Nationale Partij Suriname richt pijlen op NDP

57

PARAMARIBO, 18 mrt – De Nationale Partij Suriname, NPS, trapt dezer dagen flink tegen de schenen van de NDP. Niet de coalitie, zelfs niet de Mega Combinatie waar de NDP deel van uit maakt, maar Bouterse’s politieke partij is doelwit. Een sarcastisch spotje steekt de draak met de beloofzucht van Suriname’s grootste politieke partij.

In een tv-spotje wordt de kijker getrakteerd op een portie retro. Terug naar de dagen toen het de NDP was die burgers mobiliseerde tegen hoge brandstofprijzen. Het spotje laat een scanderende Bouterse zien, wild verontwaardigd over het beleid toen. “Het moet een wake-up call zijn voor de bevolking en heeft tot doel dat mensen geen dingen zeggen die ze niet kunnen realiseren”, zegt NPS-topper John van Coblijn tegenover de Ware Tijd.

Nu de prijzen aan de pomp en op de schappen stijgen met Bouterse aan het roer, druipt de ironie er vanaf. Het propagandaliedje Skeer (blut, verpauperd, red.) van de NDP is ook te horen in het spotje. Volgens Van Coblijn mag de komende tijd meer van dit soort materiaal worden verwacht. Het volgende mikpunt: Bouterse’s plechtige belofte dat hij nooit zou samenwerken met Ronnie Brunswijk. Het spotje is te zien op YouTube en hieronder:

57 REACTIES

 1. Gevoelloos!

  Arme NPS! Zo veel moeite doen en kosten maken om een bevolking (althans het NDP gedeelte) die gevoelloos is te overtuigen van de leugens en het bedrog van Bouta.

  Weggegooide moeite en geld want voor de Desi aanhang is neks no fout! Ze zien de moorden niet, ze zien de drugshandel niet, ze zien het bevoordelen van vrouw, familie en zijn vrienden niet, ze zien niet dat de beloftes van laptop en aan ouden van dagen wegblijven en ze zien de huidige puinhoop niet.
  Beloven betekent voor Desi zijn aanhang iets anders dan voor de rest van de Surinamers.
  Schulden maken is ook een belofte! Dat komt hij wel na.


  Maak melding

 2. Jaja nps (Na Pina Soso)de partij die nog nooit iets tastbaars heeft gerealiseerd in Suriname of voor de Surinamers.

  15 jaar lang is jullie voorman President geweest, in al die jaren hebben jullie nooit wat van het land kunnen maken ergo jullie hebben het land in de afgrond geduwd.

  Dat de huidige regering nu stappen onderneemt om zaken recht te trekken zoals het begrotingstekort aanpakken is natuurlijk not done voor deze zwartgalligen. Ze houden het land nog liever in een wurggreep van armoede, nepotisme, corruptie en diefstal.

  Heffen jullie jezelf op, dat zou echt een zegen zijn voor het land.


  Maak melding

 3. John van Coblijn,Wat onnozel zeg!!
  Jij moet wel ernstig aan de drank, drugs of medicatie zijn. Anders krijg je dit soort wartaal niet verzonnen….


  Maak melding

 4. nps vergeet wel dat het door hun vroegere beleid komt.het volk die weet nu waar voor ze gaan . overal ter wereld zijn de beloofde dingen anders uitgepakt. ( NPS )


  Maak melding

 5. Trouwens het is typisch dat de partij die claimt zoveel bestuurlijke ervaring te hebben is vervallen tot dit soort primitieve activiteiten.

  Waarschijnlijk zijn ze achter gekomen dat zels oppositie voeren veels te hoog voor ze is gegrepen, als dat de conclusie is dat snap ik niet hoe zo’n partij Suriname tot grote hoogten zou kunnen brengen.

  Ik heb nieuws voor nps, niets zal helpen, jullie zijn gedoemd te mislukken, stelletje mislukkelingen.


  Maak melding

 6. Dan Waaaaaatt, Dan wat, Dan wat.
  Ze zijn gewoon jaloers.
  Toen het hun tijd was kon je niets van ze horen.
  Nu is het onze tijd om onze recht te halen.
  Onze voorouders hebben moeten zweten en pienaren.
  Nu zijn wij aan de macht.
  Laat ze nu hun smoelwerk maar houwe.
  Laat ze maar aan ons lichaam kome dan gaan ze zien.


