Chantage glipt Surinaamse politiek weer in

9

PARAMARIBO, 29 mrt – Chantage binnen de regeercoalitie krijgt steeds meer kans zich te laten gelden. Dit stelt bestuurskundige August Boldewijn. Het fenomeen dat het Nieuw Front de das om deed, keert terug. Derecente ontwikkeling versterken die indruk.

Het vertrek van Nieuw Suriname uit de Mega Combinatie van president Desi Bouterse heeft wellicht gevolgen. In het parlement wordt het alvast zwaarder knokken om een behoorlijke meerderheid. “Elke zetel telt”, zegt Boldewijn tegenover de Ware Tijd. Het zal onder meer te merken zijn bij wijzigingen van de grondwet. Daar is toestemming van minstens tweederde deel van het parlement voor nodig.

Zonder Nieuw Suriname is die er niet. Maar dat geldt net zo goed elke andere partner binnen Mega Combinatie en, ruimer, binnen de coalitie. Partners kunnen nu dus eisen stellen voor behoud van hun loyaliteit. Zoals in de good old days van de coalities rond het Nieuw Front. Overigens bestaat de kans nog altijd dat Nieuw Suriname terugkeert. Er loopt nu een rechtzaak rond het leiderschap.

9 REACTIES

 1. Een van de punten waarover propaganda is gevoerd tegen NF.
  Wat blijkt nu , dat deze regeerkliek geen haar beter is , maar erger dan NF ,want ze hadden zoveel over te mekkeren daarover.
  Nu komt de aap uit de mouw en is t zwijgen in alle talen .
  Als Manorath terug zou keren , dan is hij ongeloofwaardig en ik vraag me af als hij nu al ,t etiket van waaien met alle winden , en mee te doen voor spek en bonen wil en kan dragen.
  Dan hoop ik dat de NSers hem als persoon zelf zo hard laten vallen alsof ze een hete aardappel in de handen geduwd krijgen .
  Zou nasibdar in t gelijkgesteld worden , dan is t wat dit betreft einde oefening voor Manorath en Lachmon.


  Maak melding

 2. Je zou ook kunnen redeneren dat het de democratie ten goeden komt! Bouterse zal geneigd zijn meer de samenwerking te zoeken met de andere partijen (ook in de oppositie).

  Zoals het minderheidskabinetin Nederland gewoon de samenwerking moet zoeken.


  Maak melding

 3. Elk weldenkend mens kon op zijn sloffen aanvoelen dat dit niet zou werken. De me ka combinatie is even log als het ambtenarenap-paraat. A sani bigi tumsi.
  A san no kan wroko nooit. Het samengaan van zoveel partijen is vragen om problemen,want je zal nooit iedereen kunnen tevreden stellen. Maar men had gedacht dat men met gemak het land zou kunnen besturen,maar mooi niet.Hetleiden van een land is geen easy walk over.Ook je zelf volvreten doe je onder bepaalde condities. Ben nieusgierig naar wat er verder gebeurt.

  Glenny


  Maak melding

 4. Hij zal en moest president van Suriname worden, ik vraag mij af hoelang de vice president zich nog laat misbruiken om de kastanjes uit het vuur te halen voor DDB, want DDB is incompetent hij kan alleen opdracht geven maar zelf met intelligente oplossing komen kan jij niet.


  Maak melding

 5. Chantabel!

  De kennisgeving van Tasmiran van PL dat het een traditie is om partijgenoten aan een baan te helpen zal vele gevolgen hebben.
  Ameerali wil daar niets van weten en de druk is gezet.

  Somo, van wie we in weken niets gehoord hebben, is zijn messen aan het slijpen. Hij bereid zich voor op de Jarang Kepang!
  Hij wilde en wil nog steeds DNA voorzitter zijn en dat gaat hem met de Jarang Kepang echt lukken.

  Het spel van chantage, omkoping, bedrog, verraad, overspel en meineed is begonnen.
  Wie zijn speelkaarten niet stevig vasthoudt
  kan begluurt worden om in de luren te worden gelegd. No more bett! Please!

  Zodra Nieuw Suriname terugkeert, stapt Somo over op Jarang Kepang. Bet your life!


  Maak melding

 6. De coalitie waaruit de regering bestaat, is ruim 7 maanden slechts bezig om hun politieke vriendjes te accommoderen.

  Het begrip accommoderen krijgt zo een zeer negatieve lading.

  Alleen de Surinaamse zon is voor elke Surinamer, maar de rest is voor politieke accommodatie.

  Een hoop geschreeuw, maar weinig wol.
  Ik denk dat de dagen van Ameerali zijn geteld.

  Bouterse is bezig om zijn nek te redden en uit de gevangenis te blijven. Brunswijk en Somo zijn bezig om hiervan misbruik te maken en zichzelf, familie, vrouw, kinderen en kennissen te accommoderen.

  De door de zon gebakken lucht is voor elke Surinamer. Zolang 71 jarigen Ambassadeur in Franrijk kunnen worden, kunnen de jongeren fluiten naar een geschikte accommodatie.

  Dus jongeren je straf uitzitten en uit uilen. Eigen schuld dikke bult.


  Maak melding

 7. Dan is NS begonnen want deze boy’s accepteren geen leiding.
  Of gewoon domme boeven…..respectloos….. denken dat ze slim zijn.
  Tiki skoro maar achterlijk zijn.
  Chantage ik wil tuinman…loopt weg….. krijgt straks een bezem om de straat schoon te maken….. let maar op.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.