Kamerlid Van Bommel (SP) spreekt over remigratie

11

Tweede Kamerlid Harry van Bommel zal tijdens een seminar op de Surinaamse beurs ‘Surifair’ op 1 april in Eindhoven spreken over emigratie en remigratie naar Suriname. De Surifair wordt gehouden in het Beursgebouw in Eindhoven en heeft als doel de Nederlandse samenleving kennis te laten maken met Suriname in al haar facetten. De organisatie van de Surifair heeft Van Bommel als één van de sprekers uitgenodigd omdat het Kamerlid onder de Surinaamse bevolking gezien wordt “als een vriend van Suriname.”

Tijdens het seminar op de Surifair zal door ondernemer Anthony Donner aandacht worden besteed aan de positie van Nederlandse ondernemers in Suriname. Dagvoorzitter ing. Revinh Ramnandanlall zal het thema business in Suriname inleiden. Senior consultant finance Suriname Dennis Lapar gaat in op de mogelijkheden rond outsourcing en offshoring en Abdel Razak Chraou van de stichting Next Move gaat in op de vraag ‘Hoe succesvol te worden als ‘Surinamer’.

Harry_van_BommelTweede Kamerlid Harry van Bommel zal stilstaan bij het thema emigratie/remigratie naar Suriname. Daarbij zal hij aandacht besteden aan de motieven van Surinaamse Nederlanders voor (r)emigratie en de wijziging in de remigratiewet die door het kabinet wordt voorgesteld. Een belangrijke wijziging is de leeftijdsverhoging van 45 naar 55 jaar. Ook zal Van Bommel ingaan op problemen waar remigranten tegenaan lopen bij een beroep op de ouderen- en gezondheidszorg en de mogelijkheden om te werken en studeren in Suriname. Vanzelsprekend zal het Kamerlid ook ingaan op de rechten van Surinaamse Nederlanders in het kader van de Toescheidingsovereenkomst. Tot grote onvrede van de SP is dit vraagstuk nog steeds niet opgelost.

Remigratie naar Suriname is een thema dat steeds meer in de belangstelling staat. Op een recente bijeenkomst in Amsterdam-Zuid Oost deed Ricardo Panka, fractievoorzitter van de Mega Combinatie in de Nationale Assemblee van Suriname, de oproep aan Surinaamse Nederlanders om terug te keren naar het land van herkomst. “Suriname heeft u nodig. Als er voorwaarden verbonden zijn aan uw terugkeer, laten wij die horen” aldus Panka.

Het seminar op de Surifair duurt van 12.00 tot 16.00 uur op 1 april. De Surifair wordt gehouden in het Beursgebouw aan de Lardinoisstraat 86 in Eindhoven. Meer informatie via www.surifair.nl.

11 REACTIES

 1. al die gasten in het lijstje wonen in NL.
  zijn een paar keer geweest hier en doen alsof ze mega projecten hebben neergezet.

  harry van bommel die zuiplap lult al jaren maar heeft tot nu toe geen moer kunnen doen in de tweede kamer.sp waardeloos.
  emile roemer goede man in het verkeerde clubje…


  Maak melding

 2. Meneer panka wij komen eraan ja, om weer uitgemaakt te worden voor spion door jou president wanneer hij in zijn dronken en coke bui is.
  @ pinto alias pinasi we komen eraan mi boy heeeeeeeeeeeel snel , we zijn nu geen landverraders meer geen asielzoeker of vluchtelingen of redi musu.
  Hoogmoed komt voor de val mi boy.begi yuru doro


  Maak melding

 3. Hee Panka!

  Ik wil af van die 33% belasting regeling voor remigranten. Dit is jaloeziebelasting!
  Zodra je dat voor elkaar hebt, remigreer ik.

  Samen met mij zijn het meer dan 10.000 die op afschaffing van die belachelijke jaloezie belasting wachten.
  Zie het voor je:
  10.000 remigranten laten een woning in SU bouwen; werkgelegenheid.
  10.000 remigranten nemen hun man of vrouw mee dus 20.000 magen moeten drie keer per dag gevuld worden; handel en omzet dus werkgelegenheid.
  20.000 remigranten gaan naar de beurs, het theater, de bioscoop, dus cultuurshok met inkomsten dus werkgelegenheid.
  20.000 remigranten gaan auto rijden, benzine kopen of openbaar vervoer gebruiken dus meer wegenbelasting, hoger “gouvermenttake” en niet te vergeten: werkgelegenheid.
  20.000 remigranten gaan vaker op en neer van SU naar NL, de helft met SLM. Vliegtax en luchthavenbelastinginkomsten en vooral weer werkgelegenheid. Etc. Etc.