  Maak melding

 7. Ik ben geen Bosneger, maar wel een Surinamer en derhalve gaat het aan mijn hart dat circa 50 baby’s, kinderen, vrouwen en bejaarden op 29-11-1986 te Moiwana in koele bloede zijn neergeknald tot de dood erop volgde.

  Deze babykillers lopen nu met het vervloekte GOUDEN STER en behoren tot de groep van Minister, Commissieleden en kabinet van de nep Indiaan.

  Het is een “misdaad tegen de menselijkheid” en derhalve zou elke Surinamer deze moordenaars veroordeeld willen zien.

  Wat voor volk zijn wij? Lafaards, gewetenloos, schaamteloos, gevoelloos, normloos of gewoon hersenloos?

  Brunswijk heeft zijn eigen volk verraden, maar dat wil niet zeggen dat wij(het gehele Surinaamse volk) de vermoorde Baby’s, Kinderen, Vrouwen en Bejaarden van de Bosneger moeten accepteren.

  De rest van de etnisch groeperingen moeten het opnemen voor de oudere generatie Bosneger, die wel normen en waarden kennen.

  Wij zijn toch geen pyromanen (Moiwana plat branden). Het overgrote deel van de Bosnegers zijn nog niet goed opgeleid en derhalve moeten wij hun helpen.

  Verlaat even je etnische groep en help in deze de moordenaars/babykiller van Moiwana te laten veroordelen.


  Maak melding

 8. Is de NDP er soms de schuld van dat jullie met 4 klote zetels zitten?

  Geloof me, jullie worden de todoprasoro partij van Suriname.

  Stelletje platvloerse haatdragers. Geloof maar niet dat jullie ooit weer een zetel halen in het achter land van Suriname.


  Maak melding

 9. weer een nonsense aanpak van de al zo slimme heren va grun yari. nou succes,jully aanpak zorgt er altijd voor dat DDB populairder word.Hiermme is dan de overwinning over 5 jaar bezegeld


  Maak melding

 10. Ik vind dit een heel goede tactiek. Ontmasker deze monster moordenaar.

  Laten ze ook de beelden van branden zien in 1980 waarbij deze moordenaar liet omroepen dat die branden niet geblust mochten worden.Het waren branden op bezittingen van zijn criticasters op zijn bevel.

  Oh ja ook de beelden van een vrachtwagen vol lijken van inwoners van Moi Wana.

  NPS ga gewoon door met nog meer beelden tonen van deze moordenaar’s polariserende toespraken van het verleden.

  Het werd tijd om met deze moordenaar af te rekenen, niet meer bang zijn zie wat in de arabische wereld gebeurd.


  Maak melding

 11. Dit filmpje van de NPS,zal maar weinig uithalen.Door het niet te kunnen optreden van Vene,heeft hij Bouta weer een 2e kans gegeven.De NPS heeft haar nederlaag onlangs nog steeds niet geevalueerd.Waar wachten ze nog op.Vene moet het leiderschap afstaan aan een nieuwe leider,die de NPS weer groot maakt.


  Maak melding

 12. shivaji, je bent wel goed op de hoogte.
  maar hoe weet je zo precies dat de mannen die gouden ster dragen moiwana hebben verbrand het is wel zielig.
  Dat de bevolking een vuist moet maken om het land voort te brengen is wel goed.
  Maar waarom heeft men dat niet gedaan met de vorige regering want die waren Suriname aan het verkopen aan de ontwikkelde landen. En niets voor terug kregen. Kijk maar naar de index van de beurs zie je hoe duur rijst is
  waarom kan Suriname dan niet van gaan profiteren. Dus regering er is werk aan de winkel. Tang boeng.


  Maak melding

 13. NPS probeert zo hard tjee… Helaas heeft het spotje een averechts, onsympathiek effect en krijgen ze er ook publiekelijk van langs qua auteursrechten.

  NPS heeft wegens gebrek aan evaluatie van de verkiezingsuitslag niet door dat je eerst draagvlak moet hebben alvorens je wegkomt met dit soort spotjes.

  Nu maken ze zichzelf enkel belachelijk en totaal ongeloofwaardig met deze NDP achtige moves.


