Coalitie Suriname moet even verder zonder Somo

59

PARAMARIBO, 1 apr – De coalitie zal het maar even moeten stellen zonder de steun van Pertjajah Luhur, PL. Partijvoorzitter Paul Somohardjo is woedend over het rapport rond geknoei rond de distributie van grond. De zes PL-parlementariërs mogen voorlopig geen steun verlenen aan de coalitie. Het is een kwestie van principes.

In her rapport wordt het beleid onder vuur genomen van ex-minister Michael Jong Tjien Fa. Die was namens PL lid van het vorige kabinet. “Als men wil overgaan tot het criminaliseren van topleden van PL, dan doen we niet mee. Men moet niet doen alsof allen PL schuldig is”, zegt Somohardjo tegenover Radio 10. Wie ook verantwoordelijk is voor de kruistocht tegen corruptie pakt het verkeerd aan.

PL zal niet lijdzaam toekijken. “Laten we ook naar de andere ministeries kijken, zoals Openbare Werken waar een minister (Dewanand Balesar van de VHP, red.) is veroordeeld”, aldus Somohardjo. Hij liet president Desi Bouterse al weten dat er een justitieel moet komen in plaats van maar een commissie zijn gang te laten gaan. “Als er schuldigen zijn, laat het bewezen worden. Ik denk dat dit een politie aanval is.”

59 REACTIES

 1. Graag wat meer informatie.
  Wie heeft het onderzoek geinitieerd?
  Wat was de hoofdconclusie van het rapport (relatie conclusie en initiator onderzoek)?
  Heeft Waterkant ook een eindredacteur, die toeziet op type-, taal- en spelfouten?


  Maak melding

 2. Djarankepang!

  El Somo heeft zich teruggetrokken om zich te beraden over welke strategie, hij strax moet inzetten, bij het volgende tjekre tjekre spel.

  Alleen maar showtime, ik verwacht helemaal niets.
  Na een week achterkamer politiek, zullen ze weer braaf zitting nemen in de coalitie.
  Vervolgens kan het publiek na een korte onderbreking weer volop genieten van het volgende “gedoogde” djarankepang-spel, compleet met nieuwe paarse jasjes en gouden knoopjes.

  Bovendien heeft hij geen keus, want La Pardi is nu officieel ambassadrice van Indonesië.
  Dus el somo moet gedwee de aantijgingen aanhoren, because she rules. 🙂

  Ai boi, eerst la pardi beëdigen en daarna het rapport presenteren.
  Je zou bijna medelijden met hem krijgen.
  Not…


  Maak melding

 3. Weer een politieke partij PL van Somo die een beetje zwanger is. Naast NS van Manorath en Lachman, nu ook Somo.

  Wel zijn concubine tot Ambassadeur in Indonesië laten benoemen (corrupte familie aangelegenheid) en aan de andere kant de indruk wekken dat bij boos is.

  De zes parlementariërs mogen hun stem niet meer aan de coalitie verlenen, maar de Minister en alle andere politieke functies zoals commissies en hoge Ambtenaren mogen blijven zitten. Zou zijn concubine nu een beetje zwanger zijn.

  Het is gewoon een opgezette poppenkast van Somo. Hij is gewoon gestoord. Corruptie bedrijven en de heilige Sint uithangen.

  Somo je hoort bij de coalitie of je stapt eruit. Je bent zwanger of je niet zwanger. Een beetje zwanger zijn kan niet.

  Hij is gewoon een dief, manipulator, rover, corrumpering/corrumtering, ANTI Surinaamse belangen.


  Maak melding

 4. Jarang Kepang!

  Ik heb het u gezegd drie dagen geleden. Somo bereid zich voor op de Jarang Kepang die de coalitie de meerderheid gaat kosten.

  Als Ameerali een MAN is, maakt hij het rapport openbaar. Gebeurt dat niet, dan heeft hij geen lul! Hij speelt wel met vuur.

  Somo heeft de macht om de stekker uit de regering te trekken. Dan is het ook gebeurt met de macht van Ameerali. Ook Ronny kan als hij nuchter is de regering beinvloeden.

