Tripartiet overleg Suriname nog voor aanvang vast

6

PARAMARIBO, 13 mrt – Het zogenaamde tripartiet overleg is vastgelopen nog voor het goed en wel begonnen is. Kritiek op het overleg is uitgelopen op geruzie binnen één van de belangrijkste partners. De hele ontwikkeling is vooral een voorteken van wat nog komen moet.

De bureaucratische aanpak van soms de meest simpele vraagstukken blijft de Surinaamse politieke bedoening stevig in de greep houden. Het begon met het gemor en geknor van de vakbeweging en het bedrijfsleven over de eerste economische maatregelen van de regering Bouterse. In alle eenheid werd bij de regering aangeklopt en aangedrongen op overleg. Maar overleg over wat? Maatregelen die het meest effect sorteren als ze onverwacht inkomen?

De economie? En daar wringt hem de schoen. Ooit besloten alle drie de partners – in alweer de grootste eenheid – een Sociaal Economische Raad in te stellen. Keurig naar het Nederlandse poldermodel waar het zo succesvol schijnt te hebben gewerkt. Waarom het dan niet lekker nadoen? Om dan nauwelijks twee jaar later weer een ander poldermodel te bedenken. En maar blijven experimenteren met de belangen van een hele samenleving.

6 REACTIES

 1. Onder lijding van deze lijder,zal sme nooit nimmer beter worden,behalve die kliek om hem heen..

  Kijk maar hoe het staat binnen de komende tijd,nog geen twee jaar later of een groot opstand,met de leus weg met ddb..


  Maak melding

 2. Moet ik u zeggen wat het probleem is:

  In suriname wordt beleid bepaald en beleid uitgevoerd door mensen die niet verder hebben gekeken dan de 4 Surinaamse landsgrenzen. Alhoewel gezegd moet worden dat op 1 Minister na het volledig team bestaat uit HBO en Universitair geschoolden, zijn zij nog groen en moeten zij hun draai nog vinden.

  Verder moet worden opgemerkt dat het gros van onze politici een dorpsmentaliteit en een stamhoofden mentaliteit op na houdt. Alleen maar als je al kijkt naar het nieveau van de parlementariers zegt al meer dan voldoende. Ik weet in godsnaam niet waarom in het hoogste College van Staat moet worden gesproken over straat asfalteren en Marktverkopers?????? DNA dient om wetten te maken en het beleid te toetsen. DNA dient kleine zaken als riolering ophalen en marktverkopers over te laten aan de regionale bestuursorganen zoals de Distriktsraden en Ressortsraden. Onvoorstelbaar! leren wij het nooit in het land? Ik zal echt opgelucht zijn wanneer over 20-30 jaren deze garde van het toneel is verdwenen.


  Maak melding

 3. Dan maar werken aan de dienstplicht maar in een ander vorm dan we tot nu gekend hebben.Geen randdebielen met wapens leren om gaan.Maar de straten leren schoonhouden.Het afwatering systeem onderhouden enz.

  Cobie.


  Maak melding

 4. Wiel!

  CCL op #3 heeft al alles voor mijn vingers weggetypt. Wat hij/zij stelt is de pure waarheid en valt er niets aan toe te voegen, behalve dit:
  Surinaamse leiders willen bij alles het wiel opnieuw uitvinden. Star en onwetend als ze zijn, zo denken ze ook.
  Deze generatie politieke leiders moet gauw uitsterven om ons land een groeikans te geven. Ik zal deze groei helaas ook niet meer meemaken. Hopelijk CCL wel!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.