  Maak melding

 14. @ M.Doorn.
  Het is hard om geconfronteerd te worden met de waarheid.Dit filmpje laat heel duidelijk zien hoe het volk en de jongeren zich voor het karretje van Bouterse hebben laten spannen.Het zal jou M.Doorn niet lukken om deze misdaad tegen het volk goed te praten yu buriki yu.Vergeet één ding niet , wie de bal kaats moet het terug verwachten toen papa touwtje regering Venetiaan belachelijk maakte in ocer hoorde ik niemand klagen, toen Bouterse iedereen belachelijk maakte in de ocer zaten jullie als kleine kinderen te lachen nu jullie aan de beurt zijn is er stront aan de knikker, jullie reactie laat duidelijk zien hoe intolerant jullie zijn.
  Suriname heeft geen enkele toekomst met Bouterse. overal in de wereld worden dictators naar huis gestuurd het is over het werkt niet meer zie daarin de laatste stuiptrekking van Mohamar khadaffi. ze hebben allemaal een grote bek liegen als de beste en als puntje bij paaltje komt vertrekken ze met de staart tussen de benen.Bouterse is gewaarschuwd.


  Maak melding

 15. De pot verwijdt de ketel,dat….NPs is niet meer geloofwaardig,heeft geen enkel positieve boodschap voor het SU volk..soso las ting.Eerst naar binnen kijken,eigen bestuur onder vergrootglas brengen en herstructureren binnenshuis.Het is een puinhoop bij deze partij.Veel sukses dan!


  Maak melding

 16. What Comes around goes around.
  You can fool some people somtimes but you can’t fool all the people all the time.
  Boontje komt om zijn loontje.


  Maak melding

 17. @ nummer 11,
  Jou rechtvaardige roep zal worden gehoord mi brada, eens zullen deze verraders van onze volk hun verdiende straf krijgen daar ben ik heilig van overtuigd.


  Maak melding

 18. Waarom ziet de bevolking lijdzaam toe hoe hun de strot langaam wordt dichtgeknepen door dit bewind die regeerd onder het mom van , niet lullen maar zakken vullen. Niet jullie zakken hoor mensen want daar zit weinig tot niets in en komt ook niet veel meer in . Elders in de wereld zie je nu dat mensen een dergelijk bewind niet meer pikken en hun ogen eindelijk open zijn gegaan .Het wordt tijd dat jullie ook je ogen eens openen en je laten horen . De jeugd heeft de toekomst zegt men maar niet in suriname die hebben gestemd op een man die hun toekomst bij voorbaat al heeft verknald. Goed voorbeeld doet dan ook volgen en zal de criminaliteit daardoor onder de jeugd alleen maar toenemen . Het wordt nu tijd voor geen woorden maar daden . God behoede jullie en jullie mooie land .


  Maak melding

 19. In Suriname zullen wij ons zelf en met name de mensen met dikke lippen en doorgaans witte tanden blijven bekampen, de ontwikkeling van dit land links laten liggen totdat naar ik niet hoop de eerst tsunami zich aandient.

  Wij zijn net als kingkrabben in gevangenschap. Kijk maar op de plantages en in sommige distrikten, “niemand mag vooruitgang boeken.”. Efu yu meking yu o ga k@.


  Maak melding

 20. Wikistront,
  In een oorlog moeten conform de conventie van Geneve ouderen, kinderen, vrouwen, en minder validen worden ontzien.

  Wat doe je als jij ooog in oog komt te staan met een gewapende kindsoldaat? Wegrennen? Hoever jo lafaard jo!


  Maak melding

 21. Beestje bij de naam noemen!

  Dit is een doodgewone ordinaire catfight tussen de brakamangs.
  Ja sorry, dit is brakamang versus brakamang. De ene gunt de andere niet!

  Niet tussen komen, niet in de ton met krabben belanden.
  Laat ze hun “oud zeer” maar zelf uitvechten.
  Wat overblijft zal als een phoenix verrijzen, maar das dan goed spul!

  Ondertussen is de VHP aan het flirten met gelijksoortige van de NDP.

