Somohardjo ziet al investeerders voor Suriname

19

PARAMARIBO, 5 mrt – Politicus Paul Somohardjo heeft al enkele ‘grote investeerders’ op het oog. Die zouden al interesse hebben getoond voor Suriname. Er zijn wel nog wat horden te nemen.

Zoals zekerheden. “We moeten goed in kaart brengen hoe de mensen hun geld terug zullen verdienen. Ook moeten de mensen zeker zijn van hun afzetmogelijkheden. Je kan niet alleen maar produceren zonder behoorlijke afzet”, zegt Somohardjo tegenover de Ware Tijd. Kennelijk hebben de investeerders zelf nog geen behoorlijk idee van wat de markt wil. Of waar die markt ligt. Of Suriname echt in staat is afzet te garanderen, valt te bezien.

Het eigen bedrijfsleven heeft al moeite genoeg de regio binnen te komen. Bovendien is transport traditioneel een grote handicap. “Daarom moet volledige open sky (op de Mid-Atlantische route, red.) snel gerealiseerd worden om genoeg transportmogelijkheden te hebben voor producten”, aldus Somohardjo. Europa zou dan een optie zijn. Somohardjo mag van president Desiré Bouterse investeerders warm maken voor Suriname.

19 REACTIES

 1. Omgekeerd!

  Om te investeren teneinde zaken te doen is het belangrijk dat eerst naar de marktwens gekeken wordt. Produceren en dan een markt gaan zoeken is onproffessioneel en geldverslindend.

  Daarom snap ik dit Somo-bericht niet. Nog niet zo lang geleden zijn Caricom lidstaten komen kijken naar de Surinaamse marktingang.
  Ze willen ons volstoppen met hun producten.

  Somo zal eerst flink moeten investeren in de mentaliteitsverandering van de Surinamer.
  Koop plaatselijk geproduceerde producten en zie daar, de afzetmarkt is gevonden. Er wordt daardoor minder geimporteerd. Daarbij moet men gaan zoeken naar korte exportwegen in de regio, want export naar Europa maakt het product duur.

  Aan de investeerdes op de lijst van Somo wil ik een advies geven: hou je geld in je zak totdat je alle vergunningen hebt en het allerbelangrijkste, een mooie afzetmarkt.


  Maak melding

 2. Somo ziet geen investeerders , maar ruikt in zijn droom naar investeerders. Zeker van die minderjarige investeerders. (meiden)???/


  Maak melding

 3. Zelf drugssyndicaten willen investeren in Suriname.De vraag is zijn de mogelijke investeringen dan wel duurzaam voor Suriname. Het hele tropische regenwoud van Afrika en Azié is al vernietigd door “investeerders”. Who is next. Dhr. Somo is alleen geïnteresseerd om zijn familie van nog meer rijkdom te voorzien. Hij is zich van zijn achterban aan het vervreemden.


  Maak melding

 4. Quote; “Politicus Paul Somohardjo heeft al enkele ‘grote investeerders’ op het oog. Die zouden al interesse hebben getoond voor Suriname. Er zijn wel nog wat horden te nemen.”

  De horden die nog moeten worden genomen is de hoogte van het “Smeergeld” dat overgemaakt moet worden naar de Caribische rekening van onze schone handen politicus Paul Somohardjo


  Maak melding

 5. Two high level officials have previous convictions in absentia in The Netherlands on drug trafficking charges, including President Bouterse and Member of Parliament, Ronnie Brunswijk. France also has an outstanding arrest warrant for Brunswijk.”
  Stuur beiden naar de poort van Europa zoals Bouterse het aankondigt als export artikel.


  Maak melding

 6. Somo ziet niet alleen de investeerders al, maar ook de miljoenen tjuku’s.Want bij hem geldt; alleen de zon gaat voor niets op.De grootste fout van Bouta om met deze chanteur en Brunsi te gaan werken.Het enige wat voor Somo gold, was de benoeming van Ma-i tot ambassadrice en het landsbelang interesseert hem verder niet.Trouwens heeft het hem nooit geinteresseerd, want Pa-i heeft nooit over landsbelang gehoord.Alleen de grote lappen grond op naam van zijn zoon telt.Vandaar dat die minister van RGB weg moest, want de beerput zou opengaan.Als je eerlijk bent in Suriname, kom je niet ver.Ik hoop dat Desi de moed kan opbrengen om alle gronduitgiftes van afgelopen jaar te onderzoeken.


  Maak melding

 7. Politicus Paul Somohardjo, is dat niet die man die zijn eigen moeder nog zou verkopen voor persoonlijk gewin. Die in ruil voor een stukje van de taart Suriname zelfs een duivelsverbond aangaat met de man die zijn oude kameraden heeft omgebracht?
  Is dat niet de man die nu al meer dan 30 jaar duidelijk maakt dat Suriname en het Surinaamse volk er slechts is om zijn zaken en die van zijn familie te vullen.


