Nog een Surinaamse ambassade, en waarom niet?

46

PARAMARIBO, 19 mrt – Binnen de coalitie speelt zowaar het idee van nog een diplomatieke post. In Europa wel te verstaan. En waarom niet? Parlementariër André Misiekaba heeft weliswaar begrip voor Suriname’s economische overlevingsstrijd. Maar een permanente missie in het Zwitserse Genève zou niet bepaald slecht staan.

Dat dan bovenop de financiële perikelen rond het vestigen van een ambassade in Parijs. Een dure stad, volgens minister Winston Lackin van Buitenlandse zaken. “We moeten serieus overwegen om permanent een missie in Genève te vestigen, ook al is dat in de vorm van één persoon”, zegt Misiekaba tegenover Dagblad Suriname. Niet in Genève vertegenwoordigd zijn, betekent de internationale boot vaak missen. Het is de stad van de diplomatie.

Dus ben je dichtbij de besluitvorming. “Genève is een wereldstad waar de belangrijkste organisaties zijn gehuisvest. De hoofdkwartieren van de UNDP, ILO, WTO, het Rode Kruis, zijn allemaal in Genève gevestigd. Als we een team willen hebben, moeten we er fysiek bij zijn”, aldus Misiekaba. Formeel houdt de Surinaamse ambassade in Brussel dit soort lijnen open. Kennelijk is kwaliteitsverbetering daar niet goedkoper genoeg.

46 REACTIES

 1. Eerst de noden van het volk verhelpen dan kan je verder kijken, Keizer bigie mofo moet niets van blanken hebben maar hij wil wel met geneve en frankrijk samenwerking, waarom niet naar afrika?


  Maak melding

 2. Kandidaat!

  Bet your live dat hij al een kandidaat heeft?
  Een vriend die ook geaccomodeerd moet worden?

  Wie zegt nou wat tegen de pers? Misiekaba of Misiedjan? Indien Misiedjan dan lult hij.
  Zijn binnenlandse criminaliteit heeft grote prioriteit en hij denkt aan Geneve?

  Indien Misiekaba dan heeft hij een Zwitsers sprekende vriend die nog een plek moet.

  Het is de laatste tijd gebleken dat gewone, binnenlandse problemen niet de moeite zijn om over te steggelen. Ieder DNA lid probeert een ander te overtreffen met luchtballonnen.
  Intristingh tingh!


  Maak melding

 3. Dat dan bovenop de financiële perikelen rond het vestigen van een ambassade in Parijs. Een dure stad, volgens minister Winston Lackin van Buitenlandse zaken. “We moeten serieus overwegen om permanent een missie in Genève te vestigen, ook al is dat in de vorm van één persoon”, zegt Misiedjan tegenover Dagblad Suriname. Niet in Genève vertegenwoordigd zijn, betekent de internationale boot vaak missen. Het is de stad van de diplomatie.

  Als kind in Suriname zeiden ze altijd tegen mij wanneer ik iets wilde gedaan krijgen , je hebt een kruiwagen nodig anders zal het jouw niet lukken en inderdaad via via kreeg ik dan toch altijd mijn zaken geregeld. In de diplomatieke wereld is het ook niets anders wil Suriname haar zaken geregeld zien in Geneve dan zou je naar mijn mening beter in Parijs kunnen zitten (kost een beetje meer geld maar wel met enig resultaat) bovendien zijn ze ook nog onze buurland. De Fransen hebben hele goede Internationale contacten waarvan Suriname mede van zou kunnen profiteren door in Parijs te zijn en te lobbyen bij de Fransen Overheid om jouw diplomatieke zaken in Geneve geregeld zien te krijgen de Fransen kunnen deuren openen in Geneve die anders misschien gesloten zouden blijven voor Suriname.


  Maak melding

 4. aah..hmmmm. de UN Human Rights Council zetelt in Geneve. Dan kunnen we sneller Moi Wana en ’82 weer op de agenda krijgen.

  Goede actie meneer André Misiekaba! Wat denkt El Bota ervan?


