Surinaamse arrestanten blijven waar ze zijn

6

PARAMARIBO, 29 mrt – Arrestanten blijven waar ze zijn: in de cel. Minister Martin Misiedjan en het Openbaar Ministerie zweren bij hoog en laag dat bezuinigingen geen rol spelen bij het insluitbeleid. Dat de Surinaamse Politiebond een verslapping vaststelt, is voor eigen rekening. Niemand gaat naar huis.

“Het is een leugen. Er is geen enkele instructie gegeven dat arrestanten naar huis gestuurd mogen worden, omdat bezuinigd wordt op arrestantenvoeding”, zegt Misiedjan tegenover de Ware Tijd. De voeding behoort tot de prioriteiten van het moment. Het is wel mogelijk dat leveranciers van voeding nog betaald moeten worden voor eerdere diensten.

Hoe het daarmee zit weet Misiedjan ook niet precies. Volgens de vakbond treffen de bezuinigingen het politiewerk zwaar. Transport is een groot probleem. De bond moest zelfs inkomen om de honden te voeden die worden ingezet bij drugsbestrijding. Volgens Misiedjan is het voortijdig vrijlaten van arrestanten “geen teken van goed beleid.” Geen sprake dus van Zuid-Amerikaanse toestanden met propvolle gevangenissen die dwingen tot vroegtijdig vrijlaten.

6 REACTIES

 1. Is nie waar!

  De woorden welles en nietes zijn in de Surinaamse politiek zeer populair.
  Gedegen onderzoek en een goed antwoord van de minister is ver te zoeken. Hij weet niet precies of leveranciers hun geld nog moeten krijgen. Laat het zsm onderzoeken voor je iets in de krant vermeldt.

  Geef de arrestanten rijst met suiker en beschuit met water. Het 3sterren restaurant is gesloten.


  Maak melding

 2. Ik ben het niet eens met je DAS.Arrestanten zijn ook mensen. Veroordeelden zitten hun straf uit maar blijven mensen. Een onderdeel van hun straf zou moeten zijn zelf voor hun kostje te zorgen (tuinbouw, veeteelt). Zo leren ze ook een vak en voorzien tegelijkertijd in hun eigen onderhoud. Zo leren ze wat werken is ipv stelen en roven. Ik weet zeker dat (al is het maar enkelen)ze een mentaliteits verandering ondergaan die de hele maatschappij ten goede komt op korte en lange termijn.


  Maak melding

 3. Overal ter wereld in de gevangenissen zijn ze aan het sparen dat wil zeggen dat een deel gevangenen met goed gedrag en twee derde van hun straf afgezeten te hebben voortijdig naar huis gaan.USA het land met de meeste gevangenen per capita is men bezig met zulke methoden.


  Maak melding

 4. De voeding van huis laten bezorgen,kan ook.De meesten van de arrestanten zeggen toch ook dat ze voor het gezin op dievenpad gingen.Dan is het niet meer dan billijk dat de gezins leden ook delen in de straf.Want als de roof geslaagd was,zouden ze ook delen in de buit.

  Cobie.


  Maak melding

 5. @2 als je zelf ooit eens met deze misdadegers te maken krijg zul je anders piepen. Je zal maar in je huis aankomen en zo’n onverlaat aantreffen. En dit beest tegen je zegt op je buik te gaan liggen met een geweer op het hoofd gericht boi libie mi jere.En als of dat niet genoeg is schiet hij je nog in je been of enkel als hij je genoeg heeft weggesragen.Brada tan bun hor en no mik grap. Blijf waakzaam.
  Glemmy


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.