‘Niets fout’ in grootste oppositiepartij Suriname

10

PARAMARIBO, 5 apr – Er is niets vreemds aan de hand in de VHP. Dit zegt parlementariër Asis Gajadien, één van de voorvechters voor hervormingen in Suriname’s grootste oppositiepartij. Dat partijvoorzitter Ramdien Sardjoe onuitgenodigd een vergadering van partijbonzen binnenstapte, is normaal.

“We wisten van te voren dat hij zou komen, omdat hij dat had aangegeven, Sardjoe was dus welkom op onze vergadering”, zegt Gajadien tegenover de Times of Suriname. Toch was Sardjoe nadrukkelijk niet uitgenodigd. Dat waren de andere partijbonzen wel. De bedoeling was vooral knelpunten en grieven te bespreken. Het is er niet van gekomen. Na Sardjoe’s entree was er nauwelijks nog kritiek.

De voor de Surinaamse politiek kenmerkende voorzitterscultuur kreeg de absolute overhand. “De voorzitter had aangegeven dat hij erbij wilde zijn. Hem is echter geadviseerd niet te komen, omdat het niet nodig was”, aldus Gajadien. Sardjoe verscheen toch, kennelijk omdat hij een andere mening is toegedaan. Waarom zou je ook de voorzitter buiten laten als alles pais en vree is. De VHP houdt binnenkort verkiezingen en het gros van de bonzen wil een wisseling van de wacht.

10 REACTIES

 1. Wat doet Indra devta niet om de voorzitterspositie te bestendigen!!! O o o, hindoestani baboe.

  Ik verkies NDP orga en programma.

  Keuze van de personen: als zij maar welvaart en welzijn kunnen brengen.

  Zie Staatsolie een product van het Militair Gezag.

  En zet daartegenover:
  Openbare Werken/Balesar
  ROGB/Pertjah Loeroe
  Wageningen/ tonnen rijst verdwenen
  Niet netjes om alles op een rijtje te zetten.


  Maak melding

 2. 40 lange, arme en moeizame jaren van Lachmon als voorzitter van de VHP met zijn “verbroederingspolitiek” heeft slecht een Surinaams volkslied met negerengels achtergelaten. Waar is Hindi gebleven?

  Hierna kregen we de “Shanti politiek” met Ramdien Sardjoe als voorzitter van de VHP met een nalatenschap van “verrotte kiesstelsel” waarbij 1 uitgebrachte stem uit het district Coroni evenveel waard is als 9,27 stemmen uit het district Wanica. Waarom zij mensen uit Wanica minder waard?

  Beide voornoemde voorzitter hebben hun best gedaan in relatie tot de toenmalige heersende politieke omstandigheden. Bedankt voorzitters, maar nu moet u gaan.

  Het is nu tijd om de Surinaamse mentaliteit aan te nemen waarbij de volgende competenties zeer worden gewaardeerd: moord, drugs, drugscrimineel, drugsbaron, roven, stelen, bedonderen, babykiller, zwangere vrouwen moorden en verkrachten, kindermoord, bejaarden doodschieten, intellectuelen liquideren, bosnegerdorp (Moiwana) platbranden, land roven, familie en vrienden via corruptie bevoordelen, concubine tot ambassadeur benoemen, een kindermoordenaar tot ambassadeur benoemen, staatskas leegroven, eigen burgers van een bepaalde etnische groep uitsluiten.

  Om aan de bovengenoemde competenties te voldoen hebben wij een ander kaliber HINDUSTAAN nodig.

  Tijden zijn veranderd en daarmee is de grens van vrees en bang zijn allang vervlogen. Het ultieme “Point of NO return” is allang gepasseerd.

  Mahatma Ghandi zei ooit “Als je een klap op mijn linker wang geeft, dan bied ik ook mijn rechter wang om erop te schoppen”.
  Maar meer wangen dan de linker en rechter wang hebben we niet, dus kan de woorden van Mahatma Ghandi in ere blijven bestaan. Op beide wangen is reeds geklapt en een derde wang? wie heeft een derde wang?

  Dus volgens Mahatma Ghandi is het nu tijd om de klappen uit te delen. De tijden om bang te zijn hebben we nu volledig achter ons gelaten.

