‘Speciale’ maatregelen tegen misdaad in Suriname

48

PARAMARIBO, 8 mrt – Er komen speciale maatregelen om een eind te maken aan de reeks gewelddadige roofovervallen op burgers. “Met inzet van alle beschikbare middelen en mankracht”, meldt het ministerie van Justitie & Politie. Vooral het brute geweld dat de rovers hanteren heeft de aandacht.

Onlangs nog is een gezin in hun woning overvallen. Een zwangere vrouw kreeg slagen met een pistoolkolf toegediend op hoofd en lichaam. “Brute gevallen van beroving, waarbij daders er niet voor hebben geschroomd op onmenselijke wijze slachtoffers te lijf te gaan”, typeert Justitie & Politie. Onderkend wordt dat dit soort misdaad grote invloed heeft op het algemene veiligheidsgevoel. Daar wil Justitie “met de meeste voortvarendheid” verandering in brengen.

Ook de hulp aan slachtoffers van geweldsmisdrijven krijgt meer vorm. Het Bureau Slachtofferzorg moet meer aan de slag. “De communicatielijnen zijn helder en operationele procedures zijn vastgelegd om slachtoffers in een zo vroeg mogelijk stadium te kunnen bijstaan.” De oppositie heeft vaker kritiek geleverd op de aanpak van justitie. Burgers hebben te veel de indruk dat ze aan hun lot worden overgelaten. Komt nu nog bij kijken dat de politie veelal laat reageert.

Bekijk ook:

48 REACTIES

 1. Een top crimineel wordt president zijn criminele zoon wordt baas van een gewapende macht,zijn adviseurs zijn stuk voer stuk criminelen dit kan nooit goed zijn voor een samenleving. het word dweilen met de kraan open in suriname zien doen laat doen.


  Maak melding

 2. Je kunt de misdadigers op pakken en tot vele jaren gevangenis veroordelen en wat gebeurd er dan wanneer ze hun straf uitgezeten hebben en er uit komen zonder werkmogelijkheden dan ben ik er zeker van dat ze weer beginnen met het geen ze deden voor dat ze de bak ingingen.Ten eerste moet men een jeugd voorbereiding in Suriname hebben dat de jonge mensen opvangt voor dat het scheef gaat.De economische verdeeldheid in Suriname speelt ook een grote rol,de armen hebben minder mogelijkheden dan de rijke en smarten.Zij die vele jaren gezeten hebben moeten ook ingeburgerd worden wanneer ze er uit komen.


  Maak melding

 3. Minister Misidjan gaat zijn soortgenoten niet bestrijden.Hij is minister voor de djuka’s.Hardwerkende mensen worden vermoord en/of beroofd.Een regering met ballen, zou de doodstraf moeten invoeren.Als iemand bij een roofoverval wordt vermoord, gelijk de doodstraf.Alleen dan kan je de roofovervallen de baas worden.Met praten lost het niets op.Maar de djuka’s in de regering gaan dat tegenhouden, omdat hun soortgenoten dit soort misdaden plegen. Alle families veel sterkte, die dit soort misdaden hebben ondergaan


  Maak melding

 4. Ik ben geen racist maar vraag me wel af waarom de roofovervallen bijna altijd gepleegd worden door 1 bepaalde volk.

  Waarom niet straffen zoals in Singapore of thailand totdat het weer een beetje beter gaat, daarna weer aanpassen. Anders krijg je het land nooit schoon.

  Ik had zo gehoopt dat Bouterse en de minister van Juspol echt iets eraan zou doen zoals in de jaren tachtig. Bijv.avondklok, roadblocks, keiharde straffen ipv gratie, afsluiten van hele wijken, bewaking en patrouille. Venetiaans handen waren gebonden dacht ik, maar het schijnt toch een zeer complex politiek probleem te zijn.

  Zolang regeringsleden qua uiterlijk sterk lijken op deze criminelen, ben ik bang ervoor dat er niets zal gebeuren en dat de zeer gewelddadige roofovervallen, verkrachtingen en moorden gewoon door zullen blijven gaan.


  Maak melding

 5. Als de leiding van het land incompetent is wat verwacht je dan van de ministers onder hem.in ieder ander land was deze minister al opgestapt maar omdat hij door een ware koehandel en machtsmisbruik aan de macht is gekomen zal hij doorgaan met zijn slechte beleid.


  Maak melding

 6. Korte metten!

  Medogenloze rovers zal je moeten bang maken met de doodstraf. Voer het in, of je het uitvoert is punt twee. Levenslang, tot de dood opsluiten is ook doodstraf.
  Dat is pas een speciale maatregel.


  Maak melding

 7. om de misdaad bekend te maken in suriname,
  is het beste via radio en tv of ophang borden
  welke crimineel leest de krant,of heeft
  internet.
  dus de meeste lezen niets op dit forum
  ook de auto bestuurders kunnen hier wat leren


  Maak melding

 8. vindt het een heel goed idee,prachtig,maar de meeste rovers en zware criminelen zitten in het kabinet,parlement enz…hoe en wie pakt ze aan.brunswijk..bankrover-somo oplichting,aanranding,vul maar zelf verder in.Het leuke is dat men zo positief is over ddb en z,n kornuiten,maar niet man,s genoeg zijn om op het vliegtuig te stappen en hem en zijn kornuiten te gaan helpen opbouwen.


