Echtgenote Henk de G. aangehouden in Suriname

22

PARAMARIBO, 5 apr – Hermien de G., echtgenote van de van kindermisbruik verdachte Henk de G., is aangehouden. Volgens de politie wordt Hermien de G. verdacht van kindermishandeling. Zij is in de vroege ochtenduren uit bed gelicht. De Nederlandse donoren van kindertehuis Lobi Blesie zijn verbijsterd.

“Ik geloof er niets van”, zegt Michèle Bauermann van de Wereldzending tegenover Radio 10. Haar organisatie blijft achter het echtpaar staan. Bauermann denkt eerder dat er sprake is van een scenario. De kinderen van het tehuis zijn aangezet. Dat moet verklaren waarom ze nu ook tegen Hermien de G. bezwarende verklaringen aflegden. “Kinderen hebben een rijke fantasie en je kunt ze van alles laten zeggen. Ze komen uit probleemgezinnen en projecteren hun ervaringen nu op anderen”, gelooft Bauermann stellig.

22 REACTIES

 1. Ik mag alleen hopen dat de eerste de beste sex-zaak met minderjarigen door dronken oompje, geile buurman, hitsig broertje of ander uitschot met dezelfde media-aandacht wordt omgeven als deze zaak. Hier stinkt het naar: Barbertje moet hangen.


  Maak melding

 2. Niets is zo rechtvaardig als kinderpraat. Als je ze nou tart of goed behandeld, precies dat zal naar boven komen indien je hen aan de tand voelt.

  Je kunt mij toch niet tarten louter omdat ik geen heenkomen heb.


  Maak melding

 3. Dat Hermien de Graaf is aangehouden vind ik, gelet op de aard van de beschuldigingen zeer terecht. Het lijkt mij, dat zij minimaal op de hoogte moet zijn geweest van de walgelijke handelingen waarvan haar man beschuldigd wordt. In het ander geval kan zij eraan hebben deelgenomen.
  Ik snap niet, waarom Wereldzending en mevrouw Bauerman zich deze uitspraken over de mogelijke slachtoffers menen te kunnen permitteren. Dit is een reden, waarom dit soort praktijken vaak ongestraft hebben kunnen plaatsvinden en nog steeds plaastvinden. Het is wel opvallend, dat ook nu weer een organisatie die zich vanuit Christelijk oogpunt bestaansrecht aanmeet mogelijke slachtoffers in de steek laat om haar imago te redden. Het zou gepaster, lees christelijker/humaner zijn als zowel Wereldzending als mevrouw Bauerman het justitieelonderzoek laten plaatsvinden zonder de mogelijke slachoffers bijvoorbaat tals leugenaars en fantasten te bestempelen.
  Ik ga ervan uit, dat er een gedegen justitieelonderzoek wordt gedaan. Ongeacht de uitkomst mogen wij hopen, dat Suriname haar kinderen en andere sociaal zwakkeren beter in bescherming zal nemen door een goede screening van ALLEN die een beroep uitoefenen of in de toekomst willen uitoefenen waarbij deze doelgroepen betrokken zijn.

  Wan hogri sa tyari wan bun…..

  Vrije Surinaamse


  Maak melding

 4. Helaas is er niets onbetrouwbaarder dan kinderpraat. Zeker kinderpraat van kinderen uit tehuizen.
  Maar al in de middeleeuwen en daarvoor wisten ze hoe je mensen alles kon laten bekennen.
  Ik geef voor dit hele onderzoek geen ene donder.
  Maar om schadeclaims te voorkomen zal men wel genoodzaakt zijn om tot een veroordeling te komen.


  Maak melding

 5. Dit kan vervelende gevolgen hebben voor personen, met name buitenlanders die een kinder verblijf voor moeilijke kinderen wil opzetten. Niet te vergeten wordt het ook moeilijker donor hulp te vinden. Kinderen hebben natuurlijk rechten, maar het gaat te ver. Lijkt er nu steeds meer op dat kinderen meer rechten hebben dan volwassenen.
  Je moet nu als volwassene zo voorzichtig zijn met een kind. Zelfs als ouders moet je nu je liefde inhouden voor je kids.

  Vorig jaar is er zo een geval geweest in america waar de ouders met de kids lekker op vakantie zijn gegaan en hebben enkele foto’s gemaakt van toen hun kinderen (onder de 7 jaar) naakt gingen baden. Na hun vakantie gaan de ouders het flimpje ontwikkelen en de ontwikkelaar ziet die onschuldige naakte foto’s van de jonge kinderen in bad, belt de politie en tja de ouders worden gearresteerd als pedo. De kids zijn ook door de overheid afgepakt van de ouders. Later bleek dat de ouders geheel onschuldig waren, maar zijn hun kids wel 6 weken kwijt geweest zonder ze te mogen zien.

