Ook familie Surinaamse politieke elite niet veilig

32

PARAMARIBO, 16 mrt – Dat het dievengilde niet discrimineert, moet nu wel duidelijk zijn. Roy Boedhoe, broer van minister Wonnie Boedhoe van Financiën, is ten prooi gevallen aan het al maar om zich heen grijpende roversgeweld. Op klaarlichte dag, hartje Paramaribo. Van al het gesteggel over het wel of niet toenemen van de misdaad, trekken de heren zich kennelijk niets aan.

Het moet dan ook met groot enthousiasme zijn dat ze zich van hun taak kweten. Roy Boedhoe, ondernemer, werd een half miljoen Surinaamse dollar (ongeveer honderd en vijfentwintig duizend euro) lichter gemaakt. Twee van zijn werknemers reden per auto over de Gravenstraat, zowat de drukste straat van Paramaribo, toen het gebeurde. De overvallers sprongen uit een auto toen het duo op gegeven moment halt moest houden. De onverlaten waren even kwiek weer verdwenen.

Het voorval was opmerkelijk genoeg om in het parlement aangesneden te worden. Vicepresident Robert Ameerali noemde het zelfs als excuus voor zijn verlate aankomst in het parlement. Behalve dat het vuurtje van de ‘stijgende misdaad’ nu weer lekker stookt, legt dit voorval nog een aspect van het Surinaamse samenleven bloot. Justitie en bankwezen doen al jaren een beroep op burgers om zo min mogelijk baar geld op zak te houden. Tevergeefs blijkt weer.

32 REACTIES

 1. Bericht is zeer onvolledig.
  Hoe komt Boedhoe aan zoveel geld en waarom moest hij het in zijn auto hebben. Is het wit of zwart geld ?

  Drs. Ing. Leendert Callender


  Maak melding

 2. Je kunt zeggen dat dit een uitdaging is voor de elite in Suriname om daar mede te zeggen dat jullie niet veilig zijn in de stad.Nu licht de verantwoording aan de regering om te zien wat voor stappen ze zullen nemen.Voorheen waren het zij die tot de midden klas hoorden nu zijn het jullie die het meest hebben.Ik wil de minister van Justitie aan raden niet naar de statistische cijfers te kijken maar het probleem oplossen want dit kan tot gevolg hebben dat vele Surinamers uitblijven hun land te bezoeken.Nogmaals gezegd doe je werk.


  Maak melding

 3. CopyPaste!

  Scenario opgezet door de coalitie om te verbloemen dat criminaliteit ongekende hoogten kent op dit moment.

  Pleeg op klaarlichte dag een overal, liefs op het broertje van een mini-sterretje. We weten wanneer hij naar de bank gaat. Na afloop krijgen jullie x% en klaar is klara!!! Verhip ook de coalitie en co is niet veilig!

  Wat is waarheid?
  Is het niet “gebruikelijk”, dat slachtoffers van criminele activiteiten meestal in elkaar worden geslagen?
  Broertje boedhoe is er wonder boven wonder goed van af gekomen?

  Ik heb voor het gemak even de gedachtengang,in reverse, van de eendeepeers gekopieerd.


  Maak melding

 4. Zoals het inmiddels bekend is, wordt momenteel een scenario opgevoerd door sommige mensen in Suriname. Onveiligheid creeren als onderdeel van de scenario. Misidjan en de Regering zullen at all cost moeten vertrekken, de belangen zijn groot.

  In de jaren 70 werden panden in Paramaribo in brand gestoken omdat men met bepaalde zaken niet eens was.

  Nu is het onveiligheid creeeren.

  Gisteren op het net GFC nieuws.

  “Geen melding of aangifte van beroofde en mishandelde familie”

  Vorige week een beroofde familie in Commewijne die gruwelijk waren beroofd, alleen heel erg toevallig wisten ze alles precies na te vertellen zelf de juiste tijdstip dat ze beroofd waren, alsook wie de daders waren ondanks die maskers aan hadden.

  Ik zou zeggen minister van Juspol, CIVD, Binnenlandse veiligheids dienst, Militaire veiligheids dienst enz, begin de aandacht te verplaatsen naar sommige mensen en groepen die belang hebben om Suriname onveilig te maken, zodat ze de macht weer kunnen grijpen. Ook binnen het politie korps enz. zal naar rotte appels gekeken moeten worden.

  De belangen zijn groot en sommige zullen at all cost weer in het machtscentrum komen.


  Maak melding

 5. 22 november 2010 – Sinds 2007 neemt het aantal overvallen in Nederland toe. Bovendien komt er meer geweld aan te pas. Over een langere periode bezien, zijn de huidige veranderingen in de aard van het delict, de modus operandi en de daders echter minder opvallend dan politie en justitie veronderstellen. De maatschappelijke impact van het delict is onveranderd groot. Extra inzet op preventie en repressie van overvalcriminaliteit – en gewelddadige vermogenscriminaliteit in brede zin – is daarom belangrijk.

