Suikerindustrie Suriname krijgt tweede kans

21

PARAMARIBO, 28 mrt – Grootondernemer Dilap Sardjoe wil de suikerindustrie in Suriname nieuw leven inblazen. Dit meldt de Times of Suriname. Sardjoe verwacht zo’n vijf en twintig duizend hectare grond te kunnen cultiveren. Zijn suikerfabriek moet ruim achtduizend ton suiker per dag kunnen opleveren.

Het afval is voor het opwekken van energie. Op den duur moet er ook ethanol uit de fabriek gutsen. Sardjoe wil ook de vleugels uitslaan naar de Franse kolonies in het Caribisch gebied. Die bieden perspectief vanwege onder meer de natuurlijke link naar Europa. Maar ook de voorkeursbehandeling voor plaatselijke bedrijven trekt.

Daar komen de ruim een miljoen consumenten in de Franse gebieden bovenop. Sardjoe denkt aan een productiebedrijf op het eiland Guadeloupe. Dat zal werk bieden aan zo’n honderd en vijftig personen en een investering vergen van ongeveer zeventien miljoen euro. Dilap Sardjoe heeft al ruim dertig bedrijven in Suriname en Guyana.

21 REACTIES

 1. Dat is tenminste iemand die ballen heeft en geen bla bla bla uitkraait en speculeerd met ander mans grond..

  Kijk maar rond-om je heen hoeveel personen bij de overheid hebben honderden hectaren grond gestolen en niks mee doen,alleen maar speculeren.,,voor het groot geld.

  Het zijn toch dé hindoestanen die het over-hebben om hét land op grote hoogten te brengen en niet leuren bij lantie voor een salaris gratis gezondheids zorg en huis,,maar eigen initiatief..

  Kijk als je niet kapitalistisch denkt in deze wereld ,,samenleving,kom je er nergens,dan je hand ophouden voor een loontje..

  Als je wat wil betekenen voor je zelf je eigen respect,dan zul je toch je ballen moeten laten zweten..

  Ik heb veel eerbied voor deze meneer,hij kan en wil het wel doen ,vergeet niet, hoeveel werk gelegenheid hij schept..

  en nu jij..


  Maak melding

 2. Goed bezig!
  Zorg ook aub dat je iets met de vezels doet. Gebruik je afval ook meteen voor terug winnen van energie.

  Veel succes grtn piet paniek.

  Ik vind dit echt TOF dat er weer een goed bedrijf word opgestart gezien er ontzettend veel vraag naar dit product is.


  Maak melding

 3. En zo zie ja maar er zijn geen kerncentrales in Suriname nodig.

  Pinto en M.doorn het betreft hier suiker en Niet van die poedersuiker van jullie heer.


  Maak melding

 4. hahahaahahaa, ik moet wel heel erg hard lachen wanneer dilap sardjoe in het nieuws komt, volgens mij is dit een zeer listige manier om aan 25 duizend hectare grond te komen Surinamers wordt wakker want die schurken zijn allemaal uit hun hol gekropen,fufurman.


  Maak melding

 5. Alles wat wij aanraken groeit en bloeit blijkbaar niet meer. Toen de suikerfabriek werd overgedragen aan Suriname was er nog suikerproduktie.

  Waar ligt het aan?


  Maak melding

 6. He Bhaja Dillip,dit is geen Daal Bhaat Chutney.Contract arbeiders zijn een histori.
  Een ding zeker,dat je het niet zal lukken.

  De Rotikoning.


  Maak melding

 7. Hoe snel worden we niet schatrijk in klein Suriname met de geweldige koopkracht van de gemiddelde inwoner. Wonderbaarlijk hoe enkele “slimme” zakenmensen in zo korte tijd middels het opzetten van videoteken en autodealerschappen zo snel zo rijk worden.
  Suriname het land met de onbegrensde mogelijkheden


  Maak melding

 8. Even rekenen:

  “Zijn suikerfabriek moet ruim achtduizend ton suiker per dag kunnen opleveren”.
  achtduizend = 8000
  1 ton = 1000 kilogram
  Dus opbrengst per dag aan suiker = 8.000.000 kg
  Acht miljoen kilogram suiker per dag in Suriname. Waauuuw, geweldig.

  1.000.000 consumenten erbij en een natuurlijke link naar Europa en slechts een investering van 17.000.000 Euro’s.

  Stel dat er slecht 5 cent per kilogram suiker wordt verdiend. Dan heb je 400.000 Euro per dag (8000000 keer 0,05).

  Bij een investering van 17 miljoen bedraagt dan de terug verdien tijd slecht 42,5 dagen.

