Privacy beperkt bij visumaanvraag Surinamer

20

PARAMARIBO/DEN HAAG, 1 apr – Het wordt tijd meer rekening te houden met het recht op privacy bij visumaanvragen in Suriname. Dit stelt directeur Roy Khemradj van het Surinaams Inspraak Orgaan, SIO, in Nederland. Het gaat dan vooral om de privacy van de referent in Nederland. Die moet onder meer zijn salaris doorspelen aan de aanvrager.

Dus of de referent nu wil of niet, zijn protegee weet meteen hoeveel hij verdient. De Nederlandse ambassade in Paramaribo eist namelijk dat de aanvrager de salarisstrookjes van drie maanden overlegt. Die moet de referent dus opsturen. “Er is groot bezwaar, het levert allerlei ongemakken op. Wat je verdient ligt als het ware op straat”, zegt Khemradj tegenover de Ware Tijd.

Het bezwaar is ook meegedeeld aan de Nederlandse ambassadeur, Art Jacobi. Dit gebeurde tijdens een ontmoeting in Den Haag, waar ook een functionaris van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken aanzat. Jacobi wil Khemradj’s voorstel bekijken om te volstaan met een werkgeversverklaring. Meer moeite heeft hij met het voorstel tot deelrestitutie bij het afwijzen van aanvragen. Er zijn nu eenmaal regels.

20 REACTIES

 1. Khimradj je moet voor pleiten,dat die gehaatte visum onmiddellijk afgeschaft wordt..

  Dat moet de inzet zijn en geen neven effecten..

  Weg met die rotzooi wat visa heet anno 2011..

  Als jij het niet kan,loon naar ddb en laat hij het zeggen en doen, begin in Den Haag bij sme se ambassade..


  Maak melding

 2. Terecht, dat zij nu hier mee komen!

  Ik ben zelf ook faliekant tegen om zo veel informatie weg te geven. Persoonlijk wil ik mensen graag helpen met één visum.Maar niet hoe `t nu er aan toe gaat. Niet zo lang geleden heb ik zelf er mee te maken gehad ! Maar dat men zó veel informatie van je nodig heeft. Is to much!!! Bedenk zo snel mogelijk iets anders .

  Groet, (veel wijsheid)
  R.Lalbhadoer


  Maak melding

 3. Helemaal mee eens, aanpakken die lui van de Ned. ambassade in P’bo. Het is schandalig wat ze durven te vragen van de mensen. Ik ben zelf Nederlandse en getrouwd met een Surinaamse man heb er zelf mee te maken gehad en had meteen ruzie met zo’n arrogante kwast. Afschaffen dat visum!!!!!!
  Als er een petitie op fb zou zijn zou ik gelijk ondersteunen.


  Maak melding

 4. Daarom mag een retourtje Amsterdam mij gestolen worden.

  Je moet een hele kruisverhoor afleggen om voor enkele weken het hog Noorden op te zoeken.


  Maak melding

 5. eerst was het 1000…daarna 500,,enz… als je aankwam op zanderij,om te betalen,Ik een surinamer,moet een visum aanvragen,amerikanen hoeven dat niet.Stelletje ongeschoolde moordenaars,geschiedenis verkrachters,


  Maak melding

 6. hahahhahaha yu e kiri mi boi, ongewenste vreemdelingen mogen hier niet komen mi boi dus kruis verhoor of niet jij mag er niet in.
  De oorzaak van deze visum plicht hebben wij te danken aan die schrikbewind van de jaren tachtig, toen er duizenden landgenoten op de vlucht waren voor armoede onderdrukking moord machtsmisbruik. De tijd toen er geen medicijnen, er toen een tekort aan van alles in suriname .


