Brunswijk zet Surinaams voetbal weer te kijk

19

PARAMARIBO, 21 mrt – Parlementariër Ronnie Brunswijk heeft het Surinaamse voetbal weer eens te kijk gezet. Binnen een uur waren de plaatsingskansen van zijn voetbalclub Inter Moengotapoe in de Caribische competitie om zeep geholpen. Hoe de kogelronde vijftigjarige dat presteerde? Door gewoon mee te spelen.

En dat tegen de kennelijke wil en strategie van de clubcoach. Net als in de politiek, ging ook dit keer de dwingelandij voor. “Het is de tweede jaar op rij dat wij zo worden uitgeschakeld”, zegt coach Eduard Redjosentono tegenover de Ware Tijd. En geen autoriteit die er wat aan doet. Brunswijk bepaalde in zijn uppie dat hij zou meespelen. De talentvolle voetballers van Inter Moengotapoe moesten het maar pikken.

Brunswijk, in de spits, was niet in staat mee te gaan met de aanval. Pas na ongeveer een uur en aanhoudend boegeroep vanaf de tribunes, had hij er genoeg van en viel zoon Junglo Brunswijk in. Het supersnelle talent probeerde er nog wat van te maken, maar het was te laat. Zowel club als telg moesten het hoofd buigen voor het Guyanese Milerock: nul tegen twee. Het is ook voor het eerst dat een Surinaamse club op eigen bodem verliest van een Guyanese tegenstander.

19 REACTIES

 1. Ook hier gaat het eigenbelang van Ronnie Brunswijk weer boven het team/belang. En dat is de Surinaamse politie in een notendop.

  Ikke, ikke en de rest kan stikken.


  Maak melding

 2. hahahhahahaa, is toch belachelijk voor woorden schaamteloos vertoning vindt ik, is er geen wet of regel die deze man kan weerhouden om zich zelf en ons land belachelijk te maken over bananenrepubliek gesproken iedereen doet wat hij of zij wil sterker nog deze malloot is derde voorzitter van het parlement die weten moet maken om dit soort wan vertoning te voorkomen.Waar is juf jenny met haar grote smoel ze vielen allemaal over ruth wijdenbosch, in ben benieuwd als de voorzitter van het parlement of de president ronny tot orde gaat roepen.


  Maak melding

 3. Gezicht!

  Het gezicht van een club wordt vaak bepaald door de kracht van het 1e team. In het geval van InterM. wordt het gezicht bepaald door een kogelronde crimineel. Jammer voor het talent dat Junglo is en heet en zijn jonge medespelers.

  Zoals hij zich in de politiek gedraagt (dictatoriaal), zo gedraagt hij zich ook in de sport. Hij en zijn president hebben dezelfde nijgingen, uitspattingen en verleden. Hij is trouwens president van InterM.


  Maak melding

 4. We praten nog steeds over een uit- en een thuiswedstrijd. Heeft ie meegedaan bij de uitwedstrijd. Is ie uberhaupt meegereist. Volgend seizoen een uitreisvisum geven naar de uitwedstrijd en dan even Nederland of Frankrijk tippen. Zijn we tenminste voor bepaalde tijd van dit gelul af.


  Maak melding

 5. dat kan hij wel maken,omdat hij aandelen heeft in de club,en gedeelde eigenaar is.
  maar als je te oud wordt,moet je er mee stoppen.
  zo een vet varken,moet het over laten aan
  zijn biggetjes


  Maak melding

 6. Hoe symbolisch kan een wedstrijd zijn? Met 2-0 op eigen bodem. Waw en de veteraan stond in de spits. Een opgeklopte ego is er niets bij. Niemand kon de eigenzinnige spits tegenhouden en de fakkel werd na veel gesputter pas na een uur aan het zaad zijner lendenen doorgegeven. Politiek opgelet, ook Lonnie heeft een kroonprins.