  Minstens de helft van politiek Suriname gaat bij gedegen onderzoek de bak in. En dat kan Ameerali zijn leven gaan kosten.
  Komt er weer een volgende strafproces tegen Desi en Ronny? De zoveelste?

  Dit is Somo’s eigen schuld. Hij had niet moeten aandringen bij Desi om de minister te
  ontslaan die een paar maanden geleden de gronduitgifte-corruptie wilde onderzoeken. Dan had hij zelf een rapport gefabriceerd zonder PL-namen.

  Dit in SU is een soort Peyton Place. Een soort never-ending storry van moord, seks, corruptie, miniseks, diefstal, chantage en zelfbevrediging. En dat noemt zich regeerder?


  Maak melding

 5. Lol, daar begint het al.
  Even chantage middel om de uitkomsten van het rapport onder de tafel te houden want Somo heeft natuurlijk een paar kilo boter op zijn hoofd.


  Maak melding

 6. Dit kan alleen in die bananen republiek Suriname, andere hebben gejat dus dan mag ik het ook, echt triest en schandelijk.
  Wanneer worden mijn landgenoten wakker ze kiezen iedere keer weer de zelfde schurken en oplichters, jullie zijn degene die deze bedriegers de kans geven om zich te verrijken over de ruggen van de arme bevolking.Wanneer komt die anti corruptie wet ? Surinamers hebben bewezen dat zei geen land kunnen besturen, na 25 nov 1975 is het bergafwaarts gegaan met onze mooie land zonde zonde.


  Maak melding

 7. Somo man,er kan toch niet bewezen worden dat je plots grootgrond bezitter bent geworden.Alles is van van je vrouw,je bijvrouw Amina en je kinderen.Zij hebben heel hard gewerkt om dit alles te kunnen opbouwen.Dus niet huilen als een kleine jongen.Ga met Amina mee naar Indonesië en laat een tsunami je meenemen.

  Cobie.


  Maak melding

 8. somo somo als er niets aan de hand is waarom maak jij je dan druk? laat de beer put open gaan en als je geen boter op je hoofd hebt kan je rustig slapen.


  Maak melding

 9. Een toezegginkje hier , een toezeggingkje daar , en de plooien zijn weer gladgestreken.
  Dan is t weer business as usual.
  Of zal somohardjo, who is the least to say not amused, nu toch op ramkoers gaan?
  There is clearly rumble in the jungle.
  Herinneren wij ons t nog, z,n uithaal samen met brunswijk naar doekhie, of z,n optreden in t Ned. tv programa van Karel v.d Graaff, waarbij hij z,n opponent,de toenmalige boutist genaamd tjon ,uitdagend toeriep : “je lijkt “(letterlijke vertaling van : ie djersie)toen die hem bedreigde te zullen klappen
  Voor zo,n scharminkel heeft ie wel grote voeten dus , t zou nog eens spannend kunnen gaan worden, als ie boos om zich heen gaat schoppen


  Maak melding

 10. Somo heeft zijn beloning al gehad zijn metgezel heeft haar ambassade post binnen dus somo zal straks met zijn staart tussen de benen weer terug keren bij zijn baasje DDB.


  Maak melding

 11. Gaf man

  Hier een kans voor Bouterse om eerlijkheid te bewijzen.En hun naam te zuiveren zeker wat gebeurd is in de jaren tachtig en jaren daarna

  Somohardjo kan nog uitstappen want deze REGERING kan nooit vijf jaar uitzitten.De gelegenheid om het volk te besparen van de ELLENDE.Want de NDPérs hebben heel veel beloofd o.a. DHR.Doekhie (ndp in Nickerie)Dat er in elke wijk zou een COMPUTER-LOKAAL KOMEN?

  Spannende tijden voor Suriname


  Maak melding

 12. Somo’s respons in grappig of beter gezegd heel triest: “Laten we ook naar de andere ministeries kijken, zoals Openbare Werken waar een minister (Dewanand Balesar van de VHP, red.) is veroordeeld”, aldus Somohardjo.

  Hij praat zijn misdaden goed door andere te ebschuldigen (dan mag hij het ook doen) en gebruikt daarvoor bewust iemand die geen deeluitmaakt van de coalitie.

