Surinaamse wint Kartiniprijs van Gemeente Den Haag

0

De Surinaamse Roline Julen heeft met haar Haagse lunchroom D’Roem ((Durven Rekenen op Eigen Mogelijkheden) de Kartiniprijs gewonnen. Dit leerwerkbedrijf voor jongeren en tienermoeders, levert volgens de jury een bijdrage aan de gelijkwaardige positie en participatie van mannen en vrouwen. Dat meldt Radio Nederland Wereldomroep.

julenDinsdagavond 8 maart ontving de Surinaamse de Kartiniprijs. Roline Julen is een vrouw met hart voor hulpverlening aan met name tienermoeders, aldus het juryrapport. Het leerwerkbedrijf D’Roem, waar de meisjes kneepjes van de horeca leren, is op twee locaties in Den Haag gevestigd. De motivatie van Roline Julen: ‘Beter een kaars te ontsteken, dan klagen over de duisternis.’

Julen is een moeder van twee dochters die eind 2008 is gestart met een horeca-onderneming, een lunchroom. Dat deed ze nadat ze meer dan twintig jaar functies heeft gehad in de kinderopvang en jeugdhulpverlening. Lees verder op de site van RNW.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.