  Krokodilletranen van de coach natuurlijk, want hij had zich moeten laten gelden op het veld. Is het ook weer zo dat de angst van de coach voor vulkaan Lonnie zo groot is, dat hij achteraf moet gaan janken? Het publiek floot Lonnie uit maar die trok zich nergens iets van aan. Ook de medespelers zwegen in alle talen en passten de bal naar de spits. Als dit live op ons Sportkanaal zou zijn uitgezonden, hadden we de lente hier met een echte boast kunnen beginnen. Watch out, Lonnie does it again, and Suriname is out of the games!
  Wat een goudmijn, zo’n ego dan nex ne jagi !!


  Maak melding

 7. Als Romeo Bravo zichzelf belachelijk maakt en zijn eigen club om zeep helpt, so what? Ik zal er geen traan om laten. Hij is zo dom dat hij niet eens begrijpt dat hij de lacher van Suriname en de rest van de regio is.


  Maak melding

 8. Brunswijk, in de spits, was niet in staat mee te gaan met de aanval. Pas na ongeveer een uur en aanhoudend boegeroep vanaf de tribunes, had hij er genoeg van en viel zoon Junglo Brunswijk in. Het supersnelle talent probeerde er nog wat van te maken, maar het was te laat. Zowel club als telg moesten het hoofd buigen voor het Guyanese Milerock: nul tegen twee. Het is ook voor het eerst dat een Surinaamse club op eigen bodem verliest van een Guyanese tegenstander.

  Het is duidelijk dat Brunswijk nog steeds van een balletje trappen houdt maar dat hij daarmee de kansen van zijn team verkleint door mee te doen met de competities gaat er waarschijnlijk nog niet bij in, het lijkt mij iets voor de Surinaamse voetbalbond om ook competities te organiseren voor oud spelers zodat Ronnie Brunswijk met gelijk gezinden op het veld balletje kan trappen.


  Maak melding

 9. De beste man is een schande voor Suriname!

  Het probleem van ons Surinamers is helder en dat blijkt nu weer eens duidelijk, wij beseffen en weten niet wanneer het tijd is om het stokje door te geven aan een volgende generatie, zie de voetbalwedstrijd, zie de politiek, zie de samenleving!


  Maak melding

 10. Zo is deze man dus in de DNA bezig. Hij kent zijn eigen beperkingen jammer genoeg niet. Walst over het belang van zijn club en land enkel om het eigen belang. Daar helpt geen lieve zoon aan. Eerst moet het kalf verdronken zijn, voordat hij de put dempt. Als we die lijn doortrekken naar preesi, bekruipt mij het gevoel dat Dino -in real life- nooit de baas zal zijn van zijn legertje. Papa is het en niemand anders. Verkeerde voorbeelden voor de jeugd, als je ook bedenkt dat de manja nooit ver van de boom zal vallen. Blijft daarom niet te dicht staan bij de manjabomen met hun overrijpe manja’s die nu regeren.


  Maak melding

 11. Het is niet de 1ste keer dat dhr brunswijk dit doet.de oplossing is heel simpel.
  de trainer moet op het moment dat hij wil bepalen gewoon opstappen.niet bang zijn voor brunsie maar gewoon zeggen. als jij speelt ben ik weg.


  Maak melding

 12. Goedzo brunsy ga zo door ,hopelijk is dit het begin van ongemanierde en respectloze mensen die zo hun ondergang tegemoet gaan.

  Zielig en triest, a tang so


  Maak melding

 13. Een olifant kan je niet tackelen,maar een oude van een halve eeuw kan je wel alle hoeken van het oerwoud(sorry van het veld) laten zien,
  zeker als ie ook nog van die witte poeiri gesnoven heeft en denkt dat hij kan vliegen door de jonkies op het veld.
  Je zal maar zo’n vader moeten hebben.
  Wordt tijd dat ie letterlijk verbannen wordt naar de brunsbush

  A so mi takkie


  Maak melding

 14. […] Brunswijk is the owner and president of the Inter Moengotapoe (IMT) football club, for which he still regularly turns out, despite being nearly 60 years old and severely overweight. On the field, the former warlord is […]


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.