Suriname gewillig paradijs voor viezerikken

19

PARAMARIBO, 27 mrt – Suriname ontpopt zich zowaar tot het paradijs voor viezerikken. Griezelige mannekes die er hun zinnen mogen botvieren. En als er al een haan naar kraait, kijkt de rest de andere kant op. Je zal een kind wezen in deze tijd in dit land.

Het is dan hopen en bidden dat je niet net in zo’n kindertehuis terecht komt. Of in zo’n dorp in het binnenland woont waar je nog huppelend en aan mama’s rok hangend de vrouw moet worden van zo’n engerd. En dan met een parlement zitten dat niet verder komt dan wat morele verontwaardiging veinzen. Want als de politiek iets te verwijten valt, is het wel het gezmeenschappelijke onvermogen het ‘volk van morgen’ in bescherming te nemen.

Al die viezigheid had toch ondenkbaar moeten zijn. Dat het allemaal kan mag gerust op het conto staan van en politiek leiderschap en de samenleving die dat leiderschap maakt en breekt. We spelen het met zijn allen al jaren klaar niet verontwaardigd en verbijsterd genoeg te wezen om een revolutie te ontketenen. Een revolutie voor het kind, waar van Suriname het zich ook mag bevinden. De volwassenen van nu, beschadigd of niet, zijn de jeugd van nu veel verschuldigd. Wanneer begint het inlossen? Of wachten we verlekkerd op het volgende sappige pedoverhaal?

19 REACTIES

 1. Een voorstel zou zijn een speciaal team (desnoods geheim)samen te stellen die deze honden gewoon afmaakt en aan de haaien voert. Haaien hebben toch geen smaak papillen. Onze jeugd zou optimaal beschermd moeten worden desnoods met een vigilante genoodschap.


  Maak melding

 2. Ik word soms kwalijk genomen wanneer ik keihard uithaal naar bepaalde periode in onze geschiedenis,periode waar moreel verval zijn intreden hebben gedaan in mijn geboorte land als zelf de leiding van het land de andere kant opkijkt terwijl onze kinderen worden misbruikt dan is er iets goed met ons land.Ik heb eerder ook aangegeven dat Suriname nu in verre staat van ontbinding verkeerd en dat zeg ik aan de hand van feiten, het zijn niet alleen blanken die zich vergrijpen aan onze kinderen ook Surined.
  Ik vindt dat het parlement met spoed bijeen moet komen om wetten regels te maken ter bescherming van onze kinderen. en hogere straffen.


  Maak melding

 3. Ik was in mn kindsjaren (vanaf mn 2de jaar) in een k.huis opgegroeit. het is geen makkie wat de pubermeisjes allemaal toen deden, met de peuters /kleutermeisjes, de media was toen niet zoals nu , van de rest weet ik helemaal niets..


  Maak melding

 4. Wat verwacht je als je zelf een staats apparaat instandhoudt met criminelen boeven bandieten moordenaars oplichters verkrachters bank-rovers grond-rovers hoofd-verdachten moordenaars coca-smokelaars nimmer opgehelderde zaken..

  Wat is intussen gebeurt met die 115 kilo cocaïne die onlangs is onderschept..

  Wat doet el somo in den haag op staats kosten..

  Als je bij de s.l.m. een eerste class ticket wil kopen,kan je die niet krijgen,het zit vol met lantie mangs..alleen maar djoekaaas beleids-medewerkers..


  Maak melding

 5. Suriname is een paradijs! Eldorado !
  Voor iedereen dus zelf in te vullen .

  Viezeriken heb je overal. En waar zwakkeren zijn zal er worden toegeslagen.
  Wat mij meer zorgen maakt zijn de overvolle kindertehuizen.
  Hoe kan het dat er in Eldorado zoveel kinderen kansloos worden geboren?
  Hoe kan het dat er zoveel misbruik word gemaakt van minderjarigen ?
  Er zijn vele Surinamers zoals Lilian Ferrier die zich al tientallen jaren inzetten.
  Er is nog weinig mee gedaan in de politiek.


