Staatsolie Suriname moet nu richten op overleving

4

PARAMARIBO, 23 mrt – Staatsolie zal zich nu moeten richten op de eigen overlevingsstrategie. Dit zegt Narpat Bissumbhar, voorzitter van de bestuursraad bij Staatsolie. Het vinden van voldoende reserves en het voorzien van de lokale markt geniet nu prioriteit. De perikelen rond de personele wisseling in de top worden geacht achter de rug te zijn.

Met de officiële benoeming van Iwan Poerschke tot financieel directeur lijkt de angel eruit. De vakbond legde zich uiteindelijk bij de beslissing neer. Daarmee is een buitenstander geaccepteerd. “Ik had verwacht dat de mensen eerst informatie bij ons zouden inwinnen. Maar men heeft ervoor gekozen opruiend bezig te zijn, dat is heel vervelend”, zegt Bissumbhar tegenover de STVS. Poerschke, van huis uit landbouwkundige, is een ‘strategische keus’.

Dat zijn benoeming eerder politiek wordt evrtaald, mag daar geen naam hebben. “Het is geen business as usual meer. Poerschke zal de nodige veranderingsprocessen op gang moeten houden. De toekomst is rooskleurig genoeg. De raffinaderij wordt uitgebreid en de exploatie wordt versneld, waardoor het bedrijf ruimer kan ademen.” En kennelijk ook de politiek. Minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen vindt dat Staatsolie meer moet gaan opbrengen.

4 REACTIES

 1. Pinto, Pinto,

  De meeropbrengst van Staatsolie zal worden aangewend om nog 20 extra ambassades te openen in landen die nog nooit van Suriname hebben gehoord en waar NDP aanhangers de baantjes kunnen invullen.

  Over losers gesproken.


  Maak melding

 2. Kijk en dat is nu de juiste persoon op de juiste plaats.Als het niet om Staatsolie ging,zouden we aan een dorps klucht denken.Hoe presteer je het!Over vijf jaar in het bedrijf geschiedenis.

  Cobie.


  Maak melding

 3. Pinto ,
  Staatsolie heeft zich altijd zonder directe inmenging van staat prima ontwikkeld dus die hoera stemming van jou kan ik niet plaatsen.
  Vergeet niet dat het jou president was en adviseur die er alles aan hebben gedaan om deze parel van de Surinaamse gemeenschap te verkopen aan daewoo, dus al ik jou was zou ik even de geschiedenis van jou president induiken alvorens je een gat in de lucht springt want hoger je spring hoe pijnlijker de val.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.