In Suriname aangehouden Nederlander “echte vader”

15

PARAMARIBO, 25 mrt – De van pedofilie en kindermishandeling verdachte Nederlander Henk de G. is een toegewijde huisvader. Dit zegt echtgenote Hermien de G. Het Lobi Blesi kindertehuis te Tamaredjo, in Commewijne, was zijn lust en zij leven. “Elke dag bracht hij zelf de kinderen naar school en haalde ze af”, aldus Hermien.

Dat De G. nu vastzit is dan ook een onverteerbare schok. Het bestuur van de school waar de kinderen op zitten, wordt verantwoordelijk gesteld. De kinderen zouden zijn aangezet tot het afleggen van valse verklaringen. “Zij hebben kinderen gedwongen te zeggen dat ze mishandeld worden”, zegt Hermien de G. tegenover de Ware Tijd. Ook buurman en journalist Jan Smeulders zou in het complot zitten.

Stichting Lobi Blesi Nederland, financier van het tehuis, gelooft heilig in het werk van De G.’s. “Wij in Nederland geloven er heilig in dat ze hun best doen voor het jonge kind en dat ze onschuldig zijn. We geloven in een goede afloop”, zegt stichtingsvoorzitter Peter Verveer. Justitie ziet in elk geval rook aan de hand van wat de kinderen verklaarden. “Er was grote angst voor deze man, klaarblijkelijk”, concludeert Lesley Golsberg, politiecommandant van Commewijne.

15 REACTIES

 1. Het is de plicht van elke echtgenote om voor haar man op te komen,maar dat betekent nog niet dat hij is zoals zij hem omschrijft.Ik heb heel weinig vertrouwen in al dat kerkelijk gedoe!


  Maak melding

 2. De politie en de overige betrokken instanties moeten dit gewoon uitzoeken en
  beoordelen. Ik ben het verder ook eens
  met Jako(eerste reactie).


  Maak melding

 3. Andere media melden van meer kindermisbruik in Suriname door Nederlandse leerkrachten.Hoelang wacht men in Suriname om met wetten en regels te komen om onze kinderen in Suriname te beschermen tegen dit ziekelijke geesten.


  Maak melding

 4. Alle mensen die kinderen misbruiken moeten door de rechter gestraft worden, ongeacht hun nationaliteit of huidskleur. Want dit kan en mag niet…


  Maak melding

 5. Pedofilie is nou eenmaal iets Nederlands. Kijk maar naar de ontwikkelingen op dat gebied, het zijn in 99% van de gevallen Nederlanders. Overigens is NL het enige land ter wereld dat bij wet toegelaten, geregistreerde, geaccepteerde en beschermde pedofiele organisaties heeft en waar zij notabene op de staats televisie een podium krijgen om hun verfoeilijke ideen toe te lichten en te verdedigen.


  Maak melding

 6. Ik hoop, misschien tegen beter weten in, dat het op valse beschuldigingen berust, omdat er dan tenminste een paar kinderen in de wereld bespaard zijn gebleven van een trauma. Daarentegen weet ik, dat pedofielen vaak heel lief overkomen en kunnen zijn naast het misbruiken van hun slachtoffers. Dit contrast is juist de reden waarom zij erin slagen hun omgeving en slachtoffers te misleiden. Ik begrijp wel, dat Hermien de Graaf stelt dat haar man onschuldig is. Maar mocht haar man schuldig zijn aan de beschuldigingen dan hoop ik, dat ook deze mevrouw aan een politieonderzoek wordt onderworpen. Ervaring leert, dat de wederhelft van de dader meestal op de hoogte is van het misbruik maar de signalen bewust c.q. onbewust negeert. Verder hoop ik, dat Suriname eindelijk erop zal toezien dat er eisen gesteld worden aan iedereen die met kinderen en andere kwetsbaren uit de samenleving werkt.

  Vrije Surinaamse.


  Maak melding

 7. Ik ken dit soort van leugens…die man zit met jullie te spelen…nak sani broko na ing skin….breek zijn botten…dan ga jij zien hoe snel hij eerlijk gaat verklaren hoe pedo hij is…… zijn vrouw is ook zo’n varken………nak sani broko a din skin.


  Maak melding

 8. Ook in het binnenland loopt er zo een smeerlap rond. Hij noemt een 10 jarig boslandcreools meisje zijn vrouw!! Waar is Julien With nu? Ik had op zijn minst van hem al actie verwacht!


  Maak melding

 9. Jammer. De kinderen zijn nu de dupe van lasterpraat en moeten misschien terug naar waar ze vandaan kwamen, dus geen school of verzorging meer. Ze kwamen voor een reden naar Lobi Blesi. En de aanklager zal hun niet in huis halen. Heb ergens anders het gezicht van die aanklager gezien en ik vertrouw hem voor geen cent, die had hele andere bedoelingen.


  Maak melding

 10. @Lucien #7

  De meeste gevallen van pedofilie die in SME in de krant komen zijn van SME buurmannen, ooms, stiefvaders en zelfs biologische vaders.
  Steek je kop maar in het zand en laat die schofteige SME pedo’s maar hun gan gaan.

  Wat dom ben jij, alles wat niet goed is is de schuld van Bakra’s en ondertussen stem je op de grootste moordenaar en crimineel in de geschiedenis van SME.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.