GMAP: ‘First-lady moet salaris teruggeven’

50

Het Suriname comité ‘Geen Moordenaar Als President’, GMAP, vraagt in een Public Finance Statement ‘de First Lady haar door haar echtgenoot toegekende salaris terug te storten in de staatskas, opdat die belastinggelden besteed kunnen worden ter leniging van noden van de Surinamers die het geld echt nodig hebben’. GMAP zegt zijn oproep te hebben gedaan ‘naar aanleiding van de opmerkelijke high media exposure van allerhande symbolische handelingen van de First Lady, alsof bewezen moet worden dat zij haar salaris waard is.

Volgens de Public Finance Statement is het al dan niet salaris krijgen door een First Lady niet de issue. ‘Waar het om gaat is dat een man in een overheidsfunctie niet, gebruikmakend van zijn machtspositie, aan zijn echtgenote een salaris kan toekennen, want dat is je reinste belangenverstrengeling. Als de president een salaris zou willen toekennen aan de presidentsvrouw, dan zou dat moeten gelden voor de volgende presidentsvrouw, maar niet voor zijn eigen vrouw. Aan je eigen vrouw overheidsgelden toekennen is een vorm van zelfverrijking ten koste van de publieke middelen’.

firstlady2Volgens GMAP heeft de president de ‘geloofwaardigheid van zichzelf en van de First Lady op deze wijze gecompromitteerd’. ‘Haar sociale activiteiten lijken nu een poging tot publieke rechtvaardiging van een oneigenlijk inkomen’. Volgens GMAP maakt de president ‘een famiri tori van het landsbestuur, gezien hij ook zijn veroordeelde zoon een topfunctie gaf in een feitelijk illegale gewapende macht (CTU) op kosten van de belastingbetaler’.

De Public Finance Statement noemt het ‘onbegrijpelijk dat een president met zo een hoog inkomen en zoveel faciliteiten en materiële privileges in tijden van draconische bezuiningsmaatregelen voor de werkende mensen zijn eigen familie gaat verrijken. Hij had juist het goede voorbeeld moeten geven door te schenken in plaats van te nemen. Des te meer daar hij zich in de algemene verkiezingen had geafficheerd als kampioen van de armen.’

50 REACTIES

 1. Tegen dit verhaal is weinig in te brengen….

  “Ikke, ikke en de rest van Suriname kan stikken”
  Kampioen van de armen. Laat me niet lachen. De huidige president van Suriname heeft nog nooit het belang van Suriname gediend. Alleen zijn eigen belang.


  Maak melding

 2. Prima verwoord,Maak ze wakker daar in die surimaribo. niemand durf wat te zeggen iedereen is muisstil terwijl Bouterse en zijn criminele bende zich gigantisch verrijken ten koste van de arme bevolking, de arme bevolking die massaal op hen hebben gestemd krijgen nu stank voor dank, ze moeten nu massaal op de blaren zitten die ezels.


  Maak melding

 3. SRD.10.000,00 is chickenfeet voor de bezigheden, die in ruil daarvoor dienen te worden gedaan.

  Buitendien, “look who’s talking”?

  Een stelletje asielzoekers/economische vluchtelingen. Ik dacht dat je het best naar je zin had in en met Holland.

  Zijn jullie weer bezig om moederlief te verkopen voor dat bekende bordje linzensoep?

  Laat ons toch met rust? Wij die er bewust voor gekozen hebben om hier te wonen, werken en naar alle waarschijnlijkheid te sterven. stelletje schijtpijpen!!!


  Maak melding

 4. Ik vind het een interessant artikeltje, maar de boodschap ontgaat mij. The phrase springs to mind: Till hell freezes over!

  Ik denk daarom dat het nooit de bedoeling van GMAP geweest kan zijn en nog minder, dat zij erop hoopt dat het ooit gebeurd.

  Tussen de regels door klinkt er een oproep aan het volk om niet alles voor zoete koek te slikken. De macht ligt bij het volk. Zij bepaalt wie de leider is en heeft de macht de zelfverrijkers aan de kant te zetten.