  Wat een comedy factor daaro……


  Maak melding

 22. Het zou de redactie van waterkant.net sieren als zij ook de reactie van de betreffende artiesten zou publiceren. In zijn domheid en wraakzucht heeft dhr van Coblijn de auteursrechten van de betrokken artiesten en de makers van de originele clip grof geschonden. In zijn verweer merk je dat hij geen flauw idee heeft van de ersnst van zijn handelingen. Mogelijk (hopelijk) volgt hier nog een aanklacjht op. De beelden en teksten zijn dusdanig gemannipuleerd dat de originele boodschap geweld is aangedaan en de artiesten in de clip als tegenstanders van de huidige regering. Zij hebben middels een persconverentie zich in krachtige bewoordingen gedistantieerd van dit optreden van de NPS. ZIE starnieuws.com


  Maak melding

 23. Pinto ,
  jou manier van discussie voeren is laf dom en achterlijk.jij weet niet wat regels en wetten inhouden dus hou je mond maar dicht want jij reageer nooit verstandig, wacht maar wanneer het water boven jou lippen komt dat wil ik jou dan weer horen. Er is geen plaats meer voor dictators in deze wereld heb jij dat nog niet door, binnen niet al te lange tijd zal een eind komen aan khadaffie zijn tijdperk die oude vriend van jou holmaat.Bouterse doet alles wanner het gaat om de macht dus is niet vreemd dat hij met de VHP flirt, hij was zo zeker van dat hij nooit met brunswijk zou samen werken pinto weet jij dat nog? ik weet waar ik over praat DDB is een onbetrouwbaar duivel.


  Maak melding

 24. Lucien (nr. 28) die auteursrechten die je noemt zijn nergens geschonden. De NPS heeft niets gestolen om in eigen naam uit te geven. Zij heeft het oorspronkelijk materiaal slechts gebruikt om te parodiëren. Dat wil zeggen dat zij een parodie of persiflage van het lied heeft gemaakt, dat gebruikt wordt om (mee) te spotten. En dat is internationaal een geaccepteerde vorm om actualiteit onder de aandacht te brengen.

  Natuurlijk maakt de NDP er nu een juridisch spelletje van want ze kunnen niet inhoudelijk reageren op de feiten, dus moeten ze gaan afleiden. Maar de feiten zijn duidelijk: de NDP heeft jaren lang geroepen dat de Front regering niet deugd en deze rappers moesten dat onderbouwen in een lied.

  Nu blijkt dat al de zaken die de NDP bezwaarlijk achtte, ook nu voorkomen nu ze zelf aan de macht zijn. Mensen zijn nog steeds skeer en misschien wel ‘skeerder’ dan tijdens Front.

  Mooie persiflage welke gewoon moet kunnen in onze democratie. Maar zoals gewoonlijk wil de Bouterse kliek de zaak weer censureren en speelt nu de juridische kaart. Dat is de aard van het (domme) beestje.


  Maak melding

 25. Gaan ze bij de nps eindelijk op de bal spelen,op de man spelen heeft niet geholpen he jongens van grun djari.
  Ze hebben eindelijk gezien dat het roepen van moordenaar niet helpt

  Hopelijk weten ze te voetballen,ik ben nu wel nog niet overtuigd.Proberen het zelfde spel te spelen van de ander is nooit succesvol gebleken.
  Nps speel je eigen spel misschein ben je dan wel succesvol


  Maak melding

 26. Ai alle sranangmangs vinden jullie het niet genoeg met al die allende die jullie hier uit kraaien .Het is nu gewoon tijd om anders te gaan denken dan mekaar de schuld te geven .
  Wie heeft geen fouten gemaakt bij het regeren van ons swetie srannang .
  Wij hebben een heel kleine bevolkings groep in suriname met verschillende etnishiteitenwaarop wij heel erg trots moeten zijn als surinamers .Dus wat ik dan hiermee wil zeggen Indianen,bos en stads negers ,hindoestanen ,javanen,chinezen ,libanezen etc stem frontaal voor een nieuw suriname met een jongpartij met nieuw denken en niet het achterbakse gedoe van politieke partijen die alleen aan zich zelf denken en de rest mag stikken .dan vorm je meer macht op de regering dan de regering op jouw , want zoals je voor hun stemd zo kun je zze weer uit stemmen als za niet doen wat zij beloofd hebben . dus aan alle surinaamse burger wil ik zeggen denk niet om loyal te zijn aan een politiete partij omdat deze partij een bepaald bevolkings groep vertegen woordigd maar denk aan een partij die samen met alle surinamers het land weder kunnen opbouwen . Suriname is een paradijs het is Gods gave dus wees er zuinig mee leef in harmonie met elkaar .Kies een partij op gevoel die het land beter kan gaan regeren .Dus een partij waarvan het surinaamse bevilking de werk gever is en de partij de werk nemer en als hij zijn werk niet goed doe onmiddelijk onslaan .dus macht moet terug naar het volk en niet naar en of ander politieke partij die tijd is al lang gepasseerd. dit was mijn bijdrage bij deze
  tn
  tang boeng wan s ope tata kong opo wii moesoe feti gi sranang.