  Maak melding

 9. Elke burger heeft het recht alke onbevoegd figuur op je erf gewoon dood te schieten,dan wel dood te kappen..

  Het is altijd te laat wannéér te politie komt..

  Dus het recht in eigen handen nemen heeft veel meer invloed..

  Deze minister moet duidelijk op radio t.v koejeba in de krant zeggen wat hij bedoeld en welk recht het volk heeft..

  En hard-op zeggen zodanig dat die djoeka’s in het hele land het horen..

  Ik kan u verzekeren,dat wanneer een djoeka op mijn erf komt ongevraagd,dan maai ik hem gewoon neer..met alle respect voor de goede djoeka’s want die zijn er ook veel..


  Maak melding

 10. “‘Speciale’ maatregelen tegen misdaad in Suriname”

  Dat zei de drugsbaron/president tegen de drugsgebruiker/minister…

  Beetje laat als je het mij vraagt…

  Want ondertussen gaan alle inboorlingen uit de rimboe er tegenwoordig klakkeloos van uit dat ze toch met alles wegkomen.

  Er is toch nooit ergens een politiewagen te bekennen!

  Er zijn immers niet genoeg SRDtjes, want de heren criminelen moesten zo nodig eerst hun eigen wagenpark vernieuwen en daarna exorbitant pimpen, zodat ze veilig en wel naar feestjes kunnen rijden op kosten van de belaastingbetaler…

  Leg dat de slachtoffers maar eens uit 😉


  Maak melding

 11. speciale maatregelen tegen de misdaadt nou begin dan maar met de baas van het land en gooi hem in de gevangenis een grotere boef vind je niet in surinaame dus dat is dan eindelijk gerechtigheid in het land


  Maak melding

 12. Ja,ja de beschaving ligt maar als een dun laagje vernis over de Surinaamse inwoners we hebben vroeger geprobeert het erin te slaan maar we (wij Hollanders)hebben jammerlijk gefaalt en een tweede kans komt niet meer zo gauw dus het zal wel lang moord en doodslag blijven in Suriname.


  Maak melding

 13. “Met inzet van alle beschikbare middelen en mankracht”,
  Welke middelen? Die aftandse pickup’s? Laat ons niet lachen.
  Mankracht? Rovers gaan s’nachts op pad. Dan slapen de meeste mensen in Suriname. Thuis alswel op kantoor.
  “Vooral het brute geweld dat de rovers hanteren heeft de aandacht”.
  Dus als ze geen geweld gebruiken, dan geen aandacht?
  “Burgers hebben te veel de indruk dat ze aan hun lot worden overgelaten. Komt nu nog bij kijken dat de politie veelal laat reageert”.
  Dit is de waarheid als een koe.
  Een ieder die in paramaribo, in het bijzonder suriname rond loopt ziet hoe de agenten eruit zien. Het zijn geen potige en mondige kerels. Zie de beelden van Politie Paramaribo.
  Een lachwekkende vertoning.
  Praten kunnen ze niet. Als agenten eerst zouden leren praten, toespreken en communiceren zou er volgens mij meer wardering en respect en vertrouwen zijn.
  Nog steeds gebeurt het dat wanneer je de politie belt voor hulp je eerst moet wachtten alvorens iemand aan de lijn te krijgen. Daarna word doodleuk gevraagd; heeft u vervoer? Kom op zeg.
  Alle rovers en moordenaars, comform de wet opsluiten voor 20 jaar of meer. Laat dan de familie voor ze zorgen en lever de rekeningen ook af bij die familie.
  Laat rovers en dieven als vanouds weer werken voor de smaenleving. Straten en goten/sloten schoonmaken in een heel mooi pakje.

  Wanneer gaat die nieuwe wet in werking. Zelfverdediging van haven en goed.


  Maak melding

 14. Wat mij niet zo duidelijk is,is de reden waarom de samenwerking met het leger is stopgezet om de criminaliteit aan te pakken.
  Suriname glijdt af naar een ware bananen-republiek.
  Waarom de samenwerking niet weer hervatten.Op de crusiale punten gewoon manschappen laten patrouilleren.
  Mr de president…geef de burger weer een veilig gevoel en tref preventieve maatregelen.Laat de verantwoordelijke ministerie het woord bij de daad voegen.
  Waar blijft de politie????
  Voor zo’n klein land moet de veilgheid toch te realiseren zijn?
  Wij Surinamers hebben altijd met alles een te grote mond.Ook met de belofte om de criminaliteit aan te pakken.
  Laat hier aan een grote verandering komen.
  Elimineer die klote ratten !!
  Als dit niet gebeurt zal ons land NEVER in het positieve veranderen.Dus voer preventieve maatregelen uit en elimineer die laag bij de grond gevallen criminelen NU !!