  Dat DDB met dit onderwerp op de propen komt zecht veel over hen. DDB acht blijkbaar de tijd rijp om na NS en enkele ander ministers nu zijn pijlen op PL te richten. Blijkbaar heeft hij ook daar al een aantal mensen “gepolst” ( via een paar leuke toezeggingen of valuta) en moet nu Somo weg gewerkt worden zodat hij zijn greep op de regering verder kan versterken.

  Mensen hou dit spel goed in de gaten want hier is DDB bezig met zijn volgende stap om een nieuwe dictatuur te vestigen.


  Maak melding

 13. ik kan mij bto met “limbo” op sky al maar goed herinneren , daar is het meerdere malen naar voren gekomen dat pl leden aantal en sommo’s vermogen is gegroeid door Surinaamse domein grond , dus land dat van alle Surinamers zou moeten zijn.

  Daarom vind ik dat er nu gewoon een justieel opnderzoek moet komen en deze corrupte etnische bende de gevangenis in gegooid moet worden voor lange tijd !!

  met deze sommo zal Suriname nooit op duurzame wijze tot ontwikkeling komen omdat corruptie in zijn bloed en genen zit.


  Maak melding

 14. Bouterse moet nu zijn leiderschap tonen,loopt dit met en sisser af,dan heeft Somo met zijn chantagepolitiek Bouterse weer te kijk gezet.


  Maak melding

 15. Somo valt nu definitief door de mand als super corrupte politicus. En ik heb het al eerder gemeld: hij schaamt zich er niet eens voor en ontkent het niet. Dat is nog het ergste.”het is cultuur”. Daar moet je als hardwerkende Surinamer nog helemaal gek van worden van zulke politici die alleen maar denken hoe ze het snelst hun zakken kunnen vullen. Suriname is ziek, doodziek.


  Maak melding

 16. Ik volg al een tijdje de reacties waar men het steeds heeft over DDB = Desie Delano Bouterse. Maar als je goed kijkt dan kan je met DDB ook DieDieBrie bedoelen. Trouwens, er zijn geen verschillen niet…..hahahaha


  Maak melding

 17. Loedruk!

  Dit toneelspel kan ik vertalen na alle reacties op dit onderwerp te hebben gelezen.

  LaPardi is geaccomodeerd, Somo is monddood gemaakt. Zijn parlementariers houden hun klep, totdat de corruptie beerput open gaat.
  Sommige nieuwe ministers weten echt van niets. Ze kiezen dan voor hun eigen naam en faam en laten Somo vallen.

  Maar dan moet Ameerali doordrukken. En Desi kan zich hiermee een beetje verschonen mits hij de lijst openbaar maakt. Als Desi geen grond heeft gestolen dan kan hij door het openbaar maken van deze lijst de regering laten vallen en een grote kans maken op grote winst bij de volgende verkiezing.

  Filosofie is in ieder mens aanwezig. Durf verder te kijken en te denken en haal de direkte gebeurtenissen door elkaar en u bent filosoof.


  Maak melding

 18. Somo ,dat van Openbare werken is al naar de rechtbank onder VENE FROND REGERING
  PL van somo met veel gedoe heeft Front je de
  MENISTRIE geven De gevolgen zijn voor PL van Somo .


  Maak melding

 19. Prima dat sommigen onder ons bto met limbo nog kunnen herinneren, die zelfde limbo houd wel zijn klepper dicht als zijn baas met somo samenwerkt sterker nog clifton limburg is beloond voor zijn gewezen diensten.
  In de Suriname van vandaag gaat het om eigen belang en KOE handel.


  Maak melding

 20. Dit gezeur en gemodder,hoor ik al sederd 1950…wedsrijdje,tussen koeli,blaka mang ,jampanesie enz…somo bekent van zijn gokhuis aan de binnenweg,en opvang makmur is over het algemeen bekent bij elke surinamer,als een gokker ,oplichter,en noem maar op…moeten zulke mensen een land naar voren brengen,jongens hou je zelf maar voor de gek.Hoe erg het ook mogen klinken,mijn lieve suriname gaat naar de knoppen.


  Maak melding

 21. @1
  Hee “verhaal”, wat ben jij een muggenzifter met je gezeik over taalfouten. Ben jij soms een neerlandicus?