  Maak melding

 6. Thailand,Cambodja en Vietnam,dat zijn de landen voor vele viezeriken geweest, nu wil men van Suriname een gewillig paradijs voor deze viezeriken maken.Ik zou dat zootje oppakken en castreren en niets anders.


  Maak melding

 7. Kinderen van Sur. hebben recht op een beschermende en stimulerende omgeving zodat zij kunnen opgroeien tot sterke en verantwoordelijke volwassenen. Tot zover de doelstelling.

  Maar: in de praktijk is dit nog niet merkbaar. De vele pogingen van stichtingen en NGO’s om hierin verandering te brengen, hebben nog niet de juiste resultaten geboekt, want bureaucratie en pure onwil vormen hier de struikelblokken.

  Iedereen is op de hoogte van sekstoerisme, extreme verwaarlozing binnen ontwrichte gezinnen en helaas ook die van de tehuizen, die veel weg hebben van probleem-dump-plaatsen. Zwaar verwaarloosde kinderen zoeken in deze tehuizen ook naar liefde in welke vorm dan ook. Verkrachtingen komen regelmatig voor, al zullen velen het nooit toegeven. Voor het kind in kwestie lijkt het alsof iemand van haar houdt. Voedingsbodem van pedofielen.

  Als je meent de situaties in de tehuizen te kennen moet je het met een factor van 100 verhogen, dan kom je zo wat in de buurt van de wonden die deze kinderen met zich mee torsen.

  Toch kan de overheid geld investeren in begeleiding en opvang voor deze en alle Sur. kinderen. Ouders moeten dringend ondersteund worden met huisvesting en goede opvoedkundige lessen. Leuke items voor verkiezingsprogramma’s. Terugdringen van tienerzwangerschappen, zorgen dat iedereen van school gaat met een basiskennis aan vaardigheden.

  Hulpverleners ten lande kunnen zoveel doen. Maar een mens kan niet op 6 plaatsen tegelijk zijn. Hulpverleners uit Ned. kosten ook geld. Ik zou echt verrast zijn als ik hier zou lezen dat mensen met de juiste kwalificaties naar Sur. zouden komen om te helpen. Jammer genoeg lees ik hier ook over de obstakels gelegd door de politiek. We hopen op verandering en vragen van jullie je stand by te houden. Blijf ondertussen investeren in je eigen kennis, je weet maar nooit wanneer het tij keert en je je krachten hier kunt geven.

  Odi’s !


  Maak melding

 8. En zo maak je een Paradijs.

  Eerst roept de schrijver dezes naar de politieke onmacht, vervolgens vraagt die om een revolutie, om dan daarna een kinderlijke revolutie voor het kind te promoten.

  Suriname is geen Paradijs voor viezerikken. Die twee die met SLM gekomen zijn moet je goed straffen. Maar begin eerst bij die viezerikken in de regering. Die maken het tot een paradijs. Want als je niet gedegen straft, nodig je iedereen uit die een viezerik wil zijn. Zo maak je een Paradijs, of niet?

  En we doen alsof dit nieuw is? Hou op!


  Maak melding

 9. Deze zaak die door Star nieuws aan het licht is gebracht kan eerder gezien worden als een sentatie bericht. Waarom deze nieuws organisatie juist het gooit op een nederlander bevreemd mij, terwijl het al om bekend is dat vooral in het binnenland de kinderen heel vroeg beginnen met een relatie. Dit wordt door hun cultuur ook gezien als normaal. Zelfs enkele bekende parlementariers die het binneland vertegenwoordigen hebben een jong meisje als vrouw/vriendin. Deze jonge meisjes krijgen toestemming van hun moeder/ouders en zelfs stamhoofd om zo een relatie te hebben. Het is niet zo dat je gewoon naar het binneland gaat en een jong meisje neemt. Wil je dit corrigeren zal je eerst moeten beginnen om het cultuur (levensgewoontes) van deze binneland bewoners te veranderen.
  Wat starnieuws niet in de gaten heeft is dat zij met het artikel aangeeft dat het wel normaal is voor een binnenland bewoner van het mannelijk geslacht om met een jong meisje een relatie te hebben maar zodra je een buitenlander bent en in het gebied woont is het abnormaal.
  Het artikel zou dan eerder moeten luiden als: Jonge meisjes in het binnenland beginnen heel vroeg met een relatie en nu maken buitenlanders ook gebruik van deze vrijheid. Maarja, dan zou het nieuws niet zo spannend zijn meer.


