Roversgeweld in Suriname “slechts uitspattingen”

44

PARAMARIBO, 9 mrt – De recente gewelddadige roofovervallen op burgers zijn niet meer dan uitspattingen. Dit zegt minister Martin Misiedjan van Justitie & Politie. De oppositie overdrijft dus als die stelt dat de misdaad is toegenomen. Maar zo makkelijk komt de regering er niet van af.

President Desiré Bouterse mocht onlangs een brief ontvangen. De oppositie maakt zich zat zorgen en wil maatregelen zien. Het staatshoofd moet maar komen uitleggen wat het antwoord is, aangezien het op lager niveau niet lukt. “De minister heeft de samenleving niet
kunnen geruststellen en heeft de criminelen niet kunnen afschrikken”, zei Radjkoemar Randjietsingh (Nieuw Front/VHP) in het parlement.

Dat was kort nadat Misiedjan zijn indrukken had gegeven. Randjietsingh wil actie zien en ‘concrete maatregelen.’ Die had Misiedjan niet. Ten minste, hij wil het er niet publiekelijk over hebben: “De zware jongens kunnen mee luisteren.” Ook de burger zal het daarmee moeten doen. Volgens Misiedjan kijken de justitiële autoriteiten naar de “verruwing.” Mensen worden in elkaar geslagen om hen in veel gevallen hooguit wat geld en sieraden afhandig te maken.

44 REACTIES

 1. Waarschijnlijk een wraak-actie i.v.m. Sonny-point. Mensen onheus bejegenen heeft gevolgen . En dat moeten de VHP-ers goed begrijpen.


  Maak melding

 2. wie zijn de rovers , wie zijn de slachtoffers…waarom zou hij streng optreden…terecht dat de hindoestanen worden berooft, Deze hindoestanen hebben de rovers aan de macht geholpen….Stem NDP…


  Maak melding

 3. Geef de MP voor zes maanden algemene opsporingsbevoegdheid.
  Laat hun de crminaliteit voor die periode aanpakken en daarna de bevoegdheid weer teruggeven.
  Zet alle dikke politieagenten op een verplichte dieet.Er moet meer gesport worden bij de politie.Tegenwoordig bestaat het KPS uit een hele hoop mietjes en colleganeukers,waardoor de concentratie op het werk geweldig veel afneemt.Soms bestaat die concentratie geen eens.Gewoon dat zooitje daar goed aanpakken.
  Intussen neem het KMP de misdadigers goed ondergangen en brengen ze tegelijkertijd die hele reutemeteute in kaart.
  En wie zich verzet bij aanhoudingen cq arrestatie, heeft een groot probleem.
  Het verzet wordt dan onmiddelijk verbroken met de uiterste te gebruiken middelen.Gewoon een beetje hard er tegen aan gaan.
  Dus oppositie,als je veilig wilt zijn in je eigen land, vraag dan een vergadering aan en geef aan dat de MP als algemene opsporingsambtenaar moet optreden voor een bepaalde tijd.
  Gewoon aanpakken of inpakken.


  Maak melding

 4. Lonie Boy: “Terecht dat de hindoestanen worden berooft, Deze hindoestanen hebben de rovers aan de macht geholpen….Stem NDP…

  Weer zo’n NDP stemmer met slechts 2 hersencellen. Waarom hard werken als je hardwerkende hindoestanen kunt beroven”


  Maak melding

 5. ik zou naar suriname gaan met me gezin, ik ging twijflen, dus ik ga niet meer,ik ben niet de enige, dus suriname verlies nu toeristen, is niet goed voor de economie.
  suriname doe wat aan.

  droevige toerist!!


  Maak melding

 6. Vindt het een beetje min om goed te keuren dat bepaalde bevolkingsgroepen wel beroofd mogen worden,dat getuigd van enorme domheid in een samenleving als de Surinaamse,hoop dat er niet meer van deze gekken komen.


