Libiё geen kloof tussen Suriname en Frankrijk

13

PARAMARIBO, 29 mrt – De uiteenlopende standpunten over Libiё vormen geen gevaar voor de relaties tussen Suriname en Frankrijk. Dit zegt Suriname’s ambassadeur in Frankrijk, Harvey Naarendorp. De plannen voor intenser samenwerken gaan rustig door.

Suriname stelt zich weliswaar op het standpunt dat Libiё met rust gelaten moet worden. “We hoeven niet altijd op dezelfde lijn te staan. Belangrijk is dat we weten dat we in het belang van onze eigen landen moeten kunnen samenwerken”, zegt Naarendorp tegenover de Times of Suriname. Hij heeft dan ook niet de indruk dat de Fransen problemen hebben met het Surinaamse standpunt.

De organisatie rond de opzet van de ambassade in Parijs gaan gewoon door. “Niet omdat we verschillen van mening gaat men de ambassade van Suriname in dat land sluiten”, aldus Naarendorp. Hij verwacht een drukke missie. Suriname wil vooral netwerken opzetten die de eigen ontwikkeling ten goede komen. Voor al te veel hameren op principes is er plaats noch tijd.

13 REACTIES

 1. Rust!

  Laat Gadafi met rust dus laat ook Desi met rust. Dat is het uitgangspunt van Naari.
  Naar van Naari om op dit niveau deze uitspraken te doen.
  De wereld vraagt om oprotten van dictators en Naari wil ze met rust laten. Heldendaad!

  Een Armbassade in Parijs? Hero´s!


  Maak melding

 2. Aldus van moord verdachte naarendorp die met de zelfde dubbele tong spreekt als zijn Baas, onbetrouwbare bedriegers die met alle winden mee waaien.


  Maak melding

 3. Natuurlijk gaan wij Kadafie steunen.
  Hij is grote voorbeeld van Baas.
  Stel je voor dat we steunen om Kadafie weg te halen.
  Dan komen ze straks ook Baas halen.
  We zijn niet gek.
  Opsjodemieter die Fransen.
  Ze kunnen ons ook niets kwalijk nemen.
  Ze kunnen ons toch niet verplichten wie we moeten steunen.


  Maak melding

 4. Het Surinaamse standpunt zal de Fransen een rotzorg zijn. Suriname? Wie of wat is dat? O ja, dat ligt naast onze kolonie in Zuid-Amerika. Nog vragen? Geen vragen.


  Maak melding

 5. Zal Libië met rust gelaten worden?Bedoeld deze ambassadeur dat Gaddafi met rust gelaten moet worden?Dit is naar mij een blunder.Ik ken de dag nog toen Gaddafi aan de macht kwam.Deze man is een moordenaar die voor het ICC gebracht moet worden voor al het geen hij tegen zijn mensen gedaan heeft in die 42 jaren dat hij aan de macht was.Ik vind Deze westerse landen grote huichelaars ze hebben met deze moordenaar gehandeld en hebben nog geld in zijn land geïnvesteerd speciaal in de olie.Nu zijn ze allen tegen Gaddafi deze huichelaars.Gaddafi moet gezegt weg geen pardon met hem.


  Maak melding

 6. Voor al degenen die nog steeds niet overtuigd zijn van het intelligentieniveau van deze regering en zijn volgers, verwijs ik even naar de reactie van nummer @ 3.


  Maak melding

 7. Ai boi Obama ik hoor meer dan 6000 bommen.
  Kan toch nooit goed zijn…ano boen toch wat een wrede wereld hoor anno 2011.
  Arme Kaddafi and arme R.I.P Saddam…waar gaat de wereld naar toe mi boi.