  Maar met zo weinig tekst van jou zul je weinig fouten kunnen maken. Wij die op waterkant lezen, vinden taalfouten minder belangrijker, dan de inhoud van het geschreven stuk. Het gaat om het nieuws en laten we blij zijn dat de mensen de moeite willen nemen om het te lezen en te reageren.

  Mijn naam is Karin, en het is aan Lugard de vraag, daar hij dit bij ene django heeft opgezocht, ben ik benieuwd of hij mijn naam ook kan analyseren volgens zijn concept van begrijpend lezen. Want helaas heb ik zelf hier niets over kunnen vinden en ben wel benieuwd naar de betekenis van mijn naam.

  Bij voorbaat dank Roël.

  Karin


  Maak melding

 22. Hi vraagteken, je doet je naam eer aan. Maar als je goed kijkt naar de letters DDB, dan zie je echt geen diediebrie, want een diediebrie is een neger in zwarte kledij met horens op het hoofd, roodgloeiende ogen en de welbekende bokkenpoten.

  Heb je wel eerst de reacties in jouw bijbel gevolgd over hoe een diediebrie er hoort uit te zien, daar je een vertekend beeld weergeeft van een diediebrie. Laat je snel nakijken door een psychiater, want je projecteert waandenkbeelden.

  Een nuchter denkend mens ziet in Desi Bouterse geen diediebrie, daar hij geen horens heeft noch gloeiende ogen en ook geen bokkenpoten. Er is wel degelijk verschil en laat hahaha maar achterwege.

  Er klopt iets niet in jouw bovenkamer, volgens mij heb je last van hersensspinsels.

  Oh ja over bokkenpoten, misschien vindt Desi dit wel heel lekker hoor.

  kajuh putih


  Maak melding

 23. Over zakken vullen gesproken, henk molenaar hoe zit het ermee, heb jij je zakken al gevuld? Bij mij wil het echt niet lukken. Gelukkig ben ik hier niet ziek van, maar ja, wat niet is kan nog komen.

  Ik wens je het allerbeste met het vullen van jouw zakken. Groetjes Raanelom

  Raanelom


  Maak melding

 24. Deze koning chanteur zou vroeg of laat toeslaan. met deze kermisklant weet je het ook nooit.

  Meneer wil blijven graaien, madakennihe?

  Bouta is geen Pene!


  Maak melding

 25. Somo, Vene nanga Joghi djompo direct na hee.

  Ben dus zeer benieuwd wat het rapport te onthullen heeft, in ieder geval dat gronduitgifte onder NF-gelieerden de enige business was van ROGB en Vene toch weinig tot geen oog in het zeil hield.

  Zoals ik al vlak na de verkiezingen schreef:de beerput gaat open, daarom was NF zo agressief bezig om nomo nomo weer aan de macht te komen.

  Alle politieke partijen hebben hierbij boter op hun hoofd, alleen heeft NDP(en ook AC) nu de beste kaarten om opponenten een kopje kleiner te maken.


  Maak melding

 26. Het maakt niet of je door de hond of kat wordt gebeten.In de huidige politieke cultuur zal het altijd een bende blijven. Rovers, moordenaars en verkrachters hebben het voor het zeggen. Suriname is en blijft een bananenrepubliek op het niveau van Ivoorkust en Zimbabwe. Corruptie, vriendjespolitiek en nepotisme zijn aan de orde van de dag. Daarnaast is de bevolking over het algemeen dom en laag ontwikkeld. Het maakt niet welke regering aan de macht is. Zie de periode vanaf 1975. Surinamers hebben ook last van een korte termijn geheugen. Een volk brengt de leiders voor die het verdient. Het dieptepunt vind ik de huidige politieke leiders en dan met name DDB, Somo en Brunsie. Lager kan een maatschappij niet vallen. Arm Suriname.


  Maak melding

 27. Somo kan chanteren en schreeuwen, dit is typisch Surinaams gebruik ingevoerd door de etnische verdeeld politiek van front.

  Somo weet dat als hij uit de coalitie stapt omdat zijn zwendel en corruptie openbaar is gemaakt en gestraft zal worden, hij met open armen weer door front wordt ontvangen.