  Wij moeten onze familie, kinderen, vrouwen, have en goed nu zelf beschermen. Dus voorzitter maak de weg vrij en ga genieten van uw welverdiende pensioen.

  In onze oude geschriften staat dat de vier levensstadia, 0-25 jaar studententijd, 25-50 jaar werkzame opbouwtijd&gezinvorming, 50-65 jaar overpeinzen/overdenken en de laatste periode 65- dood afstand nemen en onthechten.

  Nu kunt u zelf bepalen in welke levensstadium van het levensciclus u bevindt.


  Maak melding

 3. Niets fout, neks no fout, gooi die tent dan open voor alle, ja alle Surinamers.

  Wanneer zullen ze tot het inzicht komen dat dat hokjesgedoe ons op termijn nergens zal brengen.


  Maak melding

 4. Beste VHP-ers,
  Naar mijn inziens is er wel degelijk iets aan de hand binnen VHP!

  Wat was Ram Sardjoe, die bewuste dag komen doen? Ik vind dat hij zich ter plekke heeft gedragen als een couppleger binnen de partij. Is het patij soms zijn persoonlijk bezit? Hij moet gaan beseffen dat wij in één nieuwe tijd leven! Ik vind `t een achterlijk gedoe, hoe hij in deze tijd met de jongeren (overige leden) die duidelijk één andere weg op willen gaan met de partij , om gaat.

  De tijd van verzoenen en buigen is al lang voorbij, Meneer Sardjoe ! Wij zijn allemaal waarachtige Surinamers. Ieder zijn mening doet er toe. Ook de mening van de jongeren!
  Laat de ouwe VHP-ers de partij nú eindelijk over dragen aan de jongeren. De partij moet anno 2011 met nieuwe/moderne inzichten bestuurd worden….Dus weg met de ouwe politiek en de mensen die niet meer van deze tijd zijn!
  Zo niet, dan moeten de jongeren uit de VHP weg lopen en zelf een politieke partij oprichten. Kom op,VHP-ers pak de zaak op! Op een nieuwe styl….op Lalbhadoer styl !Je weet,ik ben altijd berijd de zaak financieel te sponseren.

  Als dit niet gebeurt blijft VHP voor altijd een VERLOEDERINGS PARTIJ !

  Groet,(veel wijsheid)


  Maak melding

 5. “‘Niets fout’ in grootste oppositiepartij Suriname”

  Ja noh, alleen jullie bestaan is al een hele grote fout, hef dat teringzooi vhp en nps gewoon op en zie Surinamers bloeien in welzijn en welvaart.

  Anno 2011 is er geen plek meer voor etnische politiekvoering in Suriname. Een etnische politiek die het volk alleen maar verdeeld houd en waar de etnische politieke elite niets anders doet dan stelen uit de staatskas.


  Maak melding

 6. Op welke wijze komt Randjietsing van de VHP aan grote stukken grond die hij verkavelt en zichzelf en familie verrijkt? Op onwettige wijze verwerft hij gronden die toebehoren aan alle Surinamers en vervolgens verkoop hij het aan Surinamers die zelf ook recht hebben op een stukje grond. Meneer Randjietsingh, Godsmolen maalt langzaam maar zeker. Of te wel:Voor alles is er bewijs, en dit bewijs is het geweten.


  Maak melding

 7. M.doorn,

  Mag ik weten uit welke houtsoort u bent gesneden.
  Een paar weken geleden schreef u dat u nooit een etnische groepering ergens van mag beschuldigen!
  Wat ik nu vreemd vind is dat u dat hierboven wel doet.
  Een etnische groepering met het doel om Suriname uit de slop te trekken is verkeerd volgens u.
  Alle criminelen uit alle etnische groepen moeten aan de macht en het land naar de kelder helpen vind u juist.

  Geef nu eens aub gewoon eerlijk antwoord en niet die van je meester.

  Grtn piet


  Maak melding

 8. Paraman,Herrenberg werd opgenomen in die vhp en kwam als communist eruit.Heeft ook een tijdje onder de mamaboom gezeten die grappenmaker.

  Cobie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.