  Dus meneer Sardjoe heeft binnen 42,5 dagen al zijn investeringen terug verdiend en houdt 25.000 hectare grond plus fabrieken plus Ethanol over.

  Meneer Sardjoe is een GENIE. Dilap Sardjoe for PRES?


  Maak melding

 9. Beste Sarnaam,
  Breng de winst op 2 cent pk want er komt ook nog verpakking en vervoer bij.En de reserveringen voor her investeren.Dan duurt het langer dan 43 dagen voor hij zijn geld terug heeft.En als het plan mislukt dan is hij 17 miljoen euro kwijt.

  Cobie.


  Maak melding

 10. March 28th, 2011 at 5:37 pm
  Alles wat wij aanraken groeit en bloeit blijkbaar niet meer. Toen de suikerfabriek werd overgedragen aan Suriname was er nog suikerproduktie.

  Waar ligt het aan?

  Pinto

  Vraag het aan Fred Derby


  Maak melding

 11. @ 12: Die 17 miljoen zit in zijn linker borstzakje. Is gewoon zakgeld voor hem.

  Rudisa, met al zijn werkmaatschappijen, is een van de grootste Surinaamse bedrijven, ook op internationaal niveau. Een Surinaamse investeerder in een Surinaams produkt, dat is toch prima? Ik wens hem in ieder geval succes.

  @ 7 Pinto: In de tijd waarover jij praat waren er geen mensen met managementkennis en kapitaal als Sardjoe. De Surinaamse suikerindustrie is destijds naar de filistijnen geholpen door mismanagement en diefstal. Vooral van de overheid.

  @ 8: Oprotikoning. Lekkere positieve reactie. Ik denk dat je 1. geen flikker weet van Suriname en 2. Dilip Sardjoe als zakenman helemaal niet kent. Noem eens een paar bedrijven van Sardjoe? Vreet jij je roti maar in Den Haag.

  @ 10 Sarnaam: Sardjoe voor pres.? Nee, die ongeletterde, aartsdomme Surinamers moesten zo nodig voor het “geblèr van Ocèr” kiezen. De BVD/PVF van Sardjoe heeft bij de laatse verkiezingen ruim 10.000 stemmen behaalde en geen enkele zetel in de DNA. Onnodig om te stellen dat het in- en inverrotte kiesstelsel dus op de helling moet. Maar deze opmerking is een herhaling van zetten. Maar misschien komt zijn tijd nog.

  En het interesseert me geen fluit hoe Sardjoe aan zijn geld is gekomen. Hij heeft er in ieder geval iets mee gedaan en niet ten eigen bate aangewend.


  Maak melding

 12. nr. 8 Rotikoning,

  Ik weet zeker dat je geen hindoestaan ben.
  Gewoon een jaloerse mislukkeling.

  Weet je niet dat alles tegenwoordig met machines kan. Met het afval kunnen ook stroomgeneratoren gedraaid worden, met de kaf van rijst ook. Zoals vroeger steenkool. Denk verder dan je neus lang is anders kom je nergens.

  Het is alleen even onderzoeken hoe.


  Maak melding

 13. Nummer twee!

  Eddy Jharap is nummer 1 en Dilip Sardjoe is nummer 2. Twee Surinaamse zonen van het land dat nog 8 van dit soort mensen nodig heeft om ons land vooruit te schoppen.

  Durf, kennis en inzet kan je deze twee zonen niet ontzeggen. Te bedenken dat beiden hun prachtige werk moesten en moeten doen naast een schandelijke, corrupte, ondernemingloze en grootbekkerig politiek klimaat.

  Dilip, ga ervoor!


  Maak melding

 14. Damm het is een chinees en enkele surinamers die een suikerindustrie willen oprichten. Niet een Sardjoe,D/ander bekende.Het zyn personen die dit land hoog willen laten staan. Op dit gebied. Dus please bigg upp them!


  Maak melding

 15. Damm het zyn chinezen en enkele surinamers die een suikerindustrie willen oprichten.In het district Commewijne. Niet een Sardjoe,D/ander bekende.Het zyn personen die dit land hoog willen laten staan. Op dit gebied. Dus please bigg upp them! We willen onze oude tijden terug.


  Maak melding

 16. Damm!! Het zyn chinezen en enkele surinamers die een suikerindustrie willen oprichten.In het district Commewijne. Niet een Sardjoe,D/ander bekende.Het zyn personen die dit land hoog willen laten staan. Op dit gebied. Dus please bigg upp them! We willen onze oude tijden terug.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.