  Vorige week zag ik een nieuws item betreffende moeilijke kinderen in nederland die onder gebracht worden in een speciaal te huis. De verzorgers worden mishandeld door de kinderen waaronder hun tanden kapot geslagen, hun armen gebroken enz. Maar deze verzorgers mogen niet optreden tegen deze kinderen volgens de kinder beschermings wetgeving. Tja, is het dan vreemd dat kinderen in algemene zin geen respect meer hebben voor oudere. Ik zou heel vreemd op kijken als 3 kleine hondtjes op straat een groot mannetjes hond hard bijten en die doet niets terug. Nee, wij zijn mensen hebben verstand, dus doen het omgekeerd.

  Om terug te komen op de zaak Henk de G. Zou er inderdaad sprake zijn van kindermishandeling, waarom sturen de ouders van de kinderen ze steeds terug naar dit tehuis?
  En wat verstaat men onder kindermishandeling?


  Maak melding

 6. Ik moet eerlijk bekennen dat het mij niet verbaast, internationaal zijn zaken bekend waar de vrouw wist wat de man deed, marc dutroux bijvoorbeeld.als ze schuldig worden bevonden moeten ze de zo hoog mogelijke straf krijgen om deze ziekelijke schoften te laten zien dat zei met hun poten van onze kinderen moeten afblijven.


  Maak melding

 7. Hermien de G. is volwassen, de kinderen niet. Wie ontfermt zich over hen? Betekent dit nu dat Justitie ook een tocht maakt langs alle andere tehuizen in het land? Dan kan het nog druk worden bij Hermien in de cel. Voor de andere pedofielen die tussen de bevolking in wonen en daar ongegeneerd hun slag slaan, kan Justitie meteen een nieuwe gevangenis bouwen. Een werkkamp, zomaar langs de route naar Brazilie. Want het gros loopt vrij rond in het land en wordt niet vervolgd door Jusititie. Hen opsporen is zinvol bezig zijn met de opbouw van het land. Hierdoor krijgt de jeugd misschien een kans om zich veilig te ontwikkelen.


  Maak melding

 8. Ik wacht de resultaten van het onderzoek af. Maar er zal heus wel een goede reden zijn om deze mevrouw op te pakken.

  Sommige reacties hierboven zijn echt onzin.

  Kinderen dien je altijd te beschermen, ongeacht de omgeving of situatie. Het 1 kan niet goed gepraat worden door te wijzen op het andere.


  Maak melding

 9. Hallo Blaka Bakra

  je slaat de spijker helemaal op zijn kop.
  Ik denk nu dat geen enkele Nederlander (man/vrouw) zich nu nog waagt om zijn tijd en geld te besteden aan de opvang van kinderen in Suriname. Er is een ware heksenjacht aan de gang en de aandacht wordt even afgeleid aan de oompjes, stiefvaders etc die ziek al jarenlang vergrijpen aan kleine meisjes en waar voor iedereen de andere kant op kijkt.

  Maar nu het Hollanders zijn is het land te klein. Ik stel voor dat Suriname nu maar zelf die duizenden kinderen gaat opvangen die door moeder en vaderlief op straat zijn gezet.


  Maak melding

 10. Sorry Henk,

  Niet mee eens.
  Je kunt ook geld doneren zonder zelf de scepter te hoeven zwaaien!
  Ik wil zelf beweren, dat het al verdacht is, als jij als donor erop staat alles
  onder controle te willen hebben.
  Een financieel overzicht oké akkoord, maar de rest?

  Je kent de uitdrukking geef ze vis, geef ze een hengel om zelf vis te vangen!
  Het moet mogelijk zijn om met lokalen zo’n tehuis te runnen.
  Sterker nog mijn mening is, dat suri dit moet eisen van iedere potentiele donor.
  De patsjakkers vallen dan gelijk af.

  Wil je helpen, geef een training aan lokalen en doneer, that’s it!
  Suri moet niet bang zijn voor verlies aan donors.

  Er zijn ook heel veel suri-neds die hun kindjes bij oma hebben gedumpt. En na overlijden van oma worden de kindjes in zo’n tehuis geplaatst.
  De minister moet nu eens een keer uitzoeken waar deze ouders zijn.
  Ze moeten mee-betalen aan de opvoeding van hun kind. God weet krijgen ze ook nog
  Kinderbijslag voor hun suri-kindjes.