  tang boeng sranang man


  Maak melding

 27. Dit moet vaker gebeuren zodat de jongeren te weten komen wat voor monster Bouterse is .
  Laat ze beelden zien aan de vooravond van 8 dec 1982 hoe hij tekeer ging onder invloed van drugs en alcohol samen met zijn linkse vriend maurice bishop en wat daarna is gebeurd, laat de jongeren beelden zien van op de vlucht neergeschoten en hoe gebouwen in brand zijn geschoten in opdracht van massamoordenaar Bouterse, laat de jongeren ook zien hoe zwaar de media het te verduren heeft gehad in de jaren tochtig, hoe hun gebouwen in brand werden geschoten omdat ze een andere mening hadden. Nu doet bouterse het anders hij laat zijn loopjongens als abraham en die andere loyalisten het volk intimideren.


  Maak melding

 28. nps en front proberen de huidige president en NDP al sinds 1987 zwart te maken, niets heeft totnutoe geholpen, het schelden heeft de NDP alleen maar groter gemaakt en nps en front alleen maar kleiner.

  Zelfs die hele 8 dec. verhaal die nps/front steeds misbruikten mocht niet baten omdat het volk door had dat nps/front onoprecht bezig zijn, het werd steeds gebruikt voor politieke gewin, de nabestaanden en doden kon ze geen sier schelen.

  In feite door nps/front toedoen is het hele 8 dec. verhaal gedevalueerd maw het doet er niet meer toe, het is momenteel een non-issue geworden in Suriname.

  Vandaar dat nps het anders wil doen, met spotjes, zij zijn nu wel helemaal desperate geworden.

  Niet geweend, jullie worden allang niet meer serieus genomen in Suriname, dat weet nps ook, het is een achterhoede gevecht die ze bijvoorbaat al hebben verloren.

  We hebben momenteel de beste regering en President aan het roer en alleen de duurzame ontwikkeling van Suriname telt, niets kan ze tegenhouden en dat weet het Surinaamse volk.

  Sikie sani wikifreak, je bent niet eens de moeite waard om op te reageren.

  Gekken als jouw mogen waterkant blijven vervuilen met je moordverhaal, het zal niets en nogmaals niets aan de situatie in Suriname kunnen veranderen.

  Blijf dus maar rustig tieren en gieren, gek.


  Maak melding

 29. NA IDB, IMF en nu onderstaand bericht zou ik als nps mij ook op NDP richtten, want oppositie voeren kunnen ze niet, voor nps is oppositie voeren hetzelfde als staken, de straat opgaan om de regering waar zij niet aan deelnemen naar huis te sturen. Het land tot ontwikkeling brengen , ho maar, daar hebben ze geen kaas van gevreten, in het machtscentrum zitten is het uiteindelijke doel. NPS is gewoon een regenten partij.

  “Kredietwaardigheid blijft positief
  Paramaribo – Surinames kredietwaardigheid wat betreft vreemde valuta blijft positief. Wat de lokale munt betreft is er echter een lichte terugval. In zijn kredietbeoordeling van Suriname stelt ratingsbureau Standard & Poor’s (S&P), dat de vooruitzichten voor economische groei solide zijn en dat de externe indicatoren zullen blijven verbeteren. De ‘B+/B’-vreemdevalutarating blijft daarom overeind alsook de ‘BB-/B’-rating voor de Surinaamse dollar. Voor de lange termijn blijft het vooruitzicht “positief”. Dat stelt S&P in een gisteravond uitgegeven publicatie.Wel wordt de beoordeling van de lokale munt voor de lange termijn teruggebracht van “positief” naar “stabiel”. Dit vanwege de kleine schaal van de lokale kapitaalmarkt en beperkte instrumenten in het kader van het monetaire beleid.”


