Standard & Poor’s ziet Surinaamse economie groeien

9

PARAMARIBO, 21 mrt – De plannen van de regering geven reden tot een zekere groeiverwachting in de economie. Dit stelt ratingbureau Standard & Poor’s. Ook de reeds gepleegde investeringen zijn een pluspunt. De kredietwaardigheid voor wat buitenlandse valuta betreft, blijft daarom op B+/B met Positive Outlook. Binnenlands scoort Suriname minder goed.

De binnenlandse kredietwaardigheid dropt van Positive naar Stable. Dat heeft volgens de Centrale Bank van Suriname, CBvS, vooral te maken met de enorme achterstand in de schuldbetaling. Ook het gebrekkig functioneren van de binnenlandse kapitaalmarkt geldt als factor. Suriname kan hoger komen wat betreft de kredietwaardigheid naar buiten toe. Het ligt er aan hoe snel de regering erin slaagt de schuld bij de Verenigde Staten van Amerika in te lossen.

De schuld van ongeveer dertig miljoen dollar loopt al jaren. Eerdere Surinaamse pogingen tot herschikking liepen spaak. Volgens CBvS is er nu weer een oplossing in de maak. De bevindingen van Standard & Poor’s worden dan ook als positief ervaren, een soort pluimpje voor de eigen performance. De B+/Brating werd al bereikt tijdens de vorige regering. Ook toen gold de schuldaflossing als groot obstakel.

9 REACTIES

 1. De Surinaamse overheid moet haar inkomsten verhogen waardoor het begrotingstekort kan afnemen.Deze regering is op de goede bezig en velen zullen er versteld van staan hoe snel Suriname economisch zal groeien. Nu het zuur en later de zoete broodjes voor het volk.Bravo,Bravo,Bravo,Bravo voor de vakbekwame bestuurders in Suriname.


  Maak melding

 2. X-Factor!

  De Surinaamse politiek heeft de X-Factor.
  Good looking, zelfrespecting, zelfkastijding, zelfzalving, zelfbevrediging.

  Zelfoverschatting is er ook altijd bij geweest, daarom is het nooit goed gekomen. We maken een punt, brengen het als positief uit, bekijken het nogmaals en slaan de arme bevolking ermee. Zo van: “die snappen het toch niet!”
  Dit euvel heet zelfbevrediging. En als er een land is waar zelfoverschatting tot mooie zelfbevrediging lijdt, dan is dat Suriname wel.

  Dit bericht had men nog even in de ijskast kunnen laten, totdat men zelf wist wat het betekend.
  Jezelf de X-Factor aanpraten meurt!


  Maak melding

 3. Een kinderhand is snel gevuld zullen we maar denken. Hij heeft nog geen enkel proefwerk gemaakt en opgrond van de indrukken is het cijfer vast verlaagd van een 7 naar een magere 6. Toch is hofdraadnagel dol blij. Waarom??

  Blijkbaar weet hij uit ervaring dat een 6- voor hem een hele hoge score is. Blijkbaar is hij dikke onvoldoendes gewend.

  Overigens de genoemde economiese groei en investeringen hangen samen met de uitbreidingen van Staats en de nieuwe goudmijn. Niet echt verdiensten van doodskisthofdraadnagel.


  Maak melding

 4. De Surinaamse economie is zoals de naam van
  het ratingburo: Standard en Poor.

  Voorlopig zal Suriname steeds meer moeite hebben om de schuld die ze hebben in te lossen, gezien de uitgaven die ze (ter meerdere glorie van henzelf) doen. Om toch aan hun betalingsverplichting te kunnen voldoen, wordt de bevolking belast met allerlei maatregelen die geld in het laatje moet brengen, maar niemand die de overheid eens op de vingers tikt en wijst op diens verantwoordelijkheid en voorbeeldfunctie!

  Ook nu zie je weer, dat er in oost-Suriname de grondrechten van Inheemsen met voeten wordt getreden, alleen om zoveel mogelijk geld (goud) binnen te halen.


  Maak melding

 5. Weer de negatievelingen aan het woord.
  Het is nooit goed.
  Als deze zelfde instantie een negatieve beoordeling had gegeven zou het wel goed voor ze zijn.
  Jully zijn echt de vijanden van dit land.


  Maak melding

 6. Eerst IDB daarna IMF nu S&P. De gasten die van wanten weten blijven de huidige regering maar pluimpjes geven en waar komen de negativo’s mee.

  DAS natuurlijk met een kul x-factor verhaal, no problema DAS van jouw verwachten we niet veel meer.

  Neus die nog nooit blijk heeft gegeven een gezonde en goed functionerende stel hersenen te hebben, is natuurlijk teleurgesteld. Het liefst had deze parasiet gezien dat S&P Suriname letterlijk en figuurlijk geen enkele rating had gegeven omdat Bouterse de President is. Hoe verrot kan je inborst niet zijn. Ik stel neus als voorbeeld, want dit gedrag zal je als mens waarschijnlijk maar een keer meemaken.


  Maak melding

 7. Doornroosje en Bryan,

  Een mango (manja) die van de boom is gevallen heeft altijd beursplekken.
  De beursplekken in bovenstaand bericht moeten jullie nog ontdekken. Goed lezen!
  Daarna mogen jullie zelf bepalen of dit bericht positief of negatief is.

  Een kinderhand is gauw gevuld, daar heeft Neus volkomen gelijk in.


  Maak melding

 8. Inderdaad is een kinderhand gauw gevuld.
  hahahaahaha M.Doorn meent het met Suriname wat een onzin, als jij het echt meent met jou land dan kiest jij er niet voor om de leiding van jou geliefde land in handen van criminele recidivisten te zetten lieden die mijn land en zijn bevolking jarenlang hebben geknecht.IDB,IMF,zijn organisatie die door de aanhangers van Bouterse 8 maanden geleden werden beschuldig als een blanke bolwerk en nu draaien die onbetrouwbare schoften als een blad om .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.