  Deze kindjes zitten heus niet elke avond met een zak chips op de bank, te genieten van een
  Filmpje waarbij “onschuldigen” de hoofdrol vertolken.
  Neen, het zijn onschuldige kindjes, die nauwelijks van de hoed of de rand weten.
  Een kind dat zich veilig voelt zal heus niet klagen, dan moet er inderdaad heel veel gebeurt zijn.


  Maak melding

 11. Door gebrek aan woonruimte zijn onze kinderen heel vroeg rijp.Lepie kaka so bun.Ze zien de handelingen overal om zich heen.Dus kan het ook thuis gebeurd zijn of aan hun fantasie ontsproten.Vooral als ze toespraken hebben opgevangen waarin Holland van alles de schuld krijgt.

  Cobie.


  Maak melding

 12. Laat ik voorop stellen dat kinderen de kwetsbare in de samenleving zijn en deze groep helemaal. Dat kinderen beschermt moeten worden door een overheid die goed toeziet op deze tehuizen en elk misbruik uitsluit.
  Maar niet alleen de overheid is verantwoordelijk. Ook anderen in de omgeving moeten goed opletten, signalen tijdig onderkennen en de juiste acties ondernemen. Het zou goed zijn als er een gespecialiseert loket bij justitie kwam waar mensen hun vermoeden konden melden en waar kundige agenten de zaak discreet en effectief onderzochten en afhandelden.

  @Paraman
  Als ervaringsdeskundige, je gedraagd je immers altijd als onnozel kind, moet jij als geen ander weten dat kinderen geneigt zijn om dat ze zeggen wat volwassenen willen horen. Jij doet toch ook niets anders dan de onzin verkopen die je Baas wil horen.

  @blaka bakra
  Dat hier sprake is van een hetzerige sfeer is zondermeer duidelijk. Het onderwerp krijgt enorm veel aandacht, de posters leven zich uit in het opzwepen van anti-bakra-sentimenten, tewijl ze bv het incest verhaal in NL volledig negeren. Zou het soms zijn omdat de vader Antiliaan is en de SME-moeder de kinderen botweg in de steek heeft gelaten.

  Meestal zijn de reacties ook nog eens van figuren die het ongewuwd tienermoederschap als volkomen normaal vinden, etc. Figuren die zo egoisties en selfcentered zijn dat ze nog geen eens instaat zijn om te beseffen welk onheil ze aanrichten.

  @Henk Molenaar
  Ja als er straks weinig waar blijkt van de beschuldigingen dan zijn feitelijk de kinderen het slachtoffer want het geld dat nu naar SME weeshuizen gaat wordt dan niet meer gestuurd.

  @wikileaks
  Dat er andere zaken zijn waarbij de vrouw meer wist is natuurlijk geen reden haar op te pakken. Zo iets moet toch echt gebaseerd zijn op feiten. Aan de enek ant hoop ik natuurlijk dat deze hele zaak nergens op rust en dat de kinderen dus niet misbruikt zijn. Maar aan de andere kant neem ik aan dat de politie kundig haar werk doet in di soort situaties.
  Hoe het ook zij. Heb er alle begrip voor dat politie nu een mediastilte handhaafd, maar op termijn zullen we toch goede geinformeerd moeten worden.


  Maak melding

 13. goed zo..die hollanders komen hier naar ons paradijs met hun vuile en vieze stinkdromen..om zo hier ons paradijs te vervuilen met hun pedopraktijken..
  nederland weer netjes op de wereldkaart gezet.. bekend als kaas klompen windmolens..en nu ook pedofielen ..ga zo door viespeuken..van scholen en kinderen blijf je af stelletje varkens..
  me bar joe.. i luv su 4ever


  Maak melding

 14. Beste neus,
  mee eens, maar ik geeft aan dat het ook mogelijk is dat de vrouw wel wist wat de man deed en dat staaf ik met het voorbeeld marc Dutroux. verder hoop ik dat er meer toezicht komt op de tehuizen in Suriname.


  Maak melding

 15. Waar praten jullie toch allemaal over
  laten ze die smulders of moet ik zeggen smeulders maar eens goed aan de tand voelen.
  Is dat nou zo’n grote kinder vriend?????


  Maak melding

 16. Neus,
  Jij lijdt duidelijk aan een superieuriteitscomplex. Als ervarings deskundige mag je best wel wat doen aan jou nederlands.