  Iemand vroeg mij welke opleiding deze mevrouw had. Wie weet het antwoord. Een ander grapte en zei: ze is mevrouw de preesi. Stom natuurlijk, want academici in het land verdienen beduidend minder dan deze vrouw. Zij hebben moeten studeren en werken zich nu uit de naad. Zou haar werk dan moeilijker zijn dan die van de academici. In dat geval mag zij de centen houden, haar man heeft aan niemand verantwoordig af te leggen en zal dat naar WKN dan ook niet doen. Too many questions, darn those who want answers!


  Maak melding

 5. Gelijk hebben ze, maar dan moeten ze dit ook aan mevr Liesbeth Venetiaan vragen!

  Want die heeft het nog bonter gemaakt, door salaris te ontvangen als ambtenaar terwijl ze dat werk niet deed…

  Helemaal mee eens.


  Maak melding

 6. Lawman is weer bezig stuur hem om Tigri te heroveren dan heeft hij wat te doen.

  Maar deze Grappen Moppen Aap Persoon(GMAP)hebben wij niet nodig in een vredig land.


  Maak melding

 7. Wikileaks is een van die klotenharken, die hier wil komen uitmaken wie er slapen en wie niet.

  Wel jere dja. Wij Surinamers zijn ons ter dege bewust van waar wij nu staan en waar wij naar toe koersen, met of zonder Holland.

  Weet je hoe prettig het is dat concessie aanvragen en anderszins niet meer via Den Haag moeten.


  Maak melding

 8. Pinto, wat wil je nu eigenlijk zeggen? Vind je dat onze first lady meer zou moeten verdienen dan ze nu al onterecht verdient? Ik ben het vaak niet met H. Molenaar en Wikileaks eens, maar nu kan ik niets anders dan ze gelijk geven. Het is op geen enkele manier te verdedigen dat Bouta zijn familie zo schandelijk voortrekt. Geen enkele Surinamer die het goed meent met Suriname kan deze beslissingen van Bouta verdedigen.


  Maak melding

 9. Hallo Pinto,

  De broekriem moet worden aangetrokken en de regering geeft het goede voorbeeld door zich zelf zonder nog iets bereikt te hebben een enorme loonsverhoging te geven.

  SRD.10.000, is volgens jou chickenfeet in een land waar het gemiddelde maandloon 900 SRD is.

  Dat noem jij zeker volkomen moreel verantwoord?

  Het antwoord weet ik al want jij zit tot je ellebogen in het achterwerk van je grote meester.


  Maak melding

 10. Als je het te moeilijk vind om op niveau te discussiëren Pinto kan je beter je mond houden, kom je nog enigszins intelligent over.

  Terecht dat dit geld terug moet. Helaas heeft het volk gekozen en zij zullen nu de consequenties moeten dragen voor hun keuze. Maar met de dag worden er dingen gedaan in ONS, ja Pinto je leest het goed, ONS mooie land waardoor we met lede ogen moeten toezien hoe meer en meer mensen en landen ONS land niet serieus gaan nemen, and I can’t blame them.


  Maak melding

 11. Eindelijk weer de waarheid inde krant en wat zie ik tot mijn schrik paniek paniek PINTO in de stress haha.
  Wat een watje zeg bahbah

  Waar zijn zijn maties of liggen ze nog te ronken die gulpensnuivers?


  Maak melding

 12. Pinto,je bent een man naar mijn hart,zitten in NL alles af te zeiken terwijl ze de tijd in de gaten moeten houden om op tijd hun hand op te houden bij de sociale dienst.


  Maak melding

 13. Ik krijg steeds sterker de indruk dat Pinto en M.Doorn behoren tot de laffe baby moordenaars te Moiwana.

  Deze twee hebben zelf geschoten op de baby’s, kinderen, vrouwen en bejaarden te Moiwana en de bosnegers zijn compleet verraden door Brunswijk.

  Met de vergoeding van de tijdelijke first lady kan ze zelf baby voeding kopen voor haar kleinkinderen.

  De bosneger hebben geleden en lijden nog steeds door verraad van Brunswijk, door mijn volk af te slachten en misdaad tegen de menselijkheid te plegen te Moiwana.

  Als de first lady melk geeft aan haar kleinkind dan zal dat gelijk zijn aan het bloed van de marron baby, waarop haar man/concubine geschoten heeft.

  De molen maalt langzaam maar zeker.