  Maak melding

 5. Suriname;
  kind met een waterhoofd en grootheidswaanzin.
  De internationale diplomatie heeft alleen een luisterend oor als je wat te bieden hebt.
  Zorg eerst dat de binnenlandse puinhoop wordt geschoond voordat zo overdreven de flinke jongen speelt.
  Een te grote broek zakt altijd af en dan staan jullie voor lul in Geneve.


  Maak melding

 6. Volslagen idoot.

  Nog een ambassade terwijl het volk straks sterft van de honger.

  En wat heeft Misiekaba daarmee te maken. Verleent hij soms ondersteuning an crimenele die hun zwarte geld op een Zwitserse rekening willen storten?? Zoekt DDB soms iemand om via de diplomatieke post de staatkas te verhuizen.
  Was doodskisthoefdraadnagel soms opzoek naar goud bars om de verhuzizing makkelijker te maken.

  Al die politicie die zich nadrukkelijk bemoeien met zaken die niet onderhen vallen?? Geeft te denken.


  Maak melding

 7. Genève? Wedden dat 2/3 van het Surinaamse volk niet eens weet waar het ligt? Parijs is te duur, Genève is een stad te ver. Wie kan mij uitleggen wat het belang voor Suriname is, met een inwonersaantal van nog een half miljoen mensen? Inderdaad, iemand schreef het al hierboven: grootheidswaanzin! Ik weet wel een goede plek voor de diplomatieke missie van Suriname in Genève. Tussen die van Zimbabwe en Congo.


  Maak melding

 8. Internatiole oraginastie zit ook in Den Haag.Waarom zo duur doen?Zwitserland is bepaald niet goedkoop,tov Parijs.(uit ervaring)
  Anders Brussel ,daar zetelt alle landen van de wereld.Om bij de geheime bankrekening te komen dan is zwitserland the place to be.Ooit in Lausane bij Veve-meer geweest,prachtig.Zou ‘k nog eens daar willen zijn.


  Maak melding

 9. In nederland is het al een probleem, wat zal het worden in parijs.
  Trowens wie is misikaba, nooit van gehoord.
  Het is wel een luize baantje vooral goed betaald.

  A tang so


  Maak melding

 10. Sommige Surinamers zijn blijven steken in het consumeren van bokking, haring, haringwater, zoutvlees, gezouten amsooi, bubakassi, bakkeljouw en aller hande minderwaardig voedsel!

  Biefstuk is kennelijk niet voor hen weggelegd.

  Het laatste is blijkbaar voorbehouden aan de oranjegezindten.


  Maak melding

 11. Een Ambassade te hebben in een ander land is gezegd niet gratis en de vraag is wat verdien er aan?Suriname een klein en arm land kan veel geld sparen door de ambassade in Parijs de zaken in Genève te regelen als het moet.Spaar deze kostnaden en gebruik het geld waar het echt dringend nodig is bv de oudervoorziening.


  Maak melding

 12. Waarom ook niet. Dan meteen ook een ambassade op de noordpool. Dan kunnen de surinamers proberen Fernandes ijs te verkopen aan de Eskomo’s


  Maak melding

 13. Ha,ha,ha!Ajajaaaaaaaaaai.Van heel Zuid Amerika hebben onze Surinaamse mannen de kleinste pik.Daarom val ik op Braziliaanse,(Frans)Guyanese en andere mannen uit Zuid Amerika.De Surinaamse man is een eeuwigdurende telleurstelling in bed en dan willen ze nog stoer doen met hun lidje.Ajajaaaaaaaaaaaaiiiiiiiii.


  Maak melding

 14. laat clini-clowns brainstormen en ze komen met briljante ideeen. Wat denken ze van een ambassade in San Marino, Turkemenistan of Tsjaad..enz. Dat ze nog geen ideeënbus hebben!
  Een beter idee is om de Duiters (amassade!) te vragem om hun Goslar uit de Surinamerivier te halen.