  Front die niets anders wil dan regeren omdat ze allemaal boter op hun hoofd hebben, zullen natuurlijk elkaar in een wurggreep van corruptie, diefstal en zwendel in stand houden.

  Wat mij betreft hoort deze regering zich aan dit rapport vast te houden en als Somo wil opstappen en zich wil aansluiten bij front, so be it.

  Suriname zal op bestuurlijk niveau eindelijk schoon schip moeten maken, nu een rapport RGB, daarna volgen rapporten van OWV, LVV, NH, laat het volk weten wat zich allemaal tijdens front bestuur heeft afgespeeld. In feite kunnen we stellen dat tijdens front bestuur Suriname is verworden tot een banana republic.

  Trouwens de grap van de dag. Jogi van VHP vind dat MC verraad heeft gepleegd jegens PL van Somo er had dus nooit een onderzoek moeten plaatsvinden volgens deze grond dief en charlatan. Dit soort lui vinden van zichzelf dat ze in de DNA zitten om het land op te bouwen.


  Maak melding

 28. Hallo Raneloom,

  Nee ik ben geen Surinaamse politicus dus ik moet mijn centen verdienen met hard werken in plaats van mijn eigen volk beroven.


  Maak melding

 29. De ontwikkeling van Suriname wordt grandioos opgehouden door de aanwezigheid van deze graaigrage kermisklant binnen de Surinaamse politiek.


  Maak melding

 30. @Pinto

  Je heb het zeker over DDB, en zijn kliek want die kunnen op geen enkele wijze aantonen waarmee zij hun astronomiese bezittingen verdiend hebben.

  Er zou toch een wet komen waarbij politicie aan het begin en einde van hun ambt hun bezit mosten opgeven. Waarom is die wet er nog steeds niet. Moet toch niet moeilijk zijn. Of hebben DDB, Abrahams, de FL, etc soms andere prioriteiten?


  Maak melding

 31. Pinto ,
  De ontwikkeling van Suriname wordt meer dan 30 jaren tegengehouden door jou criminele president.hij en zijn makkers hebben zich verrijkt daar hoor ik jou nooit over.
  Die boeven en oplichters zijn nu duur betaalde adviseurs van jou criminele president.


  Maak melding

 32. Tussenstand na 7 maanden;

  51-2(NS)-3(BEB)-7(PL)= niet
  “NDP(en ook AC) nu de beste kaarten om opponenten een kopje kleiner te maken”

  Maar de huidige waarheidscommissie liefhebbende president uit functie wippen. Zeer binnenkort in dit theater.
  De ontruiming van goudvelden en weg is ook AC. Blijft over DOE en met die ene zetel is kan men de massamoordenaar niet uit het
  gevang houden.

  Niet vergeten tijdens het bewind van keizer Bokasa II zijn er ook enorme lappen grond
  uitgedeeld. Over boter gesproken!


  Maak melding

 33. Wat verwacht je anders van PL, oftewel Pa-i Lau of Pa-i Long?
  Hersenloos poltiek uitschot dat in Suriname mee regeert. DDB sta op en doe wat je moet doen!!!


  Maak melding

 34. Desi is en blijft een viezerik.
  En dat jullie dat nog steeds niet door hebben dat is niet vreemd maar dat heeft te maken met jullie drang naar ontwikkeling en gokken dan op het verkeerde paard.
  Een Ezel zal nooit een renpaard worden!!!!!!

  alleen jammer dat jullie zijn handelingen vergeven en vergeten zijn.
  Nu heeft deze desi vrij spel en de vraag is hoe hij acteert.
  Hij zorgt dat hij uit het daglicht blijft en schuift allerlei partners naar voren om buitenschot te blijven.


  Maak melding

 35. San Whome is eindelijk wakker, die gaat Vene zelfs vergelijken met Bokasa II. NU neus nog, alleen zal die ontslag moeten nemen als front broodschrijver.

  Neus zit met zijn kop helemaal in zijn broodheer rectum dat die helemaal niets meer kan zien.


  Maak melding

 36. Voor de goede orde en de zeer slechte
  archivarissen volgt een uitspraak van
  de minister van financiën in het
  kabinet van Wijlenbosch.

