Pensionaris in Suriname met stok achter de deur

14

PARAMARIBO, 2 apr – Het zal je gebeuren: pensioengerechtigd zijn, maar niet met pensioen kunnen. Of niet kunnen én willen. Hugo Blanker, topfunctionaris op het ministerie van Onderwijs e& Volksontwikkeling, kreeg het voor elkaar. De vakbondsveteraan zit opgesloten in zijn werkkamer op het hoofdkantoor.

Vrijwillig weliswaar. Blanker draaide zelf de knip om en stapelde alles wat maar voor handen was achter de deur. Geen kip die er nu bij kan. Blanker weigert met pensioen te gaan zonder een behoorlijke regeling. Die zou hem ontnomen zijn en dat wordt de leiding van het ministerie aangerekend. Dus is het maar bivakkeren en de boel barricaderen met juist het materiaal dat hij moet inleveren.

Want, zo luidt de laatste opdracht van het ministerie: “Alle onder u berustende goederen en documenten overdragen.” En uiteraard de werkruimten ontruimen. Mooi niet dus. Blanker, van huis uit pedagoog, wil de puntjes op de i. Hij is per presidentiële resolutie benoemd. Dus wil hij ook zo ontslagen worden, een kwestie dus van op de strepen staan. Wie zal er nu het eerst het bijltje bij neerleggen? Blanker beweert alle tijd van de wereld te hebben.

14 REACTIES

 1. Zo ga je toch niet om met mensen ? of is wederom alle fatsoen, normen en waarde weer overboord gegooid door DDB en zijn criminele bende, ik noem ze criminelen omdat hun handelswijze crimineel is.


  Maak melding

 2. Blanker kap ermee! Overal waar rook de schoorsteen vooraf gaat valt er wel een kwartje te verdienen. Ouderen moeten wijken om jongeren door te laten stromen. Inhoeverre de taken van gepensionneerden kunnen worden overgenomen zeer de vraag.


  Maak melding

 3. Uit niets moge blijken dat Surinamers ooit een hechte eenheid kunnen/zullen smeden. Op die manier zal het die ex-kolonisator immer lukken om verdeeldheid te zaaien en alzo heersen.


  Maak melding

 4. Burgeropstand!

  Het lijkt alsof de braafste en eerlijkste burgers in ons land crimineler worden.
  Dat komt doordat ze geregeerd worden door criminelen, sjaggeraars, corruptelingen en moordenaars.

  Hugo is zo eerlijk als wat, maar wordt op rancuneuse wijze bejegend. Natuurlijk moet hij met pensioen als hij de leeftijd heeft, maar zo ken ik er meer.


  Maak melding

 5. Dit is maar een klein deel van het verhaal.

  Het blijkt dat deze Blanker terecht of onterecht eerst zijn hogere benoeming wil alvorens met pensioen te gaan.

  Die hogere benoeming en dus salarisverhoging was hem door Vene de nietsnut beloofd, de Surinaamse basja Vene was in zijn laatste dagen natuurlijk bezig zijn eigen papierwerk te regelen om zijn vakantiedagen uitbetaald te krijgen dan dit soort zaken op te lossen.

  President als blijkt dat deze man terecht een hogere benoeming verdiend, regel het zo snel mogelijk en laat hem maar met pensioen gaan.


  Maak melding

 6. De heer Blanker heb ik meegemaakt in een bespreking in Nederland, zijn drive en zorg om het onderwijspeil en de voorzieningen voor het Surinaamse Kind waren oprecht en zeer betrokken, Hij heeft een hands on mentaliteit, en bovenal een apart gevoel voor humor. Wat hem siert in zijn programma is het feit dat los van voorlichting, en baanbrekende aanpak bij problemen, er steevast aandacht is voor mensen die zijn heengegaan binnen de gemeenschap. Een soort van Ode aan deze harde werkers.
  Na jaren van noeste arbeid en zeer sociale inzet, verdiend hij een respectvolle en juiste bejegening.Zijn politieke kleur is mij tot op heden niet bekend, gezien zijn kritische en objectieve opstelling.


  Maak melding

 7. Zo gaat het er aan toe in een BROKO PERNASSIE.
  Civilisatie is heel, heel ver weg.

  Wat ben ik blij dat ik er helemaal niets te zoeken heb.


  Maak melding

 8. Als vakbond man moet Blanker de wet kennen dat je in de naast hogere rang twee jaren moet gediend hebben om in die schaal gepensioeneerd te worden.Is aantal jaren maal twee procent.Bij vijf en dertig jaar is het vol pensioen.

  Cobie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.