  Maak melding

 7. hé Tatta Mangboy,

  En wanneer geeft de MP de bevoegdheid terug?
  Wanneer alle criminaliteit weg is in Suriname?
  Hebben de militairen dit in ’80 ook niet beloofd? Eerst orde op zaken stellen en dan weer terug de kazerne in?
  Moet je kijken waar ze nú zitten, die mensen van destijds.

  Suri’s, ken uw geschiedenis.

  oja, als het politieapparaat wordt aangepakt zoals jij voorstelt, dan hebben de Nederlanders geen leuke televisieprogramma’s meer zoals een paar maanden geleden!


  Maak melding

 8. @2

  Jij vindt het dus normaal dat je medeburger die er eigelijk helemaal niks hiermee te maken heeft wordt beroofd.
  Fijne kerel ben jij ik hoop dat jij een keertje genaaid wordt door je eigen ras .
  En voel jij je een slachtoffer dan?
  De vraag is hoe komt het dat jij je dan een slachtoffer voelt.

  Ik ben piet paniek mijn naam moet voldoende zeggen over mijn ras dus kom met echte goede redenen waarom jij zo over een ras praat ipv Surinaamse bevolking

  Ik weet zeker dat Pinto en m.doorn mijn mening zullen delen.


  Maak melding

 9. Lonyboi,
  Dat niet alleen, maar wie zorgden voor het logistiekgebeuren tijdens die vieze oorlog?

  En hoe komt het dat tijdens de gevechten het zelden voorkwam dat in die gelederen nagenoeg geen doden/gewonden te betreuren waren?

  Juist ja, zij waren heel goed geinformeerd over de toestand vijand.

  En wie moeten nu volgens jou daar de wrange vruchten van plukken?


  Maak melding

 10. Mag ik hem en de onzin die uitkraamt, omdat hij de ballen verstand van zaken heeft, en de guts mist , dan ook zien in t licht van uitspatting van de nu aan zittende machthebbers kliek???

  Of zal mijn reactie weer verwijderd worden ??


  Maak melding

 11. MP algemene opsporingsbevoegdheid geven???

  Laten de MPérs zich bezighouden met het wel en wee van de militairen.

  Militairen, die zich bezighouden met onoirbare praktijken. Hard- en tegen de richting inrijden, zuipen in bars tijdens diensturen, kaar kong. Daar hebben zij al hun handen aan vol.

  Laat de burgerpolitie maar hun deel van het werk doen dan komen we al een heel eind.


  Maak melding

 12. Ter overdenking:

  Er zijn kleine rovers en er zijn grote rovers.

  De eersten worden zelf door de laatsten gecreerd.

  Wanneer zullen die witteboord dieven worden opgepakt?

  Zal er immer sprake zijn van, “houdt de dief?”


  Maak melding

 13. TT-heo,op 1.
  je net zo een achterlijk onding als die ebu.Wetteloosheid is nooit goed te praten idioot.Voor jouw mag het land een Rwanda of Burundi worden.Jij zit veilig ergens in Europa je gif te spuien.Walgelijk.

  Cobie.


  Maak melding

 14. De toename van de misdaad in Suriname wordt achter de schermen geregiseerd door een onzichtbare hand van de oppositie partijen in het parlement.


  Maak melding

 15. als de regeerings leden op je lijkt,en je
  weet dat je straf redelijk af loopt,en geen
  zin om te gaan werken
  dat is het beeld,dat deze boeven hebben,dus
  over al waar geld valt te halen.
  wintie whaj lantie e pay


  Maak melding

 16. Zolang criminelen op regeringsleiders lijken zal er niets gebeuren. Misiedjunk neem ik allang niet meer serieus.

  Waarom geen strafrecht invoeren zoals in thailand, nigeria, saoedie-arabie, singapore ofzo…….Logisch niet anders raken regeringsleden veel vrienden en familieleden kwijt.