  Het beleid dienaangaande vertoont de afgelopen tien jaar weinig samenhang en focus. Daar moet verbetering in komen. Er zijn geen ‘silver bullets’: maatregelen die overal en altijd werken. Maar duidelijk is dat prioriteit voor opsporing en vervolging en aanhoudende inspanning van publieke en private partijen nodig zijn.

  Let dus op tegenstanders : het gebeurt ook in jullie eigen toko.


  Maak melding

 6. De boeven bende wordt door een insider geïnstrueerd.Want vaak genoeg zijn ze goed voorzien van inlichtingen over vervoer en beveiliging.Deze hoogte van kennis bereik je niet alleen door observatie.Er moeten steeds tipgevers zijn.

  Cobie.


  Maak melding

 7. Ik wist niet dat de rovers ook een geld detectie apparaat hadden. Hoe wisten ze anders tussen de duizenden auto’s dat in die specifieke auto een half miljoen dollar zat.

  Dit moet zeker nader onderzocht worden. De verzekering gaat zich dit ook afvragen namelijk.


  Maak melding

 8. Pech!

  Mijn zus is ook overvallen en beroofd. In huis, op klaarlichte dag! VP wat dan?
  Gaan we de overval op Boedhoe in het parlement bespreken en die van mijn zus niet?
  Wie stuurt hem om met zo veel geld op zak de straat op te gaan? Wit geld of Zwart geld?

  Daadkracht ontbreekt de leiders van ons land om hiertegen op te treden. We hebben pech om steeds weer de onnozelste leiders te kiezen en deze de macht van ons land in handen te geven. Misdadigers trekken misdaad aan.


  Maak melding

 9. Sorry hoor maar ik wordt moe van die domme vragen die hier worden gesteld, hoe wisten die criminelen dat er zoveel geld was? blijf maar lekker slapen eens worden jullie wakker wanneer het te laat is.
  De criminaliteit is doorgedrongen tot de hoogste organen van ons land en de burgers zijn in een diepe slaap net als tante Tamara.De staat Suriname wordt serieus bedreigd in zijn bestaan, de mensen die verantwoordelijk zijn voor een crimineel als president en zijn criminele zoon als hoofd van gewapend macht moeten nu stil blijven en opletten wat er verder staat te gebeuren met onze mooie land suriname.


  Maak melding

 10. Natuurlijk is het zwart geld. Welke idioot heeft er nu meer dan een paar duizend euro op zak. En dat is in Suriname al heel veel. In Suriname heb je genoeg aan 100 Srd op zak.


  Maak melding

 11. Dat noem ik nou een bericht met pretenties. De broer rijdt op klaarlichte dag met een half miljoen srdtjes rond, wordt beroofd en de politieke elite voelt zich massaal onveilig ?

  Have a break! Have a kitkat.
  Wat doet een man met een half miljoen, terwijl hardwerkende ziekenhuizen smachten om geld. Jongen, waar komt het geld vandaan. Waar is die witboi.

  Hij is ondernemer. Waarom vertrouwt hij de banken dan niet. Weet hij iets wat wij niet weten. Directe lijn naar Wonnie, denk ik luid op.

  In welke sector zit die goede vent dan. In ieder geval laten ze het daar breed hangen, als je zonder bodyguard met een half miljoen kan rondrijden. Is hij echt beroofd door dieven – san fin gowtu? Of is dit een mooie stunt om de verzekering op te lichten? Want het is toch wel opmerkelijk dat dieven op klaarlichte dag zoveel in een buit vangen? Was het een afgesproken zaak en werken de dieven op commissiebasis? Wie bracht het bericht naar buiten?

  De VP was ontdaan. Wat een ape-drukte om niets. Als ik de verzekeringsagent was zou ik het grondig uitzoeken. Het zaakje stinkt behoorlijk !


  Maak melding

 12. Wat de grote boeven in Suriname buit maken staat bekend als de ‘government take’. Om onderscheid te maken zullen we de buit van de steeds brutaler wordende straatrovers, ter ere van onze daadkrachtige minister van Justitie en Politie, ‘de Misiedjan take’ noemen.


  Maak melding

 13. Mensen geven altijd de regering de schuld, maar hoort de politie officier niet de schuld te krijgen? Hij hoort z’n agenten aan te sturen. Waar hingen die agenten dan uit? Zeker bij hun buitenvrouw?


  Maak melding

 14. Het onderwerp slaat natuurlijk als twee tangen op drie varkens!

  In elk geval gedraagt Wonnie Boedoe zich niet als een elite.

  Iemand moet terdege weet hebben gehad van wie, waar, wat, wanneer en hoe.


  Maak melding

 15. Roy Boedhoe, ondernemer….
  Wat doet meneer Boedhoe? Wat voor ondernemer is hij? In wat voor zaken?
  Zoveel geld in contanten….
  Ik ben nieuwsgierig!