  Maak melding

 8. Djomo Baka Gadaffi.
  Die minister van Buitenlandse zaken van ons land is en blijft een man met beperkte inzicht.
  Enige tijd geleden haspelde hij de begrippen geologie, geografie en geopolitiek door elkaar in een relatie, die zou moeten bestaan tussen Unasur en de Caricom. De man had het over een geografische verhouding, maar sprak over de bodemkunde. Ach, als je de klok hebt horen luiden en niet weet waar de klepel hangt,kan je beter aan de oppervlakte blijven en geenszins begrippen aansnijden, waar je geen jota over weet. Zo ging die Meneer de afgelopen week weer overstag door te babbelen over de kwestie-Libie en het ingrijpen van de geallieerde militairen eenheden om het uitmoorden door troepen van gadaffi van de eigen bevolking tegen te gaan.Onze minister op Buitenlandse zaken kwam met een veroordeling van de actie. deze man is zeker geen diplomaat en heeft geen idee over geo-politiek verhouding. hij ageert tegen de ingreep in libie terwijl enkele dagen geleden er een ambassadeur van suriname werd beeidigd, die als standplaats de Franse republiek hoofdstad parijs krijgt. we zijn voor sterke diplomatieke en politieke banden met de fransen Republiek als onze opening richting West-Europa en vrijwel op het zelfde moment komt een stuntelende minister van Buitenlandse zaken met een verklaring , die het ingrijpen in libie door de geallieerde troepen afwijst. Wat was het eerste land, dat begon met het instellen van de no-fly zone boven libie? Welke toestellen vlogen het eerst boven libie om zware wapens van gadafie uit te schakelen? Antwoord 1 De zelfde Republiek Frankrijk,Waar we Ambassadeur naar toe wensen te sturen Antwoord 2: Juist ja , Franse jachtbommenwerpers. Die ambassadeur zal op korte zal op korte termijn zijn geloofsbrieven moeten indienen bij president sarkozy, de man die één van de initiatiefnemers ia van de actie boven libie. We denken, dat het niet uitgesloten is dat Sarkozy aan die nieuwe ambassadeur, die bovendien één van de verdachte is in het 8 december moorden strafproces, zal vragen wat voor ongelooflijke kolder die minister van Buitenlandse zaken in paramaribo nu heft uitgekraaid Die mini-ster op Buza heeft zich zo weinig in de wereldpolitiek verdiept en kan dus niet weten, waar het werkelijk gewicht werkelijk hangt. hij weet heel duidelijk niet wie er op deze planeet bepaalt en wie luistert. het is jammer, dat de president Bouterse niet over betere mensen beschikt en zich door omhooggevallen figuren laat omringen. waarschijnlijk voelt de president zich gelukkiger met ja-knikkers dan met mensen die wanten wanten weten.De laatstgenoemde kunnen dit land wel op de juiste wijze uitdragen en de problemen voor ons voorkomen. is deze Mini-ster van ons wel bekend bij docent van rio Branco instituut.
  Aldus Keerpunt.


  Maak melding

 9. Nog effe doorgaan jongens en binnenkort hebben we enkele mooie mirages in ons luchtruim kijken hoeveel tijd zarkorsi nodig heeft om deze misdadiger te elimeren?


  Maak melding

 10. @7 de enige arme is de vp van Suriname en die is arme Alie.

  @9 ik snap niet zo goed wat je bedoelt

  Vergeet niet dat de wereld geen idioterie meer accepteert van geen enkele leider meneer7 en mevr 9.Wie zich misdraagt en zo tekeer gaat met zijn volk wordt gewoon aangepakt.Dan wordt deze leider naar Den-Haag (over)gebracht.Zie Taylor,Milosevic en ga zomaar door.En als ze niet willen verschijnen voor de rechter dan wordt er medebrenging gelast en voordat je denkt zie je de padvinders verscijnen. Ding laffe beest met een wapen in de hand konden ze alles,maar nu kan hij niets is hij ook niets poeppe zeeleeuw.

  Glenny


  Maak melding

 11. NDP for ever in wat voor vereld leef jij?

  En wat voor taal spreek jij.
  Bouterse zal erg blij met je zijn en met je
  reacties. hmmmm rund
  Glenny


  Maak melding

 12. @ 12 Glenny: Maak je niet druk om deze supersukkel. Het is gewoon een grappenmaker. Hij is de eerste die zijn broek volschijt als er een Franse straaljager overkomt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.