  Maak melding

 15. Hallo Pinto en Doorn ( of zijn jullie één en dezelfde persoon?)

  Jullie blinde en slaafse opstelling naar deze regering is echt te zielig voor woorden


  Maak melding

 16. Een Surinaamse ambassade in Rusland is van grote betekenis voor Suriname. Met Rusland kunnen veel zaken gedaan worden.Suriname kan lanbouwproducten en visproducten leveren aan Rusland. Uit Rusland zouden wij kunnen krijgen:kennis op het gebied van mijnbouw,bosbouw, aardolie-industrie, ijzer,machines voor de verwerking van staal voor de constructiebouw,machines voor de productie van consumptie artikelen,machines voor de visverwerking,koelcellen voor de opslag van vis en groenten voor de export, kennis op het gebied van farmacie en geneeskunde,kennis om onze eigen cementproductie op te starten,enz.enz.


  Maak melding

 17. @18 meneer Denk

  Waqarom kijk je niet naar de slaafse houding van jullie mmensen naAR GEERT wildrs ,ik zeg het ng een keer.

  Surinaamse zaken zijn alleen voor surinamers of nederlands geboren Surinamers.

  Jullie zaken zijn geert wilders en zijn racistishe partij.
  Ga daar je kritiek maar uitleven ,ik kan je wat stoff geven als je niet weet waarover te klachen, te beginnen bij Democratie-Vrijheid van Geloof…. ga daar maar over discuseren met je maten cor en cornuiten .

  Nog maals de Vraag ,het is niet dat je hier niet mag reageren maar wat gaat het jouw aan en wat zijn je motieven hier?
  Als wij 10 ambassades willen dan wat?
  doet pijn he vooruitgang?

  Nederlanders horen hier niet en als jullie willen reageren hou het netjes maar ga niet beledigen want jullie zijn geen haar beter.

  en als je niet begrijpt wat ik bedoel met geen haar beter.onderzoek dit:

  1519 Africans revolt in Spanish Hispaniola
  1522 Revolt in Puerto Rico
  1530 Revolt in Mexico
  1550 Revolt in Panama and Peru
  1630-1697 Thousands of enslaved Africans establish Palmares, Brazil
  1639 First British West Indies African revolt (Providence Island)
  1655 Revolt of 1,500 Africans in Jamaica
  1663-1739 Nearly 76 years of insurrections by enslaved Jamaicans
  1674 Revolt in Barbados
  1687 Revolt in Antigua
  1691 First revolt in Haiti
  1712 New York City’s Africans accused of “freedom fires”
  1715-1763 Enslaved Africans revolt in Surinam
  1739 Stono, South Carolina enslaved Africans revolt
  1741 Suspected city-wide arson plan by New York City’s enslaved Africans
  1760 Major revolt in Jamaica led by “Tackey”
  1763 Major revolt of enslaved Africans in Dutch Surinam
  1765 Revolt by enslaved Africans in Honduras
  1768 Discovery of revolt plot on St. Kitts
  1773 Enslaved Jamaicans in major revolt
  1791-1803 Some 500,000 enslaved Africans successfully revolt in Haiti
  1796 Enslaved Africans revolt in St. Lucia
  1800 Gabriel Prosser and 1,000 fellow Africans plot Virginia revolt
  1801 Revolt of enslaved Africans in Guadeloupe
  1811 Revolt of enslaved Africans in St. John’s Parish, Louisiana
  1816 Attempted revolt in Fredericksburg, Virginia
  1819 Attempted revolt in Augusta, Georgia
  1822 Revolt plot in South Carolina by Denmark Vesey and 5,000 enslaved Africans
  1823 Major slave revolt in Guyana
  1828-1837 Revolt of enslaved Africans in Brazil
  1831 Revolt of enslaved Africans in Antigua, in Jamaica led by Samuel Sharpe,
  Major U.S. enslaved Africans revolt under Nat Turner in Virginia
  1844 Revolt of enslaved Africans in Cuba
  1848 Revolt of enslaved Africans in the Virgin Islands

  Wanneer krijgen wij onze vrijstelling van belasting voor al die jaren dwangarbeid,Slavernij en Genocide
  ga daar maar over praten met je cornuiten hoe het daarmee zit inplaats van rommel hier te verkondigen en dat geld voor jullie allemaal stelletje Arrogante …


  Maak melding

 18. Ik lees hier dat Lackin het duur vindt, maar Misiekaba er vol van is? Van regeren heeft men geen kaas gegeten, maar overal waar er een ‘pot’ is, moet Sur. aan tafel zitten. Standplaats Geneve is vandaag uit de hoed gerold. Desnoods voor een persoon.

