Gevraagd: Surinaamse minister met PR-skills

20

PARAMARIBO, 31 mrt – Het zou aan de andere kant van de lijn kunnen liggen of aan de lijn zelf, maar de reacties vallen keer op keer op. Minister Martin Misiedjan van Justitie & Politie slaagt er op één of andere manier steeds weer in heftigheid los te wrikken bij zijn gehoor. Als het nu alleen in een politieke setting voorkwam, zou het te begrijpen zijn.

Theater hoort nu eenmaal bij het politieke bedrijf. Als het op scoren aankomt wat betreft giftige reacties van de oppositie, heeft Misiedjan een dikke streep voor op zijn ambtgenoten. Nog meer zelfs dan minister Wonnie Boedhoe van Financiën. Die heeft toch wel het een en ander te verklaren wat de economie betreft. Toch haalt ze het bij lange na niet. “Er is niets aan de hand”, zegt en straalt Misiedjan uit.

Het is het type antwoord dat bij politici het bloed onder de nagels vandaan trekt. En bij journalisten, naar nu blijkt. Niemand kan klaarblijkelijk begrijpen dat er niet meer te zeggen valt over de stand van de misdaad. Of beter, de bestrijding van de misdaad. “Wat wilt u dat ik moet vertellen”, is steevast de retoriek in parlement en op de persconferentie. Wie heeft dan nog wat aan al die PR- theorieën?

20 REACTIES

 1. Wie kan aantonen dat misdaad wel degelijk is toegenomen, kan met de minister in discussie treden. Zo simpel is dat.

  Voor de rest is het gewoon vragen aan de minister of hij op onderbuikgevoelens wil reageren.


  Maak melding

 2. je hebt er een aantal stommelingen hier op dit net die mij kwalijk nemen wanneer ik keihard en onverzoenlijk uithaalt richting Bouterse.
  Dit is nou één van de redenen waarom ik niets moet hebben van deze charmante psychopaat desi delano Bouterse, na de de regering Chin a sen heeft Bouterse het zelfde geflikt als wat hij nu doet onervaren mensen benoemen op verantwoordelijke positie mensen zonder enige ervaring en ook toen ging het de verkeerde kant op, nu doet hij het zelfde.Ik zag laatst een persconferentie van de vice president en naast hem zat amafo, het was op te huilen, ze weten niets alles moet hij na vragen, eerst jou huiswerk goed maken dan pas een persconferentie geven. deze criminele benden bedriegen mijn volk waar ze erbij staan en dat doet mij echt pijn als ras echte Surinamer. Mijn land wordt geregeerd door een stelletje mini-sterren die onkundig incompetent zijn. dat geld ook voor megalomaan president en ook de voorzitter van het DNA laat nu zien waarom Suriname moet uitkijken voor deze lieden.


  Maak melding

 3. Beschikken alle andere ministers wel over skills? Iemand stelde op dit forum eens: “De beste regering die Suriname ooit heeft gehad”. Ik denk dat hij na het lezen van dit bericht zijn eigen braaksel wel in moet slikken. Ministers die voor hun beurt spreken, over irrelevante zaken spreken, over zaken spreken waar ze geen verstand van hebben, of helemaal niets te zeggen hebben. De laatste categorie heeft de overhand. Ik durf te stellen dat na acht maanden regeren deze regering acteert op het niveau van een gemeenteraad van een kleine gemeente in Nederland. Dus: De slechtste regering die Suriname ooit heeft gehad.


  Maak melding

 4. de…mini/ster..met zijn joint±…..er is niks aan de hand alles is onder controlle….
  een roofje hier en daar of een moordje hier en daar…maak niet uit ..we hebben alles onder controlle….wat de media ook mag beweren……is echt een veiliggevoel in lekkere suriname…..wat een klug……wedden dat hij op ´t matje moet komen straks bij de baas?….van…blow niet meer….neem een snuifje…..


  Maak melding

 5. Ik vraag mij af wat die man te verklaren heeft.
  Men zit in het land te roven en te moorden en te pedo’wen….dan komen ezels vragen wat eraan gedaan gaat woorden……maar dan zien zij zelf niet dat zij juist tussen de veroorzakers zitten of zelf veroorzaken.
  Als men weet waar er rovers of pedo’s holen zitten niks doen niks door geven…aan de juiste instanties….. dan wil ik weten hoe een man moet toveren….daarom zijn de antwoorden correct.(media op dit moment is sensatie)En juist daarom op dit moment geen openbaring voor de bevolking…dan enkel en alleen ROTZOOI…miki bari liki lawman


  Maak melding

 6. Pure bullsh.t te stellen dat een rasta mini-ster ,t recht heeft om z,n achterban , wie daartoe gerekend mogen worden , in bescherming te nemen. Daar zit hij niet voor.
  Een mini-ster moet werken voor t ganse volk , daar zit hij voor , en niet sec z,n achterban , want de bevolking bestaaat niet alleen uit z,n achterban .
  Als hij daartoe niet in staat is , moet hij z,n portefeuille inleveren en opkrassen, niet mini-ster(tje) zitten wezen,alleen voor de vette poen, die maandelijks op z,n bankrkening gestort krijgt en de de bijbehorende privileges .
  Als men z,n prestaties( als je die al zo wil kwalificeren) bekijkt, dan is t tot nu toe 3x niks,ondanks wat hij en z,n bazen beweren.