  Maak melding

 15. Waarom is het in Suriname nog altijd zo; Als het kwaad geschiet is,komen zij met maatregelingen op de proppen !!!! Wat doen zij(de overheid) al die tijd ????

  Opdeze manier laten zij zien hoe betrouwbaar zij zijn ! Hun eigen volk kunnen zij geen simpele (daagelijkse) bescherming bieden.

  Durven zij met al die mega `plannen` tekomen ! DADEN TELLEN BESTE SURI`S GÉÉN WOORDEN !

  Het blijft één criminele,boeven bende….voor eeuwig !!!!

  Groet,ram,ram ( veel wijsheid )


  Maak melding

 16. Er moet niet alleen gekeken worden naar straffen.
  Preventie is belangrijk.
  Mensen die nooit een kans gekregen hebben gaan roven.
  Zo is dat nou eenmaal.
  Dus iedereen moet vanaf nu de kans krijgen.
  Iedereen moet minister of directeur kunnen worden.
  Dat moet niet alleen voor één soort mensen zijn.
  Men zegt daarom dat voorkome is beter dan genezen.


  Maak melding

 17. Geachte redactie,

  Laten wij voorop stellen, dat wij ook de roofoverval op het gezin die jongslede in hun woning overvallen is, waarbij een zwangere vrouw slagen met een pistoolkolf toegediend kreeg op hoofd en lichaam, ten zeerste betreuren.

  Echter heeft deze overval onze ‘ernstige bedenkingen’ n.a.v. de goed ‘georganiseerde en zorgvuldige’ aanpak van de “rovers” daarbij. Onze indruk is dat hier ‘sterk’ sprake lijkt te zijn van een ‘scenario op hoog niveau’ geregisseerd vanuit oppositionele zijde. De V.H.P. is momenteel ‘informeel voorzitter’ van de Nieuw Front-combinatie en dhr. Ronald Venetiaan is ‘formeel’ voorzitter. De lakens worden uitgedeeld door V.H.P. intellectuelen.

  http://www.gfcnieuws.com/?p=51083

  Het gepleegde geweld lijkt ons hier derhalve te ‘zorgvuldig’ te zijn ‘geregisseerd’ en te zijn ‘uitgevoerd’. Dit gezien het ‘effect’ van het voorval die men d.m.v. media aandacht probeert te bereiken, o.a. vanuit de zijde van de slachtoffers zelf.

  Eén rover had volgens de slachtoffers zelfs GEEN masker op, wat ook op ons een bedenkelijk indruk maakt. Want waarom zou deze rover ‘bewust’ GEEN masker hebben opgedaan. Massa-psychologie?

  Daarnaast maakt de vader van het slachtoffer vooral op ons een ZEER verdachte indruk. Dit gezien zijn “emotionele reactie”. Welke WEL vanzelfsprekend oogt in zulks een dramatische situatie, doch slecht ‘acteerwerk’ lijkt te zijn vanwege zijn ‘valse’ (ingehouden en gecontroleerde) emotionele toon.

  Dit familielid zou naar onze bevindingen, nu reeds als eerste hoofdverdachte door de politie moeten worden opgebracht voor een ernstig verhoor. Zijn ‘primaire’ reactie lijkt ons zorgvuldig te zijn voorbereid en uitermate verdacht.

  http://www.youtube.com/watch?v=agil2EoZ1h0

  Zover willen wij zelfs gaan met onze vermoedens, dat een speciaal hiervoor ‘getrainde’ bende van tijd tot tijd in opdracht vanuit ‘hogerhand’ op stap ‘gestuurd wordt’, om de Surinaamse gemeenschap bewust te ‘choqueren’ en de regering in ‘diskrediet’ te brengen. Omdat een stap verder van deze opdrachtgevers zelfs zou kunnen uitmonden tot een opdracht aan deze rovers, om over te gaan tot ‘(roof) moord’. Daarbij rekening te houden met de ‘etnische’ doelgroep.

  De jacht van de V.H.P. – elite op de huidige Minister van Justitie en Politie Martin Misiedjan is nog lang NIET ten einde. Integendeel.

  NB. In 1996 stelde de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties 21 maart in als de Internationale Dag ter Uitbanning van Rassendiscriminatie. Hierbij werd aan de wereldleiders gevraagd, dat zij zich inzetten om stigmatisering en discriminatie op basis van rasverschillen te elimineren.
  De Republiek Suriname is lid van de Verenigde Naties.

  Het radio interview vervolgens, waarbij de vader als hoofd van het gezin emotionele ‘politieke uitspraken’ deed naar de minister van Justitie en Politie en zelfs naar de President van Republiek Suriname toe en later ook de moeder van het gezin volgens dezelfde strekking, neigt sterk naar ‘doorgestoken kaart’ op grond van een ‘politiek scenario’.