  De ophef van Misiekaba doet vermoeden dat het om iemand gaat die dichtbij hem staat. Waarschijnlijk zal Parijs op de lange baan geschoven worden. Kan Misiekaba dan zelf naar Geneve gaan? Klinkt lekker interessant.


  Maak melding

 19. @Armandtov
  Rusland zou inderdaad een betere keuze geweest zijn.
  Maar helaas Rusland zit echt niet te wachten op een handje rijst en een beetje vis uit Suriname. Rusland is een “Granenland”. Bovendien wordt de visserij geplaagd door quotering en zal de geringe vangst in de nabije toekomst zelfs onvoldoende zijn voor de lokale bevolking.
  Bouterse heeft recent nog uitgesproken goeie sier te maken met China en India, nu is het weer Frankrijk en Zwitserland en morgen zal hij wel weer andere onzin uitkramen.

  Bouterse STOP met al dat gezwam en zorg dat jouw mensen krijgen wat ze beloofd is.
  Het gaat om overleven !!


  Maak melding

 20. Geachte Ibrahim,
  wij zijn niet klein en arm.Kijk maar naar onze pres.De enkele keer dat hij ergens heen mag,gaat hij met de Sur air one.Dat toestel moet één maal vierentwintig uur voor hem vliegklaar staan.Hoe kom je op Arm?Ambassade in Belgie,Holland,Parijs.Arm?

  Armandtov,
  wie wil hardwerken in Sur?Ga even voor de VCB staan en je wordt omringd door goudhandelaren.Gewoon op straat.Zo rijk zijn we al.

  Cobie.


  Maak melding

 21. Hallo Boni Tula,

  Even een paar zin uit jouw onzinverhaal:

  “Nederlanders horen hier niet”

  “Wanneer krijgen wij onze vrijstelling van belasting voor al die jaren dwangarbeid,Slavernij en Genocide”

  “Als wij 10 ambassades willen dan wat?
  doet pijn he vooruitgang”

  Voor mij part opent Suriname 600 ambassades welk geld ten koste gaat van de verzorging van de ouderen en de zieken. Als jij dit verstaan onder vooruitgang dan ben je te zielig voor woorden.

  En daar komt de slavernij troefkaart weer ui de mouw. Hou nu eens een keer je hand niet op en ga gewoon keihard aan het werk voor de verandering en verstop je niet achter het onrecht wat je voorouders tot is aangedaan.

  En als Nederlanders niet in Suriname horen, dan ben je nog meer een racist dan Wilders.


  Maak melding

 22. Cobie
  Als de president op groot voet leeft wil mij niet zeggen dat het land rijk is.Je bent arm als de staat je niet een goed oudervoorziening kan garanderen.Cobie,Je woont in Nederland kijk maar om je heen en zie hoe de oudervoorziening daar staat.De maandelijkse kinderbijslag voor en alleenstaanden vrouw met twee kinderen in Suriname met een laaginkomen is zo laag dat haast Nieks zegt bij haar inkomen. De vader van de kinderen heeft nog andere kinderen en hij Weigert voor al deze kinderen te betalen.Suriname is rijk aan grondstoffen maar de winsten komen niet deze arme mensen ten dele.Voor mij is een land rijk wanneer het volk van de winsten geniet verder niet.


