Moord op Surinaamse scholier geen symptoom

6

PARAMARIBO, 9 mrt – De recente gewelddadige dood van een scholier mag niet gezien worden als symptoom van een structureel probleem. Dit zegt minister Paul Abena van Sport & Jeugdzaken, S&J. Er is hooguit sprake van een “incident.” De dood van de negentienjarige is een vingerwijzing.

Maar die geldt niet alleen S&J. “De hele samenleving zal zich meer moeten inzetten voor het begeleiden van onze jeugd”, zegt Abena. Uiteraard heeft zijn ministerie daar een rol in te vervullen. Ook de leiding van de school waar de jongen op zat vindt dat. Abena werd persoonlijk aangesproken tijdens de uitvaartdienst. Volgens het schoolhoofd is er wel degelijk wat mis.

Verdraagzaamheid en sociale vaardigheden glippen steeds meer door de vingers. “We zien het op school, maar ook in de sport. Het is winnen, winnen en nogmaals winnen”, aldus het schoolhoofd. Volgens Abena is er wel degelijk een vingers aan de pols. “We gaan steekproefsgewijs de sportevenementen langs om te zien hoe het staat met de veiligheid van de jongeren.” Ook het vormingswerk in buurten gaat door.

Er

6 REACTIES

 1. ze schreeuwen moord en brand in suriname
  als iemand om het leven wordt gebracht.
  maar een verkeer slachtoffer telt niet mee.
  een ieder wast dan zijn handen in onschuld
  maar wel met het vingertje wijzen
  wat een mentaliteit


  Maak melding

 2. Ik heb al vaker aangegeven dat mijn land is staat van morele ontbinding verkeerd. figuren die zich voor doen als leider en rolmodel voor de jongeren zijn allemaal mensen met een zeer slechte verleden, het gaat om moordenaars drugscriminelen oplichters dictator allemaal lieden die in de gevangenis thuis horen. Blijven jullie de zaken maar bagatelliseren daar in Suriname, het is nu vijf voor twaalf.De jongeren in suriname worden vergiftigd met verwerpelijk en leugenachtige ideologie.


  Maak melding

 3. ik denk dat door verdere verarming van het volk wij steeds meer te maken zullen hebben met dit soort zinloosgeweld , verhardere criminaliteit en verdere moreel verval van het volk van morgen (jeugd prostitutie).

  de politici en families voelen het niet omdat zij zich goed laten vergoeden , jeugdpolitici die de politiek koste wat kost in moeten gaan om een menswaardig bestaan als student te hebben is voor mij ook geen geheim.

  levensverwachting van dit talentvolle volk is ook verder aan het dalen , het gemiddelde leeftijd voor beroertes is ook ver gedaald

  hoe wil je een land opbouwen met een verziekt volk.

  als het nu reeds zo hard is , wat dan als het goud en de bauxiet op is.

  GENOEG IS GENOEG , IK VIND DAT ALLE POLITICI DIE ZICHZELF VERRIJKEN EN TEGELIJKERTIJD MEEWERKEN AAN VERLOEDERING VAN DE SAMENLEVING EEN REVOLUTIE VERDIENEN.


  Maak melding

 4. De oorzaken zijn er velerlei.
  Er duiken geen sterke mannen meer op voor de klassen van de lagere- en middelbare scholen.

  Aan vrouwen hebben jongens doorgaans geen referentie figuren.

  We zullen het maar niet hebben over excessen op middelbare scholen met de jonge juf.

  Vroeger had je nog behoorlijke naschoolse opvang, vormingscentra, buurtverenigingen enzovoort.

  Alles wat wij overnemen gaat blijkbaar naar de mieter.

  De padvinderij is niet echt een optie omdat er vaak genoeg geen geld is voor dat fel begeerde uniform.

  Alle leuks wat je er kan opdoen ten spijt.

  Op mijn 10de kon ik door de timmercursus in de verlengde Keizerstraat al mijn eigen zitbank in elkaar flansen.

  Ook kon je je na school aanmelden bij een baas om wat bij te leren en vooral weg te blijven van het kwade.

  De buurman/buurvrouw hadden ook vrijbrief om je zo nodig tot de orde te roepen.

  Tegenwoordig begaan ouders een ongeluk als je maar corrigerend naar hun kroost kijkt laatsaan………..

  In elk geval in mijn nabijheid geen spatjes!!!

  De mannen moeten gewoon weer voor de klas!


  Maak melding

 5. @ pinto,
  Die sterke mannen en vrouwen hebben in de jaren 80 hals over kop hun land moeten verlaten omdat Bouterse een massaslachting heeft gehouden onder intellect Suriname.veel kader hebben Suriname moeten verlaten omdat de Surinaamse pol pot als een beest is tekeer gegaan in de jaren 80.Nu doet hij het anders kundige mensen worden ontslagen en in de plaats daarvan zet hij zijn ongeschoolde loyalisten. zie de benoeming van zijn zoon, en alibux bosje graanoost als top adviseur op zijn kabinet en abrahams als minister.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.