Insluitbeleid Suriname doet Zuid-Amerikaans aan

29

PARAMARIBO, 26 mrt – Het gaat de Zuid-Amerikaanse kant uit met arrestantenbeleid. Justitie is niet meer in staat de zorg op zich te nemen. Kennelijk is de aanloop te groot. Arrestanten worden bij mondjesmaat naar huis gestuurd. Zorgwekkend, stelt politievakbond SPB.

Politieambtenaren hebben als het ware het nakijken. Zij zien node hun werk in rook opgaan. In naam van bezuiniging. “Verdachten, criminelen, die onder normale omstandigheden in verzekering zouden worden gesteld, worden nu heengezonden”, stelt de SPB. Het gaat de autoriteiten dan vooral om de arrestantenvoeding. Die schijnt zwaar te drukken op het budget.

De aanstaande ex-arrestanten zullen er wellicht niet om treuren. “Maar de bezuinigingsmaatregelen stoppen niet hier. De politie moet het doen met heel weinig brandstof. Agenten moeten heel innovatief en improviserend te werk gaan, wat vaak tot frustraties op de werkplek leidt”, aldus de politievakbond. De bond moest onlangs nog geld voorschieten om voeding te kopen voor de drugshonden van de politie. En burgers maar denken dat de politie zijn werk niet wil doen.

29 REACTIES

 1. Ze hebben wel geld voor dure auto’s en voor een monument die herinnering oproept van moord genocide en onderdrukking en vernedering.
  Ze hebben wel geld voor dure reizen naar het buitenland feesten in colakreek en een dure ambassade in Frankrijk. De vrouw van Bouta verdient 8742 srd per maand en ze doet geen moer voor dat geld.
  Clifton limburg verdient 10,247 srd per maand
  alibux 15.253 srd
  de vrouw van desi 8742 srd per maand eugene van der san 13.499,78 srd per maand.ik heb gehoord dat de bewaking van Bouterse ook heel veel geld kost voor zo een klein land.


  Maak melding

 2. Bezuinigen aan het verkeerde adres, de politie staat machteloos tegen de groeiende criminaliteit.

  Geldsmijterij in Parijs, Bouterse stelt structureel miljoenen beschikbaar om de grote jongen uit te hangen om zijn familie en vriendjes aan een riante baan te helpen.

  Maar de profiteurs en zakkenvullers zijn nog niet klaar met deze onzin, nu nog een ambassade in Genève.

  Het wordt tijd dat dit schorem de een halt wordt toegeroepen.


  Maak melding

 3. Rijst met suiker.

  Hoeft toch niet zo veel geld te kosten? Als zelfs de honden iets in de pot vinden dan denk ik dat rijst met suiker voor arrestanten voldoende moet zijn. Draaideur- criminelen zullen er voor zorgen dat ze niet meer worden opgepakt.

  Bezuinigen is een goed streven. Maar je moet wel weten waar je bezuinigt. Betaal de rekening van Royal Torarica niet, zorg er voor dat het oppimpen van kantoor en auto van Abrahams voor de helft zelf wordt betaald, haal de ambassadeur uit Parijs terug, enz. Alle DNA leden gaan lekker thuis bij moeders en kinderen eten; er worden geen gratis porties meer door de overheid betaald.
  En er wordt geen whisky geschonken.

  Het is te zielig voor woorden. Het korps is de dupe van wanbeleid.


  Maak melding

 4. wat is je leven,dan nog waard in suriname.
  hoe gaat men dan om met buitenlanders en
  toeristen.
  als criminelen vaak worden vrij gelaten,zal
  de criminaliteit zeker stijgen.
  waar moet het heen,waar moet het gaan,waar
  komt die crimineel toch vandaan


  Maak melding

 5. De voeding die arrestanten krijgen is onverantwoord:de arrestanten krijgen bij opsluiting beter te eten dan hard werkenden die zich zulk een luxe niet zouden kunnen veroorloven.Als je als arrestant 3 maal per dag een volledige portie krijgt dan wil je ook graag opgesloten worden.Ik vind dat deze criminelen alleen basaal vegetarisch eten mogen krijgen.Bovendien is het zo dat ze daardoor minder opstandig worden en de ruimte krijgen om over hun daden na te denken.


  Maak melding

 6. Hoezo is er geen geld..

  Laat bouta die salaris van zijn vrouw en kinderen aan tientallen militairen/politie uitbetalen..
  zijn eigen salaris aan ministens 100 bejaarden / kinderen die verhongeren in de tehuizen betalen.
  Laat hij al die maties die hij benoemd heeft de helft terug geven aan de staat voor onderhoud van het politie apparaat..
  Laat hij minstens tien ministeries samen voegen tot twee en totaal acht over houden..

  Laat hij de helft van alle ambasades opdoeken,ze stellen niks voor in het buitenland.Met een gewone laptop/mobiel telefoon kun je de hele wereld bereiken..

  Waar zijn je eigen woorden ddb wat belijdt betreft..

  Al die ministers doen toch geen flikker en al spook ambtenaren maken de samen leving alleen maar arm..


