Surinaamse kunstenaar Kurt Nahar in België

0

Op uitnodiging van KultuurKaffee (Vrije Universiteit Brussel) resideert kunstenaar Kurt Nahar nog tot 31 maart in de KK Gallery’. Gedurende deze periode werkt hij er aan een tentoonstelling met als titel ‘Misschien, Maybe’ waarbij hij zich laat inspireren door de Belgische actualiteit. Vooral de schandalen in de kerk die recent boven water kwamen, trokken daarbij zijn aandacht.

Het residentieproject is opgevat als een open atelier. Iedereen kan binnen en buiten lopen gedurende de hele periode en het gesprek aangaan met de kunstenaar. Daarnaast presenteert Nahar ook nog eens een overzicht met bestaand werk.

naharKurt Nahar (Paramaribo, 1972) woont en werkt in Suriname. Hij ontwikkelt doorheen zijn oeuvre een persoonlijke stijl waarin hij uiting geeft aan uiteenlopende maatschappelijke aspecten van zijn land. Zijn missie als kunstenaar is om de geschiedenis van Suriname blijvend in herinnering te brengen, waarbij hij vooral focust op gebeurtenissen die in het alledaagse leven, in de media en de politiek vaak onbesproken blijven omwille van hun gevoeligheden. De decembermoorden vormen daarbij een vaak terugkerend thema in zijn gedichten en beeldend werk.

Bekijk ook:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.