Politiek bedrijven rechtvaardigt alles in Suriname

18

PARAMARIBO, 19 mrt – Er zijn grenzen aan de beschaving, aan het verschil tussen het mijn en dijn. Althans voor wie John van Coblijn wil geloven. De topadviseur van de Nationale Partij Suriname en van ex-president Ronald Venetiaan, vindt dat politiek alles rechtvaadigt. “Zodra je de politieke arena betreedt, spelen auteursrechten geen rol.”

Deze vergaande uitspraak volgt op de ophef na het spotje over de beloften van de huidige machthebbers. Dat videobeelden gebruikt worden van een NDP-videoclip, mag de pret niet drukken. “Niet alleen auteursrechten spelen, maar ook politieke rechten”, zegt Van Coblijn tegenover Apintie TV. Hij heeft dan ook geen begrip voor de verontwaardiging van Juizt Records, producenten van NDP-clip Zoveel Jaren Front. Die schreeuwen nu moord en brand.

Het beeld dat zij afschilderden in de originele clip moet de verpaupering weergeven van zoveel jaren Front-bestuur. Het maakte deel uit van NDP’s verkiezingscampagne. “Wat de NPS nu heeft gedaan is een verdraaiing. We kunnen niet een jaar terug een politieke partij steunen en nu tegen zijn”, zegt Enver Panka van Juizt Records. Hij overweegt juridische stappen. “Wij zeggen niets in de clip, we laten de mensen aan het woord die beloften doen, we hebben alleen het materiaal van hun opdrachtgevers ingezet”, verklaart Van Coblijn.

18 REACTIES

 1. Muzikanten moeten zich niet laten misbruiken door de politiek, dat heeft de NDP wel gedaan met deze jongeren ze zijn misbruikt door de NDP en nu anderen de rollen omdraaien en hun laten zien dat ze misbruikt zijn dan is dat verkeerd in hun ogen, papa touwtje was precies het zelfde hij veegde de vloer aan met de hele regering venetiaan dat mocht in de ogen van de ndp nu hun aan de beurt zijn dan moet de rechter aan te pas komen stelletje onverdraagzame kleuters zijn jullie.Ik hebt naar die persconferentie geluisterd ik hoorde geen rapper maar iemand die politiek is gehersenspoeld.


  Maak melding

 2. Geen keuring!

  Iedere Todobere en elke Gotromotjo in Suriname mag meedoen aan politiek. Een keuring, screening of toelatingscursus is niet vereist. Daarom rechtvaardigt politiek in Suriname ook alles wat zelfs niet door de beugel kan.

  Neem nouw beeldmateriaal van vorige verkiezingen en gebruik ze een half jaar na de verkiezing tegen de makers van die troep.
  Kom je dicht bij de waarheid dan heb je de poppen aan het dansen want dan zegt men dat je misbruikt.
  Datzelfde beeldmateriaal is misbruikt om de plannen van politieke tegenstanders totaal te dwarsbomen en beschamen.

  In Suriname wordt de Todobere soms door de Gotromotjo opgegeten. Maar sommige Todobere’s ontpoppen zich tot Kaaimans die op hun beurt de Gotromotjo opeten.
  Politiek is overal vies maar in Suriname is het smerig. Dat komt zuiver doordat ieder individu zich een weg er naar toe kan banen.
  Sommigen laten hun dierklijke instinkten de vrije loop terwijl anderen hun nabootsen.

  In Suriname kan alles! Zeker in politiek.
  Vanndaag ben je crimineel, morgen president.


  Maak melding

 3. ““Niet alleen auteursrechten spelen, maar ook politieke rechten”, zegt Van Coblijn ”

  Als dit het niveau is wat men een nps topper noemt, dan is het wel treurig gesteld met die hele partij.

  Cobie auteursrechten zijn autersrechten, en daar moet je met je flikker van af blijven.

  Je had op z’n minst toestemming moeten vragen.

  Wat deze coebie met politieke rechten bedoelt, zal een of andere nps kronkel zijn, waar we waarschijnlijk nooit achter zullen komen.


  Maak melding

 4. nog even en die politici gaan beweren dar bananen en bacoven recht zijn.
  Zij zijn dus duidelijk het meest slechte voorbeeld voor de jeugd.

  De Goslar in de Surinamerivier interesseerd ze niet


  Maak melding

 5. Het systeem in Suriname( wet en regelgeving)
  Is aan vervanging toe.Het Historische besef is tot het diepte punt gedaald. Het is niet meer dan logische dat je een club regeer macht geeft, en wet en regelgeving toepast wanneer het je uit komt, alles wat krom is goed praat.Het intelectueel kader verruilt voor Politieke Loyalisten en dreigt met juridische stappen wanneer het je uit komt.
  Welke persoon durft nu op te staan die zegt dit tot de wortel te zullen uitroeien.
  Wie durft wet en regelgeving te handhaven en ook hanhavend op te treden.
  Wie durft.


  Maak melding

 6. Die Dorpsidioot op nummer 4 voelt zich geroepen om op te komen voor auteursrechten, maar wanneer het over mensenrechten gaat dan staat hij aan de kant criminele misdadigers zo inconsequent is deze Buriki.


