Binnenland Suriname geplaagd door wateroverlast

5

PARAMARIBO, 18 mrt – Het binnenland wordt geplaagd door wateroverlast. Het waterpeil is aanmerkelijk gestegen in rivieren nabij verschillende dorpen. Dorpelingen die dichtbij de oever wonen zijn zelfs verhuisd naar hogergelegen delen. Volgens rampenteam NCRS is er geen reden tot paniek.

De gevolgen van de toenemende regenval worden wel scherp in de gaten gehouden. “Maar er is geen sprake van een noodsituatie, waardoor grootschalige maatregelen niet nodig zijn”, zegt NCRS-voorman Jerry Slijngaard. Dorpelingen behelpen zichzelf bij hun miniverhuizingen. Die zijn vooral meer uit voorzorg. Vooral het Boven Suriname gebied en Boven Marowijne worden in het oog gehouden.

De regen houdt al enkele weken stevig aan. Op verschillende momenten van de dag vinden er metingen plaats. De Anton de Kom Universiteit van Suriname en specialisten van de overheid helpen mee. Het heeft er voorlopig niet veel van dat de taferelen van enkele jaren terug zich zullen herhalen. NCRS houdt wel rekening met alle mogelijkheden.

5 REACTIES

 1. Dit is echt gen grap, maar suriname zal getroffen worden door een ramp!
  De chaos zal dessastreus zijn, het zal beginnen met overstromingen.
  EEn tsunamie ligt in het verschiet, en het jaar 2011 en 2012 zal voor een ieder in su een verrassing zijn.
  Bereidt zich maar goed voor!
  A tang so


  Maak melding

 2. Wat mij opvalt aan pinto en de rest van die dwazen 8 maanden geleden waren zei als de kippen bij om regering vene de schuld te geven van alle water overlast in suriname, nu hun holmaat aan het bewind is zwijgen deze laffe (surinamers) in alle talen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.