Nederland: plan voor nieuwe relatie met Suriname

41

DEN HAAG/PARAMARIBO, 19 mrt – Het Nederlandse kabinet heeft vrijdag besloten om het aantal landen dat ontwikkelingshulp van Nederland krijgt, te verkleinen van 33 naar 15. Onder andere Egypte en Suriname worden van de lijst geschrapt, maakte Staatssecretaris van Buitenlandse Zaken Ben Knapen gisteren bekend.

geldSuriname krijgt dus geen ontwikkelingshulp meer, maar Nederland houdt wel een ‘bijzondere band’ met de voormalige kolonie benadrukte het ministerie. Het kabinet komt daarom later dit voorjaar met een plan voor de nieuwe relatie met Suriname.

In Midden-Amerika blijft Nederland zich met een regionaal programma richten op mensenrechten, democratisering en veiligheid. Ook vanwege het belang daarvan voor de Caribische landen van het Koninkrijk.

41 REACTIES

 1. Geen enkele Surinamer ligt wakker van een hernieuwde overeenkomst met Holland.

  Een overeenkomst met die ptata’s is als ware het op water geschreven.

  Ze vinden altijd weer een reden om die kraan op lafhartige wijze dicht te draaien.


  Maak melding

 2. Via de staat Nederland zal er waarschijnlijk niet zoveel geld meer binnenstromen, maar als we ervan uitgaan dat er 100.000 Surineds jaarlijk Suriname bezoeken. Exacte cijfers weet ik niet, maar ben er wel benieuwd naar. Als elk bezoeker 1000 euro uitgeeft, is het toch 100.000.000 Euro aan jaarlijkse inkomsten. Los van huizen bouwen, lucratieve drugslijnen, investeringen, gepensioneerden, pakketten en steun.

  Graag zou ik willen weten welk ander land, als Nederland, grotere economische bijdrage levert aan Suriname.

  Ik vraag me verder af wat er in al die jaren met het staatssteun is gedaan. Ik heb wel heel veel kapitalisten gezien die nooit belasting hebben hoeven te betalen. Mischien ligt het toch aan de Surinamers zelf, of ze zo verder willen gaan of drastische maatregelen moeten nemen, inkomsten zijn er genoeg, de grote vraag is hoe je ermee moet omgaan. Een land zonder belasting zal ten onder gaan.


  Maak melding

 3. Ik denk dat Bouterse openlijk karakter toont, zeker als je als die verwijten van hem in het openbaar heb gehoord blijft er m.i niets anders over om Nederland te bedanken voor de euro’s ontwikkelingshulp richting Suriname.


  Maak melding

 4. Pinto,
  Klopt wat je zegt een aantal Surinamers zijn in diepe slaap berust, de volgende regering zal weer die puinhoop van jou hol baasje komen opruimen.


  Maak melding

 5. Afrika!

  Verder in onze straat woont een gezin van Afrikaanse afkomst en wel Ghana.
  In de lente begint de drukte bij hen en dat duurt tot de herfst.
  Met volle Auto’s omen andere Afrikanen en ook Nederlanders spullen deponeren in zijn uitpuilende garage. Alles bestemd voor Ghana.

  Iedere maand krijgt de Afrikaanse buurman 20 tot dertig bedankkaartjes uit Ghana van de mensen die hij daar ter plekke steunt.
  Dan laat hij ze keurig aan de buurt zien en verschijnt er een parelwit gebit in zijn mond
  van trots en blijdschap. Dan zegt hij: “ik dank Nederland dat ik dit kan doen. Zonder Nederland was ik niet in staat dit voor mijn mensen te kunnen doen”.

  De dankbaarheid en trots van deze Ghanees doet mij denken aan de ondankbaarheid van de Surinamers. Een schril contrast waarvan mijn borstharen willen afvallen. Zijn alleen Surinamers zo ondankbaar?

  Een hernieuwde relatie tussen Nederland en Suriname zal alleen via NGO’s lopen. Deze Surinaamse regering wil geen open relatie met Nederland en Nederland ook niet met hun.
  De vorige regeringen hebben de hulp die voor ontwikkeling bedoeld was verbrast en dat zal deze regering ook niet anders vergaan.

  Ik zie dus NGO’s in Nederland middelen krijgen van de NL overheid die dan op transparante wijze worden ingezet om NGO’s in Suriname te helpen om de bevolking te ondersteunen.
  De huidige SU regering houdt dan geld over om zich aan hun plannen voor grote projecten te houden.
  Doen ze dat niet, dan stuurt de bevolking die voorruitgang wenst, hun naar huis.