  Tevens ligt deze roofoverval vooral gezien het ‘zinloze geweld’ van de rovers hier, ‘sterk’ in de sfeer van een door ons eerder vertoonde YouTube video, omtrent de gewelddadige aanval op een jonge Dalit vrouw in centrum van India eerder. Grove minachting.

  http://www.youtube.com/watch?v=rw6LFGdcEW4

  M.a.w. wat wij eerder ook al vermoedden, lijkt hier sterk sprake te zijn van ‘geregisseerde’ roofovervallen in het kader van ‘Massa-psychologie’ d.m.v. ‘Emotionele Manipulatie’. Onder supervisie van een ‘intellectuele ondergrondse criminele organisatie’, opererend in opdracht vanuit partij politieke hoek. Ongetwijfeld.

  “HET HEFT IN EIGEN HANDEN”
  Dr. Wayne W. Dayer
  (Schrijver van de wereldbestseller ‘Niet Morgen, Maar Nu’)

  Ps. Zie in vergelijking met de primaire reacties bij deze roofoverval ook de ‘overdreven’ emotionele reactie van de jongslede ontheven directeur N.V.B. Deze blijken ‘opvallend’ genoeg identiek te zijn.

  http://www.dbsuriname.com/archief/nat/2011/mrt11/04-03-11/Nat_NVB%20-%20directeur%20Romeo%20Simons%20ontheven.asp

  Srananmans wees waakzaam!

  http://www.youtube.com/watch?v=MVK4Nf5d9js&feature=related


  Maak melding

 18. Hallo Ebu,

  Dus die laffe roofovervallen zijn een geheim complot van de Hindoestanen en de Nederlanders tegen de Creolen.

  Je bent echt niet goed in je hoofd


  Maak melding

 19. Paagal schreef: “Ik had zo gehoopt dat Bouterse en de minister van Juspol echt iets eraan zou doen zoals in de jaren tachtig. Bijv.avondklok, roadblocks, keiharde straffen ipv gratie, afsluiten van hele wijken, bewaking en patrouille.”

  Paagal, als ik me niet vergis betekent Paagal ‘hartstikke gek’ in het Sarnami. Wel Paagal je doet je naam eer aan, welk weldenkend mens zal in een democratische samenleving bij zijn volle verstand pleiten voor een avondklok, roadblocks, afsluiten van hele wijken enz. op die manier verander je de hele samenleving in een gevangenis, dan straf je niet de criminelen maar de brave burgers en als je niet oppast maak je van Suriname een politiestaat.

  @ 12, Wijna 1. Blijf maar geloven in het feit dat alleen bij (sommige) Surinamers de beschaving maar in een dun vernisje aanwezig is, in je ongehoorde arrogantie en zelf ingenomenheid denk je dat het bij (sommige) Hollanders anders is. Het waren geen Surinamers die hun medelanders, de Joden, in de tweede wereldoorlog hielpen bijeendrijven bij razzia’s op touw gezet door de Nazi’s, het waren Nederlanders die Anne Frank verraden hebben waardoor ze vermoord werd. Denk je dat Mierremet, Bruinsma en hoe die andere Nederlandse criminelen ook mogen heten Surinamers zijn? Waren de ontvoerders en beulen van Heineken soms Surinamers? Al zouden alle nu in leven zijnde Surinamers acuut besluiten crimineel te worden en hun hele verdere leven te blijven dan nog zouden we de criminele daden gepleegd door de Nederlanders in het verleden in hun koloniën niet kunnen evenaren, laat staan overtreffen. Denk je werkelijk dat de inborst van de nakomelingen van deze misdadigers (jij en je soortgenoten) in wezen veel verschilt van dat van hun voorouders, dat jullie nu niet doorgaan met stelen en moorden komt ook alleen maar door het dunne laagje vernis dat je beschaving noemt.


  Maak melding

 20. Geachte redactie,
  via u wil ik een beroep doen op de representant van de EBUakademia zich te onthouden van welke racistische verwijzingen dan ook.En dat hij eindelijk eens uit de Hut van oom Tom kruipt en de werkelijkheid ziet zo als het is.Want wat ik uit zijn uitlatingen tot dus verre heb kunnen uitmaken is dat hij op de evolutie ladder nog lager staat dan een Dalit.
  M.v.g,

  Cobie.


  Maak melding

 21. Bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya,

  Jij noemt je zelf BEWUSTZIJNSBEWEGING ???
  Nou, jij bent de beste voorbeeld van BEWUSTELOOSHEID, die BEWUSTELOZE Onzin Uitkraamt !!!
  LEES NOG EENS WAT JE OVER DE VADER VAN DE SLACHTOOFER ZEGT:

  Daarnaast maakt de vader van het slachtoffer vooral op ons een ZEER verdachte indruk. Dit gezien zijn “emotionele reactie”. Welke WEL vanzelfsprekend oogt in zulks een dramatische situatie, doch slecht ‘acteerwerk’ lijkt te zijn vanwege zijn ‘valse’ (ingehouden en gecontroleerde) emotionele toon.