  Maak melding

 23. Nederlanders waren eerder in Suriname dan Creolen.
  Dus als we het over rechten hebben lust ik er nog wel een paar.
  Misschien moeten de negers die het zo moeilijk hebben maar op de boot terug naar hun geliefde vaderland.
  Daar moorden ze elkaar uit en vluchten ze massaal naar het blanke Europa.
  Surinamers horen in Nederland. Net als als die andere 200 nationaliteiten.
  Ze verrijken onze samenleving


  Maak melding

 24. Boni Tula, Boni Tula,

  600 jaar voor Christus heeft een Aap voor het eerst een tandenstoker gebruikt.
  Met jouw redenering leven in Suriname nog steeds Apen die dezelfde tandenstoker gebruiken? 600 jaar lang? Vooruitgang? Hoe kom je daar nou bij!

  Elke Ambassade kost geld. In Geneve kost het drie keer zo veel. Niet WAT je bent geeft de doorslag in Europa, maar WIE je bent. En Europa weet heel goed wie Desi is.


  Maak melding

 25. Misiekaba wil die post voor zichzelf hebben.Hij was naar de interparlementaire vergadering geweest.Nu wil hij ook wat langer daar verblijven,gezien het mc schip gestrand is en de ratten het beginnen te verlaten.Die voelen tenslotte het eerst nattigheid.

  Cobie.


  Maak melding

 26. @ Henk Molenaar,
  Dit is de bekende retoriek van die schapen van Bouterse, Boni Tula is het levende voorbeeld van figuren die met minderwaardigheidscomplex leven. Bouterse verteld aan die ezels dat hij ze heeft bevrijd, maar zegt niet van wat hij ze heeft bevrijd. De zogenaamde bevrijder die alle grondrechten van zijn landgenoten met zijn militaire laarzen vertrapt, hij heeft ze onderdrukt vermoord vernederd en zich zelf verrijkt ten koste van de arme bevolking die hij zogenaamd heeft bevrijd. idioten als Boni Tula, pinto , M.Doorn willen de realiteit niet onder ogen zien. dictators zijn allemaal het zelfde kijk naar die zonen van gaddafi ze geven feesten met artiesten die 1 miljoen euro per optreden kosten terwijl jou volk armoede lijd,zie de vergelijking met dino Bouterse, een crimineel met een strafblad wordt door zijn vader benoemt tot hoofd van een zwaar bewapend eenheid, de vrouw van desi krijgt een salaris van 8000 srd per maand , oude vrienden van Bouterse die mijn volk hebben geknecht onderdrukt en vernederd worden gewoon benoemd tot adviseur van massamoordenaar bouterse,Dit alles wetende komt die kortzichtige schaap op nummer op nummer 23 met 1519,1848, 1712 aanwaaien dan is er toch draaitje los in deze gasten hun bagger KOP.


  Maak melding

 27. He mensen een ambassade in eerder genoemd land hoeft helemaal niet duur te zijn.
  Het hoeft geen geweldig gebouw te zijn maar gewoon een kamertje of op een soldertje met een klein uithangbordje”Surinaamse Ambassade”.


  Maak melding

 28. #23 Boni Tula

  From one black man to another:

  Wat een data schrijf je hier op. Hamvraag wat heeft dat met Sur. en ambassades te maken? Waarom verstop jij je nog in je hokjes-politiek? Het moet je nu toch duidelijk zijn dat het hier om hebzucht van je leiders gaat. Als je de geschiedenis wil citeren of doceren, blijf dan aub bij je context. Hier heeft het geen gram waarde. Voegt zogezegd niets aan de discussie toe. Wat wil je dat die Misiekaba naar Geneve gaat, om wat te doen? Sidon na lanki.
  Laten we mekaar niets wijsmaken, citeren over andere landen haalt het accent van jouw en mijn land af. Elke Sur. daar geboren – koemba tee- voor jou, mag mee praten. Waar die ook woont. Stop met die onzinnige dingen als alleen die er wonen mogen meepraten. Waar is je gevoel voor democratie. Of heb jij je de macht toegeeigend om te bepalen wie mee mogen praten. Gaat een beetje gek daar, maar in een ding geef ik je gelijk. Jij hebt gestemd en nu mag je op de blaren zitten. Laat Misiekaba naar Geneve gaan, straks is het ook kaba met die hele santekraam waarmee je preesie bezig is. Ik word er niet goed van als ik weer verneem hoe de hebzucht rijkelijk tiert in het land. Staatsolie is ook al de klos. Het aftellen is begonnen…. Waar gaat dat heen BT, spoedig zullen jullie de uitverkoop moeten aankondigen.