  De neiuwe relatie zal dus via NGO’s gaan.


  Maak melding

 6. Nederland heeft altijd en zal altijd zijn eigen belang voorop stellen . Dus hou je zg ontwikkelingshulp maar. Suriname heeft Nederland voor NIETS te danken. Daar hebben mijn voorouders al meer dan het waard was , met hun bloed en hun leven betaald. Sorry Holland , dat klopt het was al zo lang terug maar de haat zit nu in de genen. Die zal met de tijd wel weer verdwijnen…Geef ons de tijd..


  Maak melding

 7. Nederland hoeft ons niets te geven.De kiezers van de ndp willen dat geld ook niet.Maar nederland kan wel huize Ashiana adopteren.Dan kunnen de oudjes op hun oude dag een beetje hollands welvaart genieten.Ook meneer Rust verdient dat.

  Cobie.


  Maak melding

 8. @ Pinto: Je weet zelf wel dat die ptata’s niet over 1 nacht ijs gaan. Als uit cijfers blijkt dat Suriname de ontwikkelingshulp helemaal niet meer nodig heeft gaat gewoon de kraan dicht. Bijna alle landen die ontwikkelingshulp van Nederland krijgen, worden gekort door de bezuinigingsmaatregelen in Nederland. Ontwikkelingshulp is geen MUST. Als je je eigen broek op kun houden heb je geen ontwikkelingshulp nodig. Jammer voor jou, maar je zult je riem een gaatje verder moeten aantrekken.


  Maak melding

 9. Wel goed rekenen mensen ( gaarne vorig stuk negeren)
  De invulling van de nieuwe relatie met Suriname is natuurlijk geen eenzijdige zaak en ongetwijfeld zal Nederland er voor zorgen dat er voor de nieuwe relatie aan Surinaamse zijde duidelijk is met wie namens Suriname de nieuwe relatie zal worden opgezet. Het zou van wijsheid getuigen als aan Surinaamse zijde, met de huidige politieke realiteit voor ogen, er op kort termijn zelf wordt aangevangen met het brainstormen over mogelijke voorstellen. Er zijn diverse issues die daarbij kunnen worden meegenomen en het zou onverstandig zijn om slechts over centen te praten. De relatie moet beduidend veel meer zijn en gericht zijn op gemeenschappelijke belangen en geen begie man tories.
  Het aantal van 100.000 Surinamers welke door vriend Pagaal wordt gehanteerd ( ter gedachtebepaling), is volkomen overdreven. Immers dit zou betekenen dat er gemiddeld 1923 Surinamers op bezoek komen per week…,hetgeen niet overeen komt met het aantal beschikbare stoelen op de vluchten. Ik hou het op 700 per week en dat is dan nog een mooie bijdragen aan zowel de SLM als de KLM en ook zoals Pgaal correct opmerkte, aan het land. In mijn berekening en met een te besteden budget van 750 Euro gemiddeld ( het wordt overigens tijd dat deze zaken eens wetenschappelijk worden onderzocht door Suriname), kom ik namelijk op iets meer dan 27 miljoen Euro. Hoeveel de totale bijdrage van toerisme als geheel is aan de Surinaamse staatskas is mij niet bekend maar ik denk wel dat daarin het overgrote deel van onze eigen mensen is.
  Pagaat heeft ook helemaal gelijk met zijn redenering dat de overige door hem genoemde activiteiten inderdaad het veelvoudige opbrengen. Kortom ik ben met hem eens dat de Surinamer buiten Suriname van zeer groot belang is voor Suriname en misschien wordt het tijd dat de regeringen dat gaan inzien en veel meer daarop inspelen en vooral ook een stukje warmhartigheid gaan tonen in plaats van de bekende domme houding welke waarschijnlijk bedoeld is om kennis en democratische opvattingen waaronder transparantie en bestuurlijk moraal, buiten de deur te houden. Pinto, ik ken je denk ik wel, maar je stelt me in ieder geval vaak teleur met je opmerkingen. Ik weiger te geloven dat je zo weinig geleerd hebt de afgelopen jaren. Wellicht zou het goed zijn dat je eens je afvraagt hoe Suriname zich een betere plek zou kunnen verwerven tussen beschaafde landen en vooral of het wel verstandig is dat een land haar toekomst en acceptatie in de wereld ondergeschikt maakt aan het belang van één man met een kleine groep strooplikkers er om heen. We moeten verder en in heel de wereld, in ieder geval beschaafde landen, is te zien dat het bestuur de toetsing van wat we als gangbaar en maatschappelijk aanvaard kunnen aanduiden, moet kunnen doorstaan. Suriname moet er zelf voor zorgen dat er duidelijkt eid komt in haar verleden en moet zo gauw mogelijk de weg op gaan om het onbetrouwbare zicht welke het thans heeft ( zie gerespecteerde rapporten en opiniebladen), kwijt te raken en aan degelijk en deugdelijkheid winnen. En stoere praatjes zullen daarbij niet helpen maar juist de bereidheid tot het voldoen aan normen waar de beschaafde wereld landen op beoordeelt. God zij met ons Suriname, ik hoop het echt