  Maak melding

 14. he Pino,

  dat je er woont, geloof ik wel
  dat je er werkt? Wat doe jij voor’n werk?
  dat je er gaat sterven: ja ,doen we allemaal

  Wat doet dame B. eigenlijk allemaal voor die 10.000 SRD per maand?
  Volgens de laatste berichten heeft ze ook al een legertje (ha ha, heeft ze van haar man geleerd) personeelsleden om zich heen verzameld, die het meeste voorbereidende werk voor haar doen.


  Maak melding

 15. he Pino,

  nog even terugkomend op je opmerking over asielzoekers/landverraders of hoe je ons ook wilt noemen:
  Nederland heeft het grote voordeel, dat democratie ook werkelijk democratie is.
  Wanneer een president of minister zich niet houdt aan gemaakte afspraken, dan is het ‘wegwezen”. Staat gewoon in de wet.
  Soms duurt het even, maar het gaat gebeuren.
  En dat kun je van Suriname niet zeggen.
  En verder….. als Suriname ons niets meer deed, omdat we haar verruild zouden hebben voor een bord linzen (hier eten we bruine bonen hoor!!)dan zouden we ons ook niet zo ontzettend verdrietig voelen over haar en haar bewoners.


  Maak melding

 16. Weer allen Surneds met een of ander bullshit
  Suri’s maken zich niet eens druk en het zijn hun belasting centjes.
  Volgens mij hebben ze spijt dat ze zijn vertrokken en zien dat wij hier steeds rijker worden.
  Deze first lady is net als de vorige een schat dus ik gun haar het geld van harte.
  Surneds achter blijven heeft ook zijn voordelen
  dat bewijst deze first lady.


  Maak melding

 17. he pino jij bent de man
  Wij worden steeds rijker en zij maar schelden en denken dat wij het niet goed hebben ha ha ha

  He surneds blijf maar om je heen kijken naar wat niet goed gaat hooooor en blijf maar onderaan in die vat mopperen.Wij hier zijn eral bijna uit.


  Maak melding

 18. Henk Molenaar

  900srd is veel geld jongen,dit is ongeveer 225 euro,en dat is meer dan de gemiddelde loon in india,waar tachtig procent leeft van minder dan 1 dollar per dag

  En ik weet dat jij met je 1500 euro misschien niet eens dat overhoud met al de soort schulden die jully hebben.

  Het gros van de Surinamers heeft zijn eigen huis of woont in bij familie
  en voor stroom en water hoef je niet zo veel te betalen als in nerdland

  Duss naar Surinaamse standarden heel veel geld die 900 srd


  Maak melding

 19. Zelfde mensen zie ik telkens op het terras aan de overkant van k*rst*n genieten van hun vakantie.
  Wat hebben jullie de afgelopen 20 jaar gedaan om Suriname voorruit te helpen?
  Ik vermoed al een tijd dat er contact is onderling met politiek denhaag en lokale sranangmang die dit regime willen stoppen, althans de leider.
  Water naar zee dragen. Besteed je energie nuttig en denk aan je hart. The past will kill you.
  tang boen.


  Maak melding

 20. Ai Boi,

  “dat wij hier steeds rijker worden”…..

  Wij = de familie Bouterse…..

  De rest van het volk kan amper nog boodschappen doen…


  Maak melding

 21. Roven, graaien en feesten (op andermans kosten uiteraard) en kontelikken, dat is het enigste wat ze kunnen, maar daar zijn ze dan ook heel erg goed in, ze zijn er zelf trots op, hoe imbeciel kan een Surinamer zijn 😉

  Wat een walgelijke mentaliteit hebben deze mensen zeg…
  En wat zijn de dom!

  Zo dom…
  Dat ik oprecht blij ben dat ik geen Surinaams paspoort heb, ik zou mij echt dood schamen!

  Ik zou er mijn reet nog niet eens mee willen afvegen.


  Maak melding

 22. Wat lief van ai boi # 18 hij gunt haar het geld. Doe ik ook ik gun iedereen de hoofdprijs maar realiseer mij ook dat als iedereen de hoofdprijs krijgt niemand meer gaat werken?! Hoe moeten we dan eten?? Nee iedereen moet een eerlijk deel krijgen in relatie tot zijn prestaties.
  En ja in SME hoor je mogelijk haast niemand er over dat zij zonder wezelijke prestatie zo’n enorm salaris krijgt. Begrijpelijk want iedereen heeft het veel te druk om met de belastingverhogingen, devaluatie en inflatie rond te komen. Ook zijn er zoveel andere schandalen dat dit schandaal gewoon naar de achtergrond is verhuist. Maar daarom is het niet minder schandalig, hetis en blijft wel een schoolvoorbeeld van wanbestuur en nepotisme.