  Maak melding

 7. Je reinste macht van de sterkste. Hoe moet je je veilig voelen in het land dat maar geld stopt in nutteloze ambassades en bruggen terwijl het volk wordt overgeleverd aan de genade van de criminelen.

  De omgekeerde wereld. Als het wapenbeleid versoepeld wordt, kunnen we cowboyhoeden en paarden gaan verkopen. Wild Zuid-Zuid-West. Anarchie, want de crimineel kan niet gevangen gehouden worden. Tot overmaat van ramp heeft de politie niet genoeg benzine ter beschikking. Waar moet het heen met ons land? Democratie tot elke prijs. De winnaars zijn de criminelen !


  Maak melding

 8. Houdt u a.u.b. op met dat zielige vertoon. Als er een dienst is waar staatsmiddelen verkwanseld worden dan is het deze wel.

  Daar zijn verhalen te over bekend.

  Er waren/zijn dagen waarop commandanten zich van twee tot meerdere vehikels(Nissan-Navara) bedienden, splinternieuwe auto’s, die binnen luttele dagen totall loss op hun dak gaan ala Kwattaweg, dan hebben we het nog niet eens over het vertappen van brandstof te eigen bate, en het puur prive aanwenden van deze werktuigen.

  De politie en wellicht ook andere overheids ambtenaren zouden in eerste aanleg de hand in eigen boezem moeten steken en zich afvragen hoe dit gerei efficiënter en op correcte wijze aan te wenden.

  Voorts wordt het materieel kapot gesleuteld om de kennis van deze hightech voertuigen ten enen male ontbreekt. Leger, Politie en totaal rijdend lanti, “let op uw zaken”.


  Maak melding

 9. @ pinto,
  Wanneer ga jij ophouden om zaken die niet goed gaan in Suriname goed te praten. iedereen kan zien dat het niet goed gaat in Suriname toch blijf jij halsstarrige deze criminele recidivisten verdedigen.Bouterse staat erom bekend dat hij altijd de verkeerde keuze maakt.


  Maak melding

 10. Nieuwe Ambassades opzetten is er geld genoeg voor,de criminaliteit te bestrijden moet men maar zien hoe het gaat,daar er niet de resources voor zijn. De minister van Justitie, de man van de mooie Statische cijfers ,hij zou graag meer willen sparen omdat de cijfers te goed uit zien.Een paradijs voor de arrestanten,ze worden bij mondjesmaat naar huis gestuurd en gaan zeker weer andere daden doen om weer naar huis gestuurd te worden.Het niet erg interessant zijn voor de Politie om elke keer achter de zelfde gasten te lopen.


  Maak melding

 11. Ik dacht altijd dat gedetineerden hun eigen voedsel teelden en het overschot aan sociale instellingen werd gegeven. Was het niet zo indertijd?


  Maak melding

 12. Pinto je haalt mij de woorden uit de mond. Jij weet hoe het bij de politie en andere overheidsdiensten aan toe gaat. Er wordt enorm verspild.Ik heb het laats zelf meegemaakt op een feestje buiten Paramaribo. De hele dag waren de motoren van de 2 bussen aan van de politie vanwege de airco.

  Je hebt volgens mij ook gelezen dat bijvoorbeeld ziekenhuizen die zo zitten te zeuren over geld niet in staat zijn om de gelden die aan ze wordt gegeven te verantwoorden. Dat is Suriname verspilling van hier tot Tokio. En dan maar klagen.

  Hier op wkn zijn er nogal wat leeghoofden die maar iets hoeven te lezen om zonder kennis van zaken de regering van alles en nog wat te beschuldigen.

  Waarom staat er niet Europese toestanden. De kop van het artikel is ook nogal suggestief. Ze weten bliksemsgoed dat verdachten van moorden nooit naar huis zullen worden gestuurd. Net als in het geliefde Nederland worden personen met lichte vergrijpen zoals rijden met een slok op niet meer ingesloten.

  Kost teveel geld.


  Maak melding

 13. Als ik een tuchtvergrijper een arreststraf had opgelegd en er onvoldoende voeding was voor betrokkene en of de sanitatie niet van dienaar, dan werd betrokkene door mij in casu de strafoplegger heengezonden. De straflijst(strafmaat en strafreden) bleef evenwel gehandhaafd.


  Maak melding

 14. Wanneer het onverhoop uw zoon of dochter is, die onverhoopt een scheve schaats heeft gereden zal ik u wel anders horen piepen.

  Tegenover recidivisten hoegenaamd geen pardon.


  Maak melding

 15. Wie heeft deze zakkenvullers op deze plekken gezet? Toch het Surinaamse volk? En nu zitten ze met de gebakken peren. Eigen schuld dikke bult.


  Maak melding

 16. Wikileaks,

  Geen woorden meer vuil maken aan Pinto.
  Als poept Bouterse morgen op zijn hoofd dan is is die daar nog verrukt over. Kansloos geval


  Maak melding

 17. Er kwam een politie helikopter om dames aftezetten in Afobakka voor een TV programma van Quintis Ristie.dus er is NIKS aan de hand toch.