  Maak melding

 10. Paagal ziet het goed!
  Net 4 weken op vakantie geweest in SU.
  Met z’n 2tjes een kleine €4000 uitgegeven.(ex.tickets) Autohuur, appartement en allerlei andere leuke en lekkere dingen. Ook de familie nog gesponsord….
  Heel veel SuriNeds en touristen geven in Su veel geld uit.

  Verder is het echt zo dat Nederland als staat, en zeker het grootste deel van het Nederlandse volk, warme gevoelens heeft voor Suriname en de Surinamers!
  — Ook al verkondigd de altijd kortzichtige Pinto bij bijna ieder bericht, ongeacht het onderwerp, dat dat niet zo is. Net zoals hij te pas en te onpas verkondigt dat “de Surinamer” een grondige hekel zou hebben aan NL en haar inwoners.
  Geen visie.
  Zo dom, zo simpel, zo zielig, zo sneu.
  Pinto moet wel héél erg ongelukkig en eenzaam zijn, en daardoor erg gefrusteerd.
  Om medelij mee te krijgen….

  I love SU


  Maak melding

 11. Pinto,

  Waarom scheld je nu weer op de hollanders?
  Vorige keer was je blij want ze hadden tot nu toe niks voor het land betekend.
  Ik snap waarom je zo verdrietig ja je leest het goed verdrietig reageert (niet boos) want je hebt geen onkosten vergoeding meer van je heer. Hahahaha…..
  Het geld werd toch nooit voor verbetering van de sociale lasten voor het volk gebruikt. Dus Nederland heeft de beste beslissing genomen.
  Laat de criminelen zelf hun boontjes doppen.

  Oja Pinto je hebt jammer genoeg nooit op mijn serieuze vragen gereageerd en dat vind ik zeer spijtig voor iemand met zoveel kennis.

  Fijne dag en lik ze!


  Maak melding

 12. jullie zijn zo dom , wie wil zo graag met onderdrukers samen werken .
  surinamers zijn wijzer geworden , ze reageren niet als de surineds die uit één soort bestaat .
  omdat nederland nergens meer z´n slag kan slaan , denken ze om suriname weer een loer te draien .
  en dan begint het plunderen weer , maar dat gaat lekker niet door jantjes .


  Maak melding

 13. hé Pin(t)o,

  als je werkelijk zo’n hekel hebt aan Nederland, dan zou ik iedere, en dan bedoel ik ook Iedere link met Nederland te verbreken.
  Dit houdt in: géén Nederlands meer spreken of schrijven. (deed je toch al niet al te best!)
  Géén enkele euro in je bezit hebben.
  Géén enkel artikel uit Nederland kopen/gebruiken.
  Géén Nederlandse vrienden hebben.
  Alléén maar Suriname en dan eens kijken hoe je dit gaat bevallen.
  veel plezier op je eilandje
  Soko soko!!


  Maak melding

 14. Ik wist niet dat er zoveel van mijn landgenoten nog in de neger hut van oom Tom woonden.Nederland denkt te helpen en de Suris zien zich al in slavernij.Als het aan deze laatsten is,dan rusten ze nog enige generatie’s uit voor ze aan de opbouw beginnen.Om maar niet te werken kiezen ze een veroordeelde als pres.omdat die het meeste beloofde.

  Cobie.


  Maak melding

 15. Mnr Das
  Surinamers zijn niet ondankbaar,ze zijn alleen niet meer gelukkig met een paar oude spullen uit Nederland.
  Su is geen afrika waar mensen helemaal niets hebben en tevreden zijn met een paar afgedankte computer,dus als je een dankbare surinamer wil zien verras ze met de nieuwste iphone of ipad.Een oude pentium 4 beland snel in de berging dus jammer voor het geld.


