Onenigheid over afslanken Surinaamse overheid

14

PARAMARIBO, 28 mrt – Binnen de coalitie zijn de meningen sterk verdeeld over het afslanken van het ambtenarenbestand. Dit meldt de Ware Tijd. Vicepresident Robert Ameerali gaat helemaal voor minder personeel. Aan de andere kant willen coalitiepartners mensen belonen met een baan.

Bij de overheid natuurlijk. “Belangrijk is dat als mensen hebben gewerkt bij het vergaren van zetels tijdens de verkiezingen, ze beloond moeten worden met werk bij de overheid”, zegt parlementariër Tommy Tamsiran van Pertjajah Luhur. Niks onvoorwaardelijke partijliefde dus. En het voortzetten van een traditie. Een dergelijke lijn aanhouden maakt elke discussie over afslanken zinloos.

Het is een traditie met een klaarblijkelijk niet te stillen honger. Je zou denken dat als politieke partijen ministers, ambassadeurs en hoge ambtenaren mogen aanwijzen, het ophoudt. Mis poes. “Nu de koek verdeeld is, moet je kijken naar de werkers in het veld”, aldus Tamsiran. Ameerali denkt er anders over. Hij weigert alvast te tekenen voor ontheffing van de personeelsstop.

De stop geld al jaren. Alleen de vicepresident mag uitzonderingen maken. Maar die wil nu juist de andere kant op. “Ik zorg er wel voor dat het apparaat jaarlijks zal afslanken, tenzij ze mij ontheffen uit deze functie”, zegt Ameerali. Makkelijk zal het niet worden. De overheid geldt al decennia als royale werkgever. Tamsiran spreekt van een “politieke cultuur.” De aanhangers lijken de messen te slijpen.

14 REACTIES

 1. het is nu duidelijk wie bezig is met het verarmen van de massa en ons land en volk naar de knoppen helpt door politieke vriendjes te belonen met baantjes.

  ik denk dat wij daarom eerst het kiesstelsel moeten veranderen. de president zo voortaan rechtstreeks door het volk gekozen moeten worden zodat het afgelopen is met de chantage politiek van deze etnische-corupte boeven bende.

  en dan mag de vp van mij de volgende president van Suriname worden.


  Maak melding

 2. Mensen belonen met een baan????
  Waar gaat dit over?
  Zijn er uberhaupt banen, zijn de mensen geschikt voor een baan?
  Het voortzetten van en traditie dat luiheid in de hand werk en het land opscheept met weer een scheepslading spookambtenaren.

  In dit geval met ik het ( hoe bestaat het!) eens met de regering. Kappen met die koehandel.


  Maak melding

 3. Goedzo meneer VP. Houden zo.Deze halvegare Idioten zijn vergeten dat we in 2011 leven en niet 1975.Dit moet nu eens echt doorgedrukt worden.


  Maak melding

 4. Fataal!

  Dit kan de fatale zet van PL zijn om uit de coalitie te treden. Het gesteggel om een mooie funktie bij de overheid is gewoon een traditie. Banen geven aan de vele propaganda-medewerkers hoort bij de politiek in het algemeen. Maar in Suriname wil men banen zoeken ook al is die funktie bezet. Accomodatie heet dat. In de top gaat het zo, in de lagere regionen idem dito!

  Deze traditie moeten we zo gauw mogelijk kwijt zijn. Ameerali heeft gelijk, maar hij gaat het nog heel moeilijk krijgen hiermee en kan er voor zorgen dat de regering valt.
  Een fatale zet van Tamsiran.
  Ameerali heeft nu A gezegd en zal ook B moeten zeggen.


  Maak melding

 5. Je mag het traditie noemen en wat je wilt, dit is corruptie en daar kom je niet verder mee.Het is te begrijpen waarom de kinderbijslagen voor alleenstaanden moeders met vele kinderen en laaginkomen zo klein zijn en het AOV voor de ouderen een paar centjes,want de centen gaan naar de mensen die bij de verkiezing geholpen hebben door hun aan nieuwe banen te helpen die eigenlijk niet zijn.Deze traditie moet gebroken worden en Surinamers moeten begrijpen dat de staat aan allen hoort en niet aan een groep elite.


  Maak melding

 6. Als ik dit lees van: Parlementariër Tommy Tamsiran van Pertjajah Luhur. Gaat Suriname nooit vooruit komen. Een traditie?
  Die man houdt niet van Suriname. Hij heeft nooit van het woord efficiëntie gehoord. Er zijn toch andere sectoren waar er een tekort aan menskracht is. Zoals de beveiliging. Sranang e soegoe door deze achterlijke mensen.

  Ik Rust


  Maak melding

 7. Daarom dat Sur een bananen republiek is.Ze regelen allen banen voor elkaar.Kijk naar de narigheid die ambassadeur wordt.In plaats dat hij zich met zijn kleinkinderen bezighoudt.

  Cobie.

  ps.
  doornroosje,heb je dat witte spul nog niet?


  Maak melding

 8. Cobie ben het geheel met je eens, kijk naar die ex-president die parlementarier is geworden. In plaats dat hij fractievoorzitter wordt van het Thuisfront.


  Maak melding

 9. Als dit het niveau is van een minister, dan maak ik mijn zorgen over de toekomst. Ik kan de minister niet tegenhouden zijn achterban te belonen, maar deze beloning moet uit zijn partij komen. Als de minister zijn achterban wilt belonen met een ondervoorzittersrol of vlaggendragersrol of whatever; moet ie zelf weten. Als het maar beperkt blijft tot zijn partij. Hoe is het mogelijk dat een minister op deze iedeeën komt??? VP; ajb, voedt die gasten op!!! Suriname is geen BANANEN REPUBLIEK!!!


  Maak melding

 10. De typerende uitspraak van Tommy Tamsiran van de PL geeft het failliet van de politiek bij veel partijen aan. Deze vorm van nepotisme betekend immers dat iemand 3 maanden lang de deuren platloopt met valse beloftes en vervolgens als beloning jaren lang met een dik salaris een 7-even baan krijgt.
  Wat moet gebeuren is dat in vervolg op FISO de ambtenaren jaarlijks een beoordeling krijgen op basis waarvan ze gedegradeerd kunnen worden. Ook moet de baan zekerheid van ambtenaren daarvoor gewoon op de helling.
  Zonder die maatregelen is het verhaal van de VP weinig waar. Zo hij dat al is na alle recente koppesnellerij.


  Maak melding

 11. Bovenstaande artikel geeft precies aan waarom ik belasting betalen in SU zoveel mogelijk ontduik. Ik ga m’n zuur verdiende geld echt niet geven aan die corrupte struikrovers v.d. Surinaamse overheid en ik raad iedereen hetzelfde aan. Je bent namelijk een domme rund als je altijd braaf de belastingen in SU betaald.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.