  Maak melding

 7. maar ronny lalbahadoer van de chitoe straat; hoe gaat het jou ouwe jongen; ik weet dat je in den haag zit, mang dat jij ook zoo verbonden voelt met suriname. ach laten wij oude schoolmaatjes en klasgenoten van de openbare lagere van de derde rijweg een staatsgreep plegen en die ouwe rotzooi opruimen. het wordt tijd voor een respect suriname. De Nederlandse ambassadeur is een nazi hond van de eerste orde. Als hij nederland blank wilt houden dan moet hij eerst zorgen dat de oost europeanen die nu met 100.000 den de grote steden aandoen en nederlander willen dat ze eerst fatsoenlijk nederlands leren en spreken; want dat kunnen ze niet…andere buitenlanders spreken tenminste beter en proberen meer de taal machtigd te zijn. en sturen hun kinderen gewoon naar school en zijn niet eigenwijs als de oosteuropeanen zijn.. dat is de grootste rotzooi die nederland aandoet.. maar alleen omdat ze blank en hollands uiterlijk zijn, de oost europeanen zullen zich niet aanpassen aan de nederlanders, en zullen op korte termijn veel meer problemen opleveren voor de samenleving..binnenkort zal de pvv de nazi status krijgen en zal de kristal nacht weer opbloeien 1933 wordt dan 2033.. het duurt niet lang en of anders nemen de chinezen nederland in.. Nederlanders die zaken willen doen, PASSEN NU AL AAN DE CHINEZEN EN LEREN HUN TAAL; maar verder komen zullen ze toch niet. De nederlandse regering instrueert alle ambassades vanuit de regering rutte die ook een racist is, maar niet openlijk voor uit komt. hij laat wilders de kastanjes uit het vuur halen…Wist u dat als je op vakantie in nederland wilt komen, dat je eerst nu moet kunnen tonen dat je in je land van verblijf eerst een betaalde baan moet hebben en dat je salaris op een bankrekening moet gestort worden. als je dat niet kunt aantonen dat je visum gewoon wordt geweigerd. bovendien is de nederlandse regering gewoon weg bang dat je een potentiele vluchteling bent. het maakt niet uit dat je als garantsteller in nederland toch aan alle eisen hebt voldaan en dat de nederlandse regering dit onder 1 hoedje het speelt met de surinaamse ambassade in den haag en bovendien dit alles indruist tegen alle wettelijke verdragen die internationaal zijn vastgelegd bij de verenigde naties… nederland is nu een nazi land, waar gekleurde mensen niet meer welkom zijn en de vakantie ganger nul op het rekest krijgt bij aanvraag voor een visum voor vakantie verblijf in nederland…nederland gedraagt zich eigenlijk net als zuid afrika tijdens het regime van pieter botha destijds , alleen laat nederland je nog wel ademen maar knijpt je keel niet dicht, toen het wel gebeurtde tijdens de slavernij in suriname. als de ouders het land bewerkte en als de kind of baby huilde, de plantagehouder het kind liet verdrinken en dan dood terug gaf aan de moeder…zo ver is nederland nu thans op dit moment neergedaald. ik vraag mij werkelijk nog of het nog zinvol heeft om na 35 jaar hier gewoond te hebben of het nog wel zinvol is om hier oud en bejaard te worden en of de dood wel waardig is.


  Maak melding

 8. Waarheid,

  Suriname zie ik als één verloren land !

  De meensten daar, hebben geen echte liefde voor dat land. Komende vijftig blijft Suriname één grote Doegoe doegoe !!!!!Ik kan helaas niets anders van maken .Wat dat betreft heb ik een vooruit ziende blik ! Ik ben er regelmatig in Su….ik weet waar over ik praat. Niet te vergeten de mentaliteit van de Suries….is niet om naar huis te schrijven.

  Trouwens…. Lalbhadoer is my Nicke Name you know……Vriendelijke groet My dear waarheid !

  Groet, (Veel wijheid !)


  Maak melding

 9. Deze mensen, deze mensen, willen enkel en alleen macht over de mens……het liefst over land en volk…gewoon.. men wil maken men wil breken……is vloek toch !!!!!


  Maak melding

 10. “Suriname zie ik als één verloren land !

  De meensten daar, hebben geen echte liefde voor dat land. ”

  Bovenstaande beweerd een of ander onverlaat genaamd R.Lalbhadoer.

  Jij hebt echte liefde voor je land vanuit Nederland he. Suriname zie je als een verloren land, maar tegelijkertijd ben je wel elk jaar daar of zit je je met Suriname bezig te houden op waterkant.

  Ze worden met de dag gekker hier, dat is een feit.

  Deze vind ik een mooie van diezelfde sujet

  “Niet te vergeten de mentaliteit van de Suries….is niet om naar huis te schrijven.”


  Maak melding

 11. @M.Doorn, ga zo door !

  I like it….heb ik nú op je lange tenen getrapt/ geraakt???? Komt er nu energie bij je los ????? Ga nu wat nuttigs doen met die energie die ik bij je hebt los gemaakt !!!!!Ja….de mentaliteit van de meeste Suiries……is niet iets om trots op te zijn !!!!!!De meesten deugen niet….of willen niet deugen !!!!!

  Trouwens ik ben er minimaal twee keer per in de gelegenheid om Suriname te bezoeken .Ik weet wat ik keer op keer zie en mee maak!!!De meeste zijn hartstike jaloers !!!Misgunnen hun eigen mensen van alles!!

  Vriendelijke groet,(Veel wijsheid !)


  Maak melding

 12. “Ja….de mentaliteit van de meeste Suiries……is niet iets om trots op te zijn !!!!!!De meesten deugen niet….of willen niet deugen !!!!!”

  R.Lalbhadoer je deugt ook van geen kant dus ook ik ben niet trots op je gedrag.


  Maak melding

 13. Suriname is een verloren land?
  wat een nonsense.
  Suriame is een gezegend land.
  Een prachtig land met een schone natuur,prachtige bevolking die van hun land houden.
  Vooral de laatste generatie’s houdenen van hun land en daarom heeft Suriname een goede toekomst
  Waarom iedereen in het land van Asfalt,Beton en glas wilt wonen is mij een raadsel,of nee,ik weet het al,het is een soort status van ik woon in Nederland.


  Maak melding

 14. Lalbahadoer, Zeker nakomeling van de schrik van Meerzorg

  Waarom verdoe jij je tijd als jij van oordeel bent dat het hier een verloren zooi is.Troouwens, “kom jij niet uit India?” Dat zegt men meestal om hun Surinamerzijn te verdoezelen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.