  Hoe diepgezonken en Gevoelloos, Onwaardig KLEINmens moetje zijn, om te beweren, dat de emoties van PIJN en MACHTELOOSHEID van een vader voor zijn MISHANDELD KIND die Slachtoffer is geworden van BARBARSE DIERLIJKE ROVERS, een DRAMA is !!!! ????
  EN DE TOON VAN DE SLACHTOFFER JOU NIET BEVALT ??? Wahahahaha
  Zijn de ROVERS jou dierbare familie ??
  Of horen de Rovers ook in die BEWUSTELOZEBEWEGING ??? Wahahahahaha

  Ik ben benieuwd hoe jouw BEWUSTELOZE Hersen en EMOTIES zou reageren, als je eigen kind het slachtoffer zou worden van MISHANDELING of zelfs een onschuldige HOND?
  Maar ja, jij zou TOOLOOS en EMOTIELOOS Reageren, want jij bent BEWUSTELOOS !!! !en komt uit een BEWUSTELOZEBEWEGING huhu

  Eigelijk het is een belediging voor de DIEREN, dat ik de ROVERS vergelijk met de DIEREN, want zelfs een DIER is niet zo BRUTAAL en SCHAAMTELOOS zoals de BARBARSE ROVERS die zelfs ZWANGEREVROUWEN Aanvallen.

  En mensen die beweren, dat het komt door de ARMOEDE, dat de ROVERS MOORDEN en BEROVEN, dan zijn ze KRANKZINNIG !!! En mijn vraag is dan, waarom zijn de ROVERS ALTIJD dezelfde bevolkinsgroep.
  Andere bevolkingsgroepen leven ook in ARMOEDE maar ze veranderen niet in DIERLIJKE BABARSE ROVERS.
  Iedereen en niet alleen een soort bevolkingsgroep kunnen in de ARMOEDE belanden als ze lui worden en niet willen werken.

  Suriname zou en is deze BEWUSTELOZEBEWEGING GROEPROVERS beter KWIJT dan RIJK

  Realist geen Racist Fanaticus


  Maak melding

 22. @12. Wijna 1

  Pardon?

  Jullie hebben geprobeerd het erin te stampen?

  Weet je wel waar je over praat schoft?
  Massamoord,Slavernij,vernedering,Genocide,plundering,rasisme,apartheid,verkrachtingen,baarbarisme,divide and rule policy,operatie zwarte tulp
  Etc.
  Jullie arrogantie zal jullie stalingrad zijn.

  Ik weet niet precies wat Jij bedoeld met instampen maar ik ben niet gediend van dat soort stomme nietdoordachte uitspraken.

  Ik zeg het nog een keer
  Jullie hebben onze Voorouders ,Opa en oma. Inclusief mij ouderlijke generatie zodanig gebroken dat mijn generatie door hulp van god het licht heeft gezien. .jullie zullen nooit never ever nog iets bepalen in mijn Suriname .jullie rol op de wereld is bijna uitgespeeld.

  Het enige wat jullie in ons hebben gestamd is de Will om te vechten..
  Of heb jij niet gemerkt dat wij godskinderen zijn…
  Als je kijkt naar de geschiedenis wat wij allemaal doorstaan tot de dag van vandaag.

  Vrees de surinamse eenheid want pas als wij een zijn kunnen we suriname effiecient als een Natie opbouwen

  En trouwens het enige wat jullie in ons stampen zie je op de tv ,jullie propaganda .
  Kijk eens een keer serieus naar de reclames op de tv zal je zien dat er overweldigend veel blonde mensen zijn voor watever,van badschuim tot bankzaken blond en zodra er ramp op iets negatief een zwarte. Zoals die giro 555 bullshit


  Maak melding

 23. Hallo 2de Henkie…

  “Denk je werkelijk dat de inborst van de nakomelingen van deze misdadigers (jij en je soortgenoten) in wezen veel verschilt van dat van hun voorouders”

  Als jij reageert op een domme posting ( Wijna 1) op een racistische manier als hierboven laat je je lekker in de kaart spelen.

  Even nadenken voordat je zaken post en direct weer hele bevolkingsgroepen als misdadigers bestempeld.


  Maak melding

 24. En Bona Tula,

  Een beetje zelfbeheersing op een provocatie ( van Wijna 1) is ook op zijn plaats.

  “Vrees de surinamse eenheid want pas als wij een zijn kunnen we suriname effiecient als een Natie opbouwen”

  “.jullie rol op de wereld is bijna uitgespeeld”

  En nog meer dat gewauwel.

  Ik word daar een beetje moe van


  Maak melding

 25. @16 NDP Zielepiet.

  “Mensen die nooit een kans gekregen hebben gaan roven.
  Zo is dat nou eenmaal.”

  Zegt de NDP-idioot met slechts twee hersencellen, waarvan er al eentje overduidelijk is afgestorven, toen hij uit de boom is gevallen 😉

  Nooit een kans gekregen!
  Pardon?
  Het moet zeker weer gratis aangeboden worden?

  Nee sukkel…
  Kansen moet je zelf creëren, dus dat geldt ook in SR!

  En dat doe je niet door overdag met je luie dikke reet in je gestolen hangmat te doezelen zodat je ‘s-nachts uitgerust op dievenpad kunt gaan…

  @18 EBU
  Tjongen wat een idioot ben jij zeg…
  Jij bent geestelijk duidelijk niet in orde, je spoort totaal niet!

