Zeeuw komt terug op verklaring over Bouterse

30

PARAMARIBO, 31 mrt – Het voormalige hoofd van de militaire politie, Marcel Zeeuw, lijdt aan een ernstige vorm van vergeetachtigheid. Hij herinnert zich niets meer van zijn verklaring tegenover een speciale afgezant van de Verenigde Naties. Volgens de afgezant zei Zeeuw toen dat Desi Bouterse wel in het Fort Zeelandia zat op acht december 1982.

Bouterse zelf ontkent dit. Nu weet ook Zeeuw het niet zo goed meer. “Ik weet het niet, ik kan mij niets meer herinneren”, zei hij tegenover de krijgsraad. Kort tevoren had hij nog beweerd dat Bouterse niet in het Fort was. Zeeuw was opgeroepen als getuige, maar is ook verdachte. Toen de krijgsraad hem confronteerde met het rapport van de afgezant, was het ineens stotteren en onsamenhangend praten.

Waarin wel duidelijk kwam was Zeeuw zijn eigen rol op de fatale dag. “Hebt u opdracht gegeven om gevangenen op te halen uit de Penitentiaire Inrichting Santo Boma?” Zeeuw: “Ja, ja, dat zou inderdaad kunnen! Ik heb twee MP’s (agenten van de militaire politie. weggestuurd om iemand op te halen.” Dat was sergeant Jiwan Sheombar, één van de latere slachtoffers. Het strafproces gaat door op twintig mei.

30 REACTIES

 1. Opvallend hoe ze aan selectieve geheugenverlies gaan lijden , nu t erop aankomt.
  Met zo,n ster en een geregelde positie ( lekker vet inkomen) komt t hem wel heeeel goed uit .
  De volgende keer zal hij doen alsof hij aan t dementeren is.


  Maak melding

 2. Deze bloeddorstige moordenaars krijgen van president Bouterse een hoge onderscheiding.
  Met de benoeming van Bouterse tot president van Suriname heeft deze functie een flinke deuk opgelopen de schade zal nog lang te zien zijn, hierdoor maak je de deur wagenwijd open voor iedere moordenaar crimineel drugshandelaar om deze functie te kunnen bekleden en dat noem ik moreel verval.Deze criminele Beesten zullen hun straf niet ontlopen.Surinamers die het voor deze criminelen opnemen moeten zich diep schamen.


  Maak melding

 3. Nu kan hij niet meer herinneren wat er gebeurd was,of bouterse wel of niet aanwezig was in het Ford Zeelandia .Hoop niet dat hij ook echt vergeetachtig wordt.Als dat zo is kan hij niet meer officiele funtie bekleden bij de huidige regering?Ook niet het ORGANISEREN van MISS SURINAME?


  Maak melding

 4. Bijna vergeten!

  Was bijna vergeten hoe ze hem nu noemen:
  CASINO-ZEEUW! Dat heb ik mensen horen zeggen aan een speciale gezant van de VN. Of het waar is kan ik me niet meer herinneren.

  In 1980 had deze zelfde Zeeuw een scooter en woonde hij nog bij mama thuis. In 1982 had hij twee auto’s, 2 huizen en een discotheek.
  Misschien weet ik het bovenstaande niet zo zeker meer, kan me niet meer herinneren. Je weet dat ik aan geheugenverlies lijdt.


  Maak melding

 5. Zeeuw: “ik was niet in Fort Zeelandia op 8 december maar ik verklaar hem daar die dag niet te hebben gezien……. oeps.”

  Foutje, bedankt.


  Maak melding

 6. Daar trapt een fatsoenlijke rechter niet in. Maar als je als rechter in Suriname wil blijven wonen en niet erg heldhaftig bent kun je maar beter al die onzin accepteren. Er blijven genoeg kruimeldieven die je wel kan straffen.


  Maak melding

 7. Mijn Naam is Wiep-Ding,zoon van GEEN Moordenaar,leugenaar, oplichter, Boef, crimineel, corruptenaar,fraudeurs, graaiers verkrachters en de gang van 8 december moordenaars!!!

  Hoe heet u? Eh, uhh, uchh, pffff HAAS!!! Die wel kaas van heeft gegeten.

  Zo zie je het maar mensen! Bouta en zijn soorten hebben allang compromis gesloten onderling!
  Het wordt niks! Neem van mij aan!

  Allen hebben straks ziekte van Altheimer/geheugenverlies, horen stemmen, zijn dement en wie weet nog veel meer!!!

