VCB eerste bank met filiaal in achterland Suriname

5

PARAMARIBO, 8 apr – De Volks Crediet Bank, VCB, wordt de eerste handelsbank met een filiaal in het binnenland. Volgens VCB-directeur Thakoerdien Ramlakhan komt er op korte termijn een filiaal te Atjoni, in Sipaliwini. Het wordt een proefproject dat alleszins verantwoord is.

Het gebied rond Atjoni, op ruim tweehonderd kilometer van Paramaribo, zit in de lift. “Door het asfalteren van de weg vanaf Paramaribo krijgen de mensen meer kansen”, zegt Thakoerdien. Het natuurtoerisme neemt nu al een flinke vlucht. Toeristen trekken in bosjes naar de nog pittoreske dorpjes langs de Surinamerivier. En natuurlijk de grote plekken ongerept bos. Atjoni is de landingsplaats langs het water, op de punt waar de weg eindigt.

Het maakt de plek tot ideaal ontwikkelingscentrum. De politie heeft er al een station staan en ook de overheid wil er verschillende diensten aanbieden. Volgens Thakoerdien kan het alleen maar beter worden. “We kunnen de mensen dan helpen die er kleine bedrijfjes hebben, zoals boothouders of die houtsnijwerk maken. Ook de droge teelt van rijst, groenten en fruit kunnen we ondersteunen.” Het zullen dan vooral microkredieten worden.

Bekijk ook:

5 REACTIES

 1. Kunnen de goud handelaren van voor de bank[VCB] gelijk naar het binnenland verhuizen.Kunnen ze hun handel daar voortzetten.Wordt Par’bo een stuk schoner.

  Cobie.


  Maak melding

 2. Go Atjoni, go!

  Het is een goed streven. Nog even de Atjonisten vragen om niet zo argwanend te zijn tegenover stadsmensen. Een foto maken of een potje filmen in het openbaar brengt al grote ruzie. Dat gedrag moet veranderen.

  Het is alleen maar goed dat het land open gaat en dat er structuur komt in het binnenland.


  Maak melding

 3. er moet ook een gevangenis op atjoni gebouwd worden,zodat de rovers (ronny en consorten) terplaatse opgesloten kunnen worden..

  dan is de stad tenministe veilig..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.