Aanpak chaos Suriname’s Meriangebied op ramkoers

11

PARAMARIBO, 1 apr – De aanpak van de illegale goudwinning in het Meriangebied, in Oost-Suriname, dreigt uit te lopen op een ramp. De overheid en de goudzoekers uit dorpen nabij het wingebied drijven steeds verder uiteen. Het bureau van de president gooide met een recent persbericht flink wat olie op het vuur.

Gesuggereerd wordt dat granman (grootopperhoofd) Samuel Forster van de Paramaccaners belang heeft bij het uitblijven van een oplossing. “Tipgevers over vermeende afpersing en corruptieve handelingen wijzen consequent richting de granman”, stelt het kabinet in het bericht. De overheid zou genoeg hebben gedaan om tot overeenstemming te komen.

Het komt er maar niet van. De honderden goudzoekers moeten nu wel weg uit het gebied dat valt binnen de concessie van Suralco. Het bedrijf wil er het exploratiewerk afronden. Volgens het zogenaamde Managementteam Ordening Goudsector wordt er bewust aangestuurd op oponthoud. De regering wil al tot ontruiming overgaan. Dat is nu even aangehouden na trammelant in het parlement.

11 REACTIES

 1. de tijdperk van de grammang is allang voorbij.

  Je parlementariërs rr dr leden en een regering die het land bestuurt..

  Verder geen gedoe met die rommel van grammang.

  Het stelt niks voor..

  Weg met die rotzooi..

  In de koloniale tijd werden deze figuren aangesteld,omdat de witte mensen daar niet konden komen,nu heb je een weg en helikopters en de rivier om alle dorpen te berijken..
  WEg met deze w w trekkers..


  Maak melding

 2. Ben ik nu zo slim, of is de rest zo dom. Ik heb dit vorig jaar op dit forum al voorspeld. Dit gaat op deze manier niet lukken. Natuurlijk is de invloed van de granmans groot (lees: betaling voor bewezen diensten). Maar daar doen DNA-leden even zo vrolijk aan mee. Heeft Brunsie ook geen goudmijn(en). Granmangs en traditioneel gezag zijn niet meer van deze tijd. Zij hanteren alleen maar hun eigen wetten (tot meerdere eer en glorie van hun eigen portemonnee)en zijn zodoende schuld aan de anarchaïsche toestanden in het binnenland. De regering zal een goed doortimmerd plan moeten bedenken en niet a la dol proberen een eind te brengen aan deze misstanden.


  Maak melding

 3. ik ben van mening dat als deze regering de ballen heeft dan kunnen de surinamers zien wat er decennia lang speelt in het land en waarom het land nooit vooruit komt ik blijf het volgen.


  Maak melding

 4. Aangehouden?

  Is ontruiming aangehouden vanwege trammelant in het Parlement? Van wie dan? Wie beschermt de Granman en zijn praktijken? Wie in het Parlement heeft er baat bij het aanhouden?

  Ik zou zeggen: eerst ontruimen en dan pas trammelant maken in het Parlement.


  Maak melding

 5. Maanden terug hoorden we ze zeggen dat clean zweap en de rest van de aanpak van de vorige regering niet deugde en dat zij de oplossing hadden en het wel even snel zouden doen.

  Hoeveel mensen staan er nu al op die befaamde lijst? Nog steeds 1200 van de aangekondigde 30.000 ??

  Maanden verder en er is nog niet gebeurt behalve feesten, beesten en pimpen.


  Maak melding

 6. Ontruimen die hap. Die gasten hebben lang genoeg ongestraft het goud van het land ten eigen bate gewonnen. Het is s’lands eigendom en niet het eigendom van de bewoners van dat gebied. Nu ballen laten zien en ontruimen!! En als de jongens als Brunswijk en consorten dwars gaan liggen zal de samenleving eindelijk de ogen geopend worden. En ifu na war dem wani, dan dem kan kisi dati! Van Forster is bekend dat hij corrupt is.


  Maak melding

 7. De kleine man is en blijft altijd de pineut,terwijl brunswijk en andere vrienden van de president grote goud concessie in het binnenland hebben waarom pakt hij die mensen niet eerst aan.


  Maak melding

 8. Yes !!!!! Lucien you ar richt….laat hun nú zien of ze echte,echte, ballen hebben !Maaar wat komt er…..daarna ???? Dat is óók o zo belangrijk,of niet soms ? Gaat het weer onder de broder hoods van Bouta verdeelt worden ????? Dus ,komt het wekelijk Suriname ten goede ?? Zelf heb ik een hard hoofd in…..!!!

  Groet, (veel weisheid)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.