  Schop ze aan hun reet en stop ze in een jutezak 4 meter onder water 4 minuten dan hoor je ze wel andere liedje zingen!!

  Hier is geen excuus meer mogelijk want de slachtoffers hebben ook geen excuus gehad! Zonder pardon op beestachtige manier gemarteld en neer gechoten( gebleken uit media en foto’s). Is het dan geen tijd om andersom te gaan doen?

  Deze soort Paria’ verdienen geen Santo-Boma maar 6 voet onder de grond naar de HEL!!!!

  Ik wens hun alvast alle ongeluk van de wereld!!! en naar de hel door een vuurzee heen!!! Bouta is nu alvast aan het Dyaliseren 3 x per week thuis!!

  Ik hoop niet dat de Surinaamse gerechtshof een slappejanu is! Gewoon kei en keiharg onherroepelijk veroordelen!


  Maak melding

 8. Nr 6 Black-Mamba moet Wiep-Ding zijn bij reactienr 6.

  Black-Mamba: Mijn Excuses! Wilde mijn mening geven op uw reactie bij nr 6 van het onderwerp:

  ■Suriname moet af van verbod op bordelen
  Vandaar uw naam per abuis neer getypt en doorgestuurd. Nogmaals excuses!!!

  Wiep-Ding


  Maak melding

 9. Zeeuw komt terug op verklaring over Bouterse”

  Ik ben bang dat hij ook zijn familie vergeten is
  zo te zien is hij zijn vrouw en kjinderen ook vergeten ten minste of die nog heeft///////////???????
  ramji


  Maak melding

 10. Voor het Olland gezinden elementen is het niet aannemelijk dat een persoon vergeetachtig is geworden .
  Het is wel aannemelijk indien er wel een wet komt dat het vijftig jaar in historiche archieven (rijks-archief)bewaart en niet geopenbaard mag worden .
  Zgn.strafproces tegen president Bouterse is illegaal , daar Suriname geen constitutioneel
  -hof heeft, waarin dit soort zaken behandelt dient te worden .
  Vervolgens dienen wij eerst de veroorzaker (kern ) voor het gerecht te slepen .
  Wat er nu is gebeurd , is dat er in Suriname de wel bekende “djompo futu ” wordt gespeelt!
  Dames , wordt het geen tijd om te focussen op de redenen/oorzaken en niet blind staren op de zgn gevolgen ???
  Nooit en te nimmer zullen wij het toelaten om de huidige president te veroordelen of veroordeelt te krijgen !!!
  Het was/is een patriottische daad !!!
  SRANAN SA WINI !!!


  Maak melding

 11. bbd zegd zelf dat hij niet komt in het poppenkast,niks voor hem..

  stel dat er vragen gesteld worden..

  sme kent verschillende soorten rechts-vormen en de rechters zijn ook verschillend..

  verdachten zelfs hoofd verdachten lopen vrij en blij rond,,bekleden allerlei funkties bij de overheid met top salarissen en alle faciliteiten,terwijl jan met de pet enig-zinds verdacht, wordt opgesloten tot hij/zij bij de rechter verschijnt,kan jaren duren..

  dat is surbo anno 2011..


  Maak melding

 12. Deze soap gaat net zo lang door tot alle getuigen/verdachten het tijdige voor het eeuwige hebben verwisseld. En gezien de recente verklaringen van getuigen/verdachten duurt dat niet zo lang meer. Demente oude mannetjes met selectief geheugenverlies kan je toch niet serieus nemen? Kappen met die handel en schakel het Internationaal Gerechtshof in. Al zou het alleen maar om advies gaan.


  Maak melding

 13. Volgens mij moet hij bij het opspelden van
  de bloed ster gedacht hebben, hé wat doet
  deze MASSAMOORDENAAR nu?! Waarom gebeurt dit
  nu? Ik weet nergens van!


  Maak melding

 14. PARAMARIBO, 31 mrt – Het voormalige hoofd van de militaire politie, Marcel Zeeuw, lijdt aan een ernstige vorm van vergeetachtigheid. Hij herinnert zich niets meer van zijn verklaring tegenover een speciale afgezant van de Verenigde Naties. Volgens de afgezant zei Zeeuw toen dat Desi Bouterse wel in het Fort Zeelandia zat op acht december 1982.