  Hee Panka,
  Ga naar Cyprus en vraag hoe ze het daar hebben aangepakt.
  Cyprus heeft 50.000 gepensioneerde Britten toestemming gegeven om met een lichte, te verwaarlozen belasting huizen te bouwen op het eiland dat voorheen een Engelse kolonie was. De enorme voordelen hebben Cyprus tot een van de welvarendste landen in die omgeving gemaakt. Cyprus kent geen armoede en de oude dagvoorziening is 20 keer ruimer dan die van SU. Er werken 60.000 Roemeense en Russische jongeren in de toeristische industrie op het eiland. De Cyprioten zelf hebben een rijk leven naast hun nog rijkere geschiedenis.

  In Suriname kan dat ook, maar dan heb je regeerders nodig met visie. Schaf de jalouzie-belasting zo gauw mogelijk af en over 5 jaar kan je de vruchten al plukken.
  Het is nog niet te laat. Hoe langer je wacht, hoe minder succesvol het wordt omdat de latere generaties uit Surinamers geborenen in Nederland, niet gaan remigreren.


  Maak melding

 4. Prima plan Panka!

  Goed plan om je vnl te richten op Zuid-Oost Adam. Uit de statistieken van het CBS
  is gebleken, dat het grootste aantal werkelozen zich in en rondom bovengenoemd gebied bevinden.
  Hoe meer suri-ned werkelozen je meeneemt, hoe korter ik hier hoeft te werken. De druk op het sociale stelsel wordt dan verminderd!

  Dus prima plan, neem al die MC gasten mee, kunnen ze eindelijk eens voor hun l(e)ijder gaan werken.
  Want wees nou eens eerlijk;ge kunt geen mceer zijn en hier wonen!

  Beste Harry, ik heb nog een paar leuke workshops voor je in petto:

  “Omgaan met weerstand”
  “Hoe vang je ratten”(een rat)”
  “Cultuurverandering”
  “Heulen met de vijand”
  “Genetwerkt (gevangen) samenwerken ”

  Suc6!


  Maak melding

 5. Kletspraat.
  Bijna geen Surinamer wil terug.
  Wel elk jaar op vakantie maar in Nederland wonen de kinderen en kleinkinderen.
  Dat wil bijna niemand missen.
  Als straks de vaders en moeders in Suriname overleden zijn gaan de SuriNeds kiezen voor vakanties in Cuba of de Dominicaanse Republiek.
  Die zijn een stuk goedkoper, veiliger en ze hebben mooie stranden.


  Maak melding

 6. 1 APRIL , STUUR DE GEKKE WAAR JE WIL.

  Voor wie is die van Bommel eigenlijk bezig? Bouta wil onze kennis en arbeid maar wie zal ons betalen. Overal in Su zijn er klachten over lonen. Het lijkt me beter dat van Bommel eerst het pad gaat effenen en na een jaar of drie als ervaringsdeskundige komt vertellen over het hoe en waarom. Wie haalt het nou in zijn dolle kop om in deze roerige jaren te verkassen naar Su. Wij doen niet mee aan het oprot beleid van van Bommel. Laat Bouta maar eerst voor het gerecht verschijnen dan praten we verder.


  Maak melding

 7. # 5 Das, Dus dat! Waarom de machthebbers in Suriname niet denken zoals jij, weet ik eerlijk gezegd niet. Kortzichtigheid of misschien inderdaad jaloezie. In India zijn ze veel wijzer, alle mensen over de hele wereld met Indiase roots (volbloed, dogla of kinderen van dogla’s) die dat kunnen aantonen zijn van harte welkom en krijgen zo de Indiase nationaliteit als ze dat willen en daar vaart India goed bij.


  Maak melding

 8. 2de Henkie , jongen je weet niet waar je over praat. De Indiers kunnen Surinaamse en caraibische Hindoestanen niet geschilderd zien. Ik kom net uit India en daar heerst de mentaliteit dat deze mensen afstammen van de laagste kaste die als arbeiders aangetrokken waren. India heeft genoeg mensen in de lagere kasten en zit niet te springen om ex-indiers. Ik heb dit niet van een vreemde.


  Maak melding

 9. 2e Henk,

  Ik schrijf Henk omdat je volwassen denkt.
  De persoon die dit heeft bedacht voor de regering die dit heeft ingevoerd heeft een jaloerse kijk op anderen. De regering die dit heeft ingevoerd, was kortzichtig en werkt zinder visie.

  Een metaalwerker met een pensioen uit Nederland vangt in Suriname maandelijks net zoveel als een minister in Suriname.
  Hij kan net zo bigiteng spelen als de minister als hij dat wil en een even groot huis bouwen.
  In plaats dat de regering tracht om het verschil tussen de NL metaalwerker en een Surinaamse arbeider te verkleinen, heeft ze met deze belastingregeling het verschil met de minister vergroot. Weg poen! Jaloezie?

  Lonen in Suriname moeten omhoog, zeker in het bedrijfsleven waar men vaak woekerwinst maakt.
  Regeren is vooruit zien en denken maar de meeste regeringen in Suriname zien en regeren achteruit. Hopeloos!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.