  Soso banaba yu e skrifi.

  Ervaringsdeskundige. Vertel het maar aan je vrienden.


  Maak melding

 17. Kindermisbruik ligt gevoelig bij iedereen, zoveel is duidelijk. Daarover discussiëren is alleen maar goed. Alleen snap ik niet zo goed waarom het zo persoonlijk wordt.

  Ik snap niet waarom de Hollanders onder ons het meteen hebben over een heksenjacht. En ik snap niet zo goed waarom de anti-bakra sentimenten spelen.

  Waar blijft ons verstand? Moeten we met z’n allen niet proberen om een eind te maken aan alle kindermisbruik ipv elkaar zo onderuit te halen?


  Maak melding

 18. En nu maar wachten op de arrestatie van Jan Smulders en Henk Berhuizen die, naar mijn bescheiden mening het omplot hebben opgezet om MACHT te krijgen en daarmme, met valse verklaringen van o.a. kinderen, Henk en Hermine in een kwaad daglicht te zetten.
  Geld geeft macht he Jan en Henk B., maar jullie zullen de dans niet ontspringen, dat kan ik jullie verzekeren. Laat je verklaringen maar eens op de waarheid getoetst worden Jan Smulders, zogenaamde journalist want dat zeg je te zijn maar je bent het helemaal niet.
  En leverd het kinderhuis Koelikawano nog wat op Henk B.? Je weet vast wel wat ik bedoel he ??
  Denk niet dat jullie de dans ONTSNAPPEN, de waarheid zal aan het ligt komen.


  Maak melding

 19. wat durfd jan smulders nu te zeggen dat wij nederlanders pedofielen naar suriname sturen wil hij er wel rekening mee houden dat mensen van daar hier onze kinderen vergiftigen door ze aan de drugs te helpen en hier de surinamers loverboy spelen voor jonge meisjes heeft hij dat wel eens uitgezocht of verdiend hij daaraan???????dat echtpaar doet goed werk en hij als echte surinamer wend zijn hoofd af voor de ellende van die kinderen bah bah bah


  Maak melding

 20. UPDATE: http://www.rnw.nl/suriname/video/henk-de-g-waarschijnlijk-mishandeld-gevangenis

  “Het is waarschijnlijk” dat de Nederlandse zendeling, Henk de G., die al maanden in een Surinaamse cel zit op verdenking van pedofilie, “mishandeld wordt door andere gevangen. ” Dit zegt de officier van justitie, Duncan Nanhoe, in een interview met het EO actualiteitenprogramma, De Vijfde Dag.

  In een uitgebreide reportage, spreekt De Vijfde Dag met de hoofdrolspelers in de zaak, waaronder de G.’s vrouw, zijn advocaat, en de journalist, Jan Smulders, die achter de aantijgingen zou zitten. Het proces tegen Henk de G. begint over twee weken.


  Maak melding

 21. Wat hier gaande is:

  Jan Smulders voelt zich op zijn P getrapt omdat hij geen bestuurslid van het tehuis mocht zijn. Hierdoor is Jan Smulders een persoonlijke vete op deze afschuwelijke wijze aan het uitvechten. Maar een troost, dit is de orde van de dag in Suriname, als je connecties hebt kun je een ieder op straat laten oppakken en zonder enig proces maanden opsluiten. DIt is Suriname, zo werken en leven die achterlijke volk in Suriname.

  TELEVISIE UITZENDING EO:
  Kijkt maar op RNW.nl/Nederland

  Jan Smulders ontkent hier dat hij met verdachtmakingen naar justitie is gestapt TERWIJL de officier van Justitie juist aangeeft dat Jan Smulders de zaken heeft aangegeven en met de verdacht makingen is begonnen.

  Ik geef u een garantie:

  Henk de G komt vrij, want hij heeft NIETS misdaan.

  Maar meneer Commandant BOUTA: wat doet u binnen u democratie met dit soort criminelen als Jan Smulders die ook nog een programma maakt genaamd WAAKHOND. Wat een rancuneus zielig mens je Smulders.

  Je zou denken dat Smulders iedere nacht wakker zou liggen van hetgeen hij heeft aangericht???. Maar neen mensen, dit zijn zulke laaghartige mensen die gewetenloos zijn, die zich verheven voelen boven alles en iedereen.

  En…. niet te vergeten: dit soort praktijken worden dankzij de regering mogelijk gemaakt aangezien zij geen stappen ondernemen tegen beesten als Jan SMULDERS!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.