Hoefdraad: vooruitzichten Suriname veelbelovend

23

PARAMARIBO, 30 mrt – Suriname’s economische vooruitzichten zijn veelbelovend. Dit zei president Gilmore Hoefdraad van de Centrale Bank van Suriname. Naar alle waarschijnlijkheid groeit de economie met zeker vijf procent. Wat goud, bauxiet en aardolie betreft, staan er grote investeringen op til.

Het resultaat moet over niet al te lange tijd te merken zijn. “Deze investeringen moeten het nationale groeipotentieel kunnen opstuwen tegen 2015, wanneer ze zich beginnen terug te betalen”, zei Hoefdraad tijdens de jaarvergadering van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank, IDB. Goede perspectieven brengen ook uitdagingen mee. De kunst is verantwoordelijk om te gaan met extra inkomsten.

In het verleden is het juist daar fout gegaan. “Extra inkomsten tijdens boomperioden zijn verbrast vanwege onverantwoord financieel beheer van publieke middelen en
Het ontbreken van de juiste checks and balances in het systeem”, Aldus Hoefdraad. Dit leidde tot de laatste twee jaar tot buitensporige uitgaven. “En recentelijk tot een devaluatie van ongeveer twintig procent van de nationale munteenheid.”

23 REACTIES

 1. Goed bericht dus..maar de kunst is:hoe ga je met de bescheiden-inkomsten om?Kunsteraars hebben we genoeg hier,wie controlleert wie?
  Met minder ambtenaren betekent het ook minder uitgaven.’kben benieuwd.


  Maak melding

 2. Hoop dat deze president de ECONOMIE wel gezond kan maken.Als dit slechter uitkomt dan de NIEUW FRONT dan weet het volk op wie ze moeten stemmen bij de eerst volgende verkiezing.


  Maak melding

 3. Hallo Iwan,

  Misschien moet je een reeks hieraan wijden. Want je hebt met dit artikel slechts een tipje van de sluier opgelicht. Interessant is de groep die al uit de tehuizen is. Wat is er van hen geworden. De leiding in de tehuizen missen fondsen en opleiding. De politie brengt de kinderen namens Juspol ernaar toe en daarmee houdt de controle op. Therapeutische gesprekken om de kinderen van hun trauma’s af te helpen bestaan er nauwelijks en ook het aantal kinderen per leidster is te groot. Waar blijft het SOS kinderdorpen idee van weleer? Bestaat het nog? Je zou ons allen en de kids een groot plezier mee doen om met jouw pen de tehuizen scherp te houden. Hoe groot is het percentage kinderen op de hele Sur. bevolking? Trek daar degene vanaf die thuis in een beschermde omgeving wonen en je ziet dat het verwaarloosde kind je aandacht nodig heeft. Dit type kind zit niet alleen in de tehuizen maar het gros verdraagt mishandeling thuis als een oorlog. Ooit zal het ophouden. De vraag is alleen wanneer? Roeping Iwan, denk erover na.

  Gr.