  Maak melding

 18. Dan waar moet geld vandaan komen….geef die schurken droogbrood en water.
  En steel nooit meer benzine…anders krijg jij straks ook droogbrood met water meneer de politie.


  Maak melding

 19. De politiebond moet aan Bouterse vragen om Misiedjan te vervangen.De man deugd niet kan geen beleid maken,waardoor de politie steeds verder frustreert in het uitoefenen van hun werk.De misdaad in Sur.bloeit als nooit tevoren.


  Maak melding

 20. Pinto,

  Ik hoop dat ik je een keer voor mijn 4×4 krijg en dat ik je een beetje kneus.
  Vervolgens sturen mijn vrienden me toch naar huis op vrije voeten haha.
  En als jij weer beter bent dn breek ik je benen.
  Iedereen weet wie ik ben en ik mag weer overal rondlopen.

  Eens kijken of deze holletjes likker dan bod steeds zo dom reageert zoals boven vermeld.


  Maak melding

 21. @ pinto.
  het is een pangi en geen panje.
  Ik stuur jou een speen dat is wat jij nodig hebt met jou kinderachtig gelul.
  Zie je niet hoe inconsequent jij ben pinto de één mag van moorden onderdrukken handelen in drugs de staat oplichten en die schoften mogen van jou de hoogste banen in het land bekleden. over recidivisten gesproken.
  een recidivist is iemand die in herhaling vervalt, herhalingsdader , dat is jou president en zijn criminele recidivisten.


  Maak melding

 22. @Pinto, #9

  Wat doe je er zelf aan?
  Je signaleert bepaalde misstanden, maar doet je mond niet open.
  Als burger heb je de plicht om de door jou benoemde misstanden door te geven.
  Je zit dicht bij het vuur, dus wat let je?

  Nu heb je de kans om in te grijpen en persoonlijk de vruchten hiervan te plukken.
  Je zit zelf in die branche!

  Ik snap je niet hoor; altijd maar schelden op de suri-neds, die in jou ogen niets kunnen klaren vanaf de Noordzee, maar zelf het initiatief nemen, ho maar!

  Ik ben benieuwd hoe je dit probleem gaat oplossen!!!


  Maak melding

 23. Ik denk niet, dat er bij dit Kabinet een bepaald beleid is, simpelweg omdat het kader met de nodige kennis daarvoor er niet is. Beleid is datgene plannen en vaststellen wat urgent moet gebeuren en dat is zeker niet het bouwen van Ambassadegebouwen om “goede bekenden en andere welgevallige lieden” te accomoderen. En temeer als je ziet, dat het beleid gemaakt wordt op het Kabinet van de president, waar niet bepaald integere en slimme jongens onderdak wordt geboden, dan kun je wel raden dat het allemaal een janboel is. Het is net een stelletje primaten, dat in de speigel kijkt en zich niet alleen de mooisten doch meer nog zich de Einsteins van Suriname wanen. De daden van dit Kabinet zijn strijdig met alles wat zij riepen toen Front nog aan de macht was, maar het lijkt erop dat het meer jaloezie was dan wat anders. Ik kan wel veel zeggen, maar ik woon nie in Suriname, hoor ik velen nu roepen en denken, maar alles klakkeloos accepteren getuigt van een stupide, slaafse neiging deze lui hoger in te schatten dan zij zijn. Zoals altijd zal de geschiedenis uitwijzen of zij het ooit goed hebben gedaan. Hun hang naar geld neigt naar tot het in de uitverkoop plaatsen van alles wat Suriname rijk is. Suriname is straks een overzees gebiedsdeel van de Aziaten. Zo jammer.


  Maak melding

 24. Gronische kinderzorgen.
  De geldzorgen van dit land zijn niet van vandaag. Als we kijken naar hoe de ministeries met landseigendommen omgaan. Voorbeeld: er worden meer autos, gebouwen en andere onbelangrijke spullen gekocht dan nodig zijn voor een ministerie. Veelal worden deze goederen weer aan de staat verhuurt of verkocht, voor veel meer geld. De meeste functionarissen gebruiken deze goederen als prive eigendom. De dienstauto is van de staat, maar deze lui gebruiken deze goederen om vrienden en familie zoet te houden. Suriname moet zelf de broek ophouden, maar helaas. Wie van deze erbarmelijke situatie aan het profiteren is is China. Want China gebruikt Suriname als springplank naar het Westen,(daar hebben ze alles – geld – voor over om hun doel te bereiken) en gezien hun reputatie als de grootste mensenrechten schenners, zou ik zeggen mensen maak je borst nat. Want bij deze zeer gesloten gemeenschap telt een mensen leven niet. Om hun doel te bereiken, zullen ze er alles voor doen – zogenaamd in het voordeel van Suriname – hun eenzijdige politiek naar Suriname uit te breiden. Met het soort politici van ons zal het ze zeker lukken, een tweede China in Zuid-Amerika te stichten (want corruptie is hun alter ego). En dit zal niet zolang meer op zich laten wachten. Dus, u bent gewaarschuwd. Want zegt men: als de vos zijn passie preekt, boer let op jouw kippen.

  Parbol


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.