Brandstofpompen in Suriname blijven nog open

9

PARAMARIBO, 12 apr – Pompstations blijven nog minstens een week gewoon open. Dit meldt de Surinaamse Servicestation Exploitanten Bond, SSEB. Vicepresident Robert Ameerali heeft om een week respijt gevraagd. Het moet dan duidelijk zijn of de stationhouders meer geld krijgen. En waar het vandaan moet komen.

Want het is nog niet duidelijk of de regering in de buidel tast of de oliemaatschappijen Chevron en Sol. De maatschappijen geven nog geen krimp. Hun eigen winstmarge zou niet genoeg zijn om die van de stationhouders te verhogen. Nu is aangeklopt bij de overheid, wil Amerali een weloverwogen besluit nemen. De stationhouders zullen hun voorgenomen protestacties dan wel moeten aanhouden. “Als de vicepresident het zegt, willen we aannemen dat het serieus is”, zegt SSEB-bestuurslid Soerjenie Jankie.

Daarom zal nog even worden gewacht. De winstmarge van de stationhouders werd voor het laatst aangepast in 2005. Sindsdien zijn de bedrijfskosten alleen maar gestegen. Omdat noch de overheid, noch de maatschappijen toegaven, was het moeilijk aanpassen. Jankie verwacht een positieve afloop. Mogelijk komt er nog een gesprek met Chevron en Sol. Houden die voet bij stuk, dan zal de overheid een deel van de brandstofheffing moeten afstaan. Of gaat de prijs aan de pomp nog ietsje omhoog.

9 REACTIES

 1. Overal ter wereld is de benzine om hoog gegaan.De eigenaars van auto`s en motorfietsen kunnen ook leren zuinig om te gaan met de benzine.Laat de mensen betalen wat de benzine kost dan hoeft de staat alleen de belasting op de benzine te innen verder niet te vergeten dat de pompstationhouder ook zijn belasting betaald.Wil je een grote auto rijden die veel benzine zuipt dan hoeft de staat daar geen bijdrage te doen.


  Maak melding

 2. Risico!

  Het risico van zaken doen is voor rekening van de zakenman. Waar haalt de staat het geld vandaan om de winst van de zakenman op te voeren? Dit is de omgekeerde wereld.

  Niet genoeg winst? Verhoog dan de prijs bij de pomp. De regering gaat autorijden niet subsidieren. Dan gaan we maar minder rijden en komen we zo mischien tot 1 auto per woning. Dan lijden de wegen minder onder de wielen en is de lucht schoner.


  Maak melding

 3. Nog een week om een voorraadje op te bouwen. In de jaren 80 al ervaring mee opgedaan. Belangrijkste is dat het een goed schoon en afgesloten vat is en dat je voor het overhevelen naar je auto de benzine in het vat goed mengt. Wel mengen terwijl het vat gesloten is want anders krijg je veel benzine dampen in de lucht met alle gevaren van dien. 😉
  En het vat natruurlijk niet naast het huis en in de zon zetten. Liefst in een soor kuil.


  Maak melding

 4. hou je smoel mang anansie ,das en naus ga werken ja .het is tog sjielig dat die meensen zoveel moeten betalen voor benzine terwijl maar gemiddeld 700 srd verdienen uitgerekend nog geen 150 euro en 1,25 voor een liter betalen
  s mahabiersing


  Maak melding

 5. Sjielig!

  Duurdere benzine zal leiden tot minder kilometers maken. Weet u hoeveel mensen er doelloos rondrijden in Suriname meneer S. Mahabiersingh? Benzine verprutsen voor de lol?
  Voor elke woning staan minstens 3 auto’s die geen wegenbelasting willen betalen en het liefst gesubsidieerde benzine willen kopen.

  Weet u hoeveel verkeersdoden we besparen door minder lolritten te maken? De overheid gaat geen benzine hiervoor subsidieren en het risico van zaken doen ligt altijd bij de zakenman.


  Maak melding

 6. Mahonilaan 44
  Ik zou zakelijk en beschaafd optreden als ik in je plaats was.Verdien je 700 srd in de maand dan kan je geen auto op na houden.


  Maak melding

 7. maar die bensjine in suriname is van daag 5.03 srd gewolden.het is tog sjielig voor zullie in suriname.bouta moet die bensjine koepkoop maken.hij moet die goverment take afschaven.sjo gaat die mensjen geen kiep en doksa kunnen kopen op te eten.en nr:5 DAS waarom doet het jou pijn dat die mensjen 3 auto,s hebben.omdat jij ondanks dat je in nederland bent niks heb omdat je nooit wil werken.no doe sjo ie sabie tog.

  sunil baldewsing mahonielaan 44


  Maak melding

 8. sunil heeft gelijk zullie zijn jaloers en vooral DAS hij heet nooit gewerkt hier in nederland.al hebben die mensen 3 auto,s ze werken hard.probeer jij hier in nederland een auto te kopen met je sociale steun.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.