  Maak melding

 29. Met dit soort idiote verhalen als dat van Boni Tula worden mij landgenoten vergiftig op die radio station van de NDP. die naam is mij even ontgaan.


  Maak melding

 30. Domme IDIOOT Misiekaba….hij vergeet dat al die ambassades voor spek en (bruine)bonen zijn. Die luie ambtenaren willen niet werken, ze zien dit ambt als een betaalde vakantie!!!Nog meer gelf uitgeven??? Waarom geen ambassade in Burundi, Togo, Rwuanda, Somalie of Zuid Sudan, dan zijn we meteen bankroet!!!!!


  Maak melding

 31. @ Chevalier

  Ik blijf bij mijn standpunt dat Surname een ambassade krijgt in Rusland.Hoe meer afzet er komt voor Surinaamse producten op de wereldmarkt des te beter zal het gaan met de Surinaamse economie.Ook zou Suriname ook veel van Rusland kunnen overnemen.Zie maar hoe het met India en China thans gaat.Rusland is een grote afzet markt voor heel veel producten. Nederland exporteert per maand voor 35 miljoen euro aan bloemen naar Rusland. Per jaar is dat 12 x € 35 miljoen = € 420 miljoen.Kassa voor Nederland.En Suriname moet aan de zijlijn staan en toekijken hoe anderen beter worden.Suriname kan veel vis leveren aan Rusland. Russen zijn echte visters.Per maand zou Suriname minimaal 25 ton vis aan Rusland kunnen leveren.Geef dit door aan de Surinaamse regering.Met een Surinaamse ambassade in Rusland zouden de lijnen direct kort zijn om tot handelsovereenkomsten te komen.


  Maak melding

 32. @Prik , reactie nr 15, ghe ghe ,boi soso fatoe. Je kier mie.Maar alle geintjes op een stokje,ik vind dit een nonsens idee. Het volk heeft bijna niet te eten en een nieuwe dure ambassade opzetten in Geneve? Het stemt echt tot nadenken.


  Maak melding

 33. Beste Armandtov,

  Rusland; niet slecht! Maar zonder Ambassade kan er toch ook handel worden gedreven?

  Dat Russen viseters zijn is waar. Dat kun je zien in de documentaire “kinderen van het vissersdorp”.
  Daarin zie je hoe kolossale Russische vliegtuigen vol wapens het Afrikaans dorp verpesten, de kleine kinderen uitbuiten en de gefileerde vis meenemen in dezelfde grote vliegtuigen. Zonder enige vooruitgang van het vissersdorp.

  Willen we met Russen in zee gaan, dan hebben we slimme onderhandelaars nodig en niet die Lackin en/of zijn schoothondjes. Dan kunnen ze ons misschien ook leren hoe we naar de Maan kunnen gaan.


  Maak melding

 34. Voor sommige mag en moet Suriname geen andere ambassades hebben dan die in Nederland alleen. Het gebler en getier hier moet dus alszodanig worden gelezen.

  Voor deze eenkennige zielen, we leven in een global village, Suriname hoort erbij dus de regering zal en mag ambassades openen waar die nodig acht om de belangen van Suriname het beste te behartigen.


  Maak melding

 35. Omdat jij geen moraal hebt maakt het voor jou niet uit of jou land vertegenwoordig wordt door criminelen, massamoordenaars, drugs handelaren, oplichter en bedriegers.
  Mij advies aan jou M.Doorn stop met luisteren naar kankantri en bakana tori, kijk wat er vandaag aan de dag in de wereld gebeurd dat zal jou algemene ontwikkeling goed doen.
  Advies van iemand die de lagere school heeft doorlopen.


  Maak melding

 36. Ibrahim,
  ik wilde je even wijzen op de Afrikaanse toestanden die we nu kennen.
  En als je vraagt,heeft niemand op de Mc gestemd.

  Cobie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.