  Zal me niks verbazen als de daders uit jouw kringetje komen met hetzelfde kleine begrijpertje.


  Maak melding

 26. @20 2e Henkie

  “Denk je werkelijk dat de inborst van de nakomelingen van deze misdadigers (jij en je soortgenoten) in wezen veel verschilt van dat van hun voorouders”

  Ja!

  Of…
  Slinger jij ook nog steeds, als een ware Bokito in je blote reet tussen de bomen door?
  Opzoek naar welk kind/vrouwtje je nu weer eens kunt verkrachten?

  De evolutie heeft jou duidelijk overgeslagen!
  Want je bezit nog steeds het kleine brein van een resus aapje!


  Maak melding

 27. Wikileaks
  je hebt het weer over Bouteres dat hij een Crimineel is.Wist je dat een van de hoogste basen van de VN een zekere heer Curt Waldheim van geboorte Oostenrijker bij de nazie was toen men er achter kwam moest hij aftreden.Gezegd was Waldheim een zeer goede administrateur veel beter dan de huidige Banki-noom.Dit probleem in Suriname heeft te maken met een Schefe verdeling van de
  resources in het land.Je hoeft maar een dag in Paramaribo te zijn dan zie je wie de kansen hebben en wie niet.Vroeger konden velen naar Nederland om hun geluk te zoeken maar dat gaat niet meer.De regeringen die geweest zijn hebben niet veel voor de jeugd gedaan.Kom je uit goede ouders dan is de weg naar verder ontwikkeling vrij voor je,de kansen op prima scholen te komen zijn ook vrij voor je, want je ouders kunnen het betalen en verlangen van je dat je verder studeert.


  Maak melding

 28. @12 Wijna 1

  Ik ben ook een (blanke) nederlander, maar begrijp totaal niet hoe je al die onzin bedenkt en ook nog uitkraamt. Ben bang dat je het zelf ook nog gelooft. Het is meer dan weerzinwekkend en achterlijk. Je bent niet goed bij je hoofd en een heel zielig figuur.

  Toehoorder


  Maak melding

 29. @24 Boni Tula

  “Ik zeg het nog een keer
  Jullie hebben onze Voorouders ,Opa en oma. Inclusief mij ouderlijke generatie zodanig gebroken dat mijn generatie door hulp van god het licht heeft gezien. .jullie zullen nooit never ever nog iets bepalen in mijn Suriname .jullie rol op de wereld is bijna uitgespeeld.”

  Kinderlijke prietpraat van een “gebroken” racist, die met zijn halve familie in Nederland zit te parasiteren van een uitkering en de andere helft zit in de gevangenis 😉

  Enne…
  God bestaat niet hoor, leer zelf eens denken!

  Jouw “zogenaamde” leed stelt dus in het wereldse klaarblijkelijk helemaal niks voor 😉

  Want, waar was “Hij” toen het nodig was?

  Waarschijnlijk heb je gewoon het zelfde (achter)licht gezien als Bouterse, schijnen meer idioten last van te hebben als ze het moeilijk krijgen!

  Zo kleine racist, nog een tip…
  Voortaan wel op tijd je pilletjes innemen!
  Want je bent geen haar beter, gezien je uitspraken 😉


  Maak melding

 30. @ Galatasaray.
  Jij geeft zelf antwoord op jou opmerking dat vindt ik zeer knap van jou mi boy.
  Lees zelf op wikipediA hoe het kurt waldhheim is vergaan.
  Bouterse heeft meer kapot gemaakt in suriname dat iedere andere regering laat dat duidelijk zijn,Hij weet dat zijn presidentschap meer tegenstand gaat oproepen toch wordt hij president, dan ben je naar mijn mening eigenwijs machtswellust en dom.


  Maak melding

 31. Met beloftes kan je geen onveiligheidsgevoel weghalen. Deze regereing belloft heelveel maar daden ver te zoeken. Ze zijn bezig hun eigen zakken te vullen en hun ongeltterde familie mooie baantjes te geven.moeten dit soort acherlijke domoren beleid uitstippelen in Suriname. laat Bouterse zichzelf voor de gek houden. Alleen zijn domme kontlikkende achterban gelooft hem nog.


  Maak melding

 32. Beste Shayri/23/ho, ho, ho . . . . gaat het een beetje? Want dit lijkt mij nou precies de reactie van iemand die dacht NIET achterhaald te zullen en te kunnen worden en nu verbaast en zelfs getergd reageert daar die nu wel is betrap geworden. Want zo kom jij ook bij mij over wanneer ik de reactie van EBU/28 lees en jouw felle tegenreactie vervolgens. Waarom ga je niet ‘inhoudelijk’ op de “vermoedens” van EBU in, maar kies jij zoals Jacobus/21 en JoJo/27 gelijk voor een ferme aanval zonder inhoud. Als een kind dat overdreven hard gillend begint te huilen en te stampen, wanneer die op heterdaad betrapt is geworden door de moeder met haar vinger in de snoeppot. Terwijl die dacht dat de moeder sliep. Als jullie niets te verbergen hebben, waarom gaan jullie dan niet ‘inhoudelijk’ in op de reactie van EBU. Of lijkt EBU ergens toch gelijk te hebben. Oh ja die nummer 19/Molenaar, die heeft echt veel van een pyromaan. Maar wacht ik nogsteeds benieuwd naar jullie ‘inhoudelijke’ reacties nadat jullie afgekoeld zijn. Probeer het tenminste nogmaals en correct. Alvast bedankt.