  Maak melding

 7. En doornroosje,van welke recht heeft de bermschreeuwer gebruikt gemaakt al de jaren?Hij kon maar blijven afgeven op de regering.Ongestraft omdat er ook een recht is om kritiek te leveren op de openbare figuren.Nu hij zelf daar zit op de stoel moet hij niet moord en brand schreeuwen als er wat over hem gezegd wordt.

  Cobie.


  Maak melding

 8. Wikileaks No 7, you’re right!

  Een koekje van eigen deeg.

  Cobie goedzo! I love it!

  Vooral die Misiekaba met z’n ordinaire smoel!
  De voorganger????? Al gegeten en gedronken!


  Maak melding

 9. He coebie op 8, als je niet weet waarover het gaat, hori yu mofo en njang yu sardien fu yu. Het gaat dus in deze niet om kritiek leveren, dan doen ze toch ook. Als beroepsfrauders zijn ze nu aan het plagiëren en dat mag niet, ergo het is strafbaar.

  Je naamgenoot cobie probeerd zich eruit te kletsen en maakt het van kwaad tot erger om te stellen dat als het om politiek gaat er geen regels bestaan.

  Dit zijn dus de mensen die het land jarenlang hebben bestuurd, hun denkwijze is zo rauw en primitief, je kan je alleen maar voor schamen.


  Maak melding

 10. Doornroosje,de artiesten en de uitgever praten van misleiding en manipulatie.De ndp herkent plagiaat en diefstal in de clip en willen naar de rechter.En dit laatste vind ik prachtig,want dan is de gang naar Boxel straks niet zo moeilijk meer.

  Cobie.


  Maak melding

 11. Ik wil even verder kijken dan dit hele politiek getouwtrek. Dit soort situaties zullen zich altijd voordoen, maar de essentie is dat wij moeten veranderen.Het moet inderdaad een wake up call zijn ja, zoals die meneer JC het zei, maar een wake up call voor de jongeren die hun talenten beter kunnen benutten.Waarvan druipt enkele van hun vroegere producties? Gewelddadigheid! No onderschat mie? No onderschat de wereld!! Als je je laat misbruiken door de wereld, zal dat doorgaan, zolang jij daar geen verandering inbreng, waar jij dat zelf kan.Zal iemand het in zijn hoofd halen om bijv. een rapgroep als “Generation of Christ” benaderen voor zulke producties? Artiesten, gooi je talent niet te grabbel!


  Maak melding

 12. Primitief,
  Synoniem, barbaars, gebrekkig, onfatsoenlijk, bekrompen, onbeschaafd.M.Doorn jij en jou baas zijn primitief de mensen die het land jarenlang hebben bestuurd hebben geen bloed aan hun klauwen, Suriname is nooit eerder veroordeeld voor mensenrechtenschending, genocide, nooit eerder zijn politieke tegenstanders opgepakt gemarteld en afgeslacht zonder enige vorm van proces, Jou baas Desi Bouterse heeft ervoor gezorgd dat onze sterke munt niets meer waard is vandaag, hij heeft voor gezorgd dat ons land bekend stond als narco staat. moet ik nog verder gaan yu buriki? jij schaamt jou voor de vroegere regeerders die met vallen en opstaan zich wel hebben gehouden aan de democratische spelregel die voor de jaren 80 gelde in Suriname.Die criminelen die nu aan de macht zijn daar schaam jij je niet voor toch? hun zijn jou voorbeeld hun zijn naar jou mening de beste regering die Suriname ooit heeft meegemaakt. Ik vraag mij af hou oud jij ben M.Doorn want als jij echt weet hoe deze criminele bende die nu aan de macht zijn onze landgenoten hebben geknecht onderdrukt vernederd dat lul jij anders.stelletje uilskuikens dat jullie zijn.


  Maak melding

 13. M Doorn neemt dusdanig stelling voor de mensen die nu zitten, dat hij iets over het hoofd ziet. In Suriname heeft men het nimmer nauw genomen met auteursrechten. Waarom zijn de bioscopen failliet gegaan?. Als je naar de tv kijkt zie je films, die in Europa en Amerika net uit zijn, maar daar gewoon worden vertoond. Gewoon omdat niemand zich daar druk om maakt. Voor hetzelfde geld is het allemaal ook gejat door die gasten die nu moord en brand roepen.  


  Maak melding

 14. Guno op 14 stelt

  “In Suriname heeft men het nimmer nauw genomen met auteursrechten.”

  So what, moeten we dan op dezelfde voet doorgaan, is het niet hoog tijd om hier stelling tegen te nemen. Zouden niet juist de mensen die beweren schone vingers te hebben, niet het voortouw moeten nemen om dit verwerpelijk gedrag aan de kaak te stellen.

  Als een NPS topper zoals hij zich zelf noemt, aangeeft dat alles geoorloofd is als het om politiek gaat. Dan moeten we ons niet afvragen waarom Suriname in zo’n moreel vervallen staat is. Nps’ers en fronters zijn totaal moreel corrupt.

  Een typisch voorbeeld van een moreel corrupte figuur is wikifreak. Deze verstandelijk gehandicapte figurant, denkt door te blijven raaskallen over 8. dec, hij zichzelf kan vrijpleiten voor zijn verwerpelijk gedrag.


  Maak melding

 15. Moet zijn

  Dan hoeven we ons niet meer af te vragen waarom Suriname in zo’n moreel vervallen staat is. Nps’ers en fronters zijn totaal moreel corrupt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.