  Maak melding

 16. Ion, Pietje Panie, kaarkong,
  Nederlands lezen is 1, het verstaan is een andere zaak.

  Het feit dat Surinamers in de regio geen poot aan de grond krijgen heeft er alles mee te maken dat onze orientatie te veel ligt op het hoge noorden.

  Na 8-jaar Holland deed ik een keer Belem aan op nog geen 40 minuten jetten vanaf Paramaribo.

  Wij mogen de nachtegaal van Suriname afvaardigen naar een Caribbisch festival, “we zullen er ook nooit een prijs halen.

  Op die manier zullen wij een vreemde eend in de eigen regio blijven.


  Maak melding

 17. @Tom #11

  Als je werkelijk geloofwaardig wilt overkomen moet je mn Pinto effe wegknuppelen. Nu wek je wel weer heel sterk te indruk een basher uit bekende hoek te zijn.
  Ook ben ik heel erg nieuwsgierig op welke feiten jij je uitspraak baseerd. Hij komt op mij buitengewoon twijfelachtig over. Zou bijn a denken dat je uit bepaald goot afkomstig bent.


  Maak melding

 18. “Nederland: plan voor nieuwe relatie met Suriname”

  Ik kan dit bericht alleen maar toejuichen, laat Nederland eens een keer met de billen bloot komen. Laat ze eens een keer vertellen welke relatie ze precies met Suriname willen. Dit heeft Nederland altijd verzuimd te doen, ze verscholen zich maar achter die ontwikkelingshulp en die is op, dus we benne benieuwd.


  Maak melding

 19. Een waarschuwing op zijn plaats in geval men in Suriname dit hienavolgend bericht uit een nederlandse krant over het hoofd ziet.
  Ik denk dan b.v aan de import in Suriname van 2e hands auto’s uit Japan. Immers ondanks het stopzetten van de ”nederlandse ontwikkelingshulp” gaat het bussinessleven in Suriname toch gewoon door.

  (Novum) – Werknemers in Nederlandse havens moeten oppassen voor stralingsgevaar bij containers en schepen die vanuit Japan komen. Een heleboel containers op een hoop kunnen samen een schadelijke hoeveelheid straling uitzenden. Daarvoor waarschuwen FNV Bondgenoten en de Stichting Veilige Haven.
  Een enkele container uit Japan zal zou geen ernstige problemen veroorzaken. De Stichting Veilige Haven, die zich richt op samenwerking tussen werkgevers- en werknemersorganisaties, wijst erop dat Tokio in een gebied met een groot stralingsrisico ligt. Daarom zou het zeker zin hebben om een waarschuwing uit te laten gaan.
  In Japan zijn er door een aardbeving en een tsunami grote problemen met kernreactoren in de prefectuur Fukushima. Daarbij is radioactieve straling vrijgekomen. Uit melk- en spinaziemonsters bleek dat de wettelijke norm tot honderdtwintig kilometer afstand van de kerncentrale wordt overschreden.
  Op vliegvelden wordt alle lading al op radioactiviteit gecontroleerd. Rotterdam heeft ook al jaren detectiepoorten om nucleaire straling te meten. De stichting wijst er echter op dat niet alleen containers, maar ook schgepen, sjor stangen en andere zaken besmet kunnen zijn.
  “Als je niet ergens aan hoeft te komen, blijf dan overal van af”, adviseert de stichting. “Ga er niet vanuit dat en lange zeereis wel gezorgd heeft voor het afspoelen of afwaaien van gevaarlijke radioactiviteit.”


