Suriname moet af van verbod op bordelen

15

PARAMARIBO, 30 mrt – Suriname moet af van het verbod op bordelen. Dit stelt de CTP, de werkgroep die namens de overheid de mensenhandel onder de loep neemt. Het verbod werkt belemmerend op inspanningen om de branche te reguleren. Het advies is ook doorgespeeld aan de vorige regering. Er is nooit werk van gemaakt.

Dat had alles te maken met verschillen van inzicht binnen de regering. “Indertijd hebben we een nota aangeboden met als aanbeveling opheffing van het bordeelverbod en regulering van de seksbranche, maar er is nooit een formele reactie gekomen op die nota”, zegt Shanti Mohan, secretaris van de werkgroep, tegenover de Ware Tijd. Toch zal het er van moeten komen. De bracnhe groeit razendsnel.

Massagesalons en escortbureaus rijzen als paddestoelen uit de grond. Het gebeurt allemaal buiten het zicht van de overheid. Van het betalen van belastingen is al helemaal geen sprake. Erger nog, er is geen zicht op de personele bezetting. Dus ook niet op de eventuele link naar mensenhandel. De werkgroep is al zover te geloven dat de branche in een behoefte voorziet, zoals het inperken van het aantal gevallen van seksueel misbruik. “Daarom is het beter het verbod op te heffen.”

15 REACTIES

 1. Su heeft gelijk,laat die hoeren opdonderen ze moeten een normale baan zoeken ,bv bij de OW,of op planteges gaan werken,er is genoeg te doen,dan hun grote Kt verkopen,schaam je zulke vrouwen . gevangenis,hoerenloperij en hoereren moet strafbaar worden.


  Maak melding

 2. Black light.

  Ach ja, doe maar van die kastjes met een paars lichtje erin en mooie
  paarse gordijnen.
  In Ned doen ze het ook, dus waarom in suri niet.
  Ze kunnen eenmaal niet achterblijven….
  Das nou vooruitgang pur sang!


  Maak melding

 3. ACH, HOU TOCH OP MAN!!!

  Pak eerst de ilegalen op wier in de Goud sector etc. naar buiten smokkelen en geen belasting betalen!!

  Wat een lachertje! Suriname wil geld spekken in de staatskas door belasting te heffen op de hoeren!! Hoe moet deze belasting heten? Inkomstenbelasting? Neen!! Huurwaardebelasting?? ook niet! Jawel, Hoerenbelasting!!!!

  Met de hoerenbelasting draait straks de Surinaamse economie! Daar zal het straks op neer komen.

  Wanneer de hoeren stoppen met hun activiteiten, zal Suriname hen voorzien van de socialevoorzieningen!! Nou ik zie dat nooit en te nimmer gebeuren!!

  Zielig en nog eens zielig!!! Bah, wie wordt hier niet misselijk van?

  Als de hoeren blijven, zijn velen ook veilig denk ik.

  GOD ZIJ MET SURINAME


  Maak melding

 4. Weet je grappig is in dit stukje tekst.
  Als de dames maar belasting betalen dan is het geen probleem voor de regering haha….

  Of lees ik het echt verkeerd ?

  Ps ik vind het goed dat ze legaal worden maar van mij hoeven ze echt niet de volle mep belasting te betalen.

  Tevens houd dit ook in dat er minder verkrachtingen en aanrandingen in het openbaar zullen plaatsvinden. Denk daar maar eens over na.
  Er zijn altijd jongens die aan hun trekken moeten komen en dan heb ik liever dat ze hier gaan zeilen dan dat ze op straat iemand lastig vallen.

  Grtn piet paniek.

  Ps zou ik de btw ook kunnen aftrekken bij de belasting? Haha


  Maak melding

 5. Nr 2 Esmerald: Dus als ik jou goed begrijp moet Suriname ook naar de klote als Nederland naar de klote gaat!! En… waarom haal je Nederland aan??? De berichtgeving gaat over Suriname!!!

  Ga zo door met een ander na doen! Denk eens even goed na als je wat kabissa hebt svp!!!!


  Maak melding

 6. Geld, geld en nog eens geld. Belasting afdragen aan de schatkist en seksueel misbruik voorkomen. Wat gebeurt er met Shanti Mohan? Bordelen legaliseren? Ik hoop dat die wet er nooit komt. De branche groeit er op los en Shanti rekent zich rijk. Alle moraal is zoek en erbij denken dat het legaal wordt, wil Shanti dat haar vrouwelijke familieleden ook in die branche belanden, maar dan legaal? Dan heeft Front toch karakter getoond en dit tegengehouden. Wat zal Bekeerde Bouta hierop zeggen. Misschien iets voor Pocahontas of Boedhoe als extra bijverdienste? Toch een leuk vak? Shanti, donderop met die idiote gedachte en vul je naam in als prostituee, die belasting moet betalen. Wedden dat je verstand terugkeert?


  Maak melding

 7. Ergo, deze hondenhokken staan midden in woonwijken waar ouders bestaande uit moeder en moeder alleen hun kroost moeten opvoeden zo daar sprake van is. Schaamtelozer is nauwelijks denkbaar.

  Sluiten die tenten althans in woonwijken.


  Maak melding

 8. @5 Double P.

  Hé Pietje Puk, neen je mag geen btw aftrekken!

  Maar d8 dat er een overschot aan vrouwen was in Suri
  1-5 (een op vijf).
  Aan vrouwtjes geen gebrek zou je zeggen!
  Dus…. leg uit!


  Maak melding

 9. Geld moet rollen!

  Mannen en ook vrouwen die het zich kunnen veroorloven gaan naar deze tenten. Mensen met poen, vrij te besteden.
  Iedereen die geld verdient in deze branche zal belasting moeten betalen. Maar de overheid heeft andere prioriteiten. Er zijn genoeg andere rijken die deze clubs bezoeken maar nooit belasting nergens op betalen. Waarom moet de hoer het dan wel?

  Er is niet genoeg werkgelegenheid in SU. Veel jonge meiden en jongens zitten thuis zonder enige vorm van inkomsten. Een baan in de seksindustrie is dan aantrekkelijk omdat iedereen een BlackBerry wil. Geld moet rollen!
  Ik ken een gezin met 5 dochters die onder leiding van de vader in hun eigen huis een bordeel is begonnen. Keur ik het goed? Neen!

  Te zijner tijd is legalisatie nodig. Maar dan zal er 10%BTW geheven moeten worden boven op de vraagprijs van de verkoper/ster. De koper betaald deze BTW die keurig wordt afgedragen aan de overheid. Zo tref je de mensen die zo’n bezoek kunnen betalen. Geld moet rollen!

  Suriname heeft meer wilde bussen dan wilde hoeren. Die moet je met rust laten want ze doen goed sociaal werk in de onderklasse.


  Maak melding

 10. Commerciele sex voorziet wel degelijk in een behoefte,enzal best ook wat zeden misdrijven hebben voorkomen.

  dus beter legaliseren, dan ondergronds, want ETEN,DRANK en SEX behoeften zal altijd blijven bestaan, onafhankelijk van elke economische of politieke situatie.


  Maak melding

 11. Zou prima zijn. Normaalste zaak van de wereld. Ook leuk voor de toeristen, want er is niet altijd wat te doen in Suriname door de week en dan is het wel grappig om in zo’n bordeel een biertje te drinken en hier en daar met een dame te kletsen, af en toe met die bille spelen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.