  Quote

  Ik wil niet dienen onder keizer Bokasa II.

  Unqoute

  Minister van financiën
  Motilall (Atta) Mungra.

  Het is maar dat u het weet Miss Doorn.


  Maak melding

 37. “Een Ezel zal nooit een renpaard worden!!!!!!”

  Piet paniek ‘niet alle gekken worden weer normaal’, jij en wikifreak zijn daar het levend bewijs van deze stelling.


  Maak melding

 38. Starring!

  In deze soap is Somo de ster. Starring Somo!
  Hij is slim, schiet met scherp, betrouwbaar, kan bekvechten, loopt nooit weg, vecht graag en ik zie aankomen dat hij ongeschonden en met winst uit deze strijd komt.

  Starring Somo gaat zelf aan Desi en Ameerali vragen om het rapport te publiceren. Schade die anderen oplopen wanneer hun naam in het rapport voorkomt omdat zezichzelf of familie gronden hebben toebedeeld, deert Somo niet.
  Somo is van Graniet! Noem hem een boef, een gokker, een verkrachter of bedrieger, Somo voelt het niet! Cultuur schaadt niet, toch?
  Gooi hem in de beerput met zijn hoofd naar beneden, Somo voelt er niets van en lacht.

  Uiteindelijk blijft PL overeind en zal, ook al valt deze regering, onder leiding van Starring Somo weer gaan regeren.

  Desi wil Somo ten val brengen met dit rapport
  maar hij vergeet dat “wie een kuil graaft voor een ander, valt er zelf in!”


  Maak melding

 39. DAS volgens mij ben je een alcoholist of drugsgebruiker, ik kan niets anders bedenken als ik het stom geklets van je op 44 leest.

  Het is een feit dat geen enkel weldenkend mens, dit soort onzin ooit zal kunnen bedenken.

  Dat je het weet.


  Maak melding

 40. He whome jullie fronters staan nu eenmaal synoniem voor liegen en bedriegen.

  Als jj je eigen leugens maar gelooft vind ik best, hou mij aub erbuiten, ik wil op geen enkele manier geassocieerd worden met jullie.


  Maak melding

 41. Weet Doornroosje laten wij inhoudelijk en met de feiten op tafel praten, want ik wordt zo zoetjes aan kotsmisselijk van jou draaikont en gelul in de ruimte.
  Noem mij 3 landen in de wereld die vooruit zijn gegaan onder een militaire dictatuur.
  Noem mij 3 voorbeelden waaraan iedereen kan zien dat Suriname vooruit is gegaan onder Bouterse zijn militaire dictatuur van de jaren 80.
  Geeft mij drie voorbeelden waaraan iedereen kan zien dat Bouterse nu op de goede weg is.
  B.V.D.


  Maak melding

 42. DAS als ik je stukje lees, moet ik direct aan hetgeen somo zei denken, toen de VP het rapport kenbaar maken.

  Somo dacht ik heb gestolen dus beschuldig ik de VP ook van stelen, weet je wat die zei.

  “De VP wil de show stelen met het bekendmaken van het rapport.”

  Jullie beide reacties zouden eigenlijk lachwekkend zijn, als het niet om een serieuze Surinaamse aangelegenheid ging.

  DAS je reactie is niet alleen heel dom, maar geeft ook je morele failliete inborst weer.


  Maak melding

 43. Das,wat een fanta…ik geloof zelf dat “stersomo’ in de loop der jaren gehard is,een dikke plaat voor zn k..hoofd krijgt.Je schetst hem als wajang-figuur,maar dat is hij niet.Wajang verhalen zijn verzonnen verhalen..Mooi geschreven maar het klopt voor geen mur


  Maak melding

 44. He wikifreak op 47, INHOUDELIJK praten. Boi go sribi yere, ik heb je nog niet een keer een inhoudelijke reactie van je kunnen lezen.

  Ik kan dan nog liever met een betonnen muur gaan praten, die zal in ieder geval niet dom terug kletsen.

  Mijn advies probeer inhoudelijk met Whome te praten, jullie zijn beide zo gek als een deur. Het wordt in ieder geval een lachwekkend gesprek, Dumb and Dumber die inhoudelijk gaan praten.


