“Van ontucht verdachte Nederlander is onschuldig”

20

De Nederlander Henk de G. uit Nieuw-Vennep, die ervan wordt verdacht dat hij in Suriname een meisje van amper vier heeft verkracht, is onschuldig geloven ze bij de Evangeliegemeente Lisse. Volgens de kerk in Lisse, die hem op zending stuurde naar Suriname, is hij er ingeluisd. De G. zou het het slachtoffer zijn geworden van een lastercampagne’ meldt het Haarlems Dagblad.

henkEen man die tot het bestuur wilde toetreden maar nul op het rekest kreeg, zou achter de beschuldigingen zitten, zegt ouderling Spaargaren van de kerkgemeente tegen de krant. “Wij kennen Henk de G. als zeer betrouwbaar en de zaak rond de lastercampagne speelt al langer” aldus Spaargaren.

De kerk schrijft op haar website over Henk de G.: “medewerkers van het kindertehuis en de mensen die Henk al jaren kennen weten dat hij een integer mens is die juist een verschil wilde maken in de bestaande problematiek van kinderhuizen”. (Foto: RNW)

20 REACTIES

 1. Pinto, ik geloof de man op zijn woord dat hij onschuldig is.Maar in de pikster gemeenten is het een en al roddel, achterklap,zwart makerij,verleiden van vrouwen en mannen, onderlinge vrijpartijen,valse beschuldigingen, enz,enz. Het lijkt alsof de duivel letterlijk de onzichtbare touwtjes aanstuurt in deze kerken.Ik kan ervan meepraten.Ik had altijd sex met vrouwen in deze kerk.Die vrouwen snakken naar aandacht en in bed durven ze alles met je te doen wat de goden verboden hebben.


  Maak melding

 2. Hallo Pinto,

  Schuldig of onschuldig wordt bepaald door de rechter.
  De rechtbank is de plek waar jou geliefde president weigert te verschijnen.


  Maak melding

 3. “Innocent until proven guilty”, maar voor hetzelfde geld is hij wel schuldig. Ik stel voor dat we rustig het onderzoek afwachten. Je kunt niet alleen op een persoon zijn uiterlijk, functie, reputatie of status afgaan. Wie vermoedde enkele jaren geleden dat zoveel priesters en bisschoppen uit de Katholieke Kerk tot grootschalig kindermisbruik in staat waren geweest?


  Maak melding

 4. Last!

  Als dit waar is dan is deze man al zwaar belast. Zijn onschuld gaat me goed doen, alleen omdat ik weet dat er geen verkracht of gemolesteerd kind in dat tehuis bestaat.

  Wees voorzichtig met beschuldigen van deze zaken. De man kan bij onschuld voor zijn leven vernietigd zijn. Het gebeurt vaker dan we denken dat jalouzie samenzwering tot gevolg heeft. Ik hoop danook dat zijn onschuld kan worden bewezen.

  Alle voorbarigen die zijn piemel al tig keren hadden afgehakt; wacht tot het jou overkomt.


  Maak melding

 5. Laat de politie zijn werk doen.
  In Nederland heeft men zijn lesje geleerd.
  In de jaren tachtig was iemand van seks met minderjarige een nationale hobby geworden. Allerlei deskundigen verzonnen methodes om de waarheid te achterhalen.
  Het heeft de overheid heel veel geld aan schadevergoedingen gekost.
  Hopelijk is men in Surinamer wijzer en heeft men van de fouten in Nederland geleerd.


  Maak melding

 6. Het beste is de kinderen te laten onderzoeken op lichamelijk seksuele beschadigingen. Kinderen op zo’n leeftijd gaan toch niet liegen. Er zullen dus ook psychologen moeten worden ingeschakeld.
  Gij ziet de mens, maar kent hem niet daadwerkelijk.Elk mens heeft een goede en een slechte kant. Over de goede kant, heeft een ieder zijn mond vol van, over de slechte kan die je niet kent, maar er wel is, wil niemand iets van weten.
  Deze man is schuldig tot het tegendeel bewezen is. Wij mensens zijn allemaal zondaren, dus ook Henk. Wij wachten de onderzoeken af totdat het tegendeel is bewezen. Dit wat gebeurd is, komt niet zomaar uit de lucht vallen.

  carla.


  Maak melding

 7. Ik heb mij verdiept in deze gebeurtenis.
  Vraag mij af waarom Henk en zijn vrouw zo fel reageren als de misbruiken en machtsmisbruiken niet waar zijn?
  De kinderen die dit is overkomen, zijn zwaar getraumatiseerd. In de Surinaamsecultuur, blijft dit een kind zijn hele leven bij. Dit zal Henk dan ook moeten verklaren. Een trauma erbij is niet niks. Dit moet tot op de bodem uitgezocht worden. Het zal je kind maar zijn. Ik zelf ben als kind van vijf ook seksueel misbruikt door de buurjongen, die de hele buurt en school zo goed vond en zogenaamd geen vlieg kwaad deed. Toen in dit aankaarte bij mijn ouders, geloofden zij mij ook niet,ik fantaseerde het maar werd er gezegd. De boosdoener leeft niet meer. Ben nu 70 jaar maar staat mij nog bij als de dag van gisteren. Dus mensen pas op met je oordelen.
  Janneke.


