Nog meer Surinaamse veroordeelden in Nederland

23

PARAMARIBO, 12 apr – Misdaadjournalist Peter R. de Vries heeft slechts een deel van de Surinaams-Nederlandse beerput opengetrokken. Tot deze conclusie komt politiecommissaris Humphrey Tjin Liep Shie. De Vries komt op slechts negen veroordeelden die de dans ontspringen in Nederland.

Maar dat is slechts een fractie. “Het gaat om een lange lijst, veel meer dan de negen die De Vries in beeld heeft gebracht”, zegt Tjin Liep Shie tegenover de Ware Tijd. Er zijn nog zeker drie moordenaars die waarschijnlijk vrij rondlopen in Nederland. Van een andere geweldenaar wordt hetzelfde vermoed. Die zijn door de jaren heen op een of andere manier aan de andere kant beland.

Zowel Paramaribo als Den Haag wast de handen in onschuld. Tjin Liep Shie vindt het weinig zin hebben elkaar te verwijten. “Dat levert niets op en de criminelen blijven vrolijk buiten.” Het is belangrijker beter te gaan samenwerken. De kunst is nu te voorkomen dat de geschiedenis zich blijft herhalen. Het was Tjin Liep Shie die enkele jaren terug het justitiële geklungel tussen de twee landen aan de kaak stelde.

23 REACTIES

 1. IK vind die tjen liep shie een waardeloze ambtenaar,die man moet ophouden dit soort werk te doen.
  Hij is het niet geschikt voot dit soort job..

  Het buitenland lacht de surinaamse regering uit..


  Maak melding

 2. politiecommisaris tjin liep shie is meer geschikt voor de nasi en de bamie moksie metie daar heeft hij veel meer verstand van.
  m.r. sunil mahabiersing


  Maak melding

 3. Ik zie een willekeurige Surinaamse journalist al in Nederland verhaal halen op een willekeurige politiebureau over bijvoorbeeld gesignaleerde Neerlandse pedo’s in Suriname.

  Waarom zou Tjin, die minstens even goed is opgeleid moeten rennen voor een premiejager als Peter de Vries.

  Dat Tjin kan sprinten is buiten kijf, maar echt niet voor deze grappenmakers.


  Maak melding

 4. Broekschijterd is deze Tjoong tjoong man!!!

  Dat deze man durft zijn bek te durven open maken! waar was hij toen Peter R de Vries naar hem vroeg m.b.t. de criminelen in Nederland? Dan in Binnenland, dan in Duisburg allemaal smoesjes! Dan hier, dan daarginds etc.etc. Hij durfde nieteens Peter te woord te staan! waar lulut hij dan nu over?? Echt een echte smiecht! Deze klungel heeft in mijn ogen totaal geen recht van spreken.


  Maak melding

 5. Waarom vraagt niemand die man waar hij was. Om op de vragen van de journalist te reageren. Gewoon vragen, “Tjin, waarom speelde je kiekeboe met De Vries?”


  Maak melding

 6. Het kan wel zo zijn dat Tjin Liep Shie dit eerder heeft aangekaart, het komt des te vreemd over dat vooral hij nergens te vinden was om in de uitzending hierover iets te zeggen. (zeer opmerkelijk en verdacht.
  Anyway Gods molen maalt langzaam maar zeker.

  L.M


  Maak melding

 7. Gatenkaas.

  Tjin begin bij het begin!
  Hoe is het mogelijk dat criminelen die veroordeeld zijn voor zeer zware misdrijven zo massaal uit die Emmentaler gevangenis kunnen ontsnappen?

  Zware criminelen horen op een speciale gesloten afdeling ondergebracht te worden.
  Dus tjin hand in eigen boezem steken, voordat je weer met je vingertje wijst.

  Ze zijn eerst ontsnapt en toen gevlucht via Frans-se richting België en binnengekomen
  vanwege de open grenzen. Een kind kan de was doen.

  En dan durven die cipiers nog te staken.
  Mik ding tang tierie, Voor hetzelfde geld hebben ze meegeholpen!

  No spang, ze worden terug gecenterd, dan heeft mini-ster djan wat te doen.

  Hier is geen suri, wedden dat de buren creatief genoeg zijn om hun criminele buren weg te Jorissen!!