  Maak melding

 8. Het is zo ver:Suriname word een witwas paradijs met aan het hoofd een internationaal gezochte Dugsdealer:Desie Delano Bouterse.Het ziet er niet goed uit voor mijn mede surinaamse broeders en zusters maar jullie hebben zelf je keus gemaakt.


  Maak melding

 9. el somo is net zo een ellendeling als al die makkers bij elkaar in de regering..

  je hoeft verder geen woordt vuil te maken alle discussie is overbodig..


  Maak melding

 10. CITAAT: Kennelijk hebben de investeerders zelf nog geen behoorlijk idee van wat de markt wil. Of waar die markt ligt.

  Somo begrijpt er werkelijk geen …. van.


  Maak melding

 11. Zo zie je maar weer, wordt er goed nieuws gepost zijn de heren Henk,Wikileaks en cornuiten er als de kippen bij,
  Is het slecht nieuws zie je die varkens al sudderen in de sju

  Wat doen jullie eigenlijk hier,de laaste tijd zijn jullie te opvallend bezig,
  Wij surinamers zijn een trots volk. Het verdeel en heers trukje werkt helaas niet meer zo effectief .

  God zal een keer komen voor zijn mensen en ik denk dat julllie niet in dezelfde catagorie vallen

  Vb van. Hypokriet gedrag
  Nederland eeft een geschiedenis van Roof,Moord,Plundering,Kolonialisme,Slavernij,Apartheid,grootheidwaan,arrogantie,oranjegezinden

  Suriname heeft Desi met al zijn wandaden,als men geen zaken met Suriname kan doen door 15 moorden en wat drugs maar wel met de hypo NL
  Is deze wereld op zijn eind gekomen

  En hoe zit het met al die arabishe landen waar nederland zoveel wapens en tanks heeft verkocht die tot de dag van vandaag tegen hun eigen mensen worden gebruikt,mosterdgas aan saddam,tanks aan libie etc.

  Jullie zijn smerig bezig maar de surinaamse garde waakt
  Nooit meer Marionetten en nooit meer Kolonialisme.


  Maak melding

 12. Boni Tula #15,

  Kun je me vertellen wat jij nu precies gelooft uit het verhaal van Somo? Nergens staan er concrete zaken, alleen maar anamoes die gebraden zullen rondvliegen.

  Wat Ned. wel of niet gedaan heeft, Ned. heeft de financien daartoe. Sur. heeft een bevolking waarvan de helft of meer balanceert op of onder de armoedegrens en jij zegt dat wij neg. bezig zijn.

  Heb je de afgelopen maanden liggen slapen? Alle beloningen die er tot nu toe gegeven zijn waren voor jouw preesi, zijn familie en vrienden van het vroege uur. Zit jij er ook bij? Ik weet het niet. Maar wie denkt aan de mensen die het moeilijk hebben. Beloftes vullen geen lege magen. We weten allang dat Somo zich als een loso gedraagt en altijd daar is waar hij zichzelf kan verrijken. Bovendien is hij graag in the picture om maar te laten over komen dat hij werkt. Boi gwe lib’ mi. Hij strijkt de centen op die bestemd zijn voor het volk. Gewoon niet te vertrouwen. Daarom zet preesi hem daar waar hij hem in de gaten kan houden. Wat ga je doen als weer eens blijkt dat dit losse flodders zijn? Somo’s verklaring luidt dan: boi, we konden geen garanties bieden.
  Je moet maar denken: de mensen in het buitenland kunnen de zaken weleens beter zien omdat ze niet in die toko-toko van Su zitten. Wie praat hier over kolonialisme, jij alleen, alleen die mensen die in het land zitten. Daarbuiten rept niemand een woord hierover.


  Maak melding

 13. @ boni Tula,
  Luister heel goed achterlijk ding dat je ben.
  Ik geloof niet in broodjeaapverhalen ik laat mij geen knollen voor citroenen verkopen knoopt dat in die modder kop van jou.
  Hoeveel van deze geweldige plannen hebben wij de afgelopen acht maanden gehoord van deze regering ? miljarden uit china ,miljoenen uit india chavez met zijn huizen plan drie baans wegen bruggen noem ze allemaal op.Weet jij wat smerig en laf is ? dat is het volk voor de gek houden en dat is wat jullie doen. maar wees gerust die straf die deze bedriegers van mijn volk gaan krijgen zal niet mals zijn.Ik vraag mij af in welke categorie massamoordenaars drugscriminelen oplichters bedriegers vallen in jou ogen.Daarom komt die zwarte man nooit vooruit ze zijn blijven steken in hun minderwaardigheidscomplex.
  Een trots volk kiest geen president die genocide heeft gepleegd op zijn eigen bevolking,een trots volk kiest geen massamoordenaar die zijn tegenstander zonder enige vorm van proces vermoord, een trost volk kiest geen drugshandelaar als zijn president, dat doen alleen een domme volk.


  Maak melding

 14. Boni Tula,

  Wat is het positieve nieuws dan volgens jou?

  Somo ziet al investeerders voor Suriname….

  Alleen de investeerders zien Suriname niet….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.