  http://www.youtube.com/watch?v=2L0ibj5mCCI


  Maak melding

 33. @ 24 Boni Tula. Het wordt hoog tijd dat je je grenzen eens gaat verleggen. Dat zielige gedoe over je voorouders is allang achterhaald. Is het wel eens bij je opgekomen dat door de prijsverhogingen en de inflatie de kansarmen het steeds moeilijker hebben om hun hoofd boven water te houden? Mede door het ingrijpen van van de huidige regering? De sociaal-economische situatie in Suriname nodigt derhalve uit tot crimineel gedrag, wat overigens niet goed te praten is. Dat heeft niets met je voorouders te maken. Op dit moment zijn er wereldwijd meer dan 30 miljoen voornamelijk kindslaven in landen als India en China (en vergeet Afrika niet). Slavernij is van alle tijden. Dat zijn overigens landen die Suriname finanieel steunen. Daar hoor ik je niet over. Dus stop maar met je zelfmedelijden, of het moet zijn dat criminaliteit al in de genen van je voorouders heeft gezeten. In dat geval ben je niet meer te helpen, ben ik bang. En praat niet recht wat krom is.


  Maak melding

 34. @Namens Bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya

  Je posting is te walgelijk, te lafhartig, te leugenachtig en te laag voor woorden.

  Je emotionele posting geeft slechts aan hoe vertwifeld en onzeker JIJ bent. Los van de vele steken die los zitten in jouw karakter en geestelijke vemogens. Je posting geeft aan hoe hopeloos en redeloos verloren jij bent.


  Maak melding

 35. Jojo de reply die ik jouw iegenlijk zou geven verdien jij niet want die kennis gun ik een persoon als jouw niet.

  kan jij mij aub uitleggen wat jij bedoelt met jij bent geen haar beter? bloed heb ik niet aan me vingers dus die valt alvast af.

  ….

  Waar'””HIJ”was?hij was en is altijd bij ons gebleven .kijk eens goed naar de zwarte mens
  fysiek sterk,(sdominant in alle sporten)
  melanine zaegt dat de zon ons energie geeft en het is ook zo,vraag je zwarte vriend als je er een hebt.verder kan de zwaqrte vrouw blanke babys maken en maakt het niet uit welk ras er met een zwarte kruist,het wordt altijd een zwarte (net ik) verder functioneren wij perfect in een wereld wqaar wij vermoord vernederd verbasterd vervreemd en wij op de laaste trede van de rassenladder staan volgens uw Cultuur.dus hij is er en is nooit weggeweest

  en als jij dit kinderlijke pietpraat vind sla een geschiedenis boeken open en genereer kennis want dat heb jij duidelijk niet jojho


  Maak melding

 36. Blaka bakra

  Pas als je weet wie en wat je bent weet je waar je moet gaan.

  Blijf maar dwalen in babylon
  Ooit zul je t begrijpen wat ik bedoel.


  Maak melding

 37. @Pinto , m. Doorn en theo en kornuiten.

  Wij krijgen nog steeds geen echte antwoorden van jullie:

  Heeft desi Bouterse nu wel of geen criminele achtergrond?

  Grtn piet paniek

  De reden waarom ik dit vraag is om is reeds bekend.

  Mocht hij schoon zijn dan vindt ik dat hij alle recht heeft om mijn zijn ministers met daadkracht tegen de echte misdadigers op te treden.

  Wij wachten op uw antwoord

  Ps ik ben ook zo’n zwarte met een diklip net als jullie!


  Maak melding

 38. Wikileaks
  Je zit heerlijk in Nederland waarom ga je niet naar Suriname om tegen Bouterse te demonstreren zo als de Arabieren het gedaan hebben tegen hun dictators, ik zou je een handje willen geven dan zouden we het gevolg willen zien.Ik wacht op je beste SurNed.


  Maak melding

 39. Piet paniek een gek kan meer vragen dan duizenden wijzen kunnen beantwoorden. Haal je hart dus maar lekker op.

  De mensen die vinden dat de Marrons overwegend misdaden plegen, en dat het aan de huidige regering ligt zoals de vader van de recente roof.

  Na de binnenlandse oorlog hebben we verkiezingen gehad in Suriname, vanaf 1987 heeft Front eigenlijk geregeerd muv de 4 jaar Wijdenbosch.
  Eigenlijk kan je dus zeggen dat wij in Suriname de front vruchten plukken, wat voor beleid hebben ze precies gevoerd wbt opvang, scholing en werkgelegenheid voor de Marrons, zijn die mensen niet gewoon aan hun lot overgelaten, moesten ze geen gronden gaan occuperen om een dak boven hun hoofd te hebben.

