Surinaamse minister wil strenger toezicht tehuizen

9

PARAMARIBO, 24 mrt – Er moet strenger en beter toezicht komen op tehuizen voor kinderen. Dit zegt minister Alice Amafo van Sociale Zaken & Volkshuisvesting, Sozavo. Ongeacht het waarheidsgehalte van wat er te Commewijne gebeurt, gepaste wetgeving is op zijn plaats. Het is weliswaar laat.

De wet op kindertehuizen had er al moeten zijn. “We doen er alles aan de wet zo gauw mogelijk door het parlement te krijgen”, zegt Amafo. Op een of andere manier lukt het al jaren niet de wet af te krijgen. Volgens kinderactiviste Lilian Ferrier is dat een nationale schande. Ze weet uit eigen ervaring als psychologe dat er flink wat misbruik plaatsvindt.

Maar geen haan die er naar kraait. Van controle door de overheid is totaal geen sprake. Wie een tehuis wil opzetten heeft geen vergunning nodig. Het is niet de eerste keer dat kindertehuizen in opspraak raken. Steevast gaat het dan om gevallen die zich over een langere periode voordoen. Kennelijk kunnen plegers langere tijd hun gang gaan, voordat de buitenwereld lont ruikt. Amafo hoopt in elk geval op een verbetering en betere bescherming van reeds grof door het lot getroffen kinderen.

9 REACTIES

 1. ach ja alice ook jij wil een beetje aandacht.
  In het parlement moeten jullie wetten en regels maken daar zijn jullie voor gekozen dat geld ook voor de president, die met een paar criminele vrienden van hem uitmaakt wat er in suriname gebeurd.


  Maak melding

 2. In plaats dat de betrokken minister die verantwoordelijk is voor vergunningen eerst orde op zaken stelt geeft als prioriteit: zijn dienst auto op pimpen zijn kamer laten verbouwen. Maar wat is er gedaan tot op heden aan wetgeving om dit soort zaken tot de kiem aan te pakken.
  Geen wet geving, dit alles in naam van: “veranderde beleidsinzichten”


  Maak melding

 3. Geef me de Wet!

  Telkens als er iets ernstigs gebeurt, schuilt de politiek zich achter een Wet die nog niet is aangenomen.
  Antie-corruptieWet, Wet op tehuizen, Wet op criminelen in de regering of bij de overheid,
  Anti-drugsWet, Wet invoerrechten, Wet rechten inheemsen, de Wet op landrechten, Wet op verbod om je verjaardag te vieren met overheidsgeld, enz.

  Wat zitten ze dan te doen al die tijd?

  Ik weet dat er momenteel en misschien ook daarvoor allerlei mensen in de regering zitten die al deze wetten herhaaldelijk hebben overtreden. Duurt het daarom zo lang?


  Maak melding

 4. wikileaks,

  in plaats dat je iets zinnigs zegt over wat er met die arme kinderen is gebeurd begin je weer te raaskalken over Bouterse.
  Kun jij uberhaupt wel iets zinnigs uitkramen, meneer Wikileaks? ik betwijfel het. Alles wat je schrijft komt zo dom en achterlijk over.
  Jij vindt het misbruik van die arme kinderen in Nederland vast ook wel o.k. Of is dat ook de schuld van Bouterse. Dat jij oliedom bent (je gelooft in je eigen onzin) wisten we al maar dat jij ook een ziekelijke geest hebt is een openbaring. Heb jij misschien ook pedofiele neigingen, meneer Wikileaks? Het zou mij niet verbazen.
  Bouterse zal ooit gestraft worden voor zijn wandaden. En terecht. Maar jij bent absoluut
  ziek in je kop en daar is vrees ik geen remedie voor. Zulke mensen als jij plaatsen ze hier in Nederland in Santpoort (geestelijk gestoorden) en waar ze levenslang opgesloten blijven.
  Mocht je met jouw ziekelijke kop vinden dat ik Bouterse verdedig dan zal het dan wel zo zijn he, meneer ziekieleaks. Who cares!


  Maak melding

 5. Weet je nog van die brandkast diestal bij de combé markt..

  Wel die is terug gevonden in Moengo en die zeg maar letterlijk die djoekaaaas hebben het niet kunnen open maken..

  Er zijn ook een paar djoekaas aangehouden en de zaak is in onderzoek..

  Hierbij heeft dus meneer de minis-ter van jus-pol. volledig gevalt en hij kan niet meer tegen spreken,dat het niet zijn soort genoten zijn..

  Want deze minis-ter is op en top een rasist,hij denk dat hij alleen voor de djoekaas is aangesteld op die ministerie..


  Maak melding

 6. @ nummer 5 noem jij dat gebrabbel van jou zinnigs,het parlement is de plaats waar wetten worden voorgedragen en goed gekeurd zo werkt in iedere democratie en niet anders.
  Als de president van het land de hoogste organen in het land negeer is dat niet goed daarom leg ik het verband met Bouterse maar jij hebt zoveel kruimels in jou kop dat jij het niet kan bevatten, daarom die ezelachtige reactie van jou op nummer 5.


  Maak melding

 7. @ 7,

  zei de ene ezel tegen de andere ezel.
  Ik heb misschien kruimels in mijn kop maar
  jouw kop is hol. Herzenloze zombie!
  Heb jij de grammatica van jouw reactie
  nagelezen. Mijn dochtertje van 4 jaar schrijft zelfs beter Nederlands dan jij.
  Heb jij weleens van onderwerp, gezegde, bijvoeglijk naamwoord en zelfstandige naamwoorden, etc gehoord. kennelijk niet want die zinnen van jou zijn zo krom dat niemand begrijpt wat je bedoeld.
  Als jij geen goed Nederlands kan schrijven doe het dan in het sranang. Misschien kan ik je dan beter begrijpen.


  Maak melding

 8. Aldus meester ezel op nummer 8,
  Waarom lees je mijn reactie meester als ze zo slecht geschreven zijn.
  Jij hebt een probleem wanneer ik Bouterse aanpakt. ik heb nieuws voor jou ik zal tot het bittere einde deze man bestrijden, met goed of slecht Nederlands. Ik vraag mij af hoe vaders en moeders hun kinderen moraal normen en waarde kunnen bij brengen terwijl ze sympathie hebben voor een gewetenloos en bloeddorstige massamoordenaar. kan jij mij antwoord op mijn vraag geven nummer 8?
  Jou laatste zin op nemmuer 8 vindt ik zeer opvallend je begrijpt iets niet maar je reageert er wel op. Op nummer 5 reageer je inhoudelijk op iets dat jij niet begrijpt zo slim ben jij toch. ik heb mijn emotie nu iets beter onder controle ik hoop dat ik nu iets beter begrijpbaar ben mi boy .Ik probeer altijd te leren van mijn fouten, kritiek houdt je scherp, misschien kan jij dit doorbrieven aan jou Lijder die nu aan de macht is in Suriname. Fijn weekend.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.