  Maak melding

 10. Hallo Wikileaks,

  Niet alleen blanken maar ook Surineds?
  Pedofielen zijn gebonden aan een paspoort.
  De kinderen in de tehuizen zijn al vaak misbruikt door hun eigen (stief)familie.


  Maak melding

 11. Naar het schijnt zijn de pedo’s ook een verworvenheid van de revo samen met occupanten,boeven, rovers en vooral moordenaars van onbesproken gedrag.Want zij kunnen het tot ambassadeurs,minister of pres schoppen in Sur.Of tot adviseur van de pres.

  Cobie.


  Maak melding

 12. @ 1 Pinto: Als jij je zin zou krijgen zou de helft van de Surinaamse mannelijke bevolking zonder ballen rondlopen. Maar het is blijkbaar verschrikkelijk moeilijk een goed doortimmerde wet te maken en deze ook te implimenteren. Maar ja, daar moet je “ballen” voor hebben, toch?

  Weet je wie de viezerikken zijn? De verwekkers van de kinderen die later in een tehuis worden geplaatst. Of die “kerels” die vier buitenvrouwen erop na houden en ook nog van kinderen voorzien.


  Maak melding

 13. VRAAGJE?? Waarom maakt men gelijk een andere land( NL)zwart of wit, zodra een nieuwsbericht is om op te reaggeren vanuit Suriname met name??

  Het valt keer op keer op!!! Dan Suriname(mers), dan de blanke, dan vervolgens Nederland(ers)!!

  Wij hebben hier dus m.n. over Surinam. Laten wij geen andere land aanhalen. Hier wordt geprobeerd het probleem van Suriname op te lossen! en niet van een andere (althans voorlopig niet)! eerst ik dan een andere!!!

  Laten wij de ene niet met de andere(n)vergelijken! Goed voorbeeld mag wel gevolgd worden!!!! Vergeet ook niet dat elk huis zijn kruis heeft!!!

  Alle viezerikken hoort hard aangepakt te worden, waar dan ook!!! dat er aandenken al slecht is!!! Desnoods de ballen/piemel afhakken OF DE POTENTIE afnemen etc.

  GOD ZIJ MET SURINAME


  Maak melding

 14. @#8 Suriname is altijd een walhala geweest voor deze gasten.vraag het maar aan de z,g zendelingen van weleer

  @#12 Don’t shoot the messenger.U wilt mij zeggen dat omdathet cultuur is er niets aan gedaan mag worden.Ik heb nieuws voor u die gebieden hebben geen status apart. so what goes for you goes for them too.

  @#15 reaktie op #8 geld ook voor u

  @#16 U opened hier een heel andere discussie waarover ook gesproken moet worden.Het bureau familie rechtelijke zaken moet meer fondsen en logistieke hulp krijgen om deze gasten achterna te gaan waar ze ook zitten in het buitenland


  Maak melding

 15. @18 (Takiemang) en ik heb nieuws voor jouw. Het betreffende cultuur vind wel dat ze een status apart zijn. Willen ze belasting betaling? Nee, pas als de regering doet wat zij eisen. Ze hebben hun eigen recht systeem en willen ook niet dat de politie daar bemoeit. Enz….

  Natuurlijk is Star Nieuws opruiend bezig. 1. De krant is niet de politie. 2. Je gaat niet een artikel schrijven omtrent een buitenlander alleen terwijl wij allemaal weten dat de binnenland bewoners dit normaal vinden voor hun zelf om heel jong met een relatie te beginnen.
  Wil de krant bijdragen aan de ontwikkeling van die gemeenschap, laten ze die cultuur bespreken eerst. Maar niet dat een buitenlander in Suriname krape eieren is komen eten. Snappie!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.