  MAW de slachtoffers van die vuile binnenlandse oorlog zijn de dupe en armer geworden van het front beleid terwijl anderen rijker zijn geworden door hetzelfde front beleid.

  WBT de reactie van de vader dat het de schuld is van de huidige regering dat zij beroofd zijn, tja wat moet je daarbvan zeggen.

  Misschien moeten al die hindustanen die vanaf 2005 tot 13 aug 2010 ook beroofd zijn, de schuld geven aan de front regering dat ze beroofd werden. Of misschien hadden we geen geweldadige berovingen in Suriname toch.

  Het mooie blijft dat ik geen enkele hindustaan die vanaf 2005 beroofd is, de schuld aan Santhokie heeft gegeven. Hmmmm, dat is wel opvallend.


  Maak melding

 40. JoJo mijn vermoedens worden steeds weer bevestigd, je bent echt van de pot gerukt.

  Onderstaande van jouw vind ik dus wel typisch zoals de waard is …, maar no spang geen vuiltje aan de lucht dus ook voor jouw geldt;

  “Jojo jo kleine racist, nog een tip…
  Voortaan wel op tijd je pilletjes innemen!
  Want je bent geen haar beter, gezien je uitspraken “


  Maak melding

 41. Doornroosje,
  daar slaap je nog steeds door.Of heb je je geschaamd om de ‘telefoon coup’te vermelden?Dat was zuiver voor de eigen zak bedoelt van de militairen.Zij konden toen ook wat voor de ontheemden onder nomen hebben.

  Cobie.


  Maak melding

 42. Coebie op 43

  De telefoon coup regering was van tijdelijke aard. Ze waren aangesteld om de volgende verkiezing te organiseren, niets meer en niets minder, ze hebben dat ook netjes en eerlijk gedaan.

  Zie maar telefoon coup 24 dec. 1990
  Vene werd op 7 Sept 1991 beedigd als President nadat front de verkiezingen had gewonnen.

  Ik schaam me voor jullie onwetendheid en nog proberen jullie het hoogste woord te hebben.


  Maak melding

 43. @m.doorn

  Begrijpend lezen was toch een vereiste !

  Ik heb nog steeds geen antwoord kontendraaier die je bent!

  De hamvraag is nog steeds heeft desi Bouterse nou wel of geen criminele achtergrond?

  En wat ik niet snap is dat jij je verschuilt om geen etnische onderscheid te maken voor het Surinaamse volk want Iemand die dat doet is zwakzinnig.

  En nu praat je verdikkeme over santhokie of hij een crimineel verleden heeft tov een bevolkingsgroep.

  Jij praat voor een bevolkingsgroep beste m.doorn en daar ben ik een van. Ik schaam me diep voor zulke domme negers.

  Grtn piet paniek.
  Ik hoop dat ik je nooit tegenkom want dan ben ik bang jongen dat een van ons hele dikke lippen krijgt.
  Dit heb ik over voor al mijn ongedwongen lotgenoten in sur.

  Ga je schamen jongen want je eigen soort schaamt zich al voor jou!


  Maak melding

 44. Ik hoop ook dat er heel snel speciale maatregelen worden genomen tegen het verspreiden en exporteren van het verdefelijk spul zoals bijv. hieronder vermeld. Dit is misschien de oorzaak of afgeleide van alle andere criminele activiteiten in Suriname.

  Het is in ieder geval de oorzaak van de meeste domme en hallucinerende reacties hier op waterkant. Tenminste als we de reacties van een neus, jojo en nog een paar sujetten in beschouwing mogen nemen.

  “Nederlandse douane onderschept 50 kg cocaïne
  De douane in Nederland heeft gisteren 50 kg cocaïne gevonden in een container van een vrachtauto bij een bedrijf in Blerick. Het pakket zat tussen een lading mango’s, die vanuit Zuid-Amerika naar Nederland was verscheept. De gealarmeerde politie controleerde de lading met een drugshond, die de drug ontdekte. In Nederland is de straatwaarde van het verboden spul geschat op ongeveer twee miljoen euro. De 42-jarige chauffeur van de truck is na verhoor vrijgelaten. De Nederlandse media stonden vandaag bol van de merkwaardige drugsvangst, maar er werd niet bekendgemaakt uit welk Zuid-Amerikaans land de partij mango’s afkomstig was.
  Een doorgaans betrouwbare bron heeft ondertussen naar De West gelekt, dat er sterke aanwijzingen zijn dat de vracht haar oorsprong in Suriname heeft.
  In de afgelopen maanden zijn er op regelmatige basis grote partijen drugs vanuit Suriname onderschept in Engeland, Nederland, België, Afrika en Azië. Suriname werd onlangs ook al genoemd als land met een groeiende rol in de regionale drugssmokkel in de 2011-editie van het jaarlijkse Internationale Narcotics Control Strategy Report (INCSR) van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken”


  Maak melding

 45. Meneer M.Doorn .
  Mag ik jou wat vragen ??
  Hoe verklaar je jou liefde voor Bouterse en jou reactie op nummer 47 leg mij dat uit a.u.b


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.