  Maak melding

 20. Waar Surinamers niet bij stil staan is dat Nederlanders tot op de dag van vandaag nog steeds alle rente betalen over de 3,5miljard gulden ontwikkelingshulp ten tijde van de onafhankelijkheid in 1975. Immers, de Nederlandse staatsschuld is sindsdien alleen maar toegenomen en nooit verminderd. Waar zijn de Surinamers die zoiets zouden opbrengen voor Nederland? En wat een Surinamer ook niet heeft: een Nederlander betaalt zich de helft van het jaar blauw om zijn huis te verwarmen. En voor de helft van het jaar is in Nederland het water van de zee en de rivieren meestal dodelijk als hij er langer dan een half uur in blijft. En ’s nachts buiten slapen leidt voor de helft van het jaar meestal tot ziekenhuisopname. Een Nederlander moet zijn huis bouwen met 30cm dikke muren, een Suriname hoeft maar een duims dikke planken te timmeren. Ondanks dit alles is de Nederlander toch in staat om een Surinamer ontwikkelingshulp te geven. Een Surinamer heeft al die ongemakken niet, en heeft desondanks toch ontwikkelingshulp nodig. Volgens mij is een Surinamer dus alleen maar lui. Ooit is het Manhattan Island gerolen voor Suriname. Toen was Suriname welvarender, maar moet je kijken hoe groot het verschil nu is. Op de pof leven maak je de mensen alleen maar lui van. Dus een goede zaak om de ontwikkelingshulp maar eens stop te zetten. Trouwens, Nederland zit nu in een crises en kan eens een keertje niet meer betalen. Suriname is vijf keer groter dan Nederland, wanneer gaan jullie Nederland eens steunen. Bijvoorbeeld onze rente betalen van die 3,5miljard gulden die Den Uyl aan Henkl Arron gaf.

  Gaat het nog wel wat worden met Suriname?


  Maak melding

 21. niemand heeft een hekel aan ned wat ze moesten doen hebben ze niet gedaan voor hun mag sur als een plantage blijven laten ze met hun linkse politiek blijven sur op weg naar een duurzame ontwikkeling


  Maak melding

 22. Nederland, Suriname heeft jou niet nodig. Dat ziet u toch! Wij zijn onafhankelijk. Wij leren nu om op eigen benen te staan. Eerst kruipen dan lopen. Had u verwacht dat wij met hangende poten naar u toe zou komen. Mooi niet er zijn genoeg andere landen waarmee wij kunnen werken.

  De samenwerking met Nederland is nauwelijks ter spraken in Suriname

  PS> SU-NEDS KOMEN JULLIE TERUG SURINAME HEEFT JULLIE HARD NODIG!!!!!.
  IK BEN JULLIE VOOR IK GA IETS DOEN VOOR DE AUTISTISCHE KINDEREN IN SURINAME!!!

  DUS VOLG MIJ SU-NED.


  Maak melding

 23. Pas op de plaats!

  Het is heel erg wijs van Nederland om nu pas op de plaats te maken.
  Goed nadenken over de toekomstige relatie, doe maar 4,3jr, tijd genoeg.
  Eigen volk eerst!,
  No njam mie baja 🙂


  Maak melding

 24. Ik ben 1 x per maand in Suriname en we hebben ca. 150 mensen aan het werk dus Pinto en m. Doorn als jullie het luie zweet eruit willen hebben.
  Hierbij nodig ik jullie 2 uit voor sollicitatiegesprek.
  Ben benieuwd of jullie in het echt er ook zo uit zien!

  Grtn piet

  900 srd per maand was toch voldoende Pinto


  Maak melding

 25. @20

  Wat heeft Nederland verzuimd vriend m.doorn?
  Graag in jip en Janneke taal aub!

  Nederland heeft toch betaald maar wat hebben ze verzuimd?

  Met veel ongeduld zie ik graag uw reactie tegemoet.


  Maak melding

 26. @18

  Pinto blijf aub van die blik lijm af potverdikkeme!

  je ijlt en zweeft nu echt jongen.

  Word tijd dat je een echte baan krijgt en eens met beide benen op de grond komt te staan.
  Effe hardwerken en het luie zweet eruit! En belasting betalen voor je volk!
  Ja volk niet voor je heer.


  Maak melding

 27. @20

  Hierbij een voorbeeld voor jou:

  Je vader is Nederland
  Je moeder is Suriname + regering
  Kleine m.doorn is het volk van Suriname

  Je vader werkt dag en nacht om het volgende:
  Hij wil zelf voorruit en ook zorgdragen voor het Surinaamse volk.
  Maar ondertussen wilt je vader ook met het boshout en bodemschatten van je moeder (suriname) gebruik maken. Vervolgens geeft je vader jouw moeder elke maand zijn zuur verdiende geld en hoopt dat kleine m.doorn door zijn moeder word verzorgd.
  Maar wat doet je moeder, zij koopt alleen luxe voorjaar zelf en het Surinaamse volk krijgt af en toe een ijsje maar nooit een taart.

  De volgende vraag: wie heeft nu verzuimd dat het volk geen taart heeft gehad jouw moeder of je vader m.doorn?


