Surinaamse militairen bij Amerikaanse oefeningen

12

PARAMARIBO/ST. JOHN’S, 3 mrt – Surinaamse militairen zijn betrokken bij de Amerikaanse legeroefening op Antigua/Barbuda. Het gaat om twee en twintig manschappen die samen met collega’s van andere landen deelnemen aan Tradewinds 2011. De oefeningen variëren van ordehandhaving tot bestrijding van illegale handel.

Daar valt ook drugsbestrijding onder. Tradewinds 2011 is een ‘gecombineerde’ operatie van het Amerikaanse leger. Manschappen van de Amerikaanse de marine, kustwacht, landmacht, luchtmacht, en het federaal onderzoeksbureau FBI doen mee. De bedoeling is ook onderlinge samenwerking te bevorderen in de regio. De Amerikanen draaien op voor de kosten van de jaarlijkse oefeningen. Dit jaar noteert het kostenplaatje een slordige anderhalf miljoen dollar.

12 REACTIES

 1. “Het gaat om 22 manschappen”.

  Hmm, iets meer dan die 16. Wie weet…..

  De Afghanen zijn ook getraind door American soldiers.
  Tsja, wie niet!


  Maak melding

 2. Big Brother doet het weer. Je kunt de vijand beter in de gaten houden als je je een vriend waant. Met andere woorden, hou Sur. zoet, dan blijft het rustig in de achtertuin. Dat is sinds jaar en dag de lijfspreuk van Amerika. Zeker Chavez nu allerlei rare sprongen maakt. Dan is het belangrijk om een brave vriend op het Zuidamerikaanse continent te hebben. Laat ze daarom maar lekker meetrainen, zo heb je ze precies waar je ze hebben wil en is iedereen tevreden. Vooral ook als je Dinootje in de gaten wil houden. Of doet hij ook mee?


  Maak melding

 3. En die twintig manschappen door wie zijn die geselecteerd?
  Slimme zet als je weet hoe je alles kunt omzeilen.
  Denk ik nu weer te negatief?
  Het berichtje had iets meer info moeten geven want zo blijft het gebakken lucht. Krantenvulling!!

  Grtn piet paniek


  Maak melding

 4. ik snap niet waarom surinamers zo goed zijn om hun eigen ding af te kraken onze jongens kunnen overleven in de jungle ze hebben mischien geen geweldig matrieel maar kraak ze niet af stop met die slaven mentaliteit wikileeks en wijna 1 jullie spuwen maar rotsooi de hele tijd heb het eens over iets dat suriname vooruit kan brengen sinds jullie het zo goed weten altijd .
  damn alleeeeeeen maar negativiteit.


  Maak melding

 5. Wikifreak op 8

  Ja hoor ik ik weet het nog precies.

  Hij zei letterlijk, dat de Amerikanen de op democratische wijze gekozen regering erkent en zal ondersteunen, en dat ze zich niet in Surinaamse binnenlandse aangelegenheden willen mengen.

  Ik wil wedden dat jij andere woorden heb gehoord, ook dat verbaasd me niet want je bent zo gek als een deur, dus je hoort ook die stemmetjes in je hoofd.


  Maak melding

 6. @ M.Doorn
  VS wijzen Bouterse op beginselen democratie.
  De verenigde staten hebben dinsdag in een verklaring laten weten dat zij druk zullen uitoefenen op de nieuwe Surinaamse regering van de maandag gekozen president en oud-dictator Desi Bouterse om de corruptie aan te pakken en de democratische grondbeginselen te respecteren.A.U.B M.Doorn.
  Wie is nou gek mi boy vertel mij dat.


  Maak melding

 7. @ M.Doorn
  Obama Geeft Shot voor de boeg.
  DRS.Subhaas Mungra, onze ambassadeur in de verenigde stan van Amerika, heeft onlangs zijn geloofsbrieven aangeboden aan president obama van deze supermogendheid op ins halfrond.In de ontmoeting van obama met Mungra kwam duidelijk naar voren, dat de verenigde staten van Amerika ons land zullen blijven beoordelen naar de wijze, waarop wij opspringen met de democratie, de rechtsstaat en de bescherming van de mensenrechten.President obama heeft met deze stellingname met betrekking tot Suriname duidelijk een schot voor de boeg gegeven aan de regering Bouterse.obama heeft ons eingelijk laten weten,dat wij op geen enkele wijze de democratische grondbeginselen moeten schenden,de rechtsstaat ten allen tijde moeten beschermen en ons niet meer aan de mensenrechtenschending dienen schuldig te maken. ook obama is ervan op de hoogte, dat er een periode is geweest in onze geschiedenis, dat men onder leiding van vrijwel dezelfde mensen die thans de regering van ons land uitmaken, er geen sprake was van democratie, dat de rechtsstaat niet bestond en dat e mensenrechten op flagrante wijze werden geschonden. het Amerikaanse staatshoofd heeft mungra meegedeeld, dat hij dat gerust mag doorseinen aan zijn thuisbaas. wat obama eigenlijk bedoelde te zeggen is,dat de regering Bouterse zich koest dienen te houden en op gen enkele wijze meer het dictatoriale pad mag gaan anders zal de amerikaans een heel andere houding tegen paramaribo aannemen. We zijn daarom heel goed gewaarschuwd de rechtsstaat niet wederom in te ruilen voor een machtsstaat zelfs een verkapte wijze zal Washington da niet toestaan.mensen, die thans proberen een dictocratie in dit land te introduceren door een loopje te nemen met het parlement en de rechterlijke macht saboteren moeten heel goed uitkijken. Ze worden namelijk continu gecontroleerd en alle relevante informatie wordt opgetekend en overgebracht.a.u.b M.Doorn op nummer 10.Dit staat haaks op wat jij beweer leugenaar dat je ben.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.