Surinaamse werkgevers doen toch mee

9

PARAMARIBO, 17 mrt – Werkgeversorganisatie VSB doet toch maar mee met het tripartiet overleg. De ledenvergadering heeft besloten over zijn bezwaren heen te stappen. Het is wel een eenmalig besluit, omdat de VSB zo zijn eigen inzichten heeft over het overleg.

Als het om economische aangelegenheden gaat met langdurig effect is het tripartiet ongeschikt. Overheid, vakbeweging en bedrijfsleven zijn immers al lang overeengekomen alles via de Sociaal Economische Raad, SER, te doen. VSB wil het zo houden. Vandaar ook de weerstand tegen het tripartiet overleg, waar de vereniging overigens zelf de basis voor legde.

Klaarblijkelijk krabbelen de werkgevers nu terug.

9 REACTIES

 1. De VSB krabbeld niet teug maar heeft het spelletje hel professioneel gespeeld. DDB tracht een platform te kreeren dat hij kan gebruiken om zijn economies wanbeleid te legitimeren. Daarom ook blies het schoothondje van Ameerali zo hard van de toren als of zij en niet de VSB de vertegenwoordigers zijn van de ondernemers.

  Terecht merkt het VSB ook op dat er zo iets als de SER bestaat.

  Het is allemaal de bekende truuk van DDB die overal ja-knikkers, foetoe boy en gatlikkers wil hebben die halelua zeggen op elke scheet die hij laat.

  VSB en werknemers organisaties hebben al heel duidelijk aangegeven dat het huidige beleid SME sociaal en economies zal vernietigen.


  Maak melding

 2. De VSB krabbelt wel degelijk terug.

  Al deze gasten willen een poot dwars zetten nu Bouta de President van Suriname is. There is no way out. Als je niet mee wilt doen lig je eruit, zo simpel is dat.


  Maak melding

 3. VSB doet toch mee, nadat ze op hoge poten hadden aangegeven dat ze niet mee zouden doen, neus ziet in dit gegeven dat ze desondanks niet terugkrabbelen.

  Het tripartiteitsoverleg is een grondwettelijk orgaan neus. Als men vind dat de SER hierin al voldoet, dan moet dit uit de grondwet gehaald worden.

  Trouwens niet de regering heeft hierop aangedrongen maar de andere maatschappelijke groeperingen zoals RAVAKSUR.

  Invulling wie aan de tripartiteitsoverleg mee mogen doen is niet een aangelegenheid van de regering maar van de partners.

  De domme reacties van neus geven duidelijk aan hoe gesteld het is met het gemiddelde denkvermogen van de fronters.


  Maak melding

 4. @De Centrale Bank van Suriname brengt bankbiljetten van SRD 5, 10 en 100 met verbeterde echtheidskenmerken in circulatie.

  Banna

  Zwak excuus voor het weer op volle toeren zetten van de geld perzen.


  Maak melding

 5. @ M.Doorn.
  Hoe durf jij het over denkvermogen te hebben terwijl jij en pinto de meest stomme en idiote reactie hier plaatsen lees reactie nummer 2 van een uilskuiken.Bouterse houd zich al jaren niet aan de grondwet dus wat lul jij nou over grondwettelijke bepaling, waar in de grondwet staat dat Moord verdachten de hoogst onderscheiding mogen ontvangen,Suriname word nu geregeerd door bouterse en zijn adviseurs, het parlement is buitenspel gezet, staat dat ook in de grondwet? M.Doorn jij moet jou waffel dicht houden wanneer het over grondwettelijke bepaling gaat. Jij bent een een domkop met zeer beperkte denkvermogen.


  Maak melding

 6. @ M.Doorn

  Sinds wanneer staat een nieuw adhoc overleg groepje dat DDB verzonnen heeft in de grondwet???

  Onnozele schapen blaten maar niemand hecht enige waarde aan hun geblaat.


  Maak melding

 7. @March 17th, 2011 at 10:26 pm
  De VSB krabbeld niet teug maar heeft het spelletje hel professioneel gespeeld. DDB tracht een platform te kreeren dat hij kan gebruiken om zijn economies wanbeleid te legitimeren.

  Briljant vindt je ook niet?
  Ik begrijp jouw nu ook niet meer neus.Meestal betitel je deze man als oerdom om later toe te geven dat hij briljant is.Make up your mind.Wich one is it?


  Maak melding

 8. Sang neus zegt op 7.

  “Onnozele schapen blaten maar niemand hecht enige waarde aan hun geblaat.”

  En wat lezen in dezelfde reactie van neus op 7.

  “Sinds wanneer staat een nieuw adhoc overleg groepje dat DDB verzonnen heeft in de grondwet???”

  Neus sorry hoor maar ik denk dat je totaall gestoord bent, hoe verzin je dit allemaal.

  Het is moedeloos om zulke reacties te lezen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.