  Maak melding

 8. Mijn naam is Lloyd.De V

  Niet dat ik wil praten in iemands voordeel,Maar heb toch wel enkele ontmoetingen gehad met Henk. Ik heb hem opgenomen,en kan er dit van zeggen,Ik heb geen slechte ervaringen gehad ten tijde dat ik de kinderen van mijn zwagerin bij zijn kinder tehuis heb ondergebracht.
  Ik wil wel een ding kwijt.Surinamers onderling zijn ongelooflijke mensen die het steeds gaarne hebben anderen onrecht aan te doen middels roddelpraatjes,trots zij weten dat het zaakje niet eerst onderzocht zal worden,maar dat de Politie gelijk over zal gaan tot opsluiting om dan tegen een ander tijdstip sorry te zeggen.Maar dan heb je toch al een tijdje in het gevang doorgebracht. Wij hebben nog geen moderne wetgeving,maar wel eentje die van voor cristus afstamd. Laten wij endelijk ophouden met zulke gedrag,en ons anders gaan opstellen.Laten wij ons concentreren hoe wij groot en machtig kunnen worden als landen die dat bereikt hebben middels hard werken,en niet middels hard roddelen,want daar hebben zij geen ruimte voor.


  Maak melding

 9. wat een morserij.
  hopelijk komt er degelijk onderzoek.
  niet alleen hier maar ook in nl is het verschrikkelijk.
  ik vind het onbeschrijflijk wat er gebeurt met kinderen. aan de schandpaal met dit soort tuig.


  Maak melding

 10. Het staat op niemand zijn voorhoofd dat die een pedofiel is.@ loyd ik vindt jou reactie hypocriet en onzin sorry hoor ik weet niet waar je woon maar zelf in Nederland is de reactie precies het zelfde als hoe het in Suriname aan toe gaat, dus jou generaliserend gelul alsof in Suriname mensen bewust roddel de wereld in te helpen om deze man kapot te maken. jij doet het zelfde waar jij voor waarschuwt want jij wacht ook niet het onderzoek af maar je staat wel aan de kant van de man die verdacht wordt dat hij onze kinderen heeft misbruikt.Loyd sorry maar jou verhaal klinkt verdacht no joke.


  Maak melding

 11. @2 Waarvoor ging je nou naar de kerk? Om de Here daadwerkelijk te dienen of je “dick” achterna te lopen? Goedoe, ik wil je vragen met een oprecht hart, om wederom naar de kerk te gaan maar dit keer met goede bedoelingen. Ik wil je zeker terugzien voor God,s troon. Dat geld ook natuurlijk voor de mensen die naar de kerk gaan, maar geen oprechte en hechte relatie met de Heer opbouwen. Ik hoop dat je me advies opvolgt. Lobi!!!


  Maak melding

 12. We praten hier over een vermeende dader. Zijn achterban zegt dat hij onschuldig is omdat zij hem 100% kent. Toch moeten we toegeven dat ook in Evangelische kerken pedofilie voorkomt.

  Zoals Janneke (8) al aangeeft, moeten we naar ’t kind/slachtoffer kijken. Als het wel gebeurd is, is het kind voor ’t leven getekend.

  Het voorval heeft dan niet alleen invloed op ’t eigen leven, maar ook op een latere relatie/huwelijk en gezin. Zo’n trauma blijft niet beperkt tot die ene persoon. Het wordt een hebi die door generaties meegesleurd wordt. Een soro die niet te genezen valt. Hoevele vrouwen zijn in de slavernij niet verkracht en mishandeld en meer dan honderd jaar later, heeft dat nog invloed op hun nageslacht.

  Ook het zgn “zaai & maai-kind hier-kind daar” gedrag van sommige mannen in Sur. is terug te voeren tot de slavernij. De hebis worden als kroonjuwelen uit de slavernij doorgegeven aan het nageslacht. Wie weet hoe je het aanpakt, vertel het ons.

  Als het kind slachtoffer is geworden van roddelpraat en jaloezie en al op deze leeftijd met zo’n schuld wordt opgezadeld kunnen we ons afvragen hoe de toekomst eruit zal zien. Immers, het heeft zijn hulpverlener vals te hebben beschuldigd en groeit op met wrok, wantrouwen, leugens en een laag zelfbeeld. Leugen en bedrog eisen hun tol…

  Voor de vermeende dader geldt bij vrijspraak dat hij dan vrij is om terug te gaan naar NL. , voor het kind geldt een levenslange veroordeling. Maar het gaat hier immers om een kleuter toch? Roddel of verkrachting, het kind blijft de verliezer. Dan heb je de eerdere verwaarlozing niet meegeteld.

