Trinidad eist certificering Surinaamse melk

14

PARAMARIBO/PORT-OF-SPAIN, 5 mrt – Trinidad eist een gezondheidscertificaat voor melk van drankenfabrikant Rudisa. Dit meldt de Times of Suriname. De autoriteiten in Port-of-Spain willen zekerheid over de herkomst en het productieproces. Eerder komt de melk niet binnen. Een partij die al weken op de haven in Trinidad staat, mag wel het land binnen.

Maar verkopen mag nog niet. het vrijgeven is een eenmalige dispensatie, melden de Trinidadianen in een brief aan Rudisa. Regelmatige export mag pas na certificering door deskundigen van de Caribische Gemeenschap, Caricom. Wanneer de deskundigen Suriname aandoen, is nog niet duidelijk. De eis geldt alleen de melk. Een partij water en sappen mocht wel gedistribueerd worden.

De partij was samen met de melk verscheept. Rudisa zit intussen mooi met de opslagkosten van de haven. Het bedrijf heeft geen idee wie voor de kosten zal opdraaien. Rudisa-eigenaar Dilap Sardjoe beklaagde zich onlangs over de scheve handel tussen Suriname en Caricom. De liefde komt niet van beide kanten. Overigens importeert Sardjoe zelf ook producten uit Trinidad, kennelijk zonder noemenswaardig belet.

14 REACTIES

 1. Leerschool!

  En dit is nu precies wat ik bedoel. We leren het nooit! Alles wordt ons land ingevoerd, zonder eisen. Welke eisen stellen we aan de ingevoerde soepen, sappen, vruchten, vlees, en vis in blik? Niets!
  Olie- en Tomaten Sardines ingeblikt in 1975 liggen in vele winkelschappen in Suriname.

  Cement van het bedrijf op Trinidad van deze zelfde Sardjoe wordt ons land ingevoerd zonder eisen. Nu is dit geen consumptie-product maar voor alles moeten er regels gelden. Als u wist wat er allemaal ons land wordt ingevoerd zonder certificering, dan ging u gauw over op rijst met zout.

  Rudisa heeft nu geleerd dat certificering een must is, wil je anderen niet belazeren en serieus genomen worden. Dat moeten wij ook met alle import goederen, zeker met voedsel.


  Maak melding

 2. Het bedrijf heeft geen idee wie voor de kosten zal opdraaien. Rudisa-eigenaar Dilap Sardjoe beklaagde zich onlangs over de scheve handel tussen Suriname en Caricom. De liefde komt niet van beide kanten. Overigens importeert Sardjoe zelf ook producten uit Trinidad, kennelijk zonder noemenswaardig belet.

  Gebruikelijk bij de export van producten naar het buitemland is het de verrzekering op de transactie die voor de opgelopen schade opdraait als bewezen kan worden dat de schade die opgelopen is het gevolg is van onvermogen van de exporteur verooorzaakt door anderen.


  Maak melding

 3. Het is heel gemakkelijk geweest producten in te voeren in Suriname en het gekke is dat het de zelfde personen zijn die de meeste invoer rechten hebben zo is het altijd zo geweest.
  Suriname heeft geen bal aan het Caricom als deze Engels sprekende landen Suriname dwarszitten daarom zeg ik verlaat het Caricom en zoek anders een betere samenwerking en niet meer in het Caricom.Surinamers moeten ook leren eisen te stellen zoals andere landen dat doen en de import van Trinidad stop te zetten dan zullen we zien hoe ze regeren.Als iemand je aan je kont schopt dan moet hem een hardere trap geven zo is het leven geen suffer zijn.


  Maak melding

 4. In het Caraibbischgebied zullen wij de eerst komende decennia een vreemde rukeend in de bijt blijven.

  Niet zo lang geleden in het bestaan van natien liep de post van Suriname nog via gemeente den Haag. Wij zijn geen bejangs!!!

  Wij kunnen het beste dealen met de Fransen en de Brasileiros.


  Maak melding

 5. Waar blijft de reactie van de regering de president de viece president van abrahams die altijd een grote bla bla heeft..

  ddb heeft zijn mond vol over export nu de kans je waar te maken dus actie..maakt niet uit wie de persoon is,hij/zij is een surinamer dus het belang van het land gaat voor..

  Vergeet niet,dat deze meneer van rudisa aan twee honderd mensen werk gelegenheid biedt..terwijl abrahams de werknemer naar huis stuurt..

  Komop lijders laat je ballen zien in het caricom konflikt..


  Maak melding

 6. Dilap Sardjoe het antwoord is heel simpel.Jij draait terecht op voor de kosten.

  Dilap Sardjoe schijnt niet te willen en kunnen begrijpen dat iemand een eigenverantwoordelijkheid heeft voor zijn eigen handelen.Bekend probleem in SME.


  Maak melding

 7. Kon Rudisa dit certificaat zaken niet eerst geregeld hebben voordat ze met export begon? Eigen schuld dikke bult!
  Sonny Khoeblal

  Marcel
  Vergeet niet, dat deze meneer van rudisa aan twee honderd mensen werk gelegenheid biedt.Terwijl abrahams de werknemer naar huis stuurt.
  Kom op lijders laat je ballen zien in het caricom conflict.

  Marcel en Sonny khoeblal

  Ik kan mij nog herinneren dat er onlangs ook een bericht verscheen op Waterkantnet over de Amerikanen die padie exporteren naar Trinidad daar de verpakkingen deden en het rijst op de caricom markt uitbrachten als Trinidiaanse rijst waardoor Surinaamse rijstexporteurs hun rijst met moeite konden slijten aan Trinidad Waarom laat Rudisa niet de melk daar verpakken en uitbrengen als Trinidiaanse melk er wordt daar dan in werkgelegenheid gecreëerd en daar gaat het de Trinidiaanse overheid uiteindelijk om.


  Maak melding

 8. Politieke correctheid!

  De verplichte certificering is alleen maar een excuus, om te verhinderen, dat er “verkeerde (bij)producten” geëxporteerd worden! En terecht. Een gewaarschuwd mens telt voor 2…. BB is watching.

  Het snoepreisje naar Grenada heeft niets opgeleverd.
  Rudisha, er is niet genetwerkt, dus de donaties aan de berm zijn “voor baksies” geweest!

  Het net sluit zich langzaam!


  Maak melding

 9. Je zou Trinidad kunnen straffen door je Cement ergens anders vandaan te halen. Dan zul je zien hoe snel die papieren geregeld worden.

  Persoonlijk heb ik een hekel aan monopolisten, oneerlijke concurrentie, corruptie. Het gaat ten koste van het arme volk. De prijzen worden kunstmatig opgedreven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.