  Maak melding

 4. Ik moet eerlijk zeggen dat bij het aantreden van de regering Bouterse/Ameerali ik heel erg mijn bedenkingen had. Mijn gedachten gingen terug naar de tijd van Wijdenbosch toen er een financieel wanbeleid werd gevoerd. Economisch gezien was dat een nachtmerrie voor Suriname.
  De huidige regering heeft het daarom heel erg goed aan gedaan om Hoefdraad tot Governor te benoemen.
  Deze man heeft ervaring op internationaal gebied en een enorme dosis aan financieel en economisch inzicht.
  Waar ik had verwacht dat het financieel huishouden van Suriname ineen zou storten zie je dat onder leiding van Hoefdraad het internationaal vertrouwen aan het toe nemen is. Onafhankelijke en internationale gerenomeerde instituten zoals IMF, IDB, etc zijn positief over de financiële en economische perspectieven van Suriname.
  Ik heb dit reeds eerder vermeld maar ik doe het nogmaals : het is prijzenswaardig dat deze huidige regering impopulaire maatregelen durft te nemen. Wie een beetje kennis van economie heeft zal dit alleen maar kunnen beamen. Als Suriname werkelijk economisch vooruit wil gaan dan zijn deze maatregelen onvermijdelijk. Zonder ontberingen geen economische ontwikkeling.
  Uiteraard zal een ieder dit in zijn of haar portemonnee voelen.
  Van ndp-er tot nps-er, van abop-er tot vhp-er. Maar zeer zeker ook de mensen aan de onderkant van de samenleving.
  Het is logisch dat mensen wonderen van deze regering verwachten omdat ze veel hebben beloofd. Maar als we realitisch moeten zijn dan kunnen we moelijk verwachten dat deze regering van de ene op de andere dag voor wonderen kan zorgen. Nergens in de wereld is dat gelukt en dat zal in Suriname dus ook zeker niet lukken.
  Maar als Suriname economisch gezien eenmaal daar is waar het moet zijn zullen het weer deze mensen aan de onderkant van de samenleving zijn die er van zullen profiteren. Het mes snijdt aan beide kanten.
  Sceptici zal je altijd blijven houden.
  Mensen die deze regering van een financieel wanbeleid zullen blijven beschuldigen.
  Indien het beleid inderdaad zo desastreus zou zijn zou ik de eerste zijn die dat beleid zou bekritiseren
  Er zijn ook mensen die het financieel beleid van Venetiaan bejubelden. Maar persoonlijk gezien was het beleid van Venetiaan economisch gezien heel erg belaberd. Er was totaal geen economisch inzicht en derhalve ook geen economische vooruitgang.
  Het grote verschil tussen het beleid van
  Venetiaan en de huidige regering is dat Venetiaan op safe speelde. De regering Venetiaan maakte zich meer zorgen om haar kiezers dan om het economisch beleid van het land.
  De regering Venetiaan durfde geen impopulaire en noodzakelijke maatregelen te treffen en ook geen investeringen te doen.
  Deze maatregelen zouden de mensen treffen en daarmee zou regering Venetiaan haar kiezersbestand verliezen. Door deze
  onjuiste prioriteitstelling verloor de regering Venetiaan aan daadkracht.
  Het gevolg: een zogenaamde en kunstmatige economische stabiliteit maar absoluut geen economische vooruitgang. Kortom, Suriname bleef economisch gezien stilstaan en stilstaan betekent achteruitgaan.
  Ik ga er van uit dat ook de regering Venetiaan haar best gedaan heeft maar door
  verkeerde prioriteiten te stellen is het economisch beleid niet echt van de grond gekomen.

  De huidige regering toont lef, heeft economsche inzicht en is bereid te investeren.
  In de economie zijn dit de factoren die
  het verschil maken in economische vooruitgang of economische achteruitgang.
  Deze huidige regering heeft mij op economisch vlak positief verrast.
  Waar ik als pessimist ben begonnen ben ik nu
  gematigd positief over het economisch beleid van de huidige regering. Ik ben nog niet in een hoera stemming maar het beleid geeft wel
  vertrouwen voor de toekomst.
  Ik kan het daarom ook niet laten om bij deze met name de heer Hoefdraad een compliment te maken.


  Maak melding

 5. Trap na of trap voor?

  Buitensporige uitgaven doet deze regering nu al, ondanks het feit dat er geen extra inkomsten zijn.
  Hoefdraad moet wat zeggen om de regering moreel te steunen. Ook hij begint alle schuld van het arme Suriname bij de vorige regering te leggen. Dan zijn zijn rollen uitgespeeld.

  In 2015 is Hoefdraad allang weg! Terug naar de VS en zoekend naar een financiele baan.
  Suriname heeft van die dwarslampen die alles geloven wat iemand zegt die de boel wil belazeren.
  Belazerpolitiek is in Suriname ontdekt.
  Als John de vorige regering een trap na wil geven dan kan hij nu zijn monta slijpen voor een ferme schop naar deze regering.


  Maak melding

 6. Nog is het nergens bewezen dat door achteruit te schoppen een land vooruit is gegaan.Ik kijk ernaar uit hoe de 5% groei gerealiseerd gaat worden.In ieder geval niet met de huidige buri-koe’s.Deze laatste is een samen voeging van de ezel en de koe.Een nieuwe ondersoort voort gebracht door ocer.

  Cobie.


  Maak melding

 7. Suriname is al 35 jaar veelbelovend en heeft enorme potentie. Waarom komt het er niet uit dat?

  Ik weet zeker dat Pint en Doorn het antwoord weten……..
  is natuurlijk weer de schuld van……..


  Maak melding

 8. “Hoefdraad: vooruitzichten Suriname veelbelovend”

  Wat een lachertje, Het zijn de Gouverment tick,en andere maatregel die zijn getroffen tegen het volk die zeggen, dat het kas gevuld wordt.
  Min. Van OW staat in de rij voor verknallen van de de gelden. Pres. van OW Mister King is bereid 3 Miljard uit te geven voor projecten die nog niet zijn waargenomen, uit te besteden aan 100 lngenieurs. En dat zij nu de zakke vullers. Het volk wordt nu leven zuur gemaakt.

  ramji.