  Maak melding

 30. Sang Esmerald op 27, ik heb je reactie twee keer gelezen om zeker te weten dat jij het was.

  Goed gezien, ga zo door.

  Het is geen comedie factor wat er nu gebeurd, dit is Surinaamse politiek.

  De kwade genius achter de brakamang versus brakamang is Vene van NPS.

  Zelfs nu snapt deze man het niet. Wil NPS nog iets ven betekenis spelen in Suriname zal NPS zich heel snel van deze man moeten ontdoen.

  Momenteel zal dus inderdaad achter de schermen onderhandeld worden tussen vhp en NDP, niet vergeten VHP is bezig zich te ontdoen van Sardjoe de bloedbroeder vene. Deze twee hadden een swerie gemaakt samen uit samen thuis, de groep die zich momenteel ontdoet van Sardjoe hoeft zich dus niet aan die swerie te houden.

  Niet vergeten MC wilde vanaf dag een met de VHP in zee, Sardjoe wilde alleen onderhandelen namens front/nps en sardjoe wilde President worden. Na de onderhandelings stop tussen Sardjoe en Bouterse hebben nog vele gesprekken tussen Bouterse en Santhokie plaatsgevonden, het mocht niet baten.

  Zonder Sardjoe kan VHP dus makkelijker gaan onderhandelen, het draait nu alleen om minister posten en nog andere posities. De Presidentschap en VP is al vergeven.

  Op basis van bovenstaande zou je dus denken dat de brakamang in NPS een stap naar voren gaat nemen in plaats daarvan nemen ze stappen achteruit.

  Ze hebben geen enkele strategie of wat dan ook, al hun hoop zat/zit in front om op de rug van vhp/Sardjoe mee te kunnen liften bij de volgende verkiezing die zo snel mogelijk zou moeten komen.
  Dit terwijl ze zijn vergeten dat de gemiddelde vhp’er in de top een bloedhekel heeft aan Vene, deze progressieve VHP’ers hebben altijd al liever Bouterse dan Vene gehad, vooral nu zullen ze denken ‘if you can’t beat him, join him’.


  Maak melding

 31. @Inafsabie

  U bent er wel erg gauw bij om de term parodie te hanteren. Bent u wel op de hoogte van wat een parodie op een stuk is? Ik zal het eenvoudig houden zodat er niet wwer een misverstand ontstaat. MJ maakt een clip rond het nummer beat it. Ik gebruik dan grofweg het grootste deel van de beat van het nummer in de clip, gebruik daarbij ANDERE figuranten en acteurs, VERANDER de TEKST en INHOUD van het lied in EAT IT!! Let wel ik heb geen enkel origineel beeld of tekst of stem of background vocalist gebruikt. Doe ij het niet als hierboven beschreven, dan pleeg ik inbreuk op het geesteswerk van een ander! Cobi is volgens mij wel genoeg naar school gegaan om dat te snappen maar was door haat en wrok waatschijnlijk niet zo helder toen hij dit allemaal in elkaar zette. Helaas is hij in de benevelde toestand blijven hangen in de verdediging van zijn daden in deze. Of vergis ik mij…Cobi?


  Maak melding

 32. M.Doorn,
  Dat massamoord onderdrukking, dictatuur vernedering en genocide niets uitmaakt voor jou zegt genoeg over jou moraal en jou normen en waarden.Dit nog Die rioolrat die president is in suriname werkt zelf met de duivel mee als dat hem macht kan bezorgen, hij had een grote smoel dat hij nooit zou samenwerken met brunswijk.M.Doorn Is helemaal doorgedraaid dat hij in zijn eigen waanidee is gaan geloven.


  Maak melding

 33. @M. Doorn #37

  Laat ik beginnen met de opmerking dat je de constructie “NPS en Front” verkeerd gebruikt. Het had moeten zijn NPS en andere Front leden. Immers een zijn als NPS en Front suggereert dat je iets gaat vertellen over de NPS versus de overige Front leden. ZO iets als de Vrouw en haar gezin.