  Maak melding

 7. ik denk dat wij surinamers elkaar niet moeten bestrijden maar met elkaar proberen het land op te bouwen, de een weet het beter dan de andere bundel dan je krachten en doe wat in plaats van elkaar naar beneden halen suriname is 35jaar zelfstandig maar door de mentaliteit is het land bijna stil blijven staan in zijn ontwikeling dus het is nu tijd om anders te gaan denken wij zijn allen surinamers en wij zullen het met elkaar moeten doen om dit land vooruit te brengen god bless you all.


  Maak melding

 8. Scoren.

  Er is maar een manier voor Minister Miesiedjan om te scoren en goodwill te kweken bij het volk.

  Minister Misiedjan zorg er voor dat het december proces heel snel wordt afgerond. Zie erop toe dat het niet continu op de lange baan wordt geschoven.
  Afronden dat ding, ongeacht de uitkomst, dat is heilzaam voor zowel vriend als vijand!

  Bemoeit U zich persoonlijk met het proces, wees niet bang, U bent nu de hoogste baas van Justitie.
  Vraag hulp aan uw voorganger.
  De overige problemen zullen dan als een snel-treinvaart opgelost worden.

  Dit is een tip!!!

  zegt het voort, zegt het voort!


  Maak melding

 9. Domme vragen, onderbuikvragen, herhalende vragen, etc. Maakt niet uit als Minister heeft hij de plicht goed inzicht te geven in de werkelijke situatie en zijn beleid, de geplande aanpak van criminaliteit in dit geval, duidelijk aan te geven.

  Zijn antwoorden en lichaamstaal geven echter de indruk dat hij totaal niet weet waarhij mee bezig is maar dit middels ongehoord arrogant gedrag tracht te verhullen. Inmiddels zijn er 7 maanden voorbij en nog steeds hullen ze zich in holle rethoriek, kretelogie en machtsarrogantie om incompetentie en onkunde te verbloemen. Terecht dat vele zich kwaad maken. Zelfs de meeste studenten zijn vandaag de dag beter instaat die rol in te vullen.


  Maak melding

 10. Hee wikileaks, nou ben je weer aan het schelden op Bouterse. Hou jij je maar met jouw eigen zaken bezig, want iemand afzeiken is o zo gemakkelijk.

  En wat “jouw volk”!! Welk volk?? Ben jij de koning van Suriname en is Suriname jouw land?? Sinds wanneer? Jij kan het gewoon niet verkroppen dat jouw vrome helden roemloos gesneuveld zijn in de uitvoering van hun snode plannen tegen jouw grote vriend Desi Delano Bouterse.

  Anderszins was jij nu ook wel grootgrond bezitter geweest en rijdend in een 4-wheel drive auto door jouw eigen landerijen. Helaas voor jouw geen groot grond bezit in het verschiet, ook geen vaste voet op Surinaamse bodem, ook geen aanstelling in de regering, want ook jij zou er niets van terecht brengen gezien jouw schrijven.

  Maar je hebt wel het voorrecht om je te vervoegen bij jouw familie die momenteel woonachtig zijn bij uw vader in de hemel. Met smart wordt er op jouw gewacht, maar altijd nog de vraag of Petrus voor jouw de hemelpoort open doet.

  Houdt er rekening mee, dat Bouterse door de meerderheid van het Surinaamse volk gekozen is tot president en dat is ook niet voor niks. Er zijn wel heel veel mensen die vertrouwen in hem hebben. En wat hun betreft “lul jij maar lekker verder uit jouw nek”. Jij bent jaloers, een eigenschap van gelovigen.

  Denk jij dat men niet door heeft waar jij mee bezig bent? Jij beseft niet eens hoe belachelijk en kinderachtig jij over komt. Wanneer men hier op waterkant jouw reacties ziet, denkt men toch al “daar heb je die querulant alweer, die helemaal niets voorstelt, maar laat hem denken dat hij slim is en wat te vertellen heeft”.

  Maar helaas de werkelijkheid is anders. Er is een andere optie. Dat is “Keep your big mouth shot”.

  Maar ik heb een term opgepikt op waterkant, dat is “begrijpend lezen” wie weet kun je hier iets van leren.

  Klaas-Jan


  Maak melding

 11. En wat is legaal voor een echte rasta?

  Drugssssssssssssssss………………

  Of je bent nog niet in Jamaica geweest en weet niet waar ze daar tegen aanlopen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.