  Maak melding

 23. Hallo Granman,

  De grootste verrader is Brunswijk.
  Van Bouterse kan Suriname niets verwachten, dat is al 35 jaar bekend.
  Maar Brunswijk heeft door zijn ziel te verkopen aan Bouterse het ultieme verraad gepleegd ten opzichte van zijn volk en zijn strijdmakkers die zijn omgekomen in de strijd tegen Bouterse.
  En met deze moordenaar van zijn eigen volk zit Brunswijk nu gezellig een biertje te drinken en de pot te verdelen.

  Brunswijks is de typische exponent ( met Somo) van de Surinaamse politicus die er niet is om zijn land te dienen, maar om zijn zakken te vullen


  Maak melding

 24. Mensen,

  Pintoboi is boos en jaloers omdat hij geen vluchtelinge noch een economische status heeft.

  Weten jullie hoeveel keren hij naar huis is gestuurd omdat hem een visa wordt geweigerd door de Nedelanseambassade.Ja,Pintoboi dan had je in 2005 geen bolita balletjes moeten slikken.

  En ook niet vergeten dat je familie in Nederland woont met een socialeuitkering.
  En dat je van vreet.”Dozen actie”

  Jonge,je bent gewoon gefrustreerd en maar denken dat jij de firstlady van Su bent.


  Maak melding

 25. Deze organisatie van hardleerse traumalijders onderleiding van Romeo Hoost en Super Pot Lisbeth, mag best een zware therapie gaan volgen in Oost Europa. In Oost Europa worden de beste psychiaters van de wereld opgeleid.


  Maak melding

 26. Reactie!

  Reageren op de grote onzin van Pinto is net “Het Vat der Kanaiden vullen”
  oftewel “Water naar Zee dragen”. Lassting!

  Elk weldenkend mens kan het bevoordelen van vrouw, zoon en de vrienden van el presidente met blote ogen zien, maar Pinto niet! Hoe wel kan hij dan denken? Pinto is een bange militair geweest die zijn maten in de steek heeft gelaten en ze een voor een heeft zien sterven. Nu probeert hij met deze onzin hen als schuldgevoel te verdedigen en sommigen trappen erin.
  Negeren (ne-geren)lijkt mij de beste manier
  om hem te pijnigen.


  Maak melding

 27. Er is maar 1 joker, die mij Pino noemt. Jou insteek heb ik niet nodig.

  Als jij iets voor Suriname wilt doen, “just come and do your thing”. Het ellenlang hier ouwetakkenbossen zet in the end geen zoden aan de dijk.

  Bouterse is nu president en zal dat voor de eerst komende 4-jaren ook blijven. Is dat jullie probleem?


  Maak melding

 28. Het is toch om moe van te worden. Een dorpsgek, een pyromaan en een ex-junk die de show op deze site wensen te stelen. En onder supervisie van ‘wie’, om nu zelfs ook nog de vrouw van de president aan te vallen. Eerder was het zijn zoon en toen de Surinaamse gemeenschap in Suriname die het moesten ontgelden, omdat de president tegen hun zin in met meer dan twee derde meerderheid gekozen werd. Dit lijkt mij meer op ‘woord-terrorisme’ op basis van rancune, dan dat deze personen slechts hun zegje willen doen opgrond van het recht op een ‘vrije meningsuiting’. Misschien moeten wij onder deze drie verkiezingen houden op deze site, want drie lijkt mij te veel. En soms komen ook nog ene Neus en Du pasdoes om de hoek kijken met reacties die merkwaardig genoeg haast identiek zijn. Wat is hun drijfsfeer of kunnen zij hun gedrag NIET helpen vanwege een ‘ingeroeste gewoonte’. Dus dan maar verkiezingen onder deze groep, die mekaar fel met inhoudloze reacties schijnen te willen beconcurreren.