  Maak melding

 45. Somo is gaan joinen, enkel en alleen om te voorkomen dat zijn viezigheden gecamoufleerd zijden blijven.

  Suriname is geen kermistent. Wie gejat heeft gaat de bak in en onrechtmatig verkregen grond wordt onverbiddelijk weer ingetrokken.


  Maak melding

 46. @M. Doorn #51

  Door je gebrekkige opleiding weet je duidelijk niet wat het begrip inhoudelijk betekend en leef je in de waan dat jouw moddergooien en leugens inhoudelijk zijn. In SME staat die psychiese aandoening bekend als OCER gedrag. 😆

  @Paraman #52
  Zo waar een goede reactie.

  Dus volgens jouw doet Somo er alles aan om de onderste steen boven te krijgen. Nobel toch van Somo.

  En ja de politicie misbruiken SME al jaren lang als kermis tent en ook Doekhie, DDB, Abrahams, Bosje, etc., etc. moeten de gestolen grond maar eens teruggeven.

  En ja dieven moet je straffen en MOORDENAARS nog harder. 😉


  Maak melding

 47. En als de ene moordenaar die andere moordenaar om zeep helpt dan is er nog niks aan de hand. Het Surinaamse volk heeft gesproken, houdt dan verder je grote trog maar dicht. Gedane zaken nemen geen keer. Jij met jou blanke huurlingen!!!


  Maak melding

 48. Neus,
  Alles wat niet in jou duffe fantasie van pas komt is krom. Daar zijn wij onderhand wel van op de hoogte. Jij moet je over laten doen, hopelijk wordt je dan wel wijzer.


  Maak melding

 49. Bij jouw NPS weten ze wat inhoudelijk is, iedere keer als ze daar inhoudelijk vergaderen is het schelden met kot odo’s en al. Nu weten we dat je daar de definitie van inhoudelijk heb geleerd.

  Dus buriki neus, aangezien jij weet wat inhoudelijk betekend, mag jij inhoudelijk gaan praten met wikifreak.

  Laat ons weten wanneer jullie dat gaan doen, die voorstelling wil ik voor geen goud missen.


  Maak melding

 50. Ai boi wikileaks/du,je bent en blijft een dombo.
  China ,Argentinie,Brazilie, Rusland,enz. zijn onder door een Militaire “dictatuur”ver heel ver vooruitgekomen.
  De Fronters, zijn van slag,want dit rapport zal aangeven hoe o zo corrupt, Vene en zijn bende waren.Neus,wikileaks/du,Whome enz.lijden een enorm gezichtsverlies.Moet jullie nageven zulke trouwe aanhangers ,NF,bestaat niet.

  Paranam,goede vastelling hoe Neus in elkaar zit en vergeet die wikileaks/du niet.


  Maak melding

 51. Het wordt een keer tijd dat deze ordinaire kinderbilleknijper uit de Surinaamse politiek wordt geweerd.

  Een hit and runner bij uitstek. Overal graaien wat er te graaien valt. Hopelijk is met deze openbaring het doek voorgoed gevallen voor de kermisklant.


  Maak melding

 52. Dit bedoel ik nou met kortzichtigheid, onwetendheid,en een slechte algemene ontwikkeling. Lees a.u.b reactie op nummer 57.
  In Brazilie wordt op democratische wijze de president gekozen iemand tegen de militaire dictatuur was is nu gekozen tot president van Brazilie,als je naar de toespraak van obama hebt geluisterd tijdens zijn bezoek aan brazilie dan schrijf jij deze onzin niet sandy.
  China heeft nu een een economie dat gestoeld is op westerse model, in argentinie worden misdadige generaals achter slot en grendel gesmeten, in rusland wordt de president democratisch gekozen wat niet het geval was tijdens stalin lenin , en breznjev .in rusland hebben ze nu meer vrijheid dan vroeger ook daar gaat men over tot kennis economie, dus die lulkoek verhaal van jou laat zien hoe achterlijk je ben,libie en venezeula laten zien hoe het niet moet ook in cuba. niemand wil leven onder een dictatuur.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.