Lezing Kenniskring met oud-directeur Staatsolie

10

De Kenniskring Nederland-Suriname organiseert op donderdag 31 maart 2011 een bijeenkomst onder de noemer ‘Hoe werd de kleine jongen uit Boitie ‘Mister Staatsolie?‘. Deze ‘kleine jongen’ is geoloog Srirampersad Eduard (Eddy) Jharap, de eerste werknemer, eerste directeur en de eerste jubilaris met 25 dienstjaren voor het Surinaamse bedrijf Staatsolie.

jharapIn 2010 was dit bedrijf goed voor $285 miljoen aan inkomsten. Middels inspiratie, motivatie, maar vooral geloof en vertrouwen heeft Jharap, afkomstig uit een arm gezin, het na zijn studie in Nederland geschopt tot een succesvolle ‘captain of Industry’. Voor zijn diensten voor Staatsolie mag Jharap zich drager van het Grootlint in de Ere-Orde van de Gele Ster noemen.

Na de lezing, is er een paneldiscussie/debat met drs. Hans Prade (ex-voorzitter Rekenkamer Suriname, ex-ambassadeur Suriname in Nederland, ex-parlementariër en geoloog). Hij zal onder meer ingaan op het fenomeen ‘het toezicht op staatsbedrijven en de bemoeienis van de politiek in deze’.

Mr. Tanja Jadnanansing, (Tweede Kamerlid belast met Hoger Onderwijs en wetenschapsbeleid, jurist, ex-programmamaker NOS, ex-Diversiteitsmanager) zal o.a. een ‘peptalk’ houden over hoe belangrijk onderwijs is voor de vorming van je zelf en de samenleving.

Donderdag 31 maart: 19:30 – 22:30
Partijcentrum Ons Huis
Beatrijsstraat 120, 2531 XE
Den Haag

10 REACTIES

 1. Helaas is deze grote zoon van Suriname schier vergeten wie hem in de gelegenheid heeft gesteld om Staatsolie van de grond te tillen. Geheugenverlies? Wie zou het zeggen.


  Maak melding

 2. @ Pinto: Waren het diezelfde lui die op 4 juni 1998 Jharap ontslag aanzegden omdat hij zich verzette tegen de verkoop van Staatsolie aan Daewoo? Waarna het ontslag door de rechter ongedaan werd gemaakt, gelukkig. Anders hadden we helemaal geen Staatsolie meer gehad. Maar de Gele Ster voor Intelligentie en Geschiedeniskennis zal je niet ontvangen.


  Maak melding

 3. Reactie op nummer 1 van onze dorpsidioot, vindt ik klinkklare onzin.ik vraag mij al een hele poosje af waar jij pinto aan lijdt,we weten allemaal dat overal waar Bouterse zijn poten zet het een puinhoop wordt nu heeft hij zijn zinnen gezet op staatsolie het heeft niet veel gescheeld of dit bedrijf was verkocht aan deawoo, nu is hij bezig zijn politieke vrienden daar te stationeren.


  Maak melding

 4. Vergelijking!

  Weet niet zeker of dit dezelfde gele ster onderscheiding is die de coupe-plegers ook hebben gehad.
  Indien het zo is; gooi hem weg, Eddy!

  Weinig Surinamers worden geboren met het doorzettingsvermogen van meneer Jharap. Suriname heeft nog tien van deze mensen (mannen/vrouwen)nodig om vooruitgang te realiseren. Hopelijk wordt de vernielzucht van het gros Surinamers niet op dit bedrijf toegepast.
  Wie dit bedrijf verkoopt, verkoopt Suriname.


  Maak melding

 5. Pinto is nog altijd dezelfde leugenachtige idioot.

  Staatsolie was al lang in de plannen voor DDB met zijn misdaden tegen de staat en bevolking begon.

  En zoals blaka bakra is het ook nog eens aan Jharap te danken dat DDB Staats destijds niet verkocht heeft om de opbrengst te kunnen stelen.


  Maak melding

 6. Neus,Pinto,Aboi,Das,Henk Molenaar en Wikileaks

  Gaan jullie allemaal naar deze Lezing toe om te horen wat deze man te zeggen heeft in plaats van met elkaar te kibbelen.


  Maak melding

 7. @ ibrahim,
  Lees a.u.b eddy zijn boek.
  Ik stoor mij mateloos aan de leugens en geschiedvervalsing die door de volgers van de NDP-ers hier worden verspreid, als het om staatsolie gaat en ook wanneer het over antony nesty gaat.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.