  Maak melding

 16. Roy Boedhoe is eigenaar van het Texaco tankstation aan de Gemenelandsweg. Verder was hij niet zelf aanwezig bij de beroving, maar 2 werknemers werden op weg gestuurd naar de bank om het geld te deponeren. Geld in een aktetas op de achterbank. Stom, stom, stom. Inside job? Wie zal het zeggen. Ik vind overigens dat veel reacties die het in de politieke sfeer zoeken, nauwelijks geloofwaardig. Wat horen we nog over de overval op de geldwagen van Sociale Zaken? Ook klaarlichte dag, ook dezelfde strategie. Waren het dezelfde mannen? Allemaal vragen waar Justitie een antwoord op zal moeten vinden.


  Maak melding

 17. Vast Nederlandse infiltranten die met behulp van de Frond Hindoestanen dit gedaan hebben.

  Al die stagaires zijn ook onder deel van de 5-de kolone.

  Zo iets doet een SME niet, die stelen nooit, die moorden nooit, die doen niet aan drugs, etc.

  Kijk maar onze president en zijn matie. 😆


  Maak melding

 18. Het is veilig in suriname, zo veilig dat sommige ministers hebben besloten om in gepantserde auto rond te rijden,het is zo veilig dat Bouterse zijn zoon heeft benoemd als hoofd van zijn bewaking.Houden jullie je zelf maar voor de gek,eens komt er een dag dat figuren als pinto,M.Doorn en de rest van de volgers van massamoordenaar bouterse zich niet meer kunnen verschuilen achter leugens, bedrog en het verdraaien van de feiten.Pinto jou president is een crimineel en gedraag zich ook als zodanig,vertel ons hoe jou president aan al zijn rijkdom is gekomen en ook de rest van revo vrienden.


  Maak melding

 19. wat moet je met zoveel geld op straat.
  hoe wisten de crimminelen dat
  als geld ergens naar toe moet,maak je het over per bank
  of wilde hij onrust zaaien,om zo de vezekering op te lichten
  en als het waar is:boontje komt om zijn loontje


  Maak melding

 20. Handelaar of handlanger?

  Dit geval stinkt! Is Boedhoe dezelfde Surinamer die in Guyana met een even groot bedrag is aangehouden en na een telefoontje weer is vrijgelaten met behoud van het geld?
  Hebben de Guyanese agenten hem laten achtervolgen en beroven?

  Of is dit als wegsluisgeld bedoeld naar een buitenlandse rekening voor zuslief?
  Vreemde zaak!


  Maak melding

 21. Ho, ho , ho , wacht es effe!!!.
  Waarom zouden alleen die mensen die hun spaargeld thuis houden slachtoffer mogen worden ? Waarom zou de zgn “elite” buiten schot mogen/ moeten blijven ????
  Ik ben tegen berovingen , dat voorop gesteld , maar als rovers dan toch op pad gaan , laat ze t daar gaan halen waar t er WEL is , en vooral in grote hoeveelheden.
  NU weten de bigie dagoe,s ook wel hoe t voelt, wanneer een kleine man t slachtoffer is geworden.
  Wat al helemaal de vraag oproept is , welk weldenkend mens gaat op klaarlichte dag met zo,n grote som geld ,zonder meer de straat op? Of was t geld heel heet en moest hij t zo gauw mogelijk elders onder zien te brengen ?
  De samenleving kijkt nu al uit naar de reactie van hoe snel deze zaak opgelost zal worden, als dit al kan !!!!
  er is meer aan de hand dan we ons kunnen voorstellen


  Maak melding

 22. Het is nu tijd om een geldtransport bedrijf op te zetten.Effen van Nederland nabootsen.Gewoon doen niet verlegen/niet beschaamd voelen.Gewoon doen.Het goede in acht nemen en het slechte nalaten.


  Maak melding

 23. Pinto en m.doorn kruip aub terug in de hol van jullie heer want wat jullie weer vandaag ingetypt hebben bahbah.
  Oja ik reageer alleen op jullie berichtjes want jullie zijn de echte betaalde viespeukjes van jullie heer.
  Zijn jullie nu zijn schandknaapjes of niet?

  ja ik ga echt geen serieuze vragen meer aan jullie stellen dusss…..
  Waar smaakt stront naar?
  Hoe diep gaat die tong erin?
  Stik je niet als hij met zijn reet op je kop zit?


  Maak melding

 24. Mensen mensen mensen,

  Dit soort brutale gebeurtenissen zijn nog maar het beging in Suriname.

  Politie Suriname zorgt ervoor dat er voldoende voedingsbodem in Suriname is voor rovers, oplichters, fraudeurs en noem maar op.

  Neem nou een voorbeeld wat laatst op de televisie in Suriname is geweest!

  Er rent van klachten over R Pelswijk uit Groot Henar en zijn baas Sabajo die bevriend zijn met criminelen en niets met de aangiftes doen!

  Staan de verdachten voor de rechter, ach, dan kopen ze rechter Charan toch om!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.