Split Surinaamse marronpartij op nieuw dieptepunt

11

PARAMARIBO, 6 apr – De scheuring binnen coalitiepartij Bep heeft een nieuw dieptepunt bereikt. Patricia Meulenhof, de hoogste ambtenaar op het ministerie van Regionale Ontwikkeling wordt ontheven. Meulenhof kreeg dit te horen uit de mond van Linus Diko, voormalige partijgenoot en de minister van Regionale Ontwikkeling. En haar zwager.

Diko is getrouwd met een zus van Meulenhof. “Het incident zal zonder meer de familierelatie verstoren”, zegt Meulenhof tegenover De West. Ze wil hooguit de band met haar zus in stand zien te houden. Met de politieke banden is het sowieso gedaan. Diko, voormalig bestuurslid van Bep, bereidt een nieuwe politieke partij voor. Hij wil nu vertrouwelingen om zich heen en Meulenhof is dat kennelijk niet meer. Zij behoort tot de groep die bij de Bep blijft.

Het aanbod van een diplomatieke post sloeg ze af. Meulenhof wordt dus de zoveelste ambtenaar die betaald thuis mag blijven om politieke redenen. Het verschil met een heleboel anderen is dat haar partij nog in de regeercoalitie zit. Eerder gingen twee andere topambtenaren voor die weigerden mee te gaan met de dissidente Bep-leden onder leiding van Linus Diko. Hij brak kort na zijn aantreden met de partij, omdat die uit A Combinatie stapte. De dissidenten willen juist in de combinatie blijven.

11 REACTIES

 1. Het blijkt maar weer dat het beschikken over een alleen niet voldoende is. Als jij ook nog een keer niet in daden weet om te zetten, is het van nul en generlei waarde.


  Maak melding

 2. Diko familie kijven, maar familie blijven. No go teki ministerie fu sranang kong feti famiri sani.

  VP deze mevr. mag niet thuis gaan zitten en betaald krijgen, als zij niet meer te handhaven is op RO, moet ze ergens anders een functie krijgen.

  Trouwens hetzelfde geldt voor die front lampzwansen die terecht opgedonderd zijn, laat ze maar ergens schoonmaker worden of ze nemen ontslag.

  Iedereen aan de slag of je neemt zelf ontslag.


  Maak melding

 3. Shame and scandle in the family!

  In Surinam there was a family, the one was a man and the other a she!
  The man is minister and the women a she, you cannot tell me that there family.

  En de etnische familie-soap gaat gewoon door.


  Maak melding

 4. Regering van Sur, duurt je kleuterfase met kinderziekten nu niet extra lang?

  De problemen met de diverse partijen zijn continu op de voorgrond terwijl van echt regeren nog geen sprake is. Na Nieuw Suriname en het gedoe met PL van Somo over gronden etc, krijgen we de Marrons die ook een show gaan opvoeren.

  Het eerste jaar is toch voor driekwart om en nog steeds geen zichtbare doelen voor bevolking en land. Of het moet zijn dat die bejaarde in Parijs iets gaat doen. Losse flodders, want inhoudelijk is het zo goed als leeg.

  De sur. bevolking is geduldig en heeft een oeverloos vertrouwen in haar lijders die van toeters nog blazen weten. Ik vrees dat deze passieve houding haar deze keer duur zal komen te staan. Stuur de bejaarden naar Ashiana en stel jonge capabele mensen aan. Hoogtijd dat er een eind komt aan het nutteloos gedraai op een plek. Sur. moet vooruit !


  Maak melding

 5. @ 4,
  ze hebben een bejaarde naar Parijs gestuurd en hebben er een grondbejaarde in een tjas net gevangen.Deze is bezig zich te bevrijden terwijl de andere Bunga Bunga feesten voor de pres gaat opzetten.

  Cobie.


  Maak melding

 6. Deze regeringssoaps leiden af van het feit dat de begroting nog steeds niet is opgemaakt. Wat inhoudt dat er zonder begroting geen controle mogelijk is. Wel hoge benzineprijzen en een nieuwe vlag op Staatsolie. Geld binnen halen en uitgeven aan oncontroleerbare doelen. Mag dat zo maar?


  Maak melding

 7. DAS zegt “En de etnische familie-soap gaat gewoon door.” Goed gezien DAS typische front verworvenheid, wat dat betreft hebben sommige Surinamers goede vhp en nps leermeesters gehad.

  Misschien dat je nu begrijpt waarom deze twee partijen nooit meer in het machtscentrum mogen komen.


  Maak melding

 8. @ M.Doorn,
  Die kleine ingi Boi is meester wanner het gaat om die etnische snaar te bespelen.
  Misiekeba is niet voor niets naar voren geschoven om zijn groep aan te spreken,
  Parmessar is niet voor niets als president kandidaat naar voren geschoven tijdens de verkiezing.
  In redi doti kon je een mooie staaltje zien van etnisch denken maar die indianen hadden hem door, aan de reactie van Bouterse kon je zien dat hij niet blij was dat die echte indianen hem door hadden . M.Doorn komt er nog een onderzoek om precies te weten wat zich daar heeft afgespeeld?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.