  De Min. moet niet alleen met wetten komen, maar moet onverwachte bezoeken aan die tehuizen brengen. Dat geeft een beter beeld van de realiteit in de tehuizen.


  Maak melding

 13. Jammer echt heel jammer dat we meteen weer met zijn alle, iemand die we totaal niet kennen aan het kruis nagelen. Ik hoop dat jullie open kunnen staan voor de waarheid, en die is dat hij zijn vaderland heeft verlaten om bij jullie de rotzooi op te gaan ruimen.Die kinder woonden bij hem omdat ze zwaarmishandeld werden en ze alleen maar werden gezien als ballast voor die ouders. Al eerder is H bedreigt en dat was omdat hij in een ander tehuis juist niet tollereerde dat de meisjes en jongens niet veilig waren voor de Surinaamse loverboy’s , Nu is hij maar aan een ding schuldig geweest en dat is dat hij naief is geweest. Onze vrijwilliger die zich zo mooi profileerd is de grootste klootzak in dit verhaal, en die zouden ze moeten opsluiten. In de tijd die ik opgetrokken heb met Surinamers heb ik een ding geleerd en dat is dat sommige alles doen om een positie te krijgen in een bedrijf of instelling en gaan daarbij overlijken. helaas voor H is hij tegen zo een man aangelopen en daar plukt hij nu de vruchten van.Helaas komt het tevaak voor dat je zomaar in de bak word gegooid zonder dat je iets gedaan heb en gelukkig zijn er dan hopenlijk onafhankelijke rechters. jullie zouden goed kunnen nadenken voordat je een man beschuldigt van iets wat hij totaal niet heeft gedaan en ook nooit door buren of mensen die bij hun komen is gezien , en omdat nu een man dit roept is hij opeens die smeerlap en wat jullie er nog meer van maken.
  denk is na het kan jou ook overkomen en hoe zal je het dan vinden. Bid liever voor gerechtigheid daar hebben jullie veel meer aan en wacht totdat het verhaal van onze vrijwilliger begint te wankelen en uiteindelijk helemaal niet waar te zijn. Hangen jullie hem dan ook publiekelijk Op, Ik ben benieuwd!!


  Maak melding

 14. @ frank, Advocaat van de duivel.
  In Nederland is Robert M nog niet veroordeeld door een rechter toch heeft iedereen een mening over deze recidivist die heel veel kinderen in een dagverblijf heeft misbruikt. en ik kan jou vertellen dat de reactie niet mals zijn lees ze maar op het internet.Niemand mag zonder goed toezicht een tehuis openen in Suriname dit is mijn advies.Frank ik vindt jou betoog misdadig, als ik het voor het zeggen hebt zou ik de doodstraf invoeren voor pedofielen.


  Maak melding

 15. Na een onderzoek door de gynaecoloog en artsen is er sprake van kindermisbruik. Toch beweert men dat hij onschuldig is. Er loopt nog een andere pedofiel rond, die leerkracht is op een school in het binnenland van Sur. Alle mensen die kinderen misbruiken moeten door de rechter worden gestraft, ongeacht hun nationaliteit of huidskleur. Want dit kan en mag niet…


  Maak melding

 16. Lasterpraat noem ik dit.

  De kinderen komen naar Lobi Blesi omdat ze het daar naar hun zin hebben. Met de vakantie gaan ze terug naar hun huis en omgeving. Bij Lobi Blesi krijgen ze de gelegenheid om naar school te gaan. Ze mogen mee reizen op dagtripjes, ze worden overladen met kleding, snoepgoed, speelgoed uit Nederland. Ze mogen mee genieten van Bami en Nasi. Er wordt aandacht aan hun besteed door zowel Henk en Hermine en de visite die regelmatig over de vloer komt.
  Ze krijgen handwerk lessen, hulp met hun huiswerk.In dat kleine huisje met 20 kinderen iedere dag gaat en kan er niemand met een stok achter de kinderen aan rennen en laat staan verkrachten. Waar die kinderen vandaan komen is een vraag. Die gaan niet voor niets ergens weg om bij Lobi Blesi te komen. Maar omdat een of andere oud vrijwilliger wat zegt krijg je dit verhaal.


  Maak melding

 17. Christelijke kerken en kindermisbruik…Speelt al eeuwen… Wordt al eeuwen in de doofpot gestopt…Pas de laatste jaren mogen de slachtoffers eindelijk hun verhaal doen, en aan de gruwelijke en ellendige verhalen komt geen einde…Ons dekt ons….Laat de rechters hun werk doen, want het moet toch een keer ophouden?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.