  Ik zou in elk geval absoluut NIET stemmen.

  http://www.youtube.com/watch?v=mVpORdp9XUw&feature=related


  Maak melding

 29. lon ik wil je effe verbeteren bij deze nederland is een democratie ?????
  hoe kom je daarbij hier moet je ook gewoon ja knikken hoor want als je ee knikt gebeurd het toch kijk maar met de euro de bevolking wou er niet aan toch gebeurd.
  deel uitmaken van europese unie de bevolking wou het niet toch gebeurd .
  de ov chipkaart de bevolking wil het niet gaat gewoon door en dan lullen over een democratie .????


  Maak melding

 30. In het normale geval vind ik het allemaal wel grappig zoals op elkaar wordt gereageerd, maar als ik lees wat numnmer 24 schrijft, krijg ik de kriebels.

  Wees blij in Suriname geboren te zijn en eens een Surinaams paspoort te hebben gehad, want voor hetzelfde geld was je in Zimbabwe geboren. Verloochen je afkomst niet, want het zegt meer over jezelf dan jouw afkomst. Je mag het voor jezelf ontkennen, maar hier in Nederland ben je een Surinamer met de Nederlandse nationaliteit.


  Maak melding

 31. @Gilli

  Je bent blijkbaar echt nieuw ophet forum.Meestal is een nieuwe naam gewoon een oude poster die dezelfde onzin wil herhalen. Maar goed.

  Als je je al ergert aan posting #34 dan heb je de postings van Pinto en M Doorn nog nooit gelezen.


  Maak melding

 32. Pinto en M.Doorn zijn dus werkelijk de ex militairen die op weerloze baby’s, kinderen, vrouwen en bejaarden hebben geschoten.

  Zij kunnen niet meer in slaap vallen en zijn derhalve dag en nacht hier te vinden.

  Wat een helden deze baby’s moordenaars.


  Maak melding

 33. Pinto: Jouw reacties doen me een beetje denken aan het “geblèr van Ocèr”. En wat is daarvan terecht gekomen? Net zoveel als de inhoudloze reacties van jou: NIETS!!!!!! Beperk je een keer tot de inhoud van het onderwerp zonder eens een keer op de man te spelen! En nou weer terug onder je steen!


  Maak melding

 34. Pinto heeft er duidelijk voor gekozen om in Suriname te vertoeven. Nog net in restaurant JAWA mijn buik vol gegeten. Wat jullie van deze persoon ook mogen denken zal hem verder 1 vette salami worst wezen. Die kleine flessen Parbo waren ook niet verkeerd. Suriname is een heerlijk land. Succes daar met temperaturen onder het nulpunt op de schaal van Celcius.


  Maak melding

 35. blaka ka je bent blijkbaar niet alleen hypocriet, maar heb het ook uitgevonden.

  Pinto, no spang, de waarheid is altijd moeilijk en hard om aan te horen. Desondanks zal je het door moeten inwrijven in de porems van deze onnozole zielen.

  Granman je bent gewoon een zieke geest, reactie onwaardig dus.

  Als deze gmap lieden een baan zouden hebben, hadden ze waarschijnlijk minder tijd al die brieven te schrijven. Waarschijnlijk hebben ze nog nooit antwoord gekregen op een brief dus proberen ze de FL.

  Ik heb nieuws voor ze, de FL is nu eindelijk wettelijk vastgesteld en terecht dat ze een salaris krijgt. Deze FL heeft nu al veel meer gedaan dan liebeth in 10 jaar heeft gedaan en desondanks via haar man een vergoeding kreeg die oncontroleerbaar was, nu is het duidelijk en transparant. Blijven jullie maar zand in de ogen van het dom gepeupel strooien.

  Jojo is blij dat hij geen Surinaams paspoort heeft, ik heb nieuws voor je. Wij ook, racisten als jouw kunnen ons gestolen worden en verdienen een Surinaams paspoort niet.


