Parlementariërs Suriname moeten minder hard zingen

16

PARAMARIBO, 1 apr – “Er zijn een heleboel leden in uw parlement, die liever minder hard moeten zingen over gronduitgifte.” Dit zei vicepresident Robert Ameerali in het parlement. Hij beschikt over een rapport waarin het allemaal staat. Onder de vorige regering is behoorlijk gestoeid met vrije domeingrond. De oppositie is laaiend.

“Het is voorbij de limiet, dat we in ons college deze behandeling krijgen”, zei Ronald Venetiaan (Nieuw Front/NPS). Hij vindt het niet kunnen dat Ameerali het parlement de les leest. Het gaat niet alleen om een vergaand verwijt. “Maar ook dat ze zich koest moesten houden. Ik krijg bijna het idee dat de vicepresident een duel wil uitlokken tussen de wetgevende en de uitvoerende macht.”, aldus Venetiaan.

Hij wil het rapport zien en parlementsvoorzitter Jenny Simons vroeg er dan ook om. Volgens Ameerali doet het rapport een boekje open over praktijken rond de gronddistributie. Het rapport komt van een commissie. Die heeft onderzoek verricht op het ministerie van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer. Het ministerie stond onder de vorige regering onder beheer van Pertjajah Luhur. Daar die nu weer in de coalitie zit, is het laatste woord waarschijnlijk nog niet gezegd.

16 REACTIES

 1. Begin Opa Ro te wijzen op zijn wurgcontract toestanden.(boeven rovers hol bende)
  Laat deze mensen (domhouders) de bevolking met rust laten.
  Men steelt gewoon onder zijn neus….ma hebzucht fu tja a bigi neng fu Pres (nu ex.)maakt zijn groot bril mat.
  En zit hij nu als het in verleden zijn eigen mensen die op hem lijken dom te houden.
  Ronald kaba…kaba…tap a bigi don.!!!!


  Maak melding

 2. Ik denk dat een enorme diep beerput nu opengaat en dat de waarheid over de handelswijze van de Surinaamse politici en bestuurders nu bloot wordt gelegd. Maar dat rapport zo snel mogelijk openbaar. IK weet zeker dat Brunswijk en Somo heel slecht slapen de komende tijd.

  Hoe zit het trouwens met de grote investeerders die Somo op het oog had? Kansloze pauper die Somo


  Maak melding

 3. ze hebben allemaal boter op hun hoofd zelf onze zo geliefde venetiaan is er van geschrokken ra ra hoe kan dat, ik hoop dat dit in het openbaar verschijnt zodat de surinaamers eidelijk kunnen zien wie hun parlementariers zijn alleen denk ik dat dit heel wat dju dju goe zal veroorzaken in het parlement bij zowel de oppositie als bij de coalitie het blijft spannend.


  Maak melding

 4. Deze vice president gedraagt zich meer en meer als een ongeleid projectiel.
  als er strafbare feiten zijn gepleegd dan laat u de rechter een onderzoek doen zo gaat gaat in democratie, maar dat kan deze man niet doen omdat hij zich ook omringt heeft met veelplegers. Zijn baas wordt verdacht van moord, de adviseurs van zijn baas zijn allemaal recidivisten alibux bosje noem ze maar op. en somo kan zijn hele regering naar huis sturen als ze aan somo komen.Als je menens ben Ameerali dan pak je de schuldigen aan, maar wat jij hier doet is de zoveelste afleidingsmanoeuvre, zand in de ogen strooien van de bevolking.


  Maak melding

 5. VP moet niet lullen maar vullen. als er dingen niet in de haak zijn moet hij niet dreigen maar handelen. maar dat gaat hij natuurlijk niet doen omdat hun coalitie partner, somo, behoorlijk onder vuur komt. als hij somo laat vallen laat somo de coalitie vallen en kan de regering opstappen. Zo simpel is het.


  Maak melding

 6. Jarang Kepang!

  Ameerali speelt weer met vuur. Het rapport openbaar maken zal aantonen hoe smerig de Surinaamse politiek wel is.

  Maar dan heeft hij PL ook in de luren gelegd en kan Somo zomaar de stekker uit de regering trekken. Trouwens, Ronny heeft ook grond genomen en Desi ook. Alleen Jenny,Vene en Breeveld hebben niet gefraudeerd maar de rest in de DNA moet angstig zijn.

  Somo bereid zich voor op de Jarang Kepang die de coalitie de meerderheid gaat kosten. Dan maar nieuwe verkiezingen, denkt hij.

  Eerst ontslaat de regering Bouterse/Ameerali de dappere minister die gronduitgifte en de daarbij behorende corruptie wilde aanpakken en nu komt Ameerali met een eigen rapport waar sommige namen en gevallen zijn uitgewist?

  Schreeuw wat zachter Ameerali. De dagen van deze regering zijn geteld.


