Verwarrende situatie in mijngebied Oost-Suriname

4

PARAMARIBO, 9 apr – De situatie blijft verwarrend in het Meriangebied, in Oost-Suriname. Waar de regering aan de ene kant zegt geen geweld te willen gebruiken, trekken ordetroepen naar het gebied. Paramaribo blijft een vreedzame oplossing belijden, maar de leiders van de lokale Paramaccaners zijn pessimistisch. Granman Samuel Forster ziet de illegale goudzoekers niet vertrekken zonder goed alternatief.

Tot nog toe zou de regering dat niet hebben geboden. “De jongens zullen niet vetrekken uit het Meriangebied”, zegt Forster tegenover de Times of Suriname. Het alternatief moet buiten de zone liggen die onder een vergunning valt van het bedrijf SurGold. De regering wil het Meriangebied vrij hebben om het bedrijf ruimte te gunnen het exploratiewerk af te ronden.

Gesprekken met de leiders van de Paramaccaners leverden weinig op. Forster vindt dat de regering splijtzwammen zaait. Onder de goudzoekers bevinden zich ook leden van andere Marronstammen. De regering wil het alternatief alleen voor Paramaccaners reserveren. Forster houdt vast aan de aanspraken op het eigen leefgebied. Voor de overeenkomst met Surigold is nooit vooraf overleg gepleegd.

4 REACTIES

 1. Kijk maar..Ronny laat jullie in de steek.Hij zegt er niets over.Hij kiest toch voor zijn vriend Bouta voor het groot geld en macht waar hij rust in vind . Denk aan Mooiwana …….


  Maak melding

 2. Goed Goud!

  Goed Goud is Goud dat de vooruitgang van de hele bevolking stimuleert. Door de manier waarop het Goud nu gewonnen wordt is een situatie ontstaan van het recht van de sterkste.
  De granman heeft het over het recht van het leefgebied. Dat houdt in dat je mag leven en planten. Goudwinning is een ander recht.


  Maak melding

 3. Welke maatregelen je als regering ook neemt, het is water naar de zee dragen. Al spuit je een tankwagen vol BOP op een nest kakkerlakken, ze blijven terugkomen. Wat lult die granman nou. Leefgebied? Dat hebben die kakkerlakken inmiddels al verkankerd.


  Maak melding

 4. Wat goud delven aangaat moet deze regering een zakelijke houding aangaan want daar gaan de deviezen van het land.De dollar is niet meer een reserve valuta, nu is het goud,dat kun je uit dit artikel van George Soros lezen. http://www.infowars.com Soros: Dollar `no longer`reserve currency


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.