  Maak melding

 9. De president Gilmore Hoefdraad van de Centrale Bank moet ook weten dat, wanneer een kind pas geboren is, weet dat Suriname een PARADIJS aan rijkdom en leven op deze AARDE is en zal blijven! Zodra deze regerings bendes naar huis wordt gestuurd!! en in plaats daarvan een strakke, eerlijke regering komt wier wel voor Suriname is!!! en geen zakkenvullers en hiele likkers!!

  Ezels met stront in hun kop moeten gedumpt worden want daar heb je o,o aan!!

  Voorwaarts MARS!!! naar de vooruitgang!

  GOD ZIJ MET ONS SURINAME


  Maak melding

 10. Weet je nog ,,abrahams had in december 2010 gezegd,dat de indira gandhieweg (pad van wanica) vanaf half januarie 2011 een vier baans weg zou worden..

  anno 2011 eind maart nog niks van gemerkt..

  Over de Uitkijk brug hoef je niks meer te zeggen we zien het wel een keer klaar komen..

  Over de marowijne en corantijn rivier zouden zo snel mogelijk bruggen gebouwd worden,geld speeld geen rol.
  China geeft zes en half miljard US$ en India zeshonderd miljoen US$ volgens ene blaffer mishandelde geschopte parlementariër uit Nickerie van de vorige regering ndp-er.is alles volgens schema..

  Wij het stemvee wachten af..


  Maak melding

 11. Wat is het rendement op het inauguratiefeest, het pimpen van auto’s, het monument, etc. etc.

  Grootspraak en hole rethoriek kent geen ROI (return on investment) maar slechts COS (Costs of ownership).


  Maak melding

 12. Wie houdt wie voor de gek.
  Luister mensenn deze zelfede hoedraad is een mannetje van bouta.
  Natuurlijk gaat hij zeggen dat het goed gaat.
  Er moet toch aas zijn om het volk dom en tevreden te houden.
  Als het zo goed gaat waarom licht het land steeds onder water als het even regent.
  Waarom zijn de wegen en gebouwen niet onderhouden.
  Mensne dit is weer een idioot die het volk voor de gek houd.
  We zullen zien
  a tang so


  Maak melding

 13. Het is maar de mening van iemand die ten koste van de arme bevolking zich verrijkt. Hij moet een rooskleurige verhaal houden om alles te legitimeren. Missdhien is nu al een Draadje los bij Hoefdraad.


  Maak melding

 14. Ja, wel! O, Natuurlijk is het veel belovend met al die rijkdommen.

  Je wilt niet weten wat er allemaal aanwezig is ook onder de grond, maar wat doe je ermee? hoe gaat je mee om? wat is er tot nu toe mee bereikt met deze teringbendezooi van de zg. regering? Is er wel een beetje hersenen aanwezig bij deze Malloten? Of zijn het gewoon cassave/pinda of poor tomatie verkopers langs de straat?

  Ach! verzuip toch in je eigen stront!!hiele- likkers!


  Maak melding

 15. Nr 3 Boyke: Deze Bouta met zijn groep en soorten kan de economie niet maar dan ook never gezond maken en ook Suriname niet, want hij is zelf ziek en zijn hele soortgenoten/mattie’s!(Dyaliseren 3x per week/ alcoholisten/ zakkenvullres).

  Woont de bijeenkomsten bij, komt nieteens naar de parlement/ zittingen en noem maar op!!

  Het is wel juist om te kunnen zeggen dat hij precies het zelfde doet waar de stemmers om vroegen!

  Hoop wel dat het goed komt


  Maak melding

 16. neus op 16.

  Wat is het rendement van 10 jaar front regering. Wat heeft Suriname precies tastbaar overgehouden aan deze 10 lange jaren.


  Maak melding

 17. @M. Doorn

  Blijkbaar verwacht je dat wij hier op het forum als nog jouw tekortkomingen opheffen. Echter het forum leent zich niet om iemand op het niveau van 4 jaar lagere school naar een mavo/havo niveau te tillen.
  Jammer genoeg dat je dit nu pas naar voren brengt. Door de bezuinigingen op CWI is ook die weg voor je afgesloten. Ben dan ook bang dat je nog heel lang tuinenschoffelt en achtervuilniswagens aan moet lopen.


  Maak melding

 18. In die tien jaar heeft Vene elke dag in zijn pijama voor de spiegel gestaan en zich op de borst geslagen met de woorden, “na mi na a president fu Sranan”, zonder ook maar in staat te zijn om dingen voor dit land en volk te doen.

  You can not learn old horses new trics.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.