  Maak melding

 28. Me bar yu,

  Me taigi yu dat yu kan luku na a berekening van Paagal en Botse. Telefoontjes en computers zijn niet de belangrijkste zaken die uit Holland vertrekken. Heel veel jonge Surinaamse meisjes lopen met een Blackberry, kado gekregen van een suikeroom die wat terug verlangt. Ze kunnen zelf hun telefoonkosten niet betalen en moeten zich dan prostitueren.

  Er zijn belangrijkere zaken zoals familie-bezoek en vakantie of toerisme die heel wat duiten uit Nederland in Suriname doen belanden. Jij rekent Suriname rijker dan Afrika of een Afrikaans land. Pak opnieuw je telleraam.


  Maak melding

 29. Even serieus
  Nederland en Suriname horen bij elkaar,dat is een vaststaand feit.
  het is wel zo dat Nederland wel altijd de zoete vruchten plukt van alle hulp die ze geven.
  Al het geld die ze hebben gegeven door de jaren heen zie ik echt niet terug in Suriname en dat is niet de schuld van Nederland maar van onze eigen mensen

  Ik moet wel tot mijn grote teleurstelling concluderen dat wij als Surinamers niet in staat zijn voor elkaar te zorgen,elkaar te steunen en met elkaar iets hoogwaardigs te realiseren

  Ik wil er bijna in gaan geloven dat we tot de mindere rassen behoren en niet in staat zijn een land op tebouwen dat onze hersenen niet verder reiken dan het bouwen van korjaaltjes en palmhutten en dat we insinctief net als wilde dieren maar blijven denken aan onze eigen buikje vullen.

  Ik hoop maar dat ik geen gelijk heb.


  Maak melding

 30. Pinto is wellicht Pinas en wellicht in het hoge noorden opleidingen genoten. Let wel geen ingenieur in de zin van in Nederland geweest!

  De enige plain and clear geidentificeerde is Roy Bottse, alle respekt voor die man.

  Overigen zijn vlees noch vis gebleken. Het is danook niet echt zinvol om hier een serieuse visie te geven als je toch niet weet wie of je voor je hebt. Daar ga ik mij niet voor inspannen.

  Als jij hier veranderingen dan wel verbeteringen teweeg wilt brengen zul je er met je neus bovenop moeten zitten. Al het andere is afstandelijk geklets!!!

  Wie moeten dan anders het kwartiermakerswerk doen en voor wie?

  Overigens is het begrijpend lezen van de Nederlandse taal blijkbaar ook een vak apart.


  Maak melding

 31. @25 Krobia,

  Je weet toch hoe het gaat? Je wil op plantage gaan wonen maar er staat nog zoveel onkruid. Wai a djari, dan praten we verder. Zorg ervoor dat het politieke onkruid dat nog zo tierig groeit, met wortel en al wordt uitgerukt. Dan wi sa doro.

  OK, ernstig, gefeliciteerd dat je de autistische kinderen van ons land gaat helpen. Geef ook niet te snel op wanneer je tegenwerking uit diverse hoeken zult ontvangen. Brada/Sisa, waka boeng.


  Maak melding

 32. Suriname is toch onafhankelijk ???Waar maakt men zich druk om ?? Toen tijdens de “-Vene regering” door de Amsterdamse Politie,in een “Samenwerkings verband” met de Surinaamse Politie , bureaus in Nickerie en Wageningen, werden gerenoveerd, werd er wederom “Neo kolonialisme” geroepen???. Ik kan mij goed voorstellen dat de Amsterdamse Politie dan de middelvinger opsteekt en zegt “zoek het lekker zelf uit “!!


  Maak melding

 33. Powerplate als je niet weet waar je over praat onthoudt je dan van commentaar: de Surinaamse en Amsterdamse ambtenaren hebben altijd een goede relatie gehad mn de politie. Het is de nieuwe burgemeester van Amsterdam die de stekker uit de samenwerking heeft getrokken, omdat Bouta aan de macht was gekomen.

  Zomaar stel je de Amsterdamse politie in een kwaad daglicht.


  Maak melding

 34. @36

  Volkomen gelijk heb je Pinto je moet erboven op zitten met je neus.

  Zitten doe je al maar steek nu eens je mouwen uit maat en zweet die luie zweet eens eruit.
  Je kletst als de beste stuurlui staan aan wal.
  Bij ons noemen ze jou een windzak. Dwz elke dag een andere richting


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.