  Maak melding

 17. Zolang criminelen op regeringsleiders lijken zal er niets gebeuren. Misiedjunk neem ik allang niet meer serieus. Het ontbreken van een soort werk- en leerplicht wat naar mijn idee echt ingevoerd moet worden is hier ook debet aan.

  Waarom zoveel buitenlanders importeren terwijl werklozen staan te roven????? Het hele systeem deugt niet.

  Waarom geen strafrecht invoeren zoals in thailand, nigeria, saoedie-arabie, singapore ofzo…….Logisch niet anders raken regeringsleden veel vrienden en familieleden kwijt.

  Suriname is nog niet toe aan een sociaal strafrechtsysteem, er wordt teveel misbruik van gemaakt. Dit regeringsbeleid zorgt er ook voor dat dit soort criminaliteit stand houd c.q. toeneemt.


  Maak melding

 18. Excellentie Misiedjan is een echte misser gebleken. In eerste aanleg dacht ik ook van, “geeft die jurist een kans”. Betrokkene blijkt helaas niet uit te blinken in tact en deskundigheid”.

  Je kunt dus niet rekruteren op basis van etnische komaf alleen. Betrokkene moet ook sturing kunnen geven aan dat ding waarvoor hij of zij wordt ingehuurd.


  Maak melding

 19. Je kunt de kleine rovers oppakken en op sluiten,wat gebeurd er met de grote smartte kerels die in hun mooie auto`s rondrijden en altijd beleefd en vriendelijk zijn en hun contacten onderhouden,die zeker weten wanneer het gevaar dreigt.Zij moeten direct de bak in dan verdwijnen de kleine rovers.


  Maak melding

 20. LONIE BOY schrijft,

  wie zijn de rovers , wie zijn de slachtoffers…waarom zou hij streng optreden…terecht dat de hindoestanen worden berooft, Deze hindoestanen hebben de rovers aan de macht geholpen….Stem NDP

  geniet maar zo lang de NDP aan de macht is
  wacht maar tot jou vrouw/vriendin of moeder door deze rovers verkracht of beroofd worden.
  dan wil ik zien waar die NDP van jou is, waar jij zo trots op bent.jij bent net als al die anderer domme meelopers.

  langa


  Maak melding

 21. Wat deze mini-ster uitkraamt is volkomen onzin en getuigt van minachting van het volk. Zou hij anders piepen als een ander etnische groep vaker het doelwit zou worden van berovingen en moorden?


  Maak melding

 22. Pinto, geld dat ook voor Bouterse en de rest van de regering? want ze kunnen geen van allen wat van bakken ze zijn allemaal brokkenpiloten. .


  Maak melding

 23. Mislukte Misiedjan wab onder invloed van drugs bij zijn uitspraken. En de de NDP ers die beschermen hem. Wat wil je met junks, moordenaars en andere boeven in het kabinet.
  Jammer suriname is vrloren.


  Maak melding

 24. Walgelijke kiezers als 1, 2 & 11 kiezen walgelijke politicie.

  Wat SME nodigd heeft is betere scholing, inclusief volwassenen educatie en met meer aandacht voor onze echte recente geschiedenis, voor normen en waarden & voor logica. Zolang er postings als 1, 2 & 11 op gepost worden is het heel slecht gesteld met de geestelijke volksgezondheid.


  Maak melding

 25. Ik Zeg Je,
  moet je me even uitleggen hoe het roven van nu voortvloeit uit het verleden.Voor zo ver ik heb kunnen na trekken zijn de slaven het bos ingelopen om maar niet te werken.En uit het bos gingen ze steeds op rooftocht.Ten einde raad sloot het gouvernement vrede met hun en gaf hun geschenken en levens tocht zodat de marrons de plantage’s niet meer plunderden.
  Na de afschaffing van de slavernij en het verstrijken van het staatstoezicht trokken de ex-slaven massaal naar de stad ondanks dat ze grond zouden krijgen als ze op de plantage’s zouden blijven.In Coronie en Para zijn ze wel gebleven.
  De boslanders worden tot op heden bevoorraad door de overheid.Dus hebben ze ook geen redenen om te roven. Vertel mij even beknopt welke reden uit het verleden ze nu nopen om te roven.Sterkte.[raadpleeg de boeken van A.Loor]

  Cobie.