  Maak melding

 36. @ tamara,
  Dus twee derde van de Surinaamse gemeenschap heeft geen moraal, men weet niet wat moreel ethisch verwerpelijk is daar komt jou reactie op neer.
  Als jij wil weten wat mij drijfveer is zal ik jou dat duidelijk maken,Mijn drijfveer is om op te kopen tegen een moordenaar drugsdealer dictator die nu president van mijn land is.
  Mijn drijfveer is, om ervoor te vechten dat er normen en waarden terug keren in onze samenleving en in de politiek, en daar hoor de aanbidding van een massamoordenaar niet bij tamara.
  Over ex junk gesproken de zoon van jou president is een crimineel die veroordeeld is toch wordt hij benoemd al leider van gewapende macht in surinama,alibux heeft de staat suriname voor een half miljoen euro opgelicht en daarvoor veroordeeld toch wordt hij gekozen tot adviseur van jou president,Bosje heeft op naam van de staat Suriname inkopen gedaan in het buitenland voor honderdduizenden us dollars en is nu adviseur van jou president,naarndorp moord verdachte is ook adviseur van jou president dit geeft aan dat hoe crimineler hoe hoger je komt in de politiek in Suriname en dat noem ik moreel verval. Iedereen die aan de kant van deze criminelen staat is mede verantwoordelijk voor de morele staat van ontbinding waar mijn land zich nu in bevindt.


  Maak melding

 37. M. Doorn,

  het is duidelijke e transparant dat Bouterse zijn eigen vrouw een flink salaris geeft terwijl de rest van Suriname de eindjes niet aan elkaar kan knopen.

  Fijne president!


  Maak melding

 38. Goed bezig wikileaks !Had ik maar zoveel tijd en energie als u .Ik geef heel veel om Su…maar ik hou veel meer van me zelf. Neem ook tijd voor je zelf .Succces !

  Groet,ram,ram (veel wijsheid)


  Maak melding

 39. De Suri’s moesten eens weten wat voor hysteria m.n.aan de Noordzee gemaakt wordt over iets wat al maanden een (weliswaar onbehachelijk) gepasseerd station is in de Su samenleving.Leuk geprobeerd van GRAP maar hier in Su zal het geen zoden aan de dijk zetten.


  Maak melding

 40. Wikileaks,
  Je bent een oen van het zuiverste soort.

  De mens wikt en God beschikt! In deze dat Bouterse ook jou President is.

  Jullie dencennia gespuide tirade is geresulteerd in 1 grote NUL.


  Maak melding

 41. Henk Molenaar op 43

  Als alternatief hadden we de zaken zo kunnen laten als tijdens de front regeringen, nl. de onkostenvergoeding van de FL gewoon opvoeren als onkosten gemaakt door de President en geen haan die ernaar zou kraaien tochen. Ik begrijp dat je moeite heb met transparantie en duidelijkheid, jullie rommelen graag in de marge, is het omdat het in troebel water goed vissen is of omdat jullie niet anders kunnen.

  Punt is en blijft dat de FL een vergoeding krijgt, iedereen weet hoeveel het is, we gaan niet meer rommelen met vergoedingen opvoeren enz.

  Henk wanneer ga je je hersencellen eens gebruiken?

  Ach wikifreak is zo’n typische mafkees die zijn nick graag op een forum ziet staan, dat hij aan forum vervuiling doet zal hem een worst wezen. Dit soort gedragingen krijg je als mensen niet de juiste hulp hebben gekregen voor hun Posttraumatische stress-stoornis (PTSS).

  Wikifreak je moet nu wel echt professionele hulp gaan zoeken.


  Maak melding

 42. M. Doorn

  “Henk wanneer ga je je hersencellen eens gebruiken? ”

  En wanneer kom jij eens uit het achterwerk van je DNP-president.

  Past Bouterse in het rijtjes onzelfzuchtige en onkreukbare leiders zoals Mandela of in het rijtje Chavez, Mugabe en Khadaffi?

  Durf jij nu echt te stelen dat Suriname trots kan zijn op haar President?

  Graag antwoord


  Maak melding

 43. @ Pinto en M.Doorn
  Ik vraag mij af wie hulp nodig heeft idioten die de waarheid en realiteit niet onder ogen willen zien, of de mensen die terecht waarschuwen voor een bende criminele recidivisten die in het verleden hebben laten zien hoe incompetent en onmenselijk ze zijn.
  In Argentinie dachten ze ook dat macht eeuwig zou deuren nu gaan ze stuk voor stuk achter de tralie.In iedere geciviliseerd land of samenleving horen moordenaars achter slot en grendel pinto.Ik ga nog een stapje verder figuren die dit soort misdaden tegen de menselijkheid verheerlijk mogen voor mij ook achter slot en grendel gegooid worden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.