  Aangezien de rest van je postings ook volstaat van slecht taalgebruik kom jij tot de meest opmerkelijke en onjuiste conclusies. Neem alleen 8 december. Daar staan de kranten en fora steeds volvan, het proces loopt. Hoe kun je dan zeggen dat het niet leeft.
  Evenmin is het zo dat jouw wensen een graadmeter zijn voor de emoties van het volk. Overigens geef je sterk blijk van onderontwikkelde en onmaatschappelijke emoties, maar dat terzijd.

  @M. Doorn #38
  Hier sla je ( zoals wel meer) de plank volkomen mis. De waardering van S&P is gebaseerdopgegeven to hooguit ultimo 2010. Het feit dat S&P geen verbetering en zelf een lichte verslechtering aanbrengt is gebaseerd op de verwachtingen die zij heeft omdat DDB nu aan het roerr staat. Opgrond van de cijfers zou feitelijk een geringe verbetering genoteerd moeten worden ( dankzij Veni) daarom kon S&P hooguit een lichte verslechtering publiceren. Maar wie dergelijke rapporten kent weet dat zij hiermee alle geldschieters, financiele instellingen, etc. keihard een waarschuwing voor SME geeft. Diplomatieke taal heet dat.

  @M. Doorn #37
  Ik herken een warrig stuk meestal na de eerste alinea, en ga het echt niet 2 maal lezen 😆


  Maak melding

 34. @Lucien
  Kwestie van met je tijd meegaan. Vroeger moest je acteurs inhuren om iets na te spelen. Sinds het digitale tijdperk zijn er veel meer mogelijkheden.

  Wiki:
  Een parodie of persiflage is een gedicht, lied, film, toneelstuk of verhaal dat gebruikt wordt om (mee) te spotten. In grote lijnen is het dus hetzelfde als een satire: het verhaal (de tekst) wordt op een ironische manier nagedaan. Dit kan zowel op een onschuldige als op een agressieve wijze gebeuren. Het succes van de parodie zal groter zijn naarmate het origineel bekender is en de geparodieerde (uitvergrote) elementen dus herkenbaarder zijn. …. Mensen die eerst geconfronteerd worden met de parodie kunnen meestal achteraf het origineel nog maar moeilijk serieus nemen of vinden het hierdoor voorspelbaar geworden.


  Maak melding

 35. Jointventure!

  Niet te vroeg juichen doorn.
  Ooit gehoord van het fenomeen Jointventure binnen de Hindoestaanse community?

  De verloren zonen zullen binnen niet al te lange tijd, terugkeren naar hun basis.
  Sommigen zullen blijven, maar totaal de weg kwijt raken, als de alleenheerser er niet meer is, dan zijn ze stuurloos, afgeschreven en maar goed ook.

  Onderschat de power van de Jointventure niet:family first!

  Boi…. Hoeveel hindoestaans bloed hebben jullie niet vergoten;gelukkig versta je geen hindi anders…

  Het wordt een vernieuwing en een verfrissing binnen de VHP, in combi met de verloren zonen uit MC, eventueel DOE en Suri kan eindelijk eens met vertrouwen de toekomst tegemoet zien!

  Een dubbie wordt nooit een tjawa en worden ze dat per abuis, dan is dat geen lang leven beschoren.
  Helaas pindakaas.

  Subh Holi !!!!


  Maak melding

 36. DAS #1
  Gevoelloos ja!

  Wij zijn onderhand immuun geworden voor al die stupiditeiten uit de koker van de NPS.

  Wij vast overtuigd van de goede toekomst van ons land onder dit regiem.

  Hopelijk zal jullie krabbenkwaal te enige tijd zijn uitgeroeid.


  Maak melding

 37. H. de Molenaar,
  Pinto bepaalt helemaal zelf naar welke films hij wel of niet kijkt.

  Jij bent gewoon een halstarrige soort!!!

  Waarom zeur je als je hier toch niet woont?


  Maak melding

 38. Neus, alleen jij en andere bekakten zijn de mening toegedaan dat een stelletje onderwijzers dit land zullen opbouwen, terwijl bouwen is voorbehouden aan ingenieurs.

  Vandaar dat jullie voor de komende tijd in de oppositiebanken mogen brommen.


  Maak melding

 39. Leiden 20 maart

  Ik maak mij ernstig zorgen over de Nps. Wat er toen gebeurt is wordt niet duidelijk door dit filmpje. Het hele verhaal moet worden verteld. Aan stukjes hebben wij niets.