  Maak melding

 26. ik lees hier een hoop onmenselijke reactie van sommige postings. Die vrouw die mishandeld is, is vijf maanden zwanger. de loop van een pistool in haar mond, haar oog blauw geslagen haar rechterhand lamgeslagen. wie weet ook in haar buik geslagen, want ze voelt de baby in haar buik niet. wij zijn toch niet ergens in Afrika of cambodia of wel.Die jonge vrouw heeft een trauma opgelopen en wie helpt haar dan. Er moet wat aan gedaan worden tegen dit soort lui die mensenlevens verpesten. Het gaat hier niet om welk ras het gaat. na wan libisuma leki mi nanga yu. zelfs een zwangere hond ga je niet een trap geven. Als je zoiets goedkeurt kan j beter van de Wijdenbosch brug springen.


  Maak melding

 27. Cobie.

  Jacobus

  Beknopt…waar er enkele rovers waren…..kwam er een Raad van Bevrijding……met nu de gevolgen….daarna deed opa Ro ook mee om aan de macht te komen….daarom moeten anderen nu volgen…..als zij aan de macht willen komen….dus denken de anderen….. roof maar….. men heeft jouw altijd nog nodig…….met roof vandaag aan de dag als voorbeeld…a man roof a kon bigi…waarom wij niet zullen anderen denken.


  Maak melding

 28. @20

  Wat klets je nu weer?

  Gewoon een reactie op het verhaal van onze anneliese geven Pinto en niet
  Van dat gebakken lucht!

  Vind je het terecht dat een zwangere vrouw zo wordt mishandeld door een LIP soortgenoot?

  Antwoord nou eens o ja wat voor werk doe je nou?


  Maak melding

 29. @14

  Pinto hierin bevestig jezelf dat de kleine crimineeltjes door de grote jongens worden gecreëerd.

  Dwz Suriname heeft geen succes met het voorbeeld dat nu de wetgeving bepaald.
  Wie zijn volgens jou de witteboord criminelen?


  Maak melding

 30. mevrouw of meneer op nummer 28.
  Verdiep jou in de gevolgen van de massaslachting te moi wana die gepleegd is door militairen van Bouterse.
  Als jou ouders moeder vader kinderen voor jou ogen worden afgeslacht dan piep je anders.
  laten wij de gevolgen van moi wana niet onderschatten A.U.B
  @ pinto ,als missiedjan naar huis gaat is het gedaan met regering Bouterse,Brunsie heeft de sleutel van deze criminele regering in zijn hand misser jan naar huis kabinet ook naar huis zo staat het nu voor en niet anders pintotje.


  Maak melding

 31. Geachte Wikileaks,
  ik ben nergens in mijn posting tegen gekomen dat ik me denigrerend heb uitgelaten over de Moi Wana slachting.Zo iets is nimmer goed te praten en dat probeer ik ook niet.Integendeel,de veroorzaker en de uitvoerders moeten zonder aanzien des persoon voor het gerecht gesleept worden.Het gaat om de stelling geponeerd door Ik Zeg Je.Hij moest mij overtuigen dat het kwaad dat nu over het volk raast,uit het verleden komt.Want zelf zie ik het als een teken van minachting van de mens wat er nu gaande is in ons land.Het druist tegen elk sociaal gevoel in.Niet te bevatten dat hier mensen aan de gang zijn.Wij weten dat het verdien capaciteit in Sur heel klein is en als men op grote voet wil leven dan moet men het geld uit de misdaad halen .

  Cobie.