  Maak melding

 8. Tijdens de uitzending was duidelijk te zien dat die Tjin Liep Shie in geen velden of wegen te vinden was. Waarom is hij niet verschenen toen bleek dat Peter de Vries hem zocht. Hij was toen ook op de vlucht, althans daar leek het op.
  Maak de namen van de voortvluchtigen bekend, en de surinamers in nederland geven wel door waar ze zijn. Ook hierdoor, hebben zij geen leven meer in Nederland.


  Maak melding

 9. Als peter voor de volledigheid wil melden dat Cecil Guman geen respect kon genieten van zijn zoon . Hij was zo een viezerik dat hij de vriendin van zijn zoon pakte. Verdient zo,n vader respect? God slaapt niet.Cecil gedroeg zich als een rat, zo stierf hij ook.


  Maak melding

 10. nr 2 sunil, ik vind nasi, bami, moksie-metie ook lekker hoor!

  Vreet jij dat niet dan??

  Geef even normale reactie’s!! of ben je zo’n proffessor in weet nietskunde?

  Je maakt je gewoon belachelijk! Of kijk je veel naar hindoestaanse films van Kestho of Jagdeep of asrani? Ben een broer van hen?


  Maak melding

 11. ik ontkom niet aan de indruk dat TLS wil pochen, dat t aantal van hem meer is dan t aantal waar de Vries t over heeft, en t aantal wat hij wel weet.Zo van: sang joe taki a no neks ,want sang mi sabi foeroe moro di foe joe.
  Aantallen interesseren me niet zo veel , maar wat ik me afvraag is : hoe hebben deze gasten kunnen ontsnappen en zo de dans ontspringen ? Want dat is waar t om gaat, : wat is er mis met t in bewaring stellen van deze ontsnapte misdadigers/moordenaars. Maar daar tegenover staat dat aan elke ontsnapping een prijskaartje hangt en elke moonlightende gevangenbewaarder z,n prijs heeft . Money talks , the jailbirds walk. Zonder ergens a dirty prisonguard is ontsnapping bijna niet mogelijk. Als daar eerst gedegen onderzoek naar wordt gedaan , dan komen de antwoorden ook wel bovendrijven.
  Met die antwoorden kan er een operation Clean Sweep worden gehouden onder de cipiers.


  Maak melding

 12. Zowel de Surinaamse als de Nederlandse verantwoordelijken zijn door de jaren heen in het gebreke gebleven. Hopelijk zullen zij zich nu inzetten om dit zo snel mogelijk recht te zetten. Daarnaast is een gedegen onderzoek nodig.Het is immers publiek geheim, dat bepaalde mensen zeer makkelijk konden vluchten, dat sommige mensen alleen overdag in de gevangenis zijn en gewoon heerlijk thuis de nacht doorbrengen om maar enkele voorbeelden te noemen.

  A tingi e kari pontu nomo…..

  Vrije Surinaamse


  Maak melding

 13. Heel Santo Boma corrupt,je kunt er onmogelijk over de hoge schutting springen,als blijkt van wel,dan moet het maar onder stroom,simpel zat.


  Maak melding

 14. “Het gaat om een lange lijst, veel meer dan de negen die De Vries in beeld heeft gebracht”, zegt Tjin Liep Shie tegenover de Ware Tijd.

  Wat is precies zijn punt? Is hij wel blij, is hij niet blij? Het ontgaat mij.


  Maak melding

 15. Wat n slap geklets allemaal. Waar t allemaal om gaat is dat deze personen door de veroordeeld zijn danwel in voorlopige hechtenis zaten, waarna zij op de een of andere manier zijn ontsnapt. Deze lieden hebben geen van allen bij hun aanvraag verblijf of verkrijging Nederlanderschap bij de antecedentenverklaring aangegeven met Justitie in aanraking te zijn geweest. Verblijf wordt geacht nimmer te zijn verleend en in t verlengde t paspoort. Dat’s de wetgeving in Nederland. Al t andere is slap geklets. Als je wordt geacht iets nimmer te hebben gehad kun je het ook niet kwijtraken en dat omdat je in het verleden de antecedentenverklaring niet naar waarheid hebt ingevuld. Je tekent dat er niks aan de hand is terwijl je net uit het gevang bent ontsnapt. Hoezo niks aan de hand.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.