  Nederland heeft haar documenten over de staatsgreep van 1980 van de 15 militairen in Suriname en de gebeurtenissen van de 8 december moorden op de 15 prominenten van Suriname voor 60 jaar gesloten voor het publiek. Lijkt mij dan ook uiterst verstandig om de rest van het proces achter gesloten deuren te houden daar zonder de staatstukken van Nederland zal het er een stuk moeilijker worden om een juiste beeld te krijgen over de gebeurtenissen die hebben geleid tot de staatsgreep van 1980 en de daaropvolgende 8 december moorden in 1982.


  Maak melding

 15. En daar komt Sempa weer onder zijn steen kruipen…..

  “Nooit en te nimmer zullen wij het toelaten om de huidige president te veroordelen of veroordeelt te krijgen !!!
  Het was/is een patriottische daad”

  Als het een heroische daad was ( het neerknallen van ongewapend mannen zonder vorm van proces), dan vertel je toch gewoon voor de rechtbank de waarheid…………


  Maak melding

 16. Het maakt niets uit dat Zeeuw en de rest seniel zijn. Er is genoeg ander materiaal en er zijn genoeg andere getuigen. Dit is dan ook niets meer dan een poging van Kanhaai om het proces zolang mogelijk op te rekken. Hij en DDB weten dat na de uitspraak DDB voor de rest van zijn leven opgesloten zal zitten dus elke dag uitstel is er één. Eén dag dag DDB nog kan rond lopen.


  Maak melding

 17. Allemaal gestoorden..soso law mang,vanzelf a kondre e law.dalijk wo piena no ke,,de eerste piena tekenen zijn al zichtbaar maar de vele regen gaat de schuld krijgen.


  Maak melding

 18. Wikileaks
  Dat Bouterse vandaag president is heeft hij aan Venetiaan te danken.Had Venetiaan vlug geweest dan had dit proces twee of drie jaren geduurd en dan zat Bouterse achter slot en grendel.Je goede vriend is gezegd 10 jaren president van Suriname geweest met de grootste macht in het land wil je dat nu begrijpen en toch gebeurde er niets.Je moet hem ter verantwoording stellen.Wat had je gedacht dat Zeeuw gezegd zou hebben?”Ik weet het ik kan me nog herinneren”, dan had het zeer slecht uit gezien voor Zeeuw.


  Maak melding

 19. Bron: nos.nl d.d. 1 april 2011
  Een rechter in Argentinië heeft een generaal die diende onder de junta tot levenslang veroordeeld. Eduardo Cabanillas leidde in de jaren zeventig een beruchte gevangenis van het regime.

  De meeste gevangenen in het complex in Buenos Aires waren dissidenten uit buurland Uruguay die waren ontvoerd.
  Vermoord

  Ze werden er gemarteld en uiteindelijk vaak vermoord. Dat gebeurde in het kader van ‘Operatie Condor’, een samenwerking van dictaturen in Latijns-Amerika in de jaren zeventig om tegenstanders op elkaars grondgebied te elimineren.

  Cabanillas werd onder meer schuldig bevonden aan vijf moorden.


  Maak melding

 20. Ibrahim,
  al was bout bevelhebber af,toch had hij connectie’s met het leger behouden.Altijd was het een matie van bout bevelhebber.Oppakken van bout betekende weer een coup.En dat heeft Vene willen vermijden.Het enigste dat Vene kon doen,was de verjaring van 8 dec stuiten.Nu is het wachten tot er nog wat meer matie’s seniel worden en dan bout en co naar boma afvoeren.

  Cobie.


  Maak melding

 21. beste ibrahim,
  Als jij echt wil dat ik jou serieus moet nemen hou dan a.u.b op met sprookjes te vertellen .
  Iedereen is schuldig behalve die charmante psychopaat DDB.Ibrahim ga jou huiswerk maken en kom dan terug.


  Maak melding

 22. Valt nog mee dat hij dit niet geantwoord:

  Desi Bouterse wie is dat die ken ik niet!
  Fort wat zegt u en waar ligt dat Suriname zegt u . Neen daar ben ik nooit geweest.

  Weet je wat ook grappig is. Zie alle reacties en geen een van de hollelikkers van desi hebben gereageerd.

  Grtn piet paniek. Suriname euhhh ben ik daar ooit geweest?


  Maak melding

 23. Q25 in Su kennen wij……… de scheiding der machten. In dez zaak valt alles onder justitie. Geen enkele echte president zou zo gewoon iemand kunnen oppakken en opsluiten. Dit gebeurt alleen maar bij deze NEP en nietszeggende DiDiBrie. Weet dat in een beschaaft land niemand zijn straf ontloopt.Kronkel hersen yu.
  Dlenny


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.