  Maak melding

 32. Beste Surie`s, ruim deng mang op !!!!!!! Voor eens én altijd !!! Voor dat `t te laat is….mék dé mang jang koegroe voor altijd !

  Op ádha hé kanoen style….mijn zegen hebben jullie . Pik het niet langer ! Kom zelf op voor je rechten ! Deze mensen hebben alleen het uiterlijk van de mens,maar in wezen zijn het…….. (in hun doen en laten) vul maar zelf in .

  Die loezers regering gaat niks er aan doen….Het is hun soort die al die ziekelijke praktijken keer op keer veroorzaken….!!!!! Dag in dag uit, jaar in jaar uit…..Opruimen die handel voor altijd !

  Groet, ram,ram (Veel wijsheid !)


  Maak melding

 33. “Beste Surie`s, ruim deng mang op !!!!!!! Voor eens én altijd !!! Voor dat `t te laat is….mék dé mang jang koegroe voor altijd !”

  He R.Lalbhadoer met bovenstaande geef je precies aan hoe de primitieve gedachtegang werkt van de oermens, je vind je zelf waarschijnlijk een zo’n beschaafd mens.

  Een paar maanden geleden hebben bewoners te lelydorp een dief dood geslagen en ze waren er trots op.

  Ze hebben die dief dus niet aangehouden tot de politie hem kon arresteren, nee de dief lag al weerloos op de grond en ze bleven maar slaan en schoppen als bezetenen.

  Een paar maanden geleden heeft een directeur van een bedrijf een chineze dief doodgeslagen omdat die man zijn spullen stal.

  Bovenstaande is illustratief van het denken van de zgn beschaafde mens , in werkelijkheid hebben ze zich verlaagd naar het niveau van de rovers en zijn nu gewoon moordenaars.

  Ruim deng man op, laten we allemaal moordenaars worden, ik zie je al denken, who cares als ze maar opgeruimd worden toch.

  Blijkbaar is het maar een dun lijntje tussen ‘beschaving’ en ‘geen beschaving’, je hoeft maar in een uitzichtloze situatie te bevinden om die lijn te overschrijden, denki a tori.

  I rest my case


  Maak melding

 34. Emotioneel kan ik Lalbhadoer heel goed begrijpen en kan tot een bepaald hoogte met hem meegaan.In dit geval bedoelt hij de djoeka’s.En niet een directeur of de buurt bewoners die gelyncht hebben.
  In een samenleving is het normaal dat er spel regels zijn.En die regels worden dan wetten genoemd.Als iemand die regels overtreedt dan krijgt het de rekening ook gepresenteerd.En als iemand de rechts gang willens en wetens saboteert dan wel negeert en er geen middelen meer zijn om zo iemand berecht te krijgen dan kan het slachtoffer de wet in eigen hand nemen ter genoeg doening.Ik sluit dan mijn ogen voor zo een handeling.

  Cobie.


  Maak melding

 35. He M.Doorn,
  Voor Suriname zie ik op dit ogen blik de enige oplossing : De Surie`s moeten `t recht in eigen hand nemen.Dit mag n.l.in nog meer beschaafde landen op de wereld. Ga je eens informeren.

  De beschaafde/hard werkend burger wordt niet genoeg beschermd door de overheid. Hierdoor krijgen de criminelen krijgen steeds meer zelfvertrouwen . Dit moet zo snel mogelijk uit geschakeld worden !

  M.a.w. de huidige regering is deels hier aan debet.
  Mij maakt het helemaal niet uit, van wat voor etniciteit de crimineel afkomt. Wie niet wil deugen moet aangepakt worden !
  Ga niet denken dat ik etnisch bezig. De naam die ik gebreuk is n.l mijn nickname.Ik lees regelmatig uw reacties.Dan moet ik heel vaak denk : wat is uw referentie kader? Ter info geef ik aan u een paar dingen over me zelf mee. Hopelijk kan u ,uw bekrompen ideeën over de Surie`s Neds wat bij stellen.Ik woon heel geluk in Europa. In een vrijstaande woning. Mijn hypotheek heb ik over twee jaar afbetaald .Mijn huidige hypotheek lasten is 175 EURO per maand. Over tien jaar hoop ik met pensioen te gaan. Ik kan minimaal drie vakanties per jaar permitteren.Ik ben ook regelmatig in Suriname. Mijn families doen het ook goed. Allemaal eerlijk verdient .Enz.enz. doe je voordeel mee .

