie is de voorzitter van dit team ??Etienne Boerenveen.een veroordeelde drugscrimineel.
  Bouterse heeft last van grootheidswaanzin, met deze zelfde bigi memre heeft Bouterse ons land beroofd van al zijn waardigheid, moraal en normen en waarden.Blijf maar lekker dromen bouta met jou groot denken.


  Maak melding

 3. Volkswoningbouw!

  Flora, Tamenga, Latourproject etc. zijn allemaal projecten met volkswoningen. Nu wil Bigimofo middenklasse woningen voor mensen die hun kont niet kunnen krabben. Hij zegt zelf dat je gettovorming moet voorkomen maar dat ligt niet aan de bouw van de woning. Dat ligt aan de bewonersmentaliteit en dat zijn allemaal mensen die op mij lijken.
  Zet ze in welke nette wijk danook, voor je het weet is verpaupering een feit.
  Hoeveel Javanen of Hindoestanen komen in dit soort wijken terecht? Slechts 1%. Die doen zorgvuldig sparen en kopen een perceel en bouwen zelf hun woning. Dit is de realiteit en heeft niets te maken met onderuit halen van zij die op mij lijken.

  Desi, al draagt een krokodil een gouden bril, het is en blijft een onvoorspelbaar ding.
  Middenstand moet je verdienen, niet klrijgen.


  Maak melding

 4. Weet je wat het ergste is.
  de jonge surinamers kennen die lui niet die steeds benoemd worden op de verschillende posten en een dikke salaris ontvangen.
  het zijn allemaal vrienden uit de militaire periode die weer aan de macht komen.
  de jonge surinamers hebben op een legale manier een dictator gemaakt en dachten dat ze ook aan een baan zouden komen en het om de vooruitgang van het land ging.
  maar niks is minder waar.
  het is weer de vriendjespoltitiek.
  ik hoop niet dat de biljetten weer geruild worden en de vrienden met bakken vol nieuw geld beloont zullen worden. want dat is in het verleden gebeurd.
  Boerveen is voor drugpraktijken opgepakt geweest is States en is nu voorzitter.
  ik begrijp niet hoe entelectuele surinamers zo gebukt gaan onder dit regime.
  onbekwame mensen komen op posten waar ze totaal geen kaas van gegeten hebben en de geleerden worden terzijde geschoven.
  het zal wer de zelfde ellende brengen.
  devaluatie zal jaarlijks worden doorgevoerd met 50ct. aan het ende van de regeerperiode is de koers 8 srd voor een dollar.
  alleen op die manier zal geregeerd worden.
  door het drukken van geld.

  blijf maar kijken.

  ik weet neit wat Somo nog ziet en van Brunsie helemaal niet.
  hij zegt elke keer dat hij alles van de krant verneemt i.p.v. tijdens coalitieoverleg. en toch doet hij niks en blijft zitten.
  heel jammer voor de geloofwaardigheid.
  jammer, jammer jammer.

  Raga


  Maak melding

 5. Ik vind Deci een ruim denkende man .zulke mensen hebben we in Su nodig.die mensen die over Deci zeuren
  zijn geen mensen van deze tijd het zijn mensen v.Chr in de jaren 0


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.