  Wat de Nps vergeet is dat de int geo politiek de olieprijs bepaalt. Ook spelen prijsopdrijvingen nu een rol

  Ik begrijp de Nps wel als je niet in het parlement wilt werken dan maar zo.
  Het getuigt van geen stijl en of vertrouwen in eigen kunnen.
  Wat er gebeurt is in Sur kan niemand ontkennen. Wij moeten echter verder.Ik krijg ernstig de indruk dat de Nps denkt nog aan de macht te zijn. Het feit dat de Ndp samenwerkt met Brunswijk wil niet zeggen dat dit gelinkt moet of kan worden aan Moiwana.
  Triest dat dit zo moest gebeuren, maar onethisch en onverantwoord om hier op terug te komen door de Nps. Heel triest en niet verantwoord naar de samenleving toe.

  Ik verwacht van de Nps toch een betere opstelling en dit met name in het parlement. Voer eens wat behoorlijke oppositie.

  Mr Roy Siwpersad
  Jaihint@hotmail.com


  Maak melding

 40. Hallo sranang mang.het houdt nooit op met die bakba winkrie nps baka net als kleine kinderen foe boendroe zit a kondre kong boeng maar nee afkraken no 1 zuiver tjing boy bha nps net als pedo,s doen jullie……….


  Maak melding

 41. Beste mensen,
  Het is niet helemaal juis wat de NPS doet, maar het is een manier om het ar van Sur te laten zien dat meneer Bouterse geen GOD is zoals velen het helaas nog steeds zien. Het land is in korte tijd al voor enkele jaren achteruit gegaan. Je kunt niet alleen regern met loze beloften. Je moet ook wat in je mars hebben om het te kunnenn en dat heet deze regering niet.


  Maak melding

 42. Pinto (46),

  Dat je nu op je PC zo kan uithalen naar Vene, NPS en Front heb je aan deze drie te danken.
  Die hebben de rotzooi van je Baas Desi opgeruimd zodat jij je computer kon kopen.
  Zonder hen had je nu geen papier voor je type-machine.


  Maak melding

 43. Neus blijkbaar ben je weer aan het hallucineren, weet je waarom nps/front, omdat nps de partij is die de hele front in het ravijn heeft getrokken, rancuneuze basja vene is de dader.

  Esmerald sang je maakt me bang mang,

  “Boi…. Hoeveel hindoestaans bloed hebben jullie niet vergoten;gelukkig versta je geen hindi anders…”

  Komop vertel eens wat wordt er allemaal in het hindi gezegd.

  Ik heb nieuws voor je, de mogelijke nieuwe voorzitter van VHP Randjietsingh was minister van LVV tijdens de revo, maar niet dat alleen, zijn zoon is getrouwd met de dochter van NDP’er Vishnudath.

  Ik kan je nog meer vertellen.

  He geen enkele VHP’er heeft het bericht in de krant totnutoe ontkent.


  Maak melding

 44. Pinto-Jorka-tori (46)

  Langzaam kruipt Koning Krab naar boven om op de top van Ocer zijn onderdanige krabben te vertellen waar hij dit keer aan gaat krabben.
  Hij krabt maar telkens tegen het beleid van de regering Vene aan en zijn krabbegasten juichen en schreeuwen al krabbend aan bepaalde delen van hun lichaam;”halelujah!!”

  Koning Krab daalt neer van de Berm en deelt hier en daar wat consumptie-bonnen enporties rijst uit. En de krabben kruipen tevreden, soms dronken naar hun nest.
  De grootste Krab in Suriname ken je heel goed, Pinto.


  Maak melding

 45. Henk op 55

  Jouw reacties hier spreken boekdelen, je slaat constant de plank mis voor alles wat Suriname en Surinamers betreft.

  Om tot die conclusie te komen hoef je dus echt geen rocketscientist te zijn.


  Maak melding

 46. Ik kan jullie pijn wel begrijpen, de categorie bekakten uit de gegoede middenklasse, die er prat op gingen dat zij en alleen zij in staat zijn om aan dit land sturing te geven.

  Natuurlijk hun en hun direkte omgeving de bal toespelend.

  Het is voorgoed achter ons. Nu bepaalt Bouta van bakagotro het. En dat is jullie een grote P in the A..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.