  Maak melding

 7. de vp moet ook openbaar maken wat ddb abrahams al die 13 overgebleven moordenaars coup-plegers in hun mars hebben hoeveel gronden zij gepikt hebben van lantie..

  Hoeveel bezit el romeo bravo ronny aan gestolen grond hout goud enz enz ..

  Dus ameeeeer-alie baba huiswerk genoeg en niet laten dood bloeden die zaak..laat zien wat je kan….anders ben je een slappe lul..


  Maak melding

 8. dan valt de regering maar het moet eens ophouden het surinaamse volk voor de gek te houden, het nadeel is dat het kiesstelsel nog niet is veranderd om zo een hele frissewind te laten waaien ,kijk wat ze met peetje hebben gedaan a no beng kang se kie heeft hem zetels gekost en nu begint het weer deze regering wil orde op zaken, als het ze niet lukt lukt het een andere regering ook niet, dus blijven wij in die cirkel.


  Maak melding

 9. Het rapport is nog niet openbaar!!??!!

  Waarschijnlijk van het zelfde niveau als de lege CD van Doekhie.

  Wie hecht nog waarde aan enige uitspraak van Ameeralibaba of welke NDP-er ook???


  Maak melding

 10. Mijn advies aan Bouterse,maak alles openbaar.
  En als de regering valt heb jij je 2/3 meerderheid en hoef je niet meer samen tewerken met deze leugenaars, dieven,overlopers,zakenvullers enz,enz

  Ik weet dat je met ze samenwerk,maar dat je ze niet vertrouwd


  Maak melding

 11. Zit hier vaak te lezen hoe voor en tegenstaanders van de regering Bouterse/Amerali hun mening weergeven.

  Ik ben nooit aanhanger geweest van Nieuwfront en NDP.

  Zelf ben ik een hardwerkende ambtenaar die stukken met eigen ogen heb gezien. Vandaar dat ik alleen maar walg van Groep Bouterse en Nieuwfront.

  Laat het duidelijk zijn dat beiden zichzelf en fam. behoorlijk veel gronden hebben gegeven.

  Laat men van alle parlementariers, ministers
  en familie tot de tweedegraads van de afgelopen 25 jaar publiceren dan zal niemand hier ooit nog eens op deze hebzuchtige beesten stemmen.

  Het arme volk kan maar geen vierkante meter grond krijgen.

  Ook Bouterse kreeg grond van Alibux en verkocht deze. Hij loog dat het niet waar was (geval Barber Robby). Daags na zijn verklaring werd breed in Times en op televisie de beschikking getoond.

  Is erg dat wij Surinamers deze partijen ndp, nieuwfront steeds altijd weer de gelegenheid geven om met een aantal zetels steeds weer de grootste zeggenschap geven in dit land.


  Maak melding

 12. Ze moeten inderdaad minder hard zingen en tot onze verbazing wie komen in het nieuws.

  Vene onze eigen ex-president onder wie dit allemaal heeft kunnen plaatsvinden.

  En Jogi onze eigen grond dief en zwendelaar eersteklas.

  Deze mensen hebben geen enkele zelfrespect, eigenwaarde of trots.

  Hier onder vandaag in het nieuws, dit allemaal tijdens Front regering, terwijl vene presidentje zat te spelen, geloof mij maar dit is een heel klein deel van de beerput, OW en LVV zouden hierna moeten volgen.


  Maak melding

 13. @ Ekte,
  Hoe komt het dat onze landgenoten iedere keer weer trappen in die mooi verhalen van deze schurken bedriegers en oplichters, jij zit dicht bij het vuur kan jij mij dat uitleggen.
  Ik zelf mis de rol van de media in Suriname in deze.


  Maak melding

 14. Ekte en Wikileaks,

  Ik begrijp de bezorgdheid heel goed. Geen enkele partij (DOE uitgesloten) heeft niet gesjoemeld met grondrechten.
  Volgens PL is dat cultuur en hoort het bij de Surinamer. Front, NPD, PL en ook de lapzwans Ronny hebben zich hieraan vergrepen.

  Daarom zal de journalist die zijn hoofd in deze beerput stopt al mijn medewerking krijgen. Ik stop mijn eigen kop ook in die stinkende put om er voor altijd een eind aan te maken.

  Zijn jullie reeds wezen vissen bij het visgat van Desi of Jong Tjien Fa? Hoe komen ze eraan?


  Maak melding

 15. Niet alleen Desi heeft visgat graanoost heeft ook grote, wat denk van die lappen grond van dhoeki. @ Lauwpie Doorntje, waar was Bouterse op 8 en 9 december 1982?
  Waar bouterse meer als een jaar toen hij DNA lid was.
  Waar is de president nu hij verschijnt nooit in het parlement.
  Dit is echt te gek voor woorden Doorntje heeft het zelfrespect, eigenwaarde en trots, Niemand die voor de NDP van bouterse heeft gekozen beschikt over deze normen en waarden dus hou a.u.b op met jou belachelijkheid.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.