  Groet,ram ,ram(Veel wijsheid !)
  R.Lalbhadoer


  Maak melding

 36. @M. Doorn

  Jaren terug hebben een stel idote schoften vele eerbare landgenoten gemarteld en/of vermoord. Ze zijn er nog steeds trost op. 😡


  Maak melding

 37. R.Lalbhadoer

  Ach wat moet ik met je zietszeggende emotionele reactie.

  Voor Suriname zie jij dit als enige oplossing. Anarchie en bandeloosheid zie je dus vanuit je veilige Nederlandals Nederland.

  Misschien moet jij ons hier komen vertellen in welke landen de burgers het recht in eigen hand mogen nemen.

  De rest van je emotionele rommel kan mij gestolen worden, anoniem kan iedereen voor koning spelen, het gaat er dus om wat je te vertellen heb.

  Conclusie, ondanks je eigen woning en verblijf in Nederland waar wet en recht geld, is de beschaving met een grote bocht om je heengegaan. Je mist dus elke beschaving.

  I rest my case.

  Neus wie voor de een eerbaar is kan voor de ander een dief zijn. Oftewel de een zijn vrijheidsstrijder kan voor de ander een terrorist. Wedden dat je dit nooit kan begrijpen vanwege je zweverige toestand.


  Maak melding

 38. R.Lalbhadoer

  Ach wat moet ik met je nietszeggende emotionele reactie.

  Voor Suriname zie jij dit als enige oplossing. Anarchie en bandeloosheid zie je dus vanuit je veilige Nederland als oplossing voor Suriname.

  Misschien moet jij ons hier komen vertellen in welke landen de burgers het recht in eigen hand mogen nemen. Volgens mij bedoel je alleen Afganistan en Irak.

  De rest van je emotionele rommel kan mij gestolen worden, anoniem kan iedereen voor koning spelen, het gaat er dus om wat je te vertellen heb.

  Conclusie, ondanks je eigen woning en verblijf in Nederland waar wet en recht geld, is de beschaving met een grote bocht om je heengegaan. Je mist dus elke beschaving.

  I rest my case.

  Neus wie voor de een eerbaar is kan voor de ander een dief zijn. Oftewel de een zijn vrijheidsstrijder kan voor de ander een terrorist. Wedden dat je dit nooit kan begrijpen vanwege je zweverige toestand.


  Maak melding

 39. @M Doorn
  Walgelijk kromme redeneringen.
  Ja in allelanden komt criminaliteit voor maar volgens jouw is dat een excuus omde afwezigheid van enig zinvolbeleid goed te praten.

  Ook je definitie van vrijheidsstrijders is walgelijk. Brute moordenaar die onschuldige, weerloze burgers martelen en vermoorden worden in geen enkel normaalland als vrijheidsstrijders aangeduid. Alleen bij sommige idioten komen dergelijke morbide ideeen op.


  Maak melding

 40. neus op 43

  Ja klopt, een zinvol beleid hebben we de afgelopen 10 jaar gemist, vandaar dat we nu de vruchten daarvan plukken toch.

  “Ook je definitie van vrijheidsstrijders “, ai mi boi, definitie noh, als je niet zo vaak spijbelde had je waarschijnlijk je lagere school afgemaakt, in de vijfde klas leer je al wat een definitie is.

  Van jouw had ik geen andere reactie verwacht hoor, yu ede pori kaba.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.