Felter wordt voorzitter Rekenkamer Suriname

16

PARAMARIBO, 6 apr – Charmain Felter wordt de nieuwe voorzitter van Rekenkamer. Dit meldt De West. Felter wordt voorzitter Rekenkamer Suriname. President Desiré Bouterse verkiest Felter boven Paul Brandon, de huidige decaan van de Medische Faculteit van de universiteit. Het is een unieke keus.

En dat niet alleen omdat er voor het eerst een vrouw wordt benoemd. Twee kandidaten voor de post van rekenkamervoorzitter vormen op zich een unicum. De wet op de rekenkamer schrijft het weliswaar voor, maar niemand hield zich er echt aan. Nadat het parlement Felter naar voren schoof als kandidaat, reageerde Bouterse afwijzend. Hij stond erop dat er nog een kandidaat bijkwam, omdat hij het voorrecht had een keus te maken.

Het parlement besloot toen de twee te presenteren. Felter is accountant en werkte al enkele jaren bij de rekenkamer. Het ambt staat al geruime tijd open sinds de laatste voorzitter, Ulrich Aron, met pensioen ging. De Rekenkamer van Suriname geldt als werkarm van het parlement. De voornaamste taak is het financieel beleid van de regering te volgen. Daar wordt dan jaarlijks verslag van uitgebracht aan het parlement.

16 REACTIES

 1. ” De wet op de rekenkamer schrijft het weliswaar voor, maar niemand hield zich er echt aan. Nadat het parlement Felter naar voren schoof als kandidaat, reageerde Bouterse afwijzend. Hij stond erop dat er nog een kandidaat bijkwam, omdat hij het voorrecht had een keus te maken.”

  Goed zo President, Surinamers moeten eindelijk weten wat wet en recht is. Deze regering gaat geen wetten interpreteren naar eigen goedvinden zoals front dat deed.

  Dat front jarenlang geen voorzitter heeft geinstalleerd, geeft het wanbeleid duidelijk weer tijdens front bestuur, hoe werd het financieel beleid van front in kaart gebracht, we weten het natuurlijk al, niet dus. Vandaar dat ze die zgn. stabiliteit konden rondbazuinen, het was toch niet verifieerbaar.


  Maak melding

 2. Bouterse heeft geen verstand van economie hoe kan hij iemand zomaar benoemen tot voorzitter van de rekenkamer.Zal wel een partij genoot zijn.Bouterse heeft meer verstand van wapens en kogels.


  Maak melding

 3. Felicitaties!

  Doornroosje gefeliciteerd! Het eerste en goede besluit van Desi. Uit 1 kan je niet opscheppen dat je hebt gekozen. Uit 2 wel!

  Hoe lang zal ze zitten?


  Maak melding

 4. Beste heer John,
  Ik respecteer u reactie vandaar dat ik op reageer. NF 3.5 miljard (3.5 000 000 000) die Suriname bij de onafhankelijkheid van Nederland kreeg is letterlijk verbrast gecriminaliseerd door de VHP, de NPS en de KTPI. Deze partijen hadden wel mensen van wie gedacht werd dat zij wel mensen in hun partij hadden met verstand van economie.
  Met vriendelijke groet,
  Datravisie (mati foe krobia)


  Maak melding

 5. Bout had zijn lammeren al op het droge.Nu gaat hij ze laten groeien tot schapen en de tak bout is tot den laatste dagen goed voorzien.

  Cobie.


  Maak melding

 6. @M. Doorn

  Je vergeet voor het gemak te vermelden dat DDB de rekenkamer afschafte omdat hij dan niet meer op zijn vingers werd gekeken terwijl hij de schatkist plunderde. Prade, weet je nog.


  Maak melding

 7. DAS what’s cooking je leest de berichten hier op waterkant niet noh, of lees je wel maar begrijp je er totaal niets van, hoezo eerste goede besluit.

  We gaan even vanaf nu tot een week terug hier op waterkant.

  1. ROGB rapport in het openbaar gebracht
  2. maandelijkse afvloeiing van ambtenaren
  3. Goudsector en verwijderen van illegalen
  4. Benoeming Felter
  5. Strafrechtelijk onderzoek fraude op RGB
  6. Geen extra ambtenaren, VP tekent geen ontheffing van besluit

  In een week en ik tel zes goede besluiten.

  DAS deze mevr. mag zo lang zitten als ze haar werk naar behoren uitvoert. De ogen van de hele gemeenschap zijn op haar gericht volgens de President. Het ligt dus aan haar.

  verandering op 5, en toch staat het zwart op wit, onzin krijg je wanneer mensen de realiteit ontkennen, zo begint gekte trouwens.

  Nogmaals speciaal voor jouw onderstaande, hopelijk kan je begrijpend lezen, of is het vergeefse moeite?

  “” De wet op de rekenkamer schrijft het weliswaar voor, maar niemand hield zich er echt aan. Nadat het parlement Felter naar voren schoof als kandidaat, reageerde Bouterse afwijzend. Hij stond erop dat er nog een kandidaat bijkwam, omdat hij het voorrecht had een keus te maken.”

  Neus op 7 ik vergeet niets, zo weet ik ook nog dat Vene de afgelopen jaren zonder rekenkamer het land heeft bestuurd, waarschijnlijk wilde ook hij niet dat op zijn vingers werd gekeken terwijl hij de schatkist plunderde toch. Maar goed de super regering trekt alles recht wat verkeerd is in het land, zo ook de benoeming van deze dame en dus het in ere stellen van de rekenkamer.

  @nummer 8 waarom zit je nog in het LPI????


  Maak melding

 8. @M. Doorn #9
  Wedereom de gebruikelijke NDP leugens.

  Veni heeft meer dan 9 jaar terug de rekenkamer weer in ere gestelt en die rekenkamer heeft ook al die jaren gefunctioneerd. Alleen is sinds het vertrek van de voorzitter (pensioen) geen nieuwe voorzitter aangesteld.

  Jullie zijn zo overtuigd van jullie eigen leugens en te stom om het artikel hier boven te lezen. Daar staan de feiten nml klip en klaar:

  Felter is accountant en werkte al enkele jaren bij de rekenkamer. Het ambt staat al geruime tijd open sinds de laatste voorzitter, Ulrich Aron, met pensioen ging.


  Maak melding

 9. Neus met gasten als jouw is het water naar zee dragen, jullie fronters proberen de ene leugen goed te praten met een andere leugen.

  Hou je praatje maar te Grun Dyari, daar geloven jullie elkaar vast wel, wanneer jullie die nietsnut vene de hemel in prijzen.


  Maak melding

 10. hahahhaa, een leugenaar moet een goed stel hersenen hebben en dat heeft deze leugenaar M.Doorn niet, hij verslikt zich in zijn eigen leugens straks moet hij zijn eigen braaksel inslikken let maar op .Het is onmogelijk om leugens te verdedigen jij valt door de mand M.Doorn.


  Maak melding

 11. Gefeliciteerd!

  Gefeliciteerd met je leugens Doornie. Praat recht wat krom is en je gaat op Desi lijken.

  Alle door jouw aangehaalde punten hebben weinig scoringsfactor. Ze staan op papier maar er gebeurt niets! Nada!
  En als je wil gaan straffen aan de hand van het rapport van RGB dan gaat je president ook de bak in.
  De commissie heeft het rapport verminkt en de regering laat er slechts delen uitlekken.
  Zoveel is nu al bekend.
  Ze maken zwart wie ze zwart willen maken.
  Bijlage gelicht uit rapport. En als je Ricky
  de boef in je commissie hebt dan verdien je een 10.
  Felter gaat zich beschadigen net als Prade.
  En dat is jammer voor zo’n eerlijk mens.


  Maak melding

 12. DAS de geboren leugenaar schreeuwt leugens.

  Neus zegt hier doodleuk.

  “Veni heeft meer dan 9 jaar terug de rekenkamer weer in ere gestelt”

  Even kijken naar de geschiedenis van de rekenkamer, waar voorzitters en leden door de President benoemd dienen te worden. Zonder deze wettelijke benoeming kan je stellen dat er geen rekenkamer bestaat want een rekenkamer zonder voorzitter en benoemde leden bestaat niet, totzover de Surinaamse wetgeving.

  De Rekenkamer van Suriname bestaat uit 3 leden en 3 plaatsvervangende leden. Deze leden worden door de president van Suriname benoemd op voordracht van De Nationale Assemblee.

  Prade is van 1988 tot 1998 Voorzitter geweest en daarna met pensioen gegaan. Prade is dus niet door Vene benoemd want vene was in 1988 geen President.

  Ulrich Aron is in 1998 benoemd door Bosje en is in 2008 met pensioen gegaan. Vene heeft sindsdien geen voorzitter benoemd.

  2011 Felter en de andere leden zijn op voordracht van de DNA benoemd door President Bouterse.

  Vene heeft dus nooit iets in ere gesteld ergo hij heeft nooit een voorzitter of leden van de rekenkamer benoemd.

  Mevr. Felter is pas de zesde voorzitter van de rekenkamer sinds 1954.

  Zie je nu DAS waarom je niet te snel moet juichen, jullie houden jezelf maar voor de gek en dom, ik zal jullie op je leugens en gebrekkige kennis blijven wensen.


  Maak melding

 13. @M. Doorn

  Hoepel toch onbeschofte leugenaar. Iedereen met een beetje kennis weet dat DDB de rekenkamer omzeep heeft geholpen.
  Iedereen die hier de berichten van de CBvS volgt weet dat in het verleden alle belangrijke statistieken gepubliceerd werden maar dat Wonderboy, die doodskisthoefdraadnagel, eerst maanden niets publiceerde en nu aleen maar een groot aantal zinloze statistieken die ook nog eens niet consistent zijn met elkaar.

  Waarvoor heb jij je ziel aan de duivel verkocht? Heeft DDB je een bordje linzne gegeven of een pakje coke??


  Maak melding

 14. Van Doorn,
  Wanneer het in hun kraam te pas komt liegen zij de hele bende bij elkaar om hun brouwsels enigszins geloofwaardig te doen overkomen.

